Inlägg

Inlägg som llucass har skrivit i forumet
Av llucass
Skrivet av Dead-Inside:

Intressant idé. Jag tänker rent spontant att det är för mycket småjox i loggan. Jag tänker att en bra logga består av relativt enkla former som är direkt tilltalande och som ens hjärna kopplar till varumärket så fort en får syn på det. Jämför din med vad som dyker upp om du google image searchar logga t.ex.

Tycker annars att typsnittet (egenritat?) är lite tråkigt och grayscale är väl inte jättekul. Rolig idé med datorsaker. Musen känns lite out of place. Varför hänger den sidledes? Så funkar jui inte gravitation liksom. Det finns potential i alla fall. Lycka till!

Jag håller med dig helt! Nu i efterhand ser jag loggan på ett helt annat sätt och var själv inne på samma spår som det du tog upp med "plotter". En logga ska vara simpel och mer kompakt. Jag håller på med design på min nya logga, och gör själva "skissen" i Adobe illustrator, men lär gå över till Photoshop och fixa till designen och göra den mer professionell. Företagsidén bygger på att jag ska lära mig dessa sakerna själv och arbeta utifrån egna erfarenheter och färdigheter, och detta blir i slutändan ett långsiktigt mål för mig, och om det går framåt och idéen blir en inkomstkälla är det bara ett stort plus!
Tack så mycket för ditt svar!

Av llucass
Skrivet av zaibuf:

Kan rekommendera freecodecamp, finns hela curriculums för HTML, CSS, JS, NodeJS, Databaser och React med redux.
Bygger på det i små steg och varje del har flera valfria examineringsuppgifter.

Skickades från m.sweclockers.com

Precis vad jag letade efter!! Riktigt bra sida som förklarar på ett mycket simpelt sätt, men låter mig själv arbeta och prova mig fram. Att man kan få ledtrådar och se videoklipp på varje steg samt att det är gratis är ett stort plus. Lite småfel här och där gör sidan, men det är det lilla minuset i det hela. Tack för hjälpen! Rekommenderas starkt!

Av llucass

Kodning för nybörjare (Wordpress, etc) - Koda själv i olika svårighetsgrader

Hej,

Har under en längre tid haft olika roliga idéer om olika affärsmöjligheter online, och jag har flera gånger velat skapa olika webbsidor, men jag stannar alltid upp tidigt i mina tankar, just därför att jag inte har kunskapen när det kommer till att starta upp en ny webbsida med kodning. Jag har också vid flera tillfällen provat på olika webbsidobyggare som Wix och Weebly, men de är så pass begränsade att jag alltid efter en kort tids arbete får ge upp. Jag vill verkligen lära mig att koda eftersom att det är kul att kunna, men även för att få nya möjligheter och förutsättningar.

MEN, detta är meningen som ett sidoprojekt då jag pluggar vilket inte ger mig mycket tid till detta och kan därför inte gå all in, men som sagt, ett sidoprojekt. Jag vet att det finns hundratals kurser där man lär sig om kodning på både youtube och på andra sidor, de som är gratis och de som kostar tusentals, men det jag är ute efter är något annat. Jag vill kunna lära mig själv utan massa kollande på videos. Jag tror starkt på att man lär sig mycket mer av att själv arbeta med något, men då behöver jag grunderna.

Vad jag letar efter är något sorts program man kodar i som lär mig grunderna i olika steg och svårighetsgrader. Första steget kanske är att kunna skapa en rubrik på sin hemsida, och i det sista så har man skapat en färdig sida från grunden med kodning.

Hoppas ni förstår vad jag menar!

Av llucass

Logga till ny företagsidé. Tips och funderingar?(Tillåtet att lägga upp detta på Sweclockers?)

Hej, innan jag börjar vill säkerställa att denna tråd inte är i kommersiell syfte, utan frågar bara om tips och idéer hur jag kan göra en logga till min företagsidé.

Om det INTE är tillåtet att lägga ut detta på Sweclockers forum ber jag så hemskt mycket om ursäkt och tar bort tråden med omedelbar verkan!

