Inlägg

Inlägg som llucass har skrivit i forumet
Av llucass

Arrangera E-sport turneringar (Fortnite ATM)

Hej,

Så under en veckas tid har jag hållit i 2 Fortnite (ett populärt datorspel) turneringar och fick nyligen 200 gruppmedlemmar på Facebook. Dessa turneringar jag haft har bestått av 32 spelare båda gångerna, och därför måste detta kallas ”slutet sällskap” och borde inte vara olagligt.

Men detta är väldigt populärt bland folk, och jag kommer få ytterligare kanske 100 gruppmedlemmar inom kort, och sedan ännu fler. Jag vill expandera denna idé genom att marknadsföra via sociala medier, skapa en webbsida och helt enkelt få någon eventuell sponsor i framtiden. MEN, jag kan inte lagar och regler kring detta!

Läste att poker och andra spel med SLUMPMÄSSIGA resultat kräver olika regler och lagar, och är förbjudet att hålla utan tillstånd, men hur är det ang. Spel som faktiskt kräver skicklighet?

Spelarna i turneringarna betalar en avgift (under 50 kr per person), och stor del av summan av alla deltagarna går till vinnarna. En mindre % går till arrangören (jag).

Om detta är olagligt, finns det möjlighet att få tillstånd att skaffa, och hur gör jag?
Om inte, kan jag behålla det jag håller på med nu? När prispotten går under 1000 lappen kan man väl fortfarande räkna som slutet sällskap? Sverige har väl större problem att ta hand om i samhället?

Tacksam för svar /Lucas

Av llucass
Skrivet av BostonGurkan:

Slängde iväg en beställning nyss på en 500gb SSD. https://vpcb.se/datorutrustning/82-samsung-860-evo-500gb-ssd-...

Håller tummarna att allt går som det ska och att mina kortuppgifter inte hamnar på vift i Asien...

Skickades från m.sweclockers.com

Du kan vara lugn! Ditt paket kommer att skickas till dig, kanske redan innan fredag! Snabb leverans för mig (kanske dock för jag bor i Skåne ganska nära Velling) men som sagt, ingen fara. Jag köpte exakt samma sak och den fungerar utmärkt. VÄLDIGT nöjd med mitt köp! Känns som en helt ny dator

Av llucass

VESA stativ till ASUS vx238h (saknar skruvhål samt fastsatt stativ...)

Hej,

Jag har två skärmar till min dator,
den ena flera år gammal (3-4 år), fungerar perfekt och funderar inte på att byta ut den. Det går inte heller att sälja då 1) den är gammal och inte säljs på många ställen längre. 2) ett snällt syskon som ägde skärmen tidigare hade satt dit ett tjugotal klistermärken på baksidan som är OMÖJLIGA att ta bort (bokstavligen)

Den andra, Acer KG241Q, köpte jag för ett halvår sedan, den fungerar också bra och jag har inga invändningar på denna.

Mitt problem är att skärmarna är på olika höjder. De har samma tum, men stativen är olika höga.

Funderar därför på att köpa ett VESA stativ med två armar till skärmarna, men då måste jag ta bort stativen som håller uppe skärmarna. Detta är inget problem på ACER skärmen då den har fyra skruvhål som VESA stativet behöver, men det har inte ASUS skärmen. Vet dock att det finns VESA stativ för dessa sorters skärmar också (något förslag på ett bra) Men problem 2 är att jag inte vet om det går att ta bort stativet på skärmen. Hittar ingen skruv, och vågar såklart inte dra i det ifall det går isönder... Denna gamla skärm är ASUS vx238h.

Så kortfattat.
1. Kan man ta bort stativet till min ASUS vx238h
2. Om 1. är möjligt, finns det någon bra VESA-arm som fungerar bra på skärmar som saknar skruvhål?

SS på skärmen!
Framsida: https://gyazo.com/dd8959257b25015a29b2d37665b9eb73
Baksida(stativ):
https://gyazo.com/6a612186fcbf386ac67a7d132d20a64c

Av llucass

Köpa mikrofon för under 1000 KR?

Hej.

Köpte för ungefär ett år sedan en Blue Snowball (Orange, då priset var billigare ). Har inte haft några problem med den. Har t.o.m gjort ett hemgjort stativ

blob:https://www.icloud.com/b7cb7825-4c6e-435c-aa53-c375dd7fea3a

Ska säga att jag är nöjd med mikrofonen, ljudet är bra. Det ända jag vill är att få bättre kvalité på ljudet.

Frågan är. Finns det bättre mikrofoner under 1000 kronor. Vill då att den ska vara märkbart bättre än "Blue Snowball"

(OBS Det är en Blue Snowball, alltså inte Blue Snowball ICE.

