Inlägg

Inlägg som dsundelin har skrivit i forumet
Av dsundelin

Lyckades få till det. Den ville inte starta spelet eftersom min inställningar var 1280x1024@100hz. Fick ändra det till 1280x960@60hz och sedan in med +szx 1680 +szy 1050 i target på iconen så funka det sedan. Men förstår inte varför jag inte får upp några andra upplösingar i windows än 1680x1050? Skulle vilja ställa ner i bf2 för att se om "lagget" beror på kortet eller skärmen.

Av dsundelin

Kan inte köra bf2 i 1680x1050.

Har nyss packat upp min 225bw men när jag lägger till +menu 1 +widescreen 1 +szx 1680 +szy 1050 i bf2 target så vid start av spelet blir det svart i några sekunder sedan ut i windows. Det vägrar starta. Och den enda widescreen upplösningen jag kan kör i windows är 1680x1050, finns inga andra alternativ att välja. Ska det inte göra de?

Av dsundelin

Någon som har bra inställningar för 225bw

Har nyss fått hem min 225bw och den är som sagt riktigt kall i färgerna. Tänkte bara se om det är någon som har fått till någon bra inställning. Vore väldigt tacksam om du/ni kunde posta era inställningar.
I form av
Kontrast:
Ljus:
Röd:
Grön:
Blå:
Skärpa:
etc

Tack på förhand!

Av dsundelin

Skärmen stödjer inte upplösning i bios, vad göra?

Sitter med en Acer TFT 1917as 19", men när jag startar datorn står det bara att upplösningen inte stödjs. Så jag kan inte se något förrän welcome rutan i windows. Blir som svårt att se setup mm när det är kolsvart. Har en till dator (den i sign) men den kan jag se från boot precis som med crt skärmen. Så, går det att ändra upplösning eller nått i bios? Fattar inte vad som kan vara fel..

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av StarChild42
Ja, det är samma panel i alla 22"WIDE i dagsläget. Vill du ha en med mindre backlightbleed så kan du ju alltid vänta.. det finns flera andra 22"WIDE paneler ute, så det borde komma skärmar med dessa i snart.

Ja de är ju just de, ska man vänta. Man är ju bara så sugen nu.
Frågan är hur längre man får vänta. Mailade viewsonic och frågade om dom hade någon kommande skärm inom en snar framtid med annan panel. Fick svaret att inte vad dom hört iaf.

Av dsundelin

Lider VX2235WM av lika mycket backlight bleeding som 225BW?! Någon som har koll på detta? Känns som den borde göra det eftersom de använder samma panel.

Av dsundelin

Jag som trodde valet var klart. 225BW skulle det ju bli men efter en kompis handlat en 205BW och jag noterat bleedingen så blev jag lite tveksam. Visst det syns inte så länge det är ljust på skärmen men huga vad styggt det ser ut när bilden blir mörk.

Har VX2235WM lika mycket bleeding som 225BW? Enda jag ser som nackdel är att viewsonicen inte är ställbar. HDCP kommer jag aldrig använda så länge inte spel blir på det inom de närmaste åren.

Annars så vad får man betala för en 22" som inte har denna bleeding. Finns ju inte så många vad jag kan se. Dellen verkar ju ha en massa andra fel, de är ju verkligen pest eller kolera man väljer mellan.

Av dsundelin

Ringde i måndags till acers växel och bad att få tala med Servicechefen. Men han satt tydligen i möte så hon i växeln tog mitt namn, telnr, och meddelande och skulle be honom ringa mig efter mötet. Tror ni han har ringt?! Nä fy fan för ACERs support. Ruttnare service får man leta efter.

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Deathsearcher
Visst, inga problem:

(1.6X)^2 + X^2 = (2.54 x 22)^2

X= 29.6

Kortsidan är alltså 29.6 cm och långsidan 1.6 x 29,6 = 47.4 cm.

Tack och bock!

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Deathsearcher
Bildytan är 22 tum på diagonalen. Använd Pythagoras sats för att räkna ut det andra.

Jag är dålig på matte men kräver in Pythagoras två värden när man räknar på något som inte är fyrkantigt, den borde fungera på en icke widescreen med andra ord? Jag har säkert fel men vore väldigt tacksam om du kunde räkna ut det åt mig eftersom jag inte vet hur jag ska räkna.

Av dsundelin

Hur stor bildyta på 225BW?

Någon som vet eller är vänlig att mäta (Bredd och höjd) bildytan på sin Samsung 225BW? Alltså bara bildytan inte med ramen.

Tack på förhand!

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Semjonov
5 773,75 kr är ju nära 4000kr, bara närmare 50% över budgett.

Jo 5700 var jag kanske en aningen svettigt så försök hålla er till den gräns jag har satt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tauren
225BW är väl typ ett par månader gammal, augusti släpptes den väl?

Runt 4000kr så är den mest prisvärda 225BW enligt mig. Det enda dåliga är väl blödningen som du säger. Läs på newegg.com, den får massvis med recensioner med 5/4 stjärnor. Anledningen till 4 stjärnor är endast p.g.a. blödningen. Så det är en toppenskärm förutom det.