Kom på en liten rolig idé för några dagar sedan, och började utveckla den lite för skoj skull. Tänkte att detta kunde vara ett kul litet projekt vid sidan av arbetet, samt att jag får lära mig lite om webbsidkodning samt företagsamhet osv.. Men självklart vill jag i slutändan kunna tjäna pengar på detta. Kan inte gå in mer på detalj än så, och min egentliga fråga är om ni har några idéer på en logga jag kan använda. Jag arbetade kort i några timmar med en ganska ful skiss i Adobe Illustrator:

https://i.gyazo.com/bad2aeb60d3b568df693f52f68717649.png

, BILD men samtidigt är det något i den stilen jag tänker mig. Som sagt, detta var bara en skiss, den är för mycket i tecknad still för att tas på allvar, men med fler detaljer och bättre färger kan det nog se snyggt ut. Men samtidigt är jag inte nöjd alls med resultatet. Det känns lite för plottrigt, för många saker i loggan...

Som ni säkert märkt så handlar idéen om gaming, och jag vill att loggan ska framföra det på ett bra sätt. Någon som har några tips eller funderingar?

Av llucass
Skrivet av Dinoman:

Mors,

jag har gjort bägge testpiloterna, G2590PX och C24G1.

Personligen tycker jag väldigt mycket om C24G1. Kurvad 24" är väldigt trevligt, den är har en väldigt kraftig kurva dessutom som passar perfekt till 24". 144Hz plus FreeSync är väldigt nice, särskilt nu när det funkar på Nvidia också (detta har jag inte testat, var inte släppt då). VA-panelen är mycket trevlig, den är inte lika snabb som TN-panelen i G2590PX men den har bättre betrakningsvinklar. Färgåtergivningen skulle jag säga är ganska jämlikt faktiskt med marginell fördel till C24G1.

Jag gillar dessutom designen som AOC har på sina gaming skärmar just nu. Väldigt rent och snyggt. Tänk på att den till synes tunna ramen har en 5 mm svart kant innanför, så räkna med cirka en cm kant om du ska köra dessa bredvid varandra.

Annars, vad vill du veta?

Köpte nyligen en Acer KG251QF 24 tum 144 Hz (begagnad) som har ett nypris på 3200 kr från Elgiganten. Är tvärnöjd med köpet, och ramarna är väl lite tjockare än jag förväntade mig då ca 5 mm av skärmen är svart på kanterna vilket gör att kanterna ser tjockare ut, men det stör mig väldigt lite. Planerar att köpa en till likadan, begagnad också. Problemet är att det bara är elgiganten som säljer denna skärm i Sverige, och det finns få reviews och sidor utomlands som säljer just denna skärm, så det är svårt att få tag på.

Av llucass
Skrivet av Jonny Myran:

Jag skulle nog satsa på ett Oculus Go – det är helt fristående, så du behöver alltså inte koppla dem till något. Titta på ett par reviews på Youtube för att få en bättre uppfattning, men de är milsvida bättre än skräpet du sätter in mobiltelefoner i.

Hur spelar man spel med Octulus Go? Det finns inga handkontroller till dem, så hur gör man i spel? Eller kan man inte spela med Octulus Go?

Skickades från m.sweclockers.com

Av llucass
Skrivet av Irregular Programming:

Själv skulle jag spara pengarna, om du är ute efter bättre budget VR kommer Oculus Quest ut snart, och vill du ha riktig VR så är Pimax alternativt Valves nya troligtvis ett bättre alternativ.

Det finns ett antal VR lösningar för mobiler, men inget av dem är i min mening särskilt bra.

Han har födelsedag den 5e feb, så kan inte vänta. Kommer ändå inte bli något som kommer överanvändas, bara ett fåtal gånger då och då.

Skickades från m.sweclockers.com

Av llucass

VR-glasögon Världskrigen

Tänkte köpa VR-glasögon till farsan, och köpa något spel/dokumentär i VR om första/andra världskriget.
Men jag vet inte riktigt vad man ska köpa då jag inte är så insatt på hela VR-grejen. Jag vill kunna koppla VR-glasögonen till min monitor/TV:n, sätter man då in sin mobil i de glasögonen eller hur fungerar det?

Har inte alltför stor budget, men några tusenlappar är Maxpris. Tror inte farsan kommer att använda det alltför ofta, men är själv lite sugen på att testa, och jag tror att VR kan bli riktigt häftigt om några år med nya spel och funktioner.

Farsan fyller 50 och älskar både historia, främst första och andra världskriget. Han har läst hundratals böcker och sett minst lika många filmer/serier, så jag vill ge honom något speciellt. Tyckte denna idén var riktigt bra!

Har ni tips på vilka VR-glasögon man ska köpa, och något hett spel/dokumentär i VR? Dela gärna med er isåfall!

Av llucass
Skrivet av Toke:

Vad är din budget typ?
Spontant hade jag dragit med honom till Berlin och gått på museum.

