Inlägg

Inlägg som techdude57 har skrivit i forumet
Av techdude57

Såhär står det
BINDNINGS-/AVTALSTID 12 mån , därefter tills vidare
Därefter: 399kr/mån1

Men om man tecknar sig som ny kund just nu får dom tex 299 just nu 12 månader och därefter 349kr/mån för exakt samma paket på bredbandet. Känns något fult att hålla på och ändra själva baskostnaden? Jag menar rabatteringen är ju erbjudandet sedan borde ju alla som har precis samma bredbands paket och hastighet betala samma fasta månadskostnad efteråt när "rea-priset" har utgått.

Av techdude57

Med tanke på att hela Västra Götalands sjukvård har gått över till SMSPARK samt diverse matbutiker har scanners och snabbkassor så tror jag nog kontanter är ett minne blott precis som utvecklingen visar här

Dom utgår från att man ska göra allting via mobilen. Och tappar du din mobil eller får den bestulen så blir det ett rent h*lvete att betala saker eller se dina sms påminnelser och gud vet vad. Hemsk situation egentligen där allt värdefullt ligger i en liten opålitlig telefon i fickan som dessutom används och laddas var och varannan kväll. Själv har jag dock alltid runt 4000 i kontanter hemma att röra mig med om något skulle inträffa. Inte mycket men det duger och självklart då i olika sorters valörer

Av techdude57

Låter ju märkligt för man betalar ju för samma tjänst? Ett erbjudande är ju en fast produkt eller en annan form av bidningstid eller att tex det är rabatterat pris en månad längre.

Här är det ju den fastna månadskostnaden i själva basutbuds tjänsten som ändrat sig då borde det väl regleras för alla kunder?

Av techdude57

Dom kunde inte ha nöjt sig med 500 för en classic mus utan var bara tvungna att köra "sitt race". Räcker ju att många köper den rakt av och att dom som tvekar endå köper den pga nostalgin så är det ju win win för dom. Eller är det någon elektronikbeskattning som vi stångas med på 99kr.

Önskar dock att dom även lanserar den blåa från 2006 om jag minns rätt som jag hade som allra längst

Av techdude57

Prisändringar på bredband - som befintlig kund?

Som topic lyder, gäller prisändringar även för befintliga kunder. Om en 10/10 kostar 299 när du tecknar men någon månad senare endast kostar 249. Har man då någon rättighet som kund att kräva samma pris som alla andra får för samma "produkt"?

Endast kostnaden jag undrar över För mig att Tele2 och flera andra mobil operatörer har som så att när dom ändrar priser, får man som kund höra av sig till dom för att dom skall justera just ditt abonnemang för matcha det som gäller för nya kunder utan några problem.

MvH//

Av techdude57

Spelade ett game igår med några vänner från CS tiden och drog med enkelhet en vinst på mitt första ROE game, dock fattade jag noll sprang mest runt efter dom andra och skjöt folk när jag såg. Så allt sitter ju i sedan tidigare spel vilket är skönt.

+ enkelt lootsystem som känns igen av dom flesta
+ samma binds som många andra spel vilket gör det lätt binda som man vill ha det eller ha default
+ bra sounds på steps och annat samt lätt att få vision på folk

- hela spelet kändes som man sprang runt som en fyrkantig textur inte det här snabba rappa som dom flesta andra BR spelen har men antar det är early samt f2p så vad fan
- lite löjligt utformat med en cykel eller fallskärm som är till ingen nytta
- ruskigt dåligt optimerat alla vi som satt med i7:or hade runt 94-120 fps och då har vissa 1080 och jag själv 1060

Av techdude57

Glömt uppdatera men här får ni en intressant läsning. Notera att även en ovanför fick samma mail så verkar ju som dom endå skickat ut sånt här i hopp om att folk skall SIGNA upp sig.

info@amf.se skriver såhär:
Denna försäkring är tecknad av FORA, din valcentral inom SAF-LO avtalet. Försäkringen är i dagsläget tom, du kan ringa FORA och fråga vilken arbetsgivare som begärt att denna föräsrking ska tecknas upp för dig.

Du når FORA på telefonnummer 08-787 40 10

Jag ringer då FORA varpå dom svarar att dom måste återkomma. Dom återkommer med informationen "Hej vad jag kan se så är det en tom försäkring som är skapad av någon av dina tidigare arbetsgivare, kanske du vet någon det kan vara?"

Dom kunde inte svara på vilken arbetsgivare det var som "skapat amf försäkringen" och AMF kunde inte ge något svar heller mer än kontakta FORA. Vilket jävla skämt till "kundtjänst"!

