Inlägg

Inlägg som gdmllj har skrivit i forumet
Av gdmllj

Kan du inte köra på en vanlig förstärkare bara med ljud ut från datorn eller tv (vad du nu använder) ?

Av gdmllj
Skrivet av alexander_e_b:

Tack för era återkopplingar.
Men klarar alla dessa 4K?

Ja utan problem.

Av gdmllj

Jag skulle lätt byta, du kan säkert ta några färre bara det blir rätt spänning om du vill spara lite. Var dock super försiktig att du inte kortsluter något och när du skruvar på batterierna.

Av gdmllj

@mrqaffe: En 25" just nu och en 24". Är dock på jakt efter ytterligare 25"

Av gdmllj
Skrivet av moron:

Det finns inte HA för ZFS utan fulhack, du kan prova detta om du vill - https://github.com/ewwhite/zfs-ha/wiki - men utöver det är det kommersiella produkter som kostar mer än du nog vill betala.

Replikering blir precis det, en spegling av den sekunden, så om du kör var 5'e sekund har du just det. ZFS är inte byggt för detta, så du kan lika gärna släppa den ideen av att ha det i HA (förutsatt att du vill köra Freenas också).

Ditt bästa alternativ är att köra flera compute-noder i HA sen en shared storage typ ZFS över NFS och hoppas att inget händer

Med t.ex. Proxmox kan du köra replikering och flytta noder för att göra planjobb och annat, men återställning vid ett fel är manuellt.

Håller med och jag skulle själv kört med replikering. Vill TS inte det är det ju bara att sätta upp ett kluster bland alla maskiner, då måste filservern vara en VM också. Men det är knappast värt bekymmret med ett kluster för 4 servrar imo.

Av gdmllj

@Fluf: Detta är vad jag kör, då har jag gått från (42" 4k philips) --> (27" 1440p) -> (Dell 25" 1440p). Skulle säga att det är den bästa sweetspoten. Större är inte alltid bättre, speciellt inte den stora 42", avskydde det.

Av gdmllj

En mycket enklare (och bättre) setup skulle vara att köra med 2 aktiva servrar och två som är standby med replikering. Ett cluster är knappast värt mödan och besväret när det krånglar för att det skulle vara värt. Dessutom borde du köra allt med ESXi eller valfri hypervisor.

Av gdmllj

Träna
Utbilda
Res

Av gdmllj

Köp en Synology och se till att ni har Backup! Det duger rätt långt Den våghalsiga kan även köra domänkontroller!

Av gdmllj

Dags för ny fru tyvärr.

Av gdmllj

@Johnnymann: jag ser bara en?

Av gdmllj

@dataknutte: Hej!
Jag bor i Stockholm och kommer gärna och hämtar den ifall du vill bli av med den

Av gdmllj

@eligri: Okey! Annars är jag intresserad!

Av gdmllj

@fillishave: Jag skulle hellre köpt en dual xeon alla dagar i veckan, någon generation bak kostar inte så mycket alls. Då får du rejält med CPU och PCIE-lanes.

Typ liknande dessa. Nu finns inte dem i lager men du fattar vinkeln.
http://ggsp.se/arbetsstationer/2807-dell-precision-t5810-xeon...
http://ggsp.se/arbetsstationer/2079-dell-precision-t7600-xeon...

Föredrar du att bygga själv är det bara ta lämpligt moderkort. Leta CPUer först.
Tex: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2792737

Av gdmllj

@Saodie: Då är det gameover direkt. Dock verkar det aldrig ske till mig, och jag är inte direkt noggrann när jag väljer min media och spelar upp på allt från telefoner, laptops till TVs.

Av gdmllj
Skrivet av hakd:

Då jag har comhem, 3 hål i väggen så har jag inget val.

Du behöver inte köra med Pihole som DHCP server. Sätt bara att routerns DHCP ska dela ut Pi:en som DNS-server.

Av gdmllj

Kan tänka mig 600kr och upphämtning!

Av gdmllj

@Gurk: Vilken fördel ger den över en 500kr Edgerouter om man ändå behöver AP?

Av gdmllj

@hugo0814: Edgerouter har inget problem med 1Gbe ner eller upp, dock klarar den max 500Mbe samtidigt åt båda hållen. Men det är ju ett extrem-scenario för en hemanvändare. Så det finns egentligen ingen anledning att lägga mer pengar än en X såvida man inte kräver 1Gbe upp/ner samtidigt.

Av gdmllj

@Stoff3th3m4n: Han ska helst avgå ändå, men om vi kan skylla detta på honom så att han avgår så fungerar det också. Fattar du inte hur absurd det är att han är "IT-minister" efter transpportstyrelsen? Är det ok att visa upp att det inte finns konsekvenser för politiker? Varför månar inte svensken om sina skattepengar?