Inlägg

Inlägg som gdmllj har skrivit i forumet
Av gdmllj
Skrivet av eas@tetris:

Någon som har använt sin surfplatta med en screen mountie? Är vansinnigt sugen på att testa detta men har ingen surfplatta, och känner i övrigt inget behov av en sådan. Lånad bild:

https://www.computeraudiophile.com/uploads/monthly_2017_07/JRiver.jpg.5025cb12352691ac5fee360613714e10.jpg

Skickades från m.sweclockers.com

Jag, det fungerar men är ingen höjdarupplevelse. Laggigt, drar mycket cpu, upplösningen spökar eftersom min iPad här högre än typ alla min laptops kombinerat osv..

Av gdmllj
Skrivet av Newbranch:

Sambo funderar på dator att måla och köra grafisk design med (jag vet inte själv riktigt vad det innebär).

Hon letar egentligen efter en laptop men jag vill visa henne vad hon kan få för samma pris i en desktop istället.

Vad tror ni om denna? Då hon inte ska spela något alls på datorn så är grafikkortet egentligen oväsentligt (?)
https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1053474/grafisk-designdator

Såvida du inte känner att ni kan göra något annat roligt för ca 10kkr bör den fungera bra. Bättre - med råge - än vad de flesta proffs använder (om man anser de som livnär sig på det vara proffs).

EDIT: misstaget många på Sweclockers gör, enligt mig, är att lägga för mycket krut på datorn och för lite på allt annat som faktiskt gör arbetet roligare. Givetvis ska datorn inte vara slö, men för att rita i adobe räcker en gammal i5:a med 8gb ram. Köp istället en schysst 4k skärm och en bra ritplatta, skön stol och några schyssta högtalare.

Av gdmllj
Skrivet av Wildeside:

Vad gör du i Sketchup?
Man behöver inte direkt en superdator för att söka på nätet..

Av gdmllj

Batterikapacitet på 61 Wh. 22.5h my ass.

Av gdmllj

@Superolle: Ok, skulle du kunna lägga ut eller PMa mig smart info på diskarna?

Av gdmllj

Är det full HD eller den med lägre upplösning?

Av gdmllj

@dajo: eftersom jag har det själv skulle jag köpt en UnifiAP och ev en router från dem också. Du får nog båda för under 2000kr dessutom

Av gdmllj
Skrivet av xfade:

Hjärtflimmer och interna brännskador hade du känt av om du fått dem.
Så det är lugnt....

Bara en upplevelse rikare i livet.

Stämmer faktiskt inte. Faktum är att mindre kraftiga stötar kan vara farliga i form av hjärtflimmer medan kraftigare stötar orsakar interna brännskador.

EDIT: Växelströmmens frekvens på 50 Hertz (Hz) i s k hushållsel (220 V) ligger nära hjärtats egna retledningssystem och kan därmed framkalla ventrikelflimmer (eller förmaksflimmer) i synnerhet om strömmen går från arm till arm.

https://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=5851

Sen väljer man givetvis själv vad om man vill uppsöka läkare eller. Har själv fått en del stötar men det är väl inget att leka macho om på nätet. Om killen/tjejen är orolig bör man uppsöka läkare.

Av gdmllj
Skrivet av Glacialend:

Fick just en rejäl stör från mitt psu och undrar om jag borde vara orolig, typ sjukhus orolig?

Lever du kan du lugna dig. Enligt föreskrifter ska man söka upp en läkare. Hur fick du stöten? iÍ handen och sedan ut i handen eller genom kroppen (in i ena handen ut i andra handen?).

Är du orolig bör du vilket som söka upp en läkare då man kan få diverse olika otrevliga bekymmer som hjärtflimmer och interna brännskador.

Av gdmllj

Jag tar gärna skärmfästet!

Av gdmllj
Skrivet av kiario:

Hej.

Ownit säger att jag har 5 ip adresser. Skickat ärendet till itux. Itux hittar inget fel i stadsnätet/systemet.
Ärendet åter till ownit

Skickades från m.sweclockers.com

Folk säger ju att den publika address är låst till MAC:en på din router. Fake:a den på din dator så kommer det hoppa igång eller vänta ett dygn.

Av gdmllj

Inte för att jag vill stoppa dig från att köpa ny dator men din nuvarande rigg verkar ticka de flesta boxar. Varför inte bara stoppa in en ny GPU om du tycker det behövs och ev en till SSD om du har ont om plats.

Av gdmllj
Skrivet av schtibbe:

Hej! Som rubriken lyder så skulle jag gärna vilja ha lite hjälp med köp utav ett par högtalare. Tittat runt lite och har bestämt mig för att köpa något begagnat eftersom min budget ligger på ca 5000:-. Kommer mest användas till att spela musik (lyssnar på all typ av musik) men lär även användas till min tv. Finns ju en uppsjö av högtalare och känner mig lite vilsen så är tacksam för all hjälp.

har tittat på dessa: https://www.blocket.se/halland/Dynaudio_Audience_52_SE_inkl_s...

och även dessa: https://www.blocket.se/malmo/Hogtalare_Canton_och_Yamaha_reci...

är detta prisvärt eller finns det bättre alternativ?

Mvh schtibbe

Dynaudio är ofta av bra kaliber, du lär säkerligen inte bli missnöjd. Personligen skulle jag hellre ta det än golvare från Canton. Hur stort är ditt rum?

Av gdmllj
Skrivet av anarkizt:

https://www.ebay.com/itm/X96-Mini-Smart-TV-Box-Android7-1-Aml...

Den? Väldigt billigt, klarar 4K HEVC via Kodi (CoreElec).

Har en själv, finns säkert ännu billigare om man söker lite, tog bara första bästa på eBay.

Intressant, inte sett tidigare. Hur fungerar den för dig?

Skrivet av HBKsweden:

Jo den borde funka fint den med. Men i3 är bättre än Pentium var min tanke.

Jo det är sant, i5 och i7 är säkert ännu bättre

Av gdmllj
Av gdmllj
Skrivet av Pepsifree:

Ja det är väldigt plug-n-play men lite för mycket. Finns väldigt lite kontroller i själva interfacet jämfört mot t.ex. Synology som jag kör för intranät.

Jag ska kolla igenom alla tipsen och se vad jag tror skulle passa bäst. Stort tack.

Jag vet inte vad du har för servrar just nu, men vill du starta en "riktig" serverpark, som någon efter dig eller om du blir sjuk kan serva måste du följa en viss industristandard, och den är idag de facto ESXi eller Hyper-V där jag förordar Hyper-V då det är Windows, många är vana vid det och det är gratis. Allt annat som Ubuntu, Xpenology i botton vore GALET.

Men om du gör en grund med Hyper-V/ESXi, sätter upp AD i en VM (eller om ni redan har det) och sedan kör tex CentOS för att dela dina filer, blir det väl hyffsat bra. Fördelen är att du också kan göra enkla backups (offsite i realtid) och enkelt kan återställa.

Vill du göra det enklare så förespråkar jag Windows Server i botten och försök fixa allt du behöver där och installera Veeam Agent för backups (måste ha backup annars kan du inte föreställa dig helvetet när anställda kommer och säger att du har orsakat 4 dagars extra arbete för dem).

Fördelen om du skippar Windows Server som client där de anställda accessar är att du inte behöver CALs. Hyper-V i sig kräver inga CALs.

Av gdmllj
Skrivet av Chichin:

Ingen som nämner ESXi? I det här fallet så känn det som en vanlig standard licens skulle räcka och så installerar du upp en windows burk på denna för AD och sen en Freenas Server för fildelningen. Att sen lägga till Freenas burken i AD:t finns det väl en enkel funktion för i Freenas GUI:t? Du får så mycket mer möjligheter att labba om du väljer att virtualisera? Om du senare beslutar dig för att flytta över till ett annat system så kan du låta det gamla rulla på tills du är kar för migrering då du satt upp det nya pararellt med det gamla. Nu har du ju bara en host så någon redundans blir det inte men ESXi är nog bästa valet. Vill du inte betala så tycker jag Proxmox är ett bra val.

Varför inte Hyper-V som är gratis? Proxmox..

Av gdmllj

@Curemylife: Håller med, dessutom ska det säkert integreras AD-regler och sånt tjaffs. Kul att göra det på en linux.. Dessutom ska du överväga att servern ska vara hanterbar ifall du tröttnar/blir promotad/byter jobb utan att ta in konsulter för 2000kr/timme. (alla mina servrar är linux men jag inser också att den friheten kan jag ta när jag har 1 användare.. )

Av gdmllj

@XHI: Grattis!! (infoga glad smiley, jag vet inte hur man gör )
EDIT: MSN-smileys verkar fungera på SweCl.

Av gdmllj

Franskpress och perkolator på helgerna. Skulle inte använda något annat, dessutom billiga.