Min nuvarande som är via ALECTA sa bara lungt att jag fortfarande har allting via dom och att dom råder mig kontakta AMF för information om vad det är för utskick dom egentligen gör. <3

Av techdude57

Saken är ju den att jag är Pr!ME verifierad med en grön-logga som jag fått med tiden eller dylikt för är inte verifierad via Steam appen.

Och ja när jag kör duoQ med en jag kört mycket 1.6 ladders och sådant med genom tiderna så möter vi "normalt" motstånd i samma rank som just nu är MG2 då jag derankat genom inaktivitet. Spelare som inte gör sådana där sjuka skott men sedan har movement som en åsna), som jag annars möter själv när jag köar upp solo competetive..

Har provat köra cl_interp_ratio på "1" länge men sätter i princip ingenting om jag inte kör "2" då folk har allt från 50-200 ping varje game, trots att jag ligger på allt mellan 10-40 beroende på vart servern hostas antar jag(?)

Har spelat på ESEA ett par gånger förr men det måste ju varit på 1.6 också och då tyckte jag man hamnade på servrar med på tok för hög ping vilket i det spelet var ohållbart. Så då återstår väl FACE IT Premium så det skall prövas! Tack

Vill bara casually kunna köa in på en match <15min och sedan köra några games med folk som inte hamnat i min rank fast endå spelar som en säck med potatis i nedförsbacke dvs ojämt utav bara skogen. Ryssar och rumäner? verkar även vara största delen spelare jag köas upp med som solo. Så duon fungerar mycket bättre oavsett om jag köar med 1 polare eller om vi är full femma, då är det väl bara min hidden rating som är körd av någon anledning. Varför vet jag inte då jag endast kört fåtal matcher med 62 wins något är nu i MG-2 som tidigare nämnt pga derank så varit uppe på LE och LEM dock var det innan ranking systemet gjordes om och då körde jag heller inte särskilt många matcher typ 20-30 stycken totalt. Så varför min solo köar med silver spelare som hamnat i MG är också ett frågetecken men antar det är för man lätt tar sig dit oavsett om man är en skit spelare eller carryar laget.

Av techdude57

För stunden så är jag gratis-användare men jag har betalat för Spotify premium tidigare totalt cirka 4-5 månader. Problemet är bara att man istället borde ha en lyssningsbaserad prenumeration så att du bara förbrukar tid när du är aktiv

Vissa veckor lyssnar jag knappt en enda låt andra veckor behöver jag spotify på dygnet runt då jag kör långa sträckor. Då orkar man ju inte betala för något som man bara använder stundvis. Så nu kör jag gratis men har ingen annons blockering på vad det nu är??

Annons blockering i webbläsaren har väl folk främst för att slippa reklamfönster och annat som poppar upp på diverse sidor samt få skydd mot ex och liknande saker man kan blockera med adblockers. Inte för att man vill ställa till det.

Disable pre-fetching (to prevent any connection for blocked network requests)
Disable hyperlink auditing
Prevent WebRTC from leaking local IP addresses
Block CSP reports

Dock så ser man ju vad som händer när man tillåter media branschen få nyttja reklam som dom själva vill. Dom pressar sig in på Smart TV världen med reklam, dom spelar upp just sin reklam med volym på 150% när andra kör sin reklambit på 80% och så vidare.

Reklam = Evil shit. Så jag tycker Spotify är assholes som inte bara nöjer sig med att skapa en plattform utan reklam. Alltför många gånger även spotifys reklam går till skumma länk/sidor.

Av techdude57

Jag möter fuskare varenda game. MG1 - MM hur löser man detta? Elohell

Spelat rätt mycket 1.6 har 2 konton varav ena har 8k timmar och andra har 4k strax. Hur som helst jag är inte särskilt bra på mechanics men tillräckligt bra för att på recc/matchdemo se att

* Min crosshair placement är ljusår före andras
* min movement är semi jämfört med dom andra, spelat mycket Kreedz jumping på gamla cs dock samt surf och ryssdouglas.

Har kört cirka 60 games och är MG1 , derankat ett tag men enda sedan spelet blev "free2play"(?) så har hela skiten bara gått utför. Tar 4 minuter minst att hitta ett game trots att det står 1-2 minuter och man valt 3-4 maps. Sedan matchas jag med folk som verkar ha spelat counter-strike för första gången. Dom har sensitivity x2000 och går AFK eller köper varenda runda och säger f*ck u i f*ck your m*ther var och varannan gång man frågar om eco?

