Inlägg

Inlägg som llucass har skrivit i forumet
Av llucass
Skrivet av muSashi:

Hur ska ett kvitto på frimärken hjälpa? Du gjorde fel från första början som inte betalade för spårbart försändelse, nu kan han hävda att han skickat det som brev och alltså inte går att spåra, då kommer ord stå mot ord om det skulle gå till rättegång.

Det lär bli mångas ord mot hans ord. Men en sak som är (förmodligen) säker är att alla kommer förlora på det. Bedragaren blir åtalad medans vi inte får tillbaka våra pengar. Låt oss bara hoppas detta är en missuppfattning från min sida och att han faktiskt har skickat produkten. Hmmm..

Skickades från m.sweclockers.com

Av llucass

Säljaren återkom igen med ett nytt svar där han drar ut på det. Nu ska han jobba och skickar ordernumret/kvittot efter arbetet. Något som självklart inte kommer ske. Som svar berättar jag för honom att jag vill ha kvittot nu direkt, och att en polisanmälan samt en anmälan till banken kommer att ske. Jag berättar att antingen ska jag få tillbaka Swishen, eller få kvittot. Skickar även en bild från 180.se där jag visar att jag är medveten om hans tidigare anmälningar. Han får en chans att försvara sig innan jag anmäler.

Av llucass

@GuuFi: Ja, hoppas kan man alltid göra! Dock är jag mycket skeptisk.

Av llucass

@Zyces: Så länge jag inte ger ut hans namn eller någon info om personen gör jag väl inget fel?

Av llucass

@pytonOrm:
Det ska jag absolut göra när jag får konfirmerat att han är en bedragare. Än så länge kan jag dock inte fastställa detta trots att allt talar för det. Vill inte hänga ut honom då jag inte kan veta helt säkert ännu. Han svarade på mitt mejl för lite drygt en timme sedan.
"Hej. Och ursäkta för sent svar. Du skulle få avisering på antingen sms eller via brev." Förmodligen bara ordbajs, men jag får ge det några dagar till. Om du själv ska köpa av någon och du vill veta att det inte är samma person så skicka till mig privat.

Av llucass
Skrivet av anon298854:

Dags att fixa BankID login om man vill använda och läsa marknaden här på Swec kan jag tycka

Tror inte att det hade hjälpt mig så mycket i denna situationen då personen tog kontakt med mig via mejl som jag hade lagt ut som kontaktalternativ.

Av llucass
Skrivet av zogez:

det är det jag vill veta om han har frågat om det, det har ju bara gått 2 dagar sen har skickade paketet (eller inte) så än är det för tidigt att säga att han har blivit lurad. att han inte svara på mobil när man ringer, och numret inte är registret ger ju så klart varningssignaler att nått är fel.

men jag skulle inte ge upp hoppet än..

Du har helt rätt. Vi ska göra allt för att fixa iordning detta, och om det mot förmodan är så att säljaren faktiskt har skickat paketet, men bara har varit upptagen med att svara (vilket dock inte förklarar alla anmälningar mot numret), så är det bra att jag inte angivit varken namn eller telefonnummer.

Av llucass

@zogez: Jag tror att du har missuppfattat det hela. Personen har självklart inte skickat ett paket. Han säger detta, men i själva verket så äger han nog inte ens PS4:at jag har köpt, eller så har han fortfarande kvar det. Det finns inget track-nummer då han inte skickat det.

@SunQ: Jag har ofta ett bra tålamod, och jag har verkligen inte bråttom att få denna produkt levererad till mig. Men jag är helt säker på att jag blivit lurad såvida 180.se inte bara består av falska anklagelser till massa nummer, och det tvivlar jag på. Söker jag på mitt egna nummer samt flera vänners så kommer det inte upp några anmälningar. Det talar nog för sig självt. Jag kanske är lite impulsiv och borde ha väntat med denna tråd, men bättre att lägga upp den nu och inte om några dagar då ännu fler människor kan ha blivit lurade.

@Getoffmenerd: Vilken tur att du tänkte steget längre än mig! Men man lär sig av sina misstag, och denna typ av scam lär jag aldrig bli utsatt för igen!

Av llucass
Skrivet av Ninotramp:

Väldigt lätt att bli lurad. Men som folk skriver ofta är det för spelberoende/droger. Därför dom ger ut sitt vanliga namn för beroendet övervinner.

Jag skulle dock tro att adressen inte stämmer överens med personen i fråga. Det är en annan person med samma namn och efternamn som använt någon annans adress än sin egen. Söker jag på numret så kommer inte adressen upp, utan han angav sin adress i mejlet vilket skulle vara idioti då det inte krävs vid en Swishbetalning.

Av llucass

@zogez: Nej det fick jag inte. Faktum är att han faktiskt svarade mig på mejl för en liten stund sedan. Nu skriver han "Hej. Och ursäkta för sent svar.
Du skulle få avisering på antingen sms eller via brev.".

Dock tror jag detta bara är en coverup, och att det inte kommer vara personens fel om paketet inte kommer fram till mig. Jag har varken fått ett sms eller brev med någon information, och jag tvivlar på att jag kommer få det.