Skickades från m.sweclockers.com

Berlin har han varit i många gånger, och flera museum där också, men jag tänkte mig kanske att köpa VR-glasögon till honom, och köpa ett spel eller VR-anpassad WW2 dokumentär. Elektronik + andra världskriget, 2 flugor i en smäll.

Berlin är en mycket fin stad, har själv varit där flera gånger, men som sagt, farsan har varit där många gånger redan, och jag vill att han ska ”uppleva” det från ett annat perspektiv än genom att läsa eller höra om det.

Av llucass

Present till 50 åriga pappa? (Upplevelse)

Snart är det dax för farsans 50 års dag, och jag vill ge något speciellt i år, men jag vet inte vad!

Tänkte först köpa något lite finare (dyrare) till honom, men känner att jag inte riktigt har budgeten till det, och jag vill inte heller köpa för köpandets skull.

Min pappa ÄLSKAR historia, främst första och andra världskriget. Kan tänka mig att han sett minst 200 filmer och läst lika många böcker om det, så jag vill inte ge honom något sådant. Jag vill att han ska få ”uppleva” det mer, kanske någon speciell guidad tur, eller vara med i kriget i VR (Virtual Reality), eller något liknande, vad kan man göra?
(Tänker mig i Skåne)

Av llucass

Acer KG251qf eller AOC G2460PF? (144 Hz)

Köpte häromdagen en Acer KG251qf av en snubbe på Shpock. Skärmen kostade mig 1700 kr, (nypris 3200 kr från Elgiganten). Jag är tvärnöjd med skärmen, och skillnaden mellan min förra 60 Hz och denna 144 Hz var enorm, och jag älskar att spela så mjukt som jag gör nu. MEN... jag är lite fundersam. Sökte runt för att hitta andra priser än vad Elgiganten prissätter den, men insåg att det BARA är Elgiganten i hela Sverige* (*tror jag), och det finns få reviews på Youtube och olika reddits på skärmen. Skärmen kom med i förpackning av säljaren på Shpock, och prislappen från Elgiganten finns kvar, och skärmen är från KG1 serien från Acer.

Min plan är att köpa en till skärm, en likadan som den jag har, alltså en till Acer KG251qf, men det finns som sagt få av dem så det blir svårt att få tag på en till begagnad.
Jag tänker att jag antingen köper en till likadan som jag har, eller säljer vidare den jag har och köper 2 st AOC G2460PF istället.

Vilken skärm är bäst?

Av llucass

Söker 2 st 144 Hz Skärmar. (Helst 1ms, 24tum)

Uppgraderar setupen, och söker monitors i prisklassen 1000-1600 kr per skärm. Vill ha två likadana skärmar.

Vill HELST ha: AOC G2590px då de ser riktigt bra ut!

Jag gillar starkt monitors med tunna ytterramar, och som inte ser plastiga ut. Särskilt eftersom att båda ska sättas upp i VESA-stativ.

Men till bra pris kan andra monitors också gå bra.

Ni behöver inte ha 2 likadana skärmar att sälja, det räcker med 1, men har ni två så köper jag till ett lite dyrare pris.

Kan hämta om ni befinner er i södra Skåne, annars löser vi frakt.

Läs hela annonsen här

Av llucass

Finns den kvar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av llucass

Nyaste Macbook Air modellen man kan få för 5000 kr?

Har velat ha en Macbook Air i några år nu, men har aldrig känt att det är värt priset då jag inte skulle använda den alltför ofta eftersom att jag har en stationär dator jag gör allt på, men tänkte mest på filmredigering osv. på resor. Har en budget på runt 5000 kr (kan gå lite över), och undrar vilken Macbook Air modell jag kan få för de pengarna? Jag hoppas på 2010+, helst närmare 2015, men jag vet inte hur priserna ser ut.

Skriv gärna vilken den senaste modellen för min budget är, och om den är värd pengarna.

Ha en bra dag!

Av llucass

AOC C24G1 23.6 144 Hz. Värt det? (Curved) Andra skärmar?