Ser fusk ganska tydligt genom en match och även om inte andra verkar fatta någonting så är inte jag född bakom flötet. Vad är erat tips för att inte tappa suget helt för CSGO? matchmaking är ju cancer cursed delux och totalt ospelbart.

Här är ett exempel på motstånd jag möter Typical noob podbot fuskare på matchmaking..... och JA det är tyvärr såhär tragiskt motstånd. Hur man än gör så går det inte att vinna när podbot fuskaren faktiskt sätter sina prefire skott. Du tvingas att konstant prefira först eller göra något oväntat move, och hur lätt är det mot någon noob som står där med sitt ESP igång och ser allt du gör.

Ska man försöka sig på att spela i någon ladder?? isåfall vad rekommenderas. Jag installerar vilket satans anti-cheat som helst på datorn för att slippa fuskare, värsta jag vet.

Av techdude57
Skrivet av Kent:

Uppenbar fejkat/kapat hemsida. Namnet makes no sense, massor svengelska, det saknas kontaktuppgifter såsom adress, org. nummer osv.

https://web.archive.org/web/20161025160223/http://ostersundsb...

Tack det var väl det jag tänkte. Men man vet ju aldrig särskilt inte när många har en faktisk adress man kan besöka. Men där behöver ju inte finnas något mer än en tom lokal, i bästa fall.

Hoppas att andra söker innan dom beställer så hittar dom hit. Om inte någon mot förmodan har fått saker därifrån och postar bevis här i tråden.

Av techdude57

Har någon handlat från Ostersundsbyggkraft.se

Tänkte beställa en jacka från http://www.ostersundsbyggkraft.se

Men hittar ingenting om sidan förutom på denna sidan
https://www.hemverket.se/sok-tjanster/%C3%B6stersund/takl%C3%...

Eller är sidan rena skräpet? Ganska billig sida men någon i Östersund kanske känner till dom?

Av techdude57
Skrivet av kapisch:

Fick också detta idag eftersom min arbetsgivare verkar ha gått över till AMF, vet inte vad de hade innan.

Är det en fuling AMF kör? Det står ju "Logga in på amf.se/dinasidor" men loggar man in där så står det ju i webbläsarflikens ikon
"godkänn avtal"

Men har ju redan pension och företagspension via Alecta ITP1 så vill ju inte godkänna något. Ska man maila dom och fråga vad dom håller på med. Någon som har bra råd i en sådan här situation eller som har fått samma brev via KIVRA

https://i.postimg.cc/Pq9MwHBV/AMF-Start-paket.jpg

https://i.postimg.cc/hvrxpR5B/AMF-Start-pake-t.jpg

Av techdude57

På collectum står det

SENASTE LÖN ANMÄLD 2019-01-01
och namnet på företaget där jag jobbar.

När jag började min anställning för 3 år sedan på detta företaget fick jag som sagt var detta av Alecta

Att du är kund hos oss beror på att Svenskt Näringsliv och PTK har tecknat ettavtal som ger dig extra trygghet i form av tjänstepension.

Det är Svenskt Näringsliv på arbetsgivarsidan och PTK på arbetstagarsidan som har kommit överens om tjänstepensionen ITP.

Om dom slutet ett nytt avtal så borde väl inte område och förvaltning etc stå kvar på Collectum som det jag alltid haft. Varför skickar AMF ut detta skumma meddelandet och ber mig "Godkänna" med min e-post och ett mobilnummer för komma till "Min nya sida" för pension. Allting ser ju hur legit som helst ut och är säkert det. Men varför har jag fått denna ändring

Av techdude57

Brev på Kivra brevlådan om ny pensionssparande?

Har tidigare haft en Traditionell försäkring via Alecta ITP1 som fungerat hur bra som helst. Premiepensionsportföljen har jag ökat och allting har ökat som det skall varje år plus bra mycket därtill tack vare tursamma fondval.

Men nyligen fick jag i min digitala brevlåda KIVRA detta meddelandet

Citat:

Välkomstpaket
AMF
2019-01-18

Hej,härfårduinformationomdittnyasparandehosAMF.Detärentjänstepensionsomdinarbetsgivarebetalarintill.AMFhållerbarapåmedtjänstepensionerochvigördetmeddittbästaförögonen.Våraägare,fackocharbetsgivaretillsammans,hargettossiuppdragattsetillattdufårensåbrapensionsommöjligt.Vikommerattskickabrevtilldigperpost,omduintesjälvväljerattfåinformationfrånossdigitalt.Detvaletgörduenkeltpåamf.se/dinasidor.Dågörviocksåtillsammansenliteninsatsförenbättremiljö.