Tänkte att eftersom att jag redan har en mikrofon så kanske jag hade kunnat sälja min nuvarande eller byta den på t.ex Sweclockers?

Alltså
Sälja/Byta(lägger till pengar till bytet)

Vad skulle värdet vara på min mikrofon? Som sagt inga problem med den. Fungerar som när den köptes.

Min värdesättning. 400-450 kr pga begagnad + färgen(orange).

Vad tror ni?

Av llucass

@moonblase:
Hittade det! Men.. råkade krångla till det lite. Innan jag läst färdigt hela ditt meddelande så gick jag in på "Avancerat" och mixtrade med "Indexplats". Vad står din "Aktuella plats samt Ny plats efter att tjänsten startats om:? Vill få tillbaks det till det var från början.

Av llucass

(C:) o (D:) samarbete... Hur?

Jag vill att min (C:) ska samarbeta tillsammans med (D:), alltså om jag söker efter något i datorns sökmeny

Så ska filen/programmet komma upp OAVSETT vilken hårddisk den ligger på. Just nu kommer bara saker från min SSD upp där, så om jag tex ska starta Photoshop, så kan jag inte söka på programmet, utan jag måste gå in via "Windows (D:)" -> Program -> Adobe -> Adobe Photoshop CC 2017 och sedan hitta Photoshop ikonen. Jag kan inte heller skapa en genväg på skrivbordet, utan isåfall måste jag flytta hela programmet över till SSD disken.
Jag antar även att ifall jag tar över Adobe program till SSDn och jag ska redigera videoklipp som sparats på HDDn, så kommer detta inte fungera eftersom de är lagda på olika diskar.

Jag försöker att lösa det här själv, men har ingen aning om vad jag ska söka på... Jag kan ju knappt ens förklara vad det är jag vill.
Hoppas ni förstod iallafall.

Av llucass

@janee: SSDn var förinställd som min bootenhet, så det var bra. Ett exempel här. Jag laddade ner "Epic Games" och Fortnite på min SSD och den la sig i (C:), men jag har sedan innan även "Epic Games" och Fortnite på min HDD (D:). Kan jag nu ta bort "Epic games" mappen från (D:) utan att spelet skadas?

Av llucass

@janee: Gör du dessa nedladdningar innan du sätter in HDDn igen, eller kan jag sätta in HDDn igen och sedan göra nedladdningar?

Jag antar att jag får prova mig fram.

Av llucass

@janee: ok.. Ang. det jag skrev i förra meddelandet. Vad vet du om det? Adobe program samt dubbla nedladdningar...

Av llucass

@oxygenial:
Ok! Tack för svar. Lade in en bakgrundsbild nu och ska stänga av datorn och sätta in HDDn.
Men nu när jag installerat några saker (Fortnite, Steam, Adobe..) så kommer dessa program även finnas på HDDn. Hur tar jag bort dessa? Kanske en dum fråga att ställa, men jag vill vara helt säker!

Adobe: Har en del Adobe program med License, och nu på SSDn så står det "Testa" istället för installera. Då kanske det är bättre att ta bort Adobe Creative cloud på SSDn nu och sedan föra över den från HDDn när den är insatt?

Av llucass

@oxygenial:
Jag har gjort en nyinstallation med Windows 10 på. MEN... jag vet inte om något blev fel. Hade fått reda på att när jag startade datorn och höll inne "del" (med usb-minne med windows 10 installation insatt) skulle BIOS menyn komma upp, men det gjorde det inte. Istället startade Windows installationen iallafall på SSDn och nu är jag inne på den. Vet inte riktigt om det blev rätt nu och ifall datorn kommer boota från SSDn när jag tar in HDDn. Antar att det bara är att testa?

Av llucass

Vilka program ska jag ha på SSDn, och hur tar jag bort från HDDn?

Hej.

Har precis installerat min nya Samsung EVO 860 500 GB SSD (Min HDD är utdragen för tillfället), och håller på att ladda ner en del saker som jag vet att jag ska ha på min SSD. (Fortnite, Steam, Adobe...) Några andra saker som är bäst att ha på sin SSD? För jag fick flera förslag att det var bäst att ladda ner en del saker innan jag satte in min gamla hårddisk igen.

MEN, detta förstår jag inte riktigt. Om jag laddar ner ovanstående program på min SSD, vad händer då när jag tar in den andra hårddisken? För jag har samma program där. Kommer de automatiskt att tas bort, eller gör jag det manuellt i min nya "D:" drive?