Så har under en längre tid på Sweclockers fått upp annonsen på just dessa AOC C24G1 skärmarna, och har tydligen fått "Testpilot Guld", från just Sweclockers (ska kolla upp vad det betyder). Men är det värt köpet? Tänkte köpa två likadana skärmar, och isåfall två av dessa 23.6 tummarna 144 hz som är curved, men har hört av många att det inte är värt att köpa curved skärm vid under 27 tum. Vad tycker ni? Finns det någon som har just AOC G24G1 skärmen (kanske till och med två st), som kan dela med sig av sina åsikter. Jag känner mig fast.. Vill väldigt gärna ha två stycken 144 hz skärmar, helst med så tunna ramar som möjligt, och i en så billig prisklass som möjligt, men vet inte vad jag ska köpa. Här är några skärmar jag har kollat på. Observera att jag ska köpa två likadana! (Tänkte nog också köpa begagnat, och få ner priset till 1500 kr per skärm)

AOC C24G1 2490:-

AOC G2590PX 2790:-

ASUS VG2448QE 2790:- (Denna skärm har dock inte de tunna ramarna jag söker, och är mycket mer plastig, men har blivit rekommenderad av flera)

Kom gärna med andra förslag också!

Av llucass
Skrivet av ggustavsson:

curved + 24" verkar väldigt onödigt i den storleken och skulle nog stjälpa mer än det hjälper, vid 30"+ är det OK

Tänke också det. Har du något tips andra 24 tum 144 hz skärmar kanske?

Av llucass

Curved monitor 144 hz 24 tum, värt?

Har kollat runt mycket på billiga 144 hz skärmar i ett tag nu, och vet fortfarande inte vad jag ska köpa, men något som kommit upp mycket bland de billigare skärmarna, är "välvade" skärmar något att ha i 1080x1920 och 24 tum, eller blir det mesigt? Tänkte ha två stycken likadana skärmar också, fungerar det med två curvade? Tänke både ha de till gaming, men även för videoredigering samt youtube osv.. Har aldrig haft curvade så jag vet inte. Några tankar?

Tittade bl.a på denna: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm...

Har ni andra tips, curvade eller vanliga (budget samt 24 tum 144 hz), skriv gärna!

Av llucass

Söker AOC G2590PX (2st)

Ska uppgradera min setup genom att köpa nya skärmar, och söker därför två stycken AOC G2590PX 24 tum monitors, för 1400 kr styck. Skärmarna ska ej ha några döda pixlar, och ska ha vårdats väl utan sprickor och större repor (förväntar mig skärmarna i gott skick).

Hör gärna av er med era tankar och synpunkter på priset, så kan vi kanske komma överens om något!

/Lucas Sjöberg

Läs hela annonsen här

Av llucass

AOC G2590FX (eller PX) - Eller någon helt annan? Budget monitor 144 hz, tunna ramar. Förslag?

Ska använda två monitors till min setup, och tänkte hänga upp de på ett VESA-stativ. Tänker mig att det blir snyggast med två skärmar med så tunna ytterramar som möjligt, annars ser det tjockt och klumpigt ut, samt inte så plastigt. Tycker att AOC G2590FX (eller PX, vet inte riktigt skillnaden) ser riktigt bra ut med de tunna ytterramarna och den röda bottenramen (behöver inte vara röd), men har sett en del klagomål på färgkvaliten. Samtidigt har jag hört att i princip alla budget gamingskärmar med 144 hz har dåliga färger då det fokuseras mer på frekvens, och det förstår jag också.

Så, finns det någon skärm som är:

* Inom en viss budget: Högst 3000 kr nypris (helst lägre).
* Tunna ramar samt inte plastig.
* 144 hz och ganska bra färgupplösning.
* Ser snygg ut om man har två likadana.

Tänker mig att just: AOC G2590FX (PX), har 3 av mina 4 punkter, och för denna budgeten går det inte att få en bättre, men vet ni av er att det faktiskt finns någon helt annan som jag bara inte sett ännu, skriv gärna!

(PS: Vad är det egentligen för skillnad på FX o PX på dessa skärmar?)

Av llucass
Skrivet av pv2b:

Hög uppdateringsfrekvens är främst en grej för de som spelar snabba FPS-spel. Det innebär en mer följsam bild helt enkelt, med snabbare svarstider (men kräver så klart en dator med cpu och grafikkort som kan leverera motsvarande bildfrekvens i spelen i fråga för att det ska vara någon vits). Sedan så ger det en mjukare rörelse för muspekaren på datorn, något som vissa tycker är väldigt behagligt.

Spelar du spel över huvud taget? Om inte så kanske inte 144 Hz direkt är något att rekommendera för en budgetsetup.

Tänkte på det också att en högre upplösning tar mer på min CPU, och jag har inte en monsterdator direkt, men den klarar de två skärmarna jag har. Spelar inte krävande spel, utan CSGO, PUBg,

Skickades från m.sweclockers.com