Inlägg

Inlägg som gdmllj har skrivit i forumet
Av gdmllj

G7 2018? Njaaa. En NUC har bättre CPU-prestande och tar mer RAM en du konfigurerat. VArför inte gå på något som inte drar 2kW?

Av gdmllj

Jag är intresserad av 2TB hddn. Antingen av @SevenOfNine eller @planet4 !

Av gdmllj

Jag har 16GB DDR3L som sitter i en NUC6CAYH. Är det intressant att köpa? 1000kr hade jag tänkt mig.

Av gdmllj
Skrivet av Lacke7894:

Borde den ena av de två dac jag skrev vara bättre än den andra, alltså den ena anses oftast mycket bättre än den andra eller är de lika och det handlar om hur de låter i kombination med resten av grejerna?
Har ni några tips på dac och förstärkare? Min budget är max ett par tusen.

DAC behöver inte vara något speciellt, de flesta moderna är bra. Jag skulle rekommendera en med optiskt ingång för att isolera signalen elektriskt sett.

Av gdmllj
Skrivet av Ohdear:

Hejsan!

Simpel fråga som jag har inte fått något direkt bra svar på från Google så tänkte mest kika era åsikter...

Är det okej att seriekoppla SATA kablar utan att det blir något problem? Alltså att man tar 1 kabel från PSU:n och sedan kopplar på förgreningsadapter på just den kabeln.

Jag har köpt följande kabel:
https://www.startech.com/eu/Cables/Computer-Power/Internal/4-...

Det är till min medialagringsserver där jag har 7 HDD diskar. För kabel managementsskull så är det mycket smidigare att bara seriekoppla nämnligen.

Som tidigare redan sagt, seriekoppla kan du absolut inte göra. Parallelkoppla går bra så länge du inte överbelastar nätaggregatet eller drar mer ström av vad kabeln klarar. Det borde vara lugnt i de flesta scenarier om du ska koppla hårddiskar.

Av gdmllj

Kan rekommendera inet byggservice för några hundra, blir ändå billigare än MediaMarkt. De kan även ge bra förslag på vad du behöver för dator.

Av gdmllj

Jag köpte en ThinkPad T470 förra året som jag är nöjd med, satt i 32GB (programmerar mkt med virtuella maskiner), i5 räcker gott. Tangentbordet är kalas och dockningsstationen. Skärmen är lite ljussvag, har hört att 4K skärmarna ska vara bättre på den fronten.

Av gdmllj

Hörlursutgången precis där man har musen, precis som min nuvarande thinkpad. Hur tänker de? Ingen på Lenovo som använder deras egna datorer eller??.

Av gdmllj
Skrivet av kaput:

- Diskarnas fabrikat och modell.
- Diskarnas SMART-data. Särskilt gångtimmar och eventuella dåliga sektorer är intressanta.
- Minnenas fabrikat och modell.
- Foto på hålet utan tejpblaffan. Hur välbearbetat är det? Har han slarvat loss hej vilt, eller är det prydligt gjort?

Jag skrev och frågade och fick svar att det är WD Red diskar med ca 16k timmar på HDD och 7k timmar på Adata SSD. Minnena är 1600Mhz från Kingston och ska ha köps på Dustin vid köp av servern. Hålet var tydligen inte så snyggt men det ska gå att använda ifall man vill installera ett PCIe kort.

Av gdmllj

Funderar på att köpa en Microserver och använda som filserver. Hittade denna på blocket, anser ni att det är en OK deal? Verkar ha det mesta så man kan växa i. Liten skada ibak, men det lär ju inte påverka funktionen.