Jag tänker nog också köpa 225BW om ett par veckor eller så, har inte hittat någon skärm i samma prisklass som verkar intressant. 24" från Dell för 10k känns inte så lockande, och den där 20" från NEC vet jag inte riktigt. Vill ha 22"

Hmm då är det jag som är ute och cyklar, kollade säkert på fel datum.
Då ska jag genast läsa. Har även kolla på widescreengamings forum och där är det 225BW som rekommenderas också. VX2235 har ju nackdelen att den inte är ställbar och sedan är det synd att den inte fått MVA panel som 20" "lillebror" VX2025. Men det lutar åt en 225BW, helt klart.

Det verkar som att blödningen inte märks förut vid kolsvart bild eller har jag fel? Syns den i windows miljö och bf2? Om det finns någon som vet..

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TechWolf
Minst sagt en djungel !!

I den prisklassen så är 2025 ett bra alternativ ja.
Testvinnare hos Toms hardware t.ex.
Har en P-MVA panel.

Intressant, men då lägger jag gärna på lite och tar en 2235. Problemet då blir att den inte använder P-MVA utan kör TN 6bit + 2bit (kommer inte på vad tekniken heter). Trodde däremot att dessa två skulle använda samma panel vilket de inte verkar göra.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tauren
225bw utan att blinka

Motivera gärna varför.

Sedan börjar jag fundera när man ser inlägg från 2001 på 225BW mfl, har det inte släppts några nya skärmar på senaste tiden? Uppdateras dom och behåller samma modellbeteckning eller något? Antar det är samma i monitorbraschen som projektor, de nyaste smiskar jämnt de äldre.

Av dsundelin

Så ni rekommenderar viewsonic, och visst lockar en 22" mera, så länge den inte är mycket sämre, när det inte skiljer särskilt mycket i pris.
Har även kollat på Samsung 225BW som dessutom har HDCP. Nackdelen med den verkar vara mycket blödning, hur är det med de på viewsonicen? Sedan har väl LG en kandidat också som jag inte vet särskilt mycket om. Huga vilken djungel detta är!

Av dsundelin

Tips på prisvärd widescreen för ca: 4000kr

Hade tänkte införskaffa mig en tft widescreen här någon gång. Kan någon berätta för mig vilken skärm det är som är mest prisvärd i klassen 4000:-. Vill ha minst 20" och den används mycket till spel och därefter är det bara vanligt windows användade. Kommer det någon skärm som man bör invänta? Ska man skippa TN panelerna och istället köpa MVA etc? Ja som sagt, ge mig ett namn på en skärm.

Tack på förhand!

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Ring supporten & kräv att få prata med någon ansvarig... har du gjort det?

Nej man hade tänkt ta det samtalet på måndag, tror däremot att det är som sabeltand säger.

Av dsundelin

Acers support är helt värdelös!

Topic talat för sig själv och är till 100% sann.

Jag köpte en Acer skärm till min flickvän, de levde om så in i helvete vid mörk bild så man fick huvudvärk. Var tillbaka till affären och fick den utbytt, men de nya var exakt likadan. Ringde då acers support och fick svaret att den skulle absolut inte låta nått, jag fick ett ups nummer att ringa så kom dom hem till mig och hämtade den trasiga skärmen. Samtidigt sa killen i supporten att han skickar en ny direkt men det tar ca 2 dagar innan jag får den. Helt ok tyckte jag.

Dagarna gick och ingen skärm kom, ringde supporten och fick som svar att dom klantat sig lite. Jaha men skicka den fort som fan då. Gick en vecka men ingen skärm, ringde igen och fick höra att den är slut och dom måste leta en ny eller skicka en annan modell. Visst men gör det! AGERA FÖR HELVETE! Nu nästan en månad sedan jag skickade skärmen fick jag en tysk obegripligt sms som jag lyckades tyda ut acer och sänt, detta kom i tisdags. Ringde idag acer igen och vill ha kollinr, dom skulle maila det till mig. Men de lyckades dom inte med. Ringde igen och fick nu veta att dom inte har något och fick hemsidan till leverantören som skickat skärmen, skulle tydligen vända mig dit för att få mitt kollinr!

HELT JÄVLA VÄRDELÖST! Aldrig ACER igen!

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av X64
Läs manualen ffs!!!
Endast möjligt med 1,2,4 stickor EJ 3ST

Brukar det stå i manualen att man inte kan köra 3 stickor? Tror inte det står i min. Och snälla hoppa över ffs, det lämnar vi till cs världen samma som vi gör med rofl och lol.

Jag är däremot ganska säker på att 3 stickor skall fungera tillsammans. För att gräva djupare i frågan, varför skulle det inte fungera? Är det dual channel som begränsar? Om det är så, finns inte möjligheten att avaktivera det?
Ser bara inte logiken i det hela, minnen är kompatibla med varandra, ddr2 går att köra med ddr etc men man kan inte använda 3 stickor i dagens moderkort?!

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elmo
Alla kanske inte vill köpa nytt mobo och minne till prollen?

Precis! Och betala ännu mera för vad core 2 duo kostar jämfört med x2

Av dsundelin

X1900XT klockar om sig själv

Kör atitool och har skapat en 3d profil och en 2d profil, samt inaktiverat "ati hotkey poller" i services. När profilerna laddas så går dom i rätt klock ett tag för att sedan ändras till 499/594. Någon som vet varför? Måste vara nått mera som ska inaktiveras för 499/594 är väl default 2d klock?

Ett annat problem jag har i atitool är att hotkeys bara fungerar engång. Kan alltså välja en profil men inte byta tillbaka sedan, måste då använda programmet och köra "load"