Av llucass

@SunQ: Jo självklart kan det vara så. Men det är knappast en tillfällighet att personen i fråga fått många anmälning och även polisanmälningar för liknande situationer. Eller har jag fel?

Av llucass

@Vzano:
En polisanmälan ska ske senare idag, och en nära vän till mig inom banken ska även göra en anmälan där. Som sagt så lär jag inte få pengarna tillbaka, men förhoppningsvis åker bedragaren fast, och fler får vetskapen om denna typ av bedrägeri.

Av llucass

Kontaktad via mejl och lurad på 1000 KR...

Hej.

Skriver detta inlägg på grund av två anledningar. 1. För att varna andra användare om detta bedrägeri. 2. För en liten förhoppning av att få pengarna tillbaka.

Ska ta det enkelt här nu. Jag letade efter ett Playstation 4 Slim på Blocket, Shpock, Facebook market och även här på Sweclockers Marknad. Det tog väl lite mer än 24 timmar innan jag blev mejlad av en kille som hade ett PS4 Slim + 2 handkontroller och ett antal spel, och erbjöd sig 1600 kr så var PS4:at mitt. Frakten stod även han för. Jag såg inga varningstecken, och killen verkade trovärdig. Hans svenska var korrekt, och han angav information som stämde överens med det jag kunde hitta på nätet. När han sedan skrev in sitt telefonnummer så stämde även detta överens om informationen. I Swishappen stämde också namnet. So far verkar allt trovärdigt, och jag ser ingen anledning till att inte lita på personen. Iallafall så erbjuder jag mig att Swisha 1000 kronor först och sedan de övriga 600 när mitt Playstation blivit levererat. Jag Swishar, han svarar och konfirmerar att pengarna mottagits, och att han ska skicka via Postnord på kvällen innan han jobbar natt. Sedan tar det ett tag innan personen svarar igen och säger att paketet är skickat och han fick information att det skulle ta mellan 2-4 dagar att leverera paketet. Det har gått två dagar nu, och han har varken svarat mig på mejl eller telefon. Så jag blev lite orolig och sökte upp hans nummer. Numret är inte registrerat på varken Eniro eller Hitta, och många har sökt numret. Sedan på 180.se, inser jag att jag blivit bedragen. Där har många anmälningar riktats mot honom som liknar mitt fall.

Såklart är detta enormt drygt, men samtidigt är jag glad att det handlade om 1000 kronor och inte mer. Men det känns ändå som att jag borde kunna göra något för att få pengarna tillbaka? Jag har trots allt hans nummer och hans adress. Han kan väl knappast ha skapat en falsk identitet som är kopplat till Swish? Man måste väl vara medlem i banken, och då krävs personens uppgifter och ID. Ska jag göra en polisanmälan? Jag vet nu att fler personer har gjort polisanmälan om denna person, och jag vet inte hur det gått för dessa personer. Kanske handlar det om för lite pengar för att anmälan att gå vidare, inte vet jag. Någon som har erfarenhet av detta, som kan tala om för mig vad jag kan göra? Tacksam för svar!

Men som sagt, den största anledningen för att jag lägger upp denna tråd är för att varna er andra och ge er ett tips jag själv öskar att jag hade fått. KOLLA ALLTID UPP NUMRET. Kanske uppenbart? Men jag tänkte att allt var lugnt då Swishen stämde överens med informationen han angivit. Det verkar också som att bedragaren använder samma nummer till alla bedrägeri, och den första registrerade anmälan ägde rum i April 2019, och sedan har det varit ett antal efter detta.

Jag kan inte alla regler på Sweclockers, och väljer därför inte att publicera bedragarens namn eller telefonnummer, men om jag får bekräftat att detta är godkänt, så ger jag er all information jag har om killen. Det är inte min 1000 kr förlust som stör mig mest, det är att en bedragare tagit emot dem. Jag hade hellre bränt upp tusingen än detta, och jag vill inte att han lyckas igen.

Om jag inte får tillåtelse att angiva namn och nummer samt adress för att förhindra att andra blir lurade av samma kille, så skicka ett privat meddelande så ger jag er informationen. Om någon vill hjälpa till juridiskt så kan jag vidarebefordra vår konversation som ägde rum via mejl.

Av llucass
Skrivet av Olsson80:

Bara slim, eller funkar vanliga versionen?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, så är det. Fick nyligen ett erbjudande från en nära vän med ett vanligt PS4 + handkontroll för 1100 kr. Väldigt bra pris, dock vill jag inte ha en flygplansmotor på mitt rum haha! Tack för erbjudandet iallfall!

Av llucass

Köper Playstation 4 Slim 500 GB (PS4) + 1 handkonsol (Inga spel)

Rubriken säger allt. Söker ett Playstation 4 Slim, med 500 GB utrymme. Det ska också ingå 1 handkontroll. Helst svart både konsol och kontroll, men kan göra undantag vid lägre pris. Vid ett bra erbjudande står jag för frakten, annars betalar säljaren. Söker inga spel och nödvändigtvis inte mer än 1 kontroll.

