Inlägg

Inlägg som gdmllj har skrivit i forumet
Av gdmllj

@Spidey: Några tunna 50mm fläktarn borde räcka att lägga på. Sen vet jag inte om dessa ens har kylpasta, det är rätt vanligt med "cooling pads/tape". Om så är fallet borde de hjälpa en del att byta till pasta, se bara till att de får kontakt.

Av gdmllj

@eligri: Hittade du någon adapter? Blev datorn såld?

Av gdmllj

Budar 1800kr, är det inte intressant kan mitt inlägg ignoreras.

Av gdmllj
Skrivet av Nioreh83:

Hur trögt det går beror på hur mycket kräm du försöker plocka ur den

Eller hur rostiga kullagerna är på motorn från skroten ;D

Av gdmllj
Skrivet av Karaff:

Vissa typer av motorer, långt ifrån alla..

Det viktiga är ju o veta hur mycket effekt TS behöver få ut, samt spänning då kanske..

Jasså? Jag skulle säga i princip alla, bara att de utan permanentmagneter behöver magnetiseras, vilket kanske inte är så lönsamt. Så ta en motor med permanentmagneter.

Av gdmllj

En motor med lågt varvtal (annars med utväxling). En motor är en generator baklänges..

Av gdmllj
Skrivet av _F1GHT3R_:

8gb ram är inte så bra.
När jag spelar ligger jag på 7-8 med Windows uppe. Så du kanske ska slänga in 8gb till och ett 2060.
Se till att köpa samma ram som du har ifall du ska köpa 8gb till. 4x2 eller vad du har.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad ligger du på med Windows nere?

Av gdmllj

@jemtegrannen: I aluminium antar jag?

Jag köpte en Apple Watch, iofs series 3 men för 3999kr i 42mm med stålboetten och 4G. Nu kostar den 7000kr på sidan. Det köpet gick igenom, både hämta i butik och så åkte jag dit direkt för att jag inte ville missa det.

Av gdmllj
Skrivet av jemtegrannen:

Beställde Apple Watch 20:38 och har fått en bekräftelse på mailen, återstår att se om det kommer något ursäkta-fel-prissättning-Mail imorgon

Skickades från m.sweclockers.com

Vilken Apple Watch och vad fick du ge?

Av gdmllj

@perco: Bjuder 100kr för 1U. Har du någon mer bild ibak på chassiet. Är det standard io-plåt där?

Av gdmllj
Skrivet av Ismailone:

Nu är det så att jag har köpt nya ram minnen och har fyra stycken Crucial Ballistix Elite Ddr3 , sdram,240 pin 1600mhz 8-8-8-24 1.5v totalt 16 GB och undrar vad man kan ta för dem och vart man skulle kunna bli av med dem.
Tacksam för nåt svar.
Mvh

För snål för att skapa en annons för 10kr i marknaden?

Av gdmllj
Skrivet av Koge:

Tack för det. Ska kolla upp bästa möjliga lösning av dom ovan.

Ingen fara. Jag har en gammal Synology (DS412+) som har en CPU i skala med en persondator från 2000. (seriöst, 842 i PassMark). Och den levererar HD filmer på 15GB utanproblem till dator, iPad osv ..

Av gdmllj

Varför är alla så frälst över Moccamaster? Jag har haft en sådan och tyckte inte den bryggde bättre eller sämre kaffe än vilken annan "duglig" bryggare som helst. Jag hade dessutom inte den allra billigaste. Vattnet rinner bara genom filtret precis som på alla andra maskiner.. Jag har gått över till perkulator och presskanna och tycker kaffet blir betydligt bättre!

Av gdmllj

@Koge: Till det duger typ en Raspberry pi eller en billig NUC eller en NAS om du vill ha lite diskar.

Av gdmllj

Jag köpte en NUC7i5BNK (tror jag den hette) och bytte till ett Akasa Chassi vilket har varit rätt trevligt. Dock ska jag ut och resa lite i sommar och tänkte ta med NUCen, så nu skulle jag vilja ha mitt vanliga chassi igen, dum som jag var slängde jag det.

Är det någon som sitter på ett Akasa Chassi och kan tänka sig att donera/sälja för en liten peng sitt vanliga chassi?

Av gdmllj
Skrivet av aMp:

Hur långt är ett snöre?

Det beror helt på vad du är ute efter. Så som du formulerar det så är 16GB helt klart the sweet spot. Men har du som mig några fönster med Chrome uppe i bakgrunden, en handfull andra program, streamar och en RAM-disk, ja då är 16GB för lite. Just nu har jag, vad jag skulle säga är Windows + basic-program igång (ink. Chrome) och då används strax under 13GB ram och jag har egentligen 19GB ledigt. Men av dessa 19GB använder jag dock 7,5GB till RAM-disk.

Det är dock lite intressant nu när minnespriserna börjar sjunka, och jag har en väldigt stark magkänsla att DDR4-minnen kommer att fortsätta sjunka i pris under året. Det får mig att snegla mot 64GB RAM. Men för att knyta ihop säcken: ja, om du bara ska spela är 16GB utan tvekan tillräckligt idag. Om man skulle ha behovet av mer än så, då behöver man nog inte fråga om det.

Att så mycket ram används beror väl på att Windows ser att det finns mycket ledigt och ockuperar det. På Mac ockuperas nästan all ledig ram för att göra program osv snabbare. Det betyder inte att man inte hade klarat sig med mindre.. 13GB för Chrome och Windows är absurt.

Av gdmllj

@Rodex: i3 8300 och 8gb ram.

Av gdmllj

@haijen: Det är bara ta den senaste och vara glad. Men jag skulle rekommendera HP Prodesk/Elitedesk Mini över NUC alla dagar i veckan. Har installerat flertalet av varje och HP är mer dator helt enkelt

Av gdmllj

@danielsan123: jag skulle säga att ungefär 50% av kostnaden är disk, det i just en NAS är enligt mig dåligt prioriterat, speciellt om du redan har en server som kör alla tjänster och denna bara ska leverera filer.

RAID är något som man använder för att minska nertid, ironiskt nog, leder det ibland till ökad nertid, för vad är det som säger att det är större sannolikhet att en disk krashar än att din raid blir korrupt, din raidkontroller går sönder så du måste flytta din raid och plötsligt inser du att du inte kan hitta samma kontroller osv. RAID är något som man ska överväga först efter man har lokal och offsite backup på plats. Har du inget av dem ska du inte överväga RAID utan backup.

Om du nu redan har lokal och offsite backup och ändå vill dras med onödig RAID, då ska du. garanterat skippa det förlegna RAID5 och gå direkt på RAID10. Om du vill ha en bra förklaring varför är det bara att läsa: Which RAID level

Vad ska du med 16GB ram och usb-diskar till din NAS för? Du tappar garantin så fort du sliter isär diskarna. Bättre att investera i diskar som är gjorda för ändamålet.

EDIT: felstavning

Av gdmllj

@Spiffman: Ja exakt!