Kommer att hitta fler saker som jag just nu har på min HDD som jag vill föra över, och kanske tvärt om i fortsättningen. Hur gör jag detta? Kan jag dra över filer från D: till C:, eller ska jag kopiera filerna till andra disken och sen i efterhand radera de gamla?

När jag avinstallerar program från HDDn som jag redan laddat ner på SSDn, ska jag göra det från "D:" eller från Kontrollpanelen -> Program -> Program och funktioner: Avinstallera eller ändra ett program. ?

Av llucass

@janee: Tack för svar! Om du skulle ge mig en snabb förklaring. Vad exakt betyder det att man "bootar?"

Av llucass

Installera nya SSD samt Windows 10 på den... Hur gör jag??

Hej.

Jag beställde igår (fredag) en SSD från Samsung (EVO 860) samt en SATA kabel till moderkortet. Och medans jag väntar på SSDn att komma har jag sökt runt som en galning på hur man gör (Notera att jag kan INGENTING om datorer och dess komponenter) för att sätta in den i datorn samt hur man installerar Windows 10 på den.

Nu har jag fått kläm på var SSDn ska sitta, och vilka kablar som ska sitta var (SATA-moderkort->SSD) (SATA-ström->SSD), men såklart är det mycket annat att tänka på också!

Först och främst. Windows 10. HUR GÖR JAG? (Har redan Win 10 på datorn) Fick instruktioner att installera Windows 10 på en USB-sticka och skapa en "installationsmedia" (vad det nu betyder)
Nu till den riktiga frågan: Varför ska jag installera Windows på USBn? Det finns ju ingen USB ingång på SSDn, iallfall inte vad jag kan se. Jag antar ju att man via USBn för över Windows 10 till SSD hårddisken när man har installerat den, men varför ska detta göras via USB-kabeln? Kan jag inte direkt installera Win 10 när SSDn redan börjat användas som hårddisk?
Förlåt om detta är en självklar sak, men jag förstår faktiskt ingenting i princip.

Sedan skulle jag tydligen också uppgradera moderkortets BIOS och Boota någonting. Jag lyckades öppna BIOS på datorn, men sen? Jag skulle tydligen söka på mitt moderkort och ladda ner ett uppdatering på den, men jag hittar ingen nedladdningsknapp. Även här krävs tydligen en USB-sticka, eller?
Vad betyder BOOT?

Finns det någon simpel video (helst på svenska) eller beskrivning/manual (som INTE involverar tusen nya datorord) så jag kan fixa det här? Verkar ju helt omöjligt!

(Moderkort: ASUS B150M-PLUS, Socket-1151)
(SSD: Samsung 860 evo 500gb)

Tacksam för svar

Av llucass
Skrivet av ågren:

Ja, det är garanterat äkta vara. Gråimport innebär att återförsäljaren t.ex. säljer varor från en grossist i ett annat EU-land och påverkar inte produkten i sig även om tillverkaren ibland kan vara lite kinkiga vid ev. garantiärenden.

Jag säger inte med 100% säkerhet att det rör sig om gråimport men något måste de ju göra för att hålla nere priserna.

Men trots att det är en ”gråimport” så gäller fortfarande min 5 års garanti på produkten?

Skickades från m.sweclockers.com

Av llucass
Skrivet av ågren:

Jag har bara hört bra saker om VPCB och de är ofta billigast i Sverige på populära produkter som t.ex. CPUer. Det kan ju hända (och är ganska troligt) att det är någon slags gråimport för att hålla nere priserna men man behöver inte vara orolig att inte få sina beställda varor.

Sä menar du att SSDn jag köpt förmodligen kommer från Samsung, utan från någon annan tillverkare som tillverkar Samsung? Kan jag då försäkra mig om att varan är bra? Den måste ju vara precis lika bra som en som inte är ”gråimporterad”, annars har jag blivit lurad..

Skickades från m.sweclockers.com

Av llucass

Men sakerna från sidan är nya va? Det är inte begagnade saker eller saker som inte kommer från den verkliga leverantören?

Skickades från m.sweclockers.com

Av llucass

Köpt vara från Vellinge PC byggare KB... Får jag varan?

Hej,

Köpte precis en Samsung EVO 860 500 GB SSD för 1300 kr (exk frakt) från Vellinge PC Byggare KB.

Så... kommer jag få min produkt? Måste erkänna att jag var lite skeptisk, men eftersom att priset var så pass lågt var jag tvungen att testa.

Någon som köpt därifrån som vet att det är legit? Om inte så... 1300 kr...

Av llucass

Fortfarande till salu? 1350 kr. Har du bild på SSDn?

Skickades från m.sweclockers.com

Av llucass