Kan nås här på Sweclockers i DM eller i diskussionstråden samt på mejl. lucas.sjoberg19@gmail.com

Läs hela annonsen här

Av llucass

@LAMeduck: Det är jag fullt medveten om. COD funkar att göra utan några problem då många spelar COD på PC, men FIFA är inte ett alternativ. Först och främst så spelar i princip ingen FIFA på PC vilket gör att spelarmarknaden är helt annorlunda jämfört med PS4 och XBOX, och det tar också tid att komma in i matcher. Jag spelade FIFA 19 på PC ett tag, men slutade fort.

Av llucass

Macbook-Air 13 (2017) 6500 KR. Värt?

Ska börja gymnasiet i slutet av Augusti, och ska då få köpa en ny dator från skolan alternativt få en gratis. Jag har redan gjort mitt val, då jag valde den som kostade. En Macbook-Air 13 dual-core 15 1.8GHz/8GB/128GB/Intel HD 6000. Förmodligen 2017 modell. Gratisdatorn var en Lenovo Chromebook, men var aldrig ett alternativ då jag ville ha Appleprodukten. Iallafall. Jag gjorde en tråd på reddit ang. detta för några dagar sedan, och Macbooken var måttligt opopulär... Här är tråden
Tydligen är processorn från 2015, och Apple lyckades inte sälja för sitt ursprungliga pris och fick sänka det och det var då vår skola passade på att köpa några dussin för att sälja vidare till oss elever. Kort sagt. Vad är er åsikt om denna laptopen? Jag gick från höga förväntningar, till extremt låga. Överdriver Redditmänniskorna, eller är det en skitdator som inte värt 6500 kr? Som sagt är detta en skoldator, och jag tänkte mig mest göra skolarbeten på den, men även arbeta i Adobeprogram samt FL Studio.

Någon som har haft just denna dator som kan dela med sig av sina upplevelser med den? Tack på förhand!

Av llucass

Värt att köpa PS4 innan PS5? (begagnat)

Tja.

Snart kommer hösten och Call Of Duty släpper äntligen det nya Modern Warfare som jag är riktigt taggad på att spela då de senaste årens COD spel varit rent av skräp. Förhoppningsvis håller detta spelet en Standard som MW2, MW3 och BO2, men så höga förhoppningar kan jag inte ha. Sedan kommer också FIFA 20 ut, något jag också tänkt köpa. Dessa två spel, men framförallt FIFA är spel jag vill spela på PS4, och INTE PC som jag spelar alla andra spel på. Frågan är bara, är det värt att köpa denna konsol? Jag har inte riktigt koll på när den nya Playstation konsolen släpps, men om jag inte har fel för mig så är det inte förrän någon gång 2020, vilket betyder att jag behöver ett PS4 om jag ska kunna spela MW och FIFA. Dock är jag inte redo att betala hur mycket som helst för konsolen. Detta av två anledningar.
1. Konsolen har flera år på nacken, och PS5 släpps om inte allt för länge.
2. Jag kommer bara att spela FIFA och MW på denna konsol, då jag har en bra dator jag spelar andra spel på.

Då är min fråga, borde jag köpa ett PS4, och isåfall vilket? Först och främst tänker jag mig ett begagnat. Dels för att det sänker priset, och dels för att jag inte är i ett behov av ett helt nytt. Sedan tänker jag också mig ett PS4 slim och inte det vanliga PS4:at som låter som en flygplans motor, och det tar inte så mycket plats på mitt skrivbord som redan är ganska fullt belastrat med två monitors, högtalare m.m. Då jag bara ska spela dessa två spel så borde det räcka med 500 gb tänker jag.

Så min tanke är: PS4 Slim 500 GB. Budget, runt 2000 kr. Kan öka några hundralappar, men då ska en handkontroll helst ingå. Värt priset, eller borde jag tänka om? (XBOX är INTE ett alternativ)

Av llucass

Stream Deck - billigare versioner?

Har kollat runt på Elgatos Stream Deck och Stream Deck Mini, och de intresserar mig verkligen, men vill helst inte spendera 1000-1500 kr då jag inte planerar att streama. Vill ha något liknande Stream Deck där jag enkelt kan pausa på spotify, byta låt etc, "muta" min mikrofon när jag spelar, eller snabbt kunna öppna upp program som Photoshop m.m.

Jag känner att Stream Decks som kostar tusen kronor och uppåt är lite väl "hardcore" för mina behov, och är som sagt inte så sugen på att lägga de pengarna på detta. Finns det andra, billigare versioner som ändå ser bra ut OCH är SEPARAT från tangentbordet? Jag vet att man kan ställa in genvägar till program, stänga av micken osv från tangentbordet, men vill gärna ha ett separat däck för det.

Några tips eller förslag hur jag borde göra? Jag har pengarna till Elgatos produkter, men undviker det helst om det är möjligt!

Av llucass
Skrivet av anon42512:

Du länkade till sidan bilden finns på och inte direkt till bilden i din img-tagg

Jag försökte lägga upp bilden, men jag antar att Sweclocker inte stöder formatet jag uppladdade bilden i.