AvtalspensionSAF­LO

När jag trycker på amf.se/dinasidor och går till deras Bank-ID inloggning får jag upp

Välkommen till Dina sidor
Lämna gärna dina kontaktuppgifter så att vi kan informera dig om sådant som rör ditt sparande och ge dig tips kring din pension. Vi kan också använda dina kontaktuppgifter för att marknadsföra våra produkter och tjänster. Om du inte vill ha marknadsföring kan du tacka nej till det på sidan Dina uppgifter.

Eftersom det är första gången du loggar in behöver du också godkänna villkoren för Dina sidor hos AMF.

Från den 25 maj 2018 gäller en ny dataskydsförordning inom EU. Här har vi samlat information om hur AMF tar hand om och behandlar dina personuppgifter, samt dina rättigheter när det gäller din personliga integritet.

AMFs Integritetspolicy
E-post
Telefon
Jag har tagit del av och godkänner villkoren.

Och längst upp på Webbläsar ikonen/emojin (vad det nu kallas) står det "Godkänna avtal AMF"
Har kollat på

https://www.minpension.se/mina-sidor/MinPension/Default.aspx
https://www.alecta.se/mina-sidor/inloggning-mina-sidor/#mobil...
https://www.pensionsmyndigheten.se/min-oversikt
https://www.collectum.se/

Och överallt står bara "Alecta ITP1" ingenting om AMF pension. Är detta något dom skickat fel eller har min arbetsgivare bytt tjänstepensions förvaltare utan att man får ta del av denna infon?? Eller är jag bara blåst och sovit för dåligt.

Av techdude57

PUBG: [Fps & smooth guide 2017]

Eftersom jag själv är ganska irriterad över när spel droppar frames och har konstant stuttering och vet att många andra i just pubg har det problemet så kommer här en guide på hur jag löst mitt. Har konstant 90-144Fps men kör min CPU 4.2Ghz HT avstängt i MSI/UEFI. Hoppas någon får användning för detta

Antialiasing växlar jag och kör även Very Low ibland för få extremt "sharp" view. MIN i7:a körs på 1.032 voltage (CPUVCORE) och ligger 50-58 grader efter några timmars Pubg. Noctuan kör 195-500RPM

Dator setup:
Intel i7-7700K
MSI GeForce GTX 1060 6GB Gaming X
Noctua NH-U12S
Samsung 850-Series PRO 256GB
Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 2400MHz CL14 Vengeance LPX

Började med att installera Mousefixen och starta om datorn. MouseFix_Scale=1-to-1_@6-of-11.reg
Ladda ner Nvidia drivers till grafikkortet (Ni som har AMD ledsen kan inte hjälpa er.) Gärna samma "oldversion" som jag har.

https://s8.postimg.org/yu22qw2tx/Nvidia_Drivers.png

Desktop->Högerklicka->Nvidia ControlPanel-> och härifrån utgå efter bilderna

Physx

https://s8.postimg.org/5250bol5h/Phys_X_CPU.png

Display Scaling

https://s8.postimg.org/88zjvfnmt/Nvidia_3_D_Adjust_Desktop_Size_...

Nvidia 3D Settings Global->Program Controlled (Battlegrounds Pubg) 1-3 bilder

https://s8.postimg.org/y4jaenzr9/Nvidia_3_D_Program_Settings_1.p...

https://s8.postimg.org/nhph9a9md/Nvidia_3_D_Program_Settings_2.p...

VIKTIGT ATT SHADER CACHE ÄR ON

https://s8.postimg.org/htj6iesf9/Nvidia_3_D_Program_Settings_3.p...

Installera SAMSUNG Magician och kryssa i Rapid Mode Trim enabled

https://s8.postimg.org/bfu3f6aol/SSD_-_Samsung_Magician_Trim_Nvi...

Följ Sökvägen på bilden och kryssa.

https://s8.postimg.org/6h6l0pc1h/Tsl_Game.exe.png

Nedan finns min GameUserSettings för er som tycker det är viktigt. Jag kör även GammaPanel och BENQ 240Hz med FPS-Game Mode intense färger och Sharperning högsta+Black Equalizer 12.
GameUserSettings.ini
Shift - crouch
Ctrl - sprint
Space - Freemode
Mouse3 - Walk osv.

In-Game Graphics "FULLSCREEN NATIVE 1080p"

https://s8.postimg.org/eb76luz79/Pubg_Graphics.png

Av techdude57

I7-7700k ger bluescreens vid oc+underclock

Har kollat på lite klipp på youtube med underclocking samt ram oