Inlägg

Inlägg som llucass har skrivit i forumet
Av llucass

Rätt att reklamera mina Airpods? Efter 3 reperationer...

Jag är less på det nu. Mina Airpods, köpta i oktober för snart 3 år sedan, har slutat fungera* för 3e gången nu. Hur kan en Apple-produkt fungera så dåligt?! Jag är helt övertygad om att hörlurarna inte fungerat helt mer än 50% av tiden jag använt dem.

Problemet är inte att ljudet inte fungerar alls, däremot är ljudvolymen betydligt lägre i ena Airpoden. Under repetitionerna har jag fått en helt ny Airpod (alltså en av lurarna), men det verkar ju inte spela någon roll, för de slutar fungera ändå. Under reparationerna har jag fått bekräftat att det handlar om produktionsfel och att jag inte orsakat skadorna. Det har alltså inte kostat något för mig. Men jag är less på det. Trots att det är gratis måste jag fortfarande lägga onödig tid på att åka in till närmsta MediaMarkt butik för att lämna in och sedan hämta upp några veckor senare. Jag tänker ur ett tidsperspektiv och inte att jag vill ha ersättning för resekostnader.

Vad kan jag göra? Personalen på MediaMarkt sa att jag först kan reklamera min produkt efter 5 inlämningar för reparation. Stämmer detta? Det låter helt sjukt att min produkt måste gå sönder hela 5 gånger för att jag ska få pengarna tillbaka... Dessutom säger olika personal olika saker. En hänvisade till mig att jag inte kunde lämna in då det skulle medföra en viss kostnad, en annan sa att jag skulle ta det med Apple (trots att hörlurarna är köpta hos MediaMarkt, därför har de som återförsäljare skyldighet att själva kontakta Apple)

Kan jag kontakta Apple och få hjälp av dem istället? MediaMarkts personal verkar helt okunniga och oproffsiga. Jag är trött på det helt enkelt. Vad kan jag göra??

Tack på förhand!

Av llucass

@llucass: ska tilläggas att jag har återställt inställningarna till vad jag tror de var ursprungligen. Svårt att veta säkert då killen i videon redan hade ändrat.

Av llucass

Videotutorial gjorde datorn värre... hjälp?

Jag hade små problem med att min CPU var (enligt mig) överdrivet hög på den monitorn som står i passivt läge med t.ex en Youtube video igång medans jag spelar ett spel. Så jag sökte upp problemet och kollade på Youtube. Då fastnade jag på DEN HÄR VIDEON. Det borde jag inte ha gjort... Min dator har börjat lagga och allt känns mycket värre nu. Jag vet inte vilka orginalinställningarna var heller. Kommentarerna på videon måste ha blivit spammad av bottar, för man måste scrolla ner en bit för att hitta de som upplever samma problem som jag. Verkar som att det inte heller hjälper att återställa till föregående inställningar. Finns det något sätt jag kan återställa inställningarna till gårdagen, eller hur ska jag göra?

Är mindre intresserad av vad som har orsakat detta, jag vill bara få problemet löst. Och snälla, inga uppläxningar eller. Jag klantade mig, jag vet!

Tacksam för hjälp asap!

Av llucass

@inquam: "All the manufacturer installed software and drivers that came with the PC will be reinstalled." Okej, men då förstår jag nog. Jag kommer ihåg att när jag köpte min SSD så gjorde jag den till ny C: och min gamla blev D disken. Alltså är det D disken som Windows är installerat på och endast den disken som kommer att återställas. Hur återställer jag då min bärbara? Räcker det med att avinstallera manuellt kanske?

Av llucass

@inquam: Okej, men varför finns bara min D: disk synlig i listan av enheter som kommer påverkas? Vet du möjligtvis svaret på det?

Av llucass

Återställa dator med flera hårddiskar (portabel SSD)

I föregående tråd berättade jag om att jag vill återställa min dator, men jag fick inte riktigt svar på alla mina frågor. Jag vill återställa datorn till fabriksversionen, alltså en komplett återställning. Problemet är att jag har två hårddiskar, en inbyggd och en portabel. Om jag har förstått det rätt så kan man endast ha en hårddisk inne när man återställer datorn då Windows 10 bara ska vara installerat på ena disken. Betyder det att rensningen endast kommer att ske på min inbyggda disk då? Jag vill som sagt ta bort allt på mina diskar.

Jag förstod det som att min SSD måste ut ur datorn innan jag återställer datorn. Om denna är inne kan hela hårddisken skadas eller förstöras (osäkert varför). Dessutom kommer Windows att installeras på båda mina diskar? Jag testade Windows återställningsvertyg, jag verkställde aldrig återställningen, men under de första stegen märkte jag att endast min D: disk fanns tillgänglig. Trots att det stod "Ta bort alla filer från alla enheter", så syntes bara ena disken under "Visa listan med enheter som påverkas". Vad beror detta på?

Finns det någon fullständig "tutorial" som hjälper mig att återställa min dator MED en inbyggd och en portabel hårddisk. Jag hittar mycket, men inget som hjälper mig med mitt problem. Eftersom att jag kan alla datorvärldens termer som blir det dessutom svårare att hitta hjälpen jag söker.

All hjälp uppskattas!

Av llucass
Skrivet av riiitzzz:

Lite nyfiken, har skolan svarat än?

Yes, datorn är inlämnad och skärmen kommer bytas ut. Slutar med att jag får betala självrisk, förmodligen på 1000 kronor.

Pratade med expeditionen i skolan och visade dem datorn. Jag berättade att jag inte vet hur det hade skett, vilket var sant. De sa att jag var tvungen att försöka komma på hur den förstörts för att min försäkring skulle täcka det. Annars skulle jag få stått för alla kostnaderna själv (osäkert varför). Så jag sa att det kunde ha att göra med bucklan som befinner sig i närheten av tryckskadan. De skrev alltså det i rapporten att det var en olyckshändelse. Sedan lämnade jag in datorn på Mstore (vilket skolan hänvisade till), och nu väntar jag på reparation. Har ännu inte fått någon faktura, men enligt kontraktet jag skrev på för datorn står det att ”vid skada är självrisken 1000 kr”. Får se vad som händer. Har ingen reservdator så jag får använda penna och block som på den gamla goda tiden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av llucass
Skrivet av Kelzzor:

Ha endast den disk som windows ska vara installerat på, den portabla SSD:n kan du ta ut så länge, dock kommer inget försvinna på den portabla disken.

Så jag kan vid återställningen ha båda diskarna i datorn? Då försvinner alla filer osv? Sedan vid installationen så tar jag ut SSDn för att sedan installera den igen när windows är nedladdat?

Skickades från m.sweclockers.com

Av llucass

Jag förutsätter att jag bör följa informationen på denna länk? https://support.microsoft.com/sv-se/help/12415

Av llucass
Skrivet av zogez:

Det går lika bra med det inbyggda, Då behöver du inte tänka på Windows licensen, Har man dator full med virus och skit, då skulle jag rekommendera att köra Windows på usb.

Inga virus, vill däremot göra det så simpelt för mig som möjligt.

Av llucass

Hur blir det med min portabla SSD vid en återställning? Har jag inte helt fel för mig behöves en installation av den göras vilket krävde ett USB. Måste jag ta bort min SSD från datorn innan jag gör återställningen, och om inte, behöver jag genomföra en till installation manuellt för att få denna att fungera? Sluddrig fråga, hoppas ni förstår!

Av llucass
Skrivet av Kelzzor:

Om du inte har nått viktigt på datorn så är det bara till att blåsa den. Jag rekomenderar att göra det via USB då det går betydligt snabbare än om man gör det genom Windows inbyggda verktyg.

Men det går lika bra att använda Windows inbyggda bortsett från att det tar längre tid? Jag vill helst inte behöva kludda med något USB som jag dessutom nog ej längre äger något. Finns det någon annan anledning till att jag borde gå för den andra metoden framför windows egna som ger mig anledning till att införskaffa ett USB? Hur blir det med Windows licensen för övrigt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av llucass

Återställa datorn till fabriksinställningar. För- och nackdelar?

Jag har börjat använda min Mac allt mer till arbeten även i hemmet trots att jag har en stationär datorn med två monitors som skulle kunna göra arbetet mycket mer smidigare för mig. Jag känner mig dock inte bekväm med min stationära. Den innehåller allt för mycket skitfiler som jag aldrig använder, spel jag laddat ner, program som jag aldrig använder, och allt ligger huller om buller. Jag har också två hårddiskar, en som jag fick med datorn, och den andra jag la till på senare tid (Samsung EVO 970 ssd). Däremot vet jag knappt längre vad som befinner sig på vilken hårddisk. Jag vill gärna inte behöva sortera alla filer och mappar på mina hårddiskar då det finns en hel mängd filer som jag inte har någon aning om vad de är och vill helst inte ta bort något som förstör.

Jag vill alltså återställa hela min dator till fabriksinställningarna. Få en helt fräsch dator som jag kan ordna på ett mycket bättre och effektivare sätt. Om jag ska vara helt ärlig finns det knappast något värdefullt alls på datorn. Jag använder bara Adobe program och spelar vissa spel. Dessa kan jag enkelt återinstallera. Bilder osv är sparat i molnet så det är ingen fara där. Jag ser alltså inga problem med att återställa datorn, men det finns kanske moment som kan uppstå i en negativ bemärkelse vid en återställning? Jag är mycket dålig på datorer, men kanske värt att nämna har jag Windows 10 Home, uppdaterad senast 2019-09-01 (irrelevant?)

Det är för övrigt inget fel på datorn, den rullar på utan större problem. Jag vill alltså inte återställa i syfte om att få en snabbare dator. Sedan är det iofs bara ett plus om det tillkommer vid en återställning.

Något annat jag bör tänka på? Har ni någon gång gjort en återställning, hur gick det då?

Alla svar uppskattas!

Av llucass
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Efter det så är det hemförsäkring / drulle om nu inte skolan sköter det.
Självrisk privat brukar ligga på 1500ish och via skolan helt olika. 900kr hade vi där jag gick och det vet jag för att jag gjorde min praktik på skolans IT-avdelning. Vi fick in en Macbook som var överkörd av en buss (såg ut som ett U) men eleven hävdade att den låg i skåpet över helgen. Vi skrattade gott åt han och nämnde att han bara behöver säga sanningen så löser man det.

Känns bara drygt att få betala för en skada som var helt okontrollerad och som skedde helt plötsligt (såvida det inte berodde på bucklan som tillkom flera månader innan detta, något som är osannolikt).

Av llucass

Plötsliga skador i Macbook Air (2017-modell) - Åtgärder?

Går rakt på sak. Tidigare idag när jag öppnade min Macbook upptäckte jag att skärmen fått ränder eller hade en helt annan färg än resten av skärmen (Jag vet inte vad detta kallas, kolla bilderna jag bifogat för att förstå). Detta skedde helt plötsligt. Jag stängde bokstavligen ner locket och minuten efter när jag tog upp locket igen så såg det ut såhär. Jag sökte på nätet för lösningar på problemet, men min vän sa att det förmodligen är i (hårdvaran), och knapptryck, stänga av datorn m.m är inte lösningen. Han sa däremot att om jag tryckte på skärmen där problemet finns så kan det rätta till sig. Sagt och gjort, däremot blev det bara värre (se utvecklingsstadiet från bild 1 till bild 2). Nästa gång jag öppnade datorn stötte jag på ytterligare ett problem. Nu hade jag plötsligt fått en grön vertikal linje som sträcker sig längst hela skärmen. Jag antar alltså att det bara blir värre.

Datorn fick jag i början av september 2019, så den är inte gammal. Jag har inte heller stött på några andra problem. Det enda jag kan komma på är att ena hörnet fick en liten buckla (metalldelen på locket), men det var strax efter att jag fått den. Dock ska det noteras att bucklan befinner sig i samma hörn som ränderna som uppstod. Det kanske inte är ett sammanträffande? Det känns dock som att jag borde se problemet direkt när jag orsakade skadan, inte flera månader senare.

I vilket fall, vad ska jag göra åt detta? Datorn köpte jag i samband med gymnasieskolstarten, den var alltså försedd av skolan, och jag betalar årligen en faktura till skolan för datorn. I kontraktet jag skrev på står det att jag som elev ska stå för eventuella skador på datorn, iofs om det orsakats av mig "medvetet". Jag vet inte riktigt var gränserna går. Om det skulle vara jag som får stå för reparationen av datorn, kommer mitt försäkringsbolag in då eller hur fungerar det? Jag tror knappast att jag fått till någon Apple Care, men jag är inte helt säker.
Jag ska ta kontakt med skolans IT-ansvarig imorgon och där får jag antagligen mer information, men jag skulle uppskatta att få höra av er vad som borde göras. Finns det kanske mot förmodan någon lösning som inte kräver en reparation eller köp av helt ny dator?

Mac model: Macbook
Air 2017 modell (13.3" /i5 / 8 GB

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4

Av llucass

Någon som vet om priset kommer att hålla sig på 3200 eller om priset kommer sänkas? Dessvärre brukar ju Apples produkter hålla ett ganska fast pris med få reor så jag förväntar mig ingen prissänkning.
Jag har Airpods generation 1, och det är ett av mina bästa köp. Det enda som jag är missnöjd med är att den ena hörluren trillar ut ur mitt ena öra vilket är väldigt störande. Dessa nya som erbjuder silikonproppar i olika storlekar är ju perfekt, dessutom låter brusreduceringen angenämt. En polare köpte idag och jag fick testa - "I fell in love!".
Dock är priset bara sjukt enligt mig. Tycker att Airpods 1 och 2 är någorlunda dyra, men 3200 är för mycket. Jag kan få riktigt bra hörlurar för det priset, alltså riktigt bra från t.ex BOSE. Har dock redan ett par Beats, så jag vill ha dessa Airpods framförallt av bekvämlighet.

Av llucass

Bästa 4K UHD Smart TV 45-53 Tum - Budget 5000-7000 kr

Rubriken säger i princip allt. Vill köpa en ny TV, men vet inte vad man ska ha. Det finns ett helt träsk där ute med TV-apparater i alla prisklasser. Här är mina krav:

- Mellan 45-53 Tum.
- 4K Ultra-HD.
- Smart TV - vill helst inte behöva koppla in Apple-TV, den ska fungera lika bra utan.
- Budget 5000-7000 Kronor (helst närmare 5000-beloppet)
- Märket spelar mindre roll, utseende också.

Fråga inte om jag vill ha LED, OLEd, QLED, LCD och allt vad det kallas. Vill helst inte behöva grotta ner mig i vad det betyder och innebär. Behöver en TV enligt mina kriterier, då är jag nöjd!

Av llucass

iPhone 11 Snapchat Kamera/bild - dålig kvalité

Tjena, fick precis hem min iPhone 11. Har testat runt lite och installerat allt och mobilen känns som en bra uppgradering från min föregående iPhone 7. Något jag dock märkte var att bilder jag tar på Snapchat blir i extremt dålig kvalité. Jag vet att Snapchat drar ner bildkvalitén och ska man ta en häftig bild så gör man det på den vanliga mobilkameran, men vad jag upplever här är annorlunda. Innan jag tagit bilden är kvalitén bra, men så fort jag trycker på ”fotografera” så ändras bilden och kvalitén blir kass. Detta gäller båda fram- och bakkanterna. Är jag ensam om detta, eller har ni andra med iPhone 11 samma problem? Notera att det är iPhone 11 jag har och inte Proversionen.

Av llucass

Vad tycker vi om denna? Enligt mig riktigt snygg och märke av kvalité. 3000 kronor för den också.

https://stjarnurmakarna.se/resources/product_mainimage_large/art...

Av llucass
Skrivet av goga_fett:

@llucass: Armanin kan se fin ut men är i grunden en väldigt billig klocka med en logga på.

Jag rekommenderar Seiko, fina "instegs" klockor med bättre urverk.
Kolla någon av dessa: https://www.klockmagasinet.se/armbandsur?brand_feed=2895&kk_k...

Har själv en: https://www.klockmagasinet.se/seiko-5-automatisk-klocka-snzf1... som vardagsur.

Lycka till

Mycket möjligt att det blir en Seiko. Klockmärke med kvalité och med några klockor i min prisklass. Tack för förslagen!

Skickades från m.sweclockers.com