Inlägg

Inlägg som gdmllj har skrivit i forumet
Av gdmllj

@danielsan123: Varför slösa pengar på sådant som aldrig kommer att användas. Alla rimliga människor sätter upp krav på funktioner och sedan väljer billigaste/bästa alternativet utifrån det. Förutom på detta forum, där ska en privatperson som vill streama lite Plex behöva en nas för 12k. Konstigt och tröttsamt (för det är det lättaste alternativet, och detta ska vara ett forum för entusiaster)..

Av gdmllj

Tips: skippa både raid och ZFS!

Av gdmllj

@kaffemugg: Inge problem Kör backup från mac och pc till min.

Av gdmllj

Köp en Synology med ett "+" på slutet, då kommer du inte ångra dig sen. Jag använder en gammal DS412+ som jag uppgraderat till 4GB ram.

Av gdmllj

@bärplockaren: Det var en rolig dag på jobbet (bara hp) när Windows uppdaterades i oktober.

Av gdmllj

@bärplockaren: aah, datorer som kraschar pga av påtvingade uppdateringar är guld för ca 50% av min vänskapskrets.

Av gdmllj

@lichad3: vissa kanske installerar skiten ofta, eller tycker att skiten inte ska var där eftersom vi betalar för toapappret.

Av gdmllj
Skrivet av bärplockaren:

Av ren nyfikenhet vad är det för "skit" du menar?

Skämtar du eller har du bott under en sten senaste åren?

Av gdmllj
Skrivet av djdennistm:

Har inte med det att göra, har med Cpun att göra också. Om den inte hanterar annat än 1080p så har den svårt att klara en 4k film i 60fps med hög bitrate. Om det sks spelas "butter smooth" dvs. En "choppy" film blir ingen glad på. Sen får man inte glömma den sänder eventuellt i hdr och dolby atmos eller annat hd ljud (vilket jag redan vet inte kräver så mycket med hd ljud men hdr krävs mer)

Nej, det har inget med det att göra. Så länge du inte ska transcoda (vem gör det i 4K?) så är det bara som att stresma en vanlig fil. Klienten sköter uppspelning.

Av gdmllj
Skrivet av djdennistm:

Ja, jag kan tänka mig det. Krävs nog det dyrare segmentet av servrar. Synd

Varför skulle inte gigabit räcka för att streama 4K?

Av gdmllj
Skrivet av Windisch:

@gdmllj: Funkar utmärkt i villa om man har ett litet rum över, har 2st

Men behöver du så mycket krut och det lär ju bidra till rätt saftig elräkning. Jag tycker det är betydligt intressantare att försöka optimera setupen. En privatperson som har lika mycket krut som ett litet/medel företag är ju galet egentligen.

Av gdmllj

@Windisch: Ja, men vem fan vill ha en sån där hemma? Skulle inte ens ta den om jag fick.

Av gdmllj

@Dunde: Och beroende på vad man gör kan du köra typ 6-7 VMs på 4GB ramminne. Eller så kör man docker, jag gör det på en urkass gammal synology med 4GB är inte ens nära på att maxa minnet med krypterade diskar och typ 6 dockers..

Till TS, innan du ens vet vad du ska göra eller behöver, så ta den billigaste datorn du kan hitta bara. Det kan vara en gammal jobbdator eller en laptop från återvinningen! Kan garantera att det kommer duga. Folk här överdriver sjukt mycket för att de gillar att spendera pengar på sin hobby.

Av gdmllj

@Gamerouge: Jag tror tyvärr inte mycket mer. Det finns Macbook air från den tiden som kommer med SSD, är betydligt smidigare och kostar max 1000kr. Men du kan ju alltid försöka lägga ut den för mer eller lägga ut den på tradera, där råder nämligen utbud/efterfrågan.

Se får vi inte glömma att datorn är 8 år gammal. Med det sagt så fungerar min flickväns Pro från 2012 bra fortfarande (i7, 16gb, SSD och HDD).

Av gdmllj

@Gamerouge: 500kr

Av gdmllj

Det är inte så att den är operatörslåst?

Av gdmllj

@hasenfrasen: Exakt, jag kör på HGST när det finns budget (kunder). Hemma duger WD Red.

Av gdmllj

@Pro9: Tänk på att vissa funktioner stängs av eftersom de inte har stöd i hardware offload. Så det kan vara värt att undersöka om dessa är något du behöver. Bara google och se.

Av gdmllj
Skrivet av robbankentor:

Om det vore sä att en SSD som kommer åt chassiinsidan och där med kortsluter moderkort eller GPU, då skulle den inte få säljas eller klara någon elcertificering.

Men det var ju inte det han skrev, eller hur? Vissa SSD har hölje i aluminium som vi vet är en utmärkt elektrisk ledare? Om den nuddar två exponerade punkter PÅ moderkortet så kan det bli kortslutning. Inte så konstigt då det är som att sätta en sladd mellan dessa punkter. Med det sagt är detta inte så sannolikt men varför chansa. Köp dubbelhäftande tejp (skumvarianten) och fäst SSD mot en plan yta nedåt (så det inte släpper med tiden).

Av gdmllj
Skrivet av hamthu:

@gdmllj:

Självklart, är dock temporärt uppe i Stockholm. Och kommer hem på söndag. Så kommer bilder då

Du råkar inte har datorn med dig? Bor i huvudstaden..