Inlägg

Inlägg som dsundelin har skrivit i forumet
Av dsundelin

Modifiering av Netgear WGR624 (kyla)

1. Inledning
Har haft problem med att min Netgear router haft en tendens att hänga sig. Första tanken var mjukvaran. Har därmed ett antal gånger redigerat, ominstallerat och bytt firmware utan något direkt postivit resultat.
När jag sedan märkte att hängningarna kom tätare så var det dags att tänka vidare. Vad händer för tillfället? Jo det är mycket trafik på nätet! Jag spelade bf2, xboxen var uppkopplad och flickvännen surfade och körde ftp.
Enda sättet att bli av med hängningen var att dra ur strömmen till routern och låta den stå ett tag. Noterade att höljet var rätt varmt så jag beslöt mig för att öppna upp och kolla lite.

2. Verktyg
* Torx T9
* Kniv
* Dremel (eller liknande)
* Zalman Nordbrygge kylare (ZMNB47J eller liknande)
* Tumstock
* Zalman två komponentslim

4. Utförande
Skruvade lös höljet. (Sitter enkelt med 4 skruvar under "tassarna")
Provkörde utan hölje och kände försiktigt på chipet, utan belastning på nätet gick det inte att hålla kvar fingret särskilt länge, alltså varmt.
Så varför inte kasta på lite kylning? Hittade en gammal Zalman fläns som låg och sov. Monterade denna med hjälp av limmet på chipet eftersom det inte finns några hål i kortet. Tyvärr finns inget ställe att plocka ut ström för en fläkt heller vilket var första tanken.

Eftersom flänsen är ca 3cm högre än höljet när det sitter på så måste det kapas lite. Fram med tumstock och mäta samt rita (jag hade skruvhålen som utgångspunkt). Sedan är det bara att kapa. Jag använde en dremel och ett frässtift och kapade någon millimeter innanför linjen, därefter finjusterades det med en hederlig morakniven. När väl hölje och fläns passar ihop så är det bara skruva ihop grejerna och beskåda en ny router med touch av stålmannens grotta (se bilder nedan).

3. Svårighetsgrad & tid
Enkelt men lite drygt att kapa i höljet.
Tog ca: 1,5 timmar (tiden ligger i kapningen i höljet)

5. Slutsats
Hittills har jag inte varit med om några hängningar trots högre belastningar. Dock anser jag att det ännu är lite för tidigt att säga om kylningen löste problemet till 100% men en betydlig förändring hittills som sagt. Värt att nämna är om du har kvar garanti så fundera en extragång eftersom den knappast lär gälla efter modifikationen.

6. Bilder

http://www.geting.se/viewimage.php?image=29281-HaxadRouter 001.j...

http://www.geting.se/viewimage.php?image=29282-HaxadRouter 002.j...

http://www.geting.se/viewimage.php?image=29283-HaxadRouter 003.j...

Av dsundelin

uhm, xps egna tycker jag fungerar klockrent!
Annars så är det väl bara köpa en firewall hårdvara eller en router att agera som fw.

Av dsundelin

Routerprogramvara?

Hej undrar om nån har något vettigt routerprogram som funkar att dela ut internet med, gärna lättanvändligt, dvs bara configurera genom att klicka nästa nästa nästa, klart

Alla tipps är välkommna..

Av dsundelin

Vista och BF2

Sitter nu med Vista Business, tänkte jag skulle dra igång BF2 och se om det fungerar. Svar nej! Punkbuster ger meddelande "Inadequate O/S privileges". Med andra ord inte rätt OS. Tre träffar på google så det verkar bli till att vänta innan punkbuster har uppdaterat. =/

Någon fler som testat?

Av dsundelin

Svävande mus

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hiker
Han knäckte ju MAC-låsningen . . . .

dsundelin
Du har väl bytta lösenord från det defaulta för inloggningen på burken och stängt av inloggningsmöjlighet från WAN-sidan.

/H

Default på burken? Tänkte du på routern? Routern har jag nytt lösen på samt att jag bytte det igen efter det här. Om du menar remote när du säger stängt av inloggning från WAN så är det av.

Hittills så har jag inte haft några nya besök på nätet. Håller ett skarpt öga på "anslutna" och inget hittills. Döpte även om nätet och plockade som sagt bort SSID broadcast. Men visst, är han skillad och verkligen vill ta sig innan så lyckas han säkert men då spelar det nog ingen roll vad jag gör med min netgear han tar sig säkert förbi ändå.

Av dsundelin

Är löst nu, hade att göra med vilken typ av autentisering nyckeln på macen hade. Men nu fungerar grejerna. Åtgärd är förutom mac-låsning, SSID avstängt, WEP 128bit. Borde räcka för att hålla amatör hackarn utanför.

Av dsundelin

Hmm kasta igång WEP kan ju tycka inte ska vara något problem men huga..
Det som ska anslutas mot wireless är en mac g3 och de går inte bra. Visst den vill ha WEP lösen, får det rätta, kommer åt nätverket men kan inte använda det. Går exempelvis inte surfa. Har ingen aning om vad det är som strular.

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TechGuru
MAC-adresslösning kan man inte gå runt. Du har kanske ställt in det fel?
(om du ser hans MAC och den inte är godkänd så ska han inte kunna använda den heller).

Vilken kryptering använder du? WPA är att rekommendera. Byt lösenord.

Nä jag tycker inte jag har gjort de men har stängt ner wireless nu och ska kasta in ett WEP. Fattar inte hur han tagit sig in för mac-låsningen är iaf på.
Ser honom på "anslutna" men nackdelen är ju med den här mjukvaran att jag inte kan block eller koppla bort honom heller. Värdelöst!

Av dsundelin

Någon som tjuvsurfar på mitt nät, tips på hämnd?

Är någon som tagit sig in på trådlösa nätet trots mac-adress låsning. Någon som har tips på vad jag kan gör i hämnd? Kan bara se hans mac-adress, verkar ju inte gå göra nått med den här jävla netgear routern heller. Tänker på block.

Av dsundelin

Canon skriver inte ut svart! (Bara svart som inte fungerar)

Detta gäller en Canon i560, den skriver alltså ut alla färger utom svart. Inte en droppe färg kommer när man printar i word/ notepad. Kör jag en skrivarhuvudstest så kommer svart men inte om jag skriver ut dokument.

Har bytt drivrutiner och testat med olika datorer. Inget resultat = krit vit papper vid utskrift av svart text.
Någon som har nån aning om vad detta kan vara för fel?

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RAC_Viking

Detta måste vara en av de bästa 22"-skärmarna, jag rekommenderar den tveklöst.

Osch! Du verkar inte ha sett många 22" du e. Möjligt att den håller sig bra i instegsklassen men glöm att det är en av de bästa skärmarna. Jag retunerade min pågrund av värdelösa betraktningsvinklar, oroliga färger och ett ofantligt backlight bleeding. Inväntar nyare paneler så man slipper gamla TN.

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Foetus
jag har med samma fast bara ibland.
har med en acer skärm med dvi

Hmm f*n vad konstigt! Jag fick min förra utbytt för ett annat fel men kan inte minnas att den gamla var likadan. Känns som ett fel på skärmen men kan inte riktigt säga vad det skulle vara. Bios brukar väl inte ligga under 800x600 i upplösning heller?
Som notis kan nämnas att jag använder vga.

Av dsundelin

Varför "Input not supported" i bios och ingen bild?

Får "Input not supported" i bios och kan därmed in se någon bild förrän jag kommer till Windows Welcome. Någon som har nån idé vad detta har att gör med? Det gäller en tft skärm (Acer al1917). Om mer info behövs så säg bara till, gkortet är iaf ett 9800xt.

Av dsundelin

Re: dags att köpa den ACER 22" AL2216Wsd

Citat:

Ursprungligen inskrivet av porja25
Jag tänker köpa ACER 22" AL2216Wsd imorn antingen från Computer City eller OnOFF.

att den har
16,7 miljoner,
DVI kontakt och
5 ms (bra för spel och film),
bra kontrastförhållande (väl godkänd) och
hög ljusstyrka
bra upplösning

gör den till en mkt prisvärd och hög kvalitets skärm...

Beror på vart man har ribban lagd när det gäller hög kvalité. Tyvärr duger inte dessa "trimmade" TN-paneler för mig då. Däremot kan jag se dem som prisvärda instegsmodeller. Ska du ha hög kvalité får du traska upp till runt det dubbla priset. Ett utnött ordspråk som håller än är "Man får vad man betalar för", och betalar man för en av de billigaste 22" på marknaden så får man den kvalitén också. Allt är inte guld och gröna skogar med dessa skärmar direkt, du har en enorm backlight bleeding, oroliga färger och ärligt talat, riktigt dåliga betraktningsvinklar.

Det bästa man kan göra innan ett köp utav en billigare 22" är att läsa dåliga tester och ha låga förväntningar. Då blir man säkert nöjd!

Av dsundelin

Jag hade ljud på en acer skärm, lät mera när den visade mörka bilder och de är bara RMA som gäller. Gå till din handlare först och fråga efter en ny, detta pågrund av att det går j*vligt mycket fortare än att skicka in till samsung och vänta på en ny ifrån dom.

Av dsundelin

Sitter garanterat samma panel i den där som i 225BW. Jag hade nyligen hemma en 225bw men var inte nöjd utan lämnade tillbaka den. Men smaken är som baken och alla har inte samma krav.

Av dsundelin

Japp då har jag haft hemma 225bw några dagar men det blev en retur på den. Tyvärr! Det den föll på i mina ögon var betraktningsvinklarna, backlight bleeding och att jag tycker färgerna var något oroliga, summan av det negativa vägde tyvärr över det positiva för mig. Kommer istället invänta tills 22" kommer med Pva eller mva panel. Får väl se hur länge det dröjer men hellre de än att jag sitter och stör mig på något jag lagt ut 4000 på.

Av dsundelin

Tackar Allsop för all din hjälp och för profilen! Kanon schysst!

Den gick som sagt att lägga till under monitorinställningar/avancerat/färgprofil men de blir tyvärr inga färg ändringar när jag aktiverar någon av dessa profiler. Vette f*n vad jag gör för fel, känns som det inte ska gå att misslyckas. Välj profil och apply men icke någon ändring händer på skärmen. :/

Av dsundelin

Re: Re: Någon som har bra inställningar för 225bw

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allsop
OM du kollar den medföljande CD skivan som kom med skärmen så finns det där en ICM/ICC profil som ger riktigt bra färgåtergivning (natural colors). SyncMaster-B40A771.icm heter filen.

Har nu installerat Natural colors, hittar mappen icc men i den ligger ingen SyncMaster-B40A771.icm. Ligger den direkt på skivan eller och hur öppnar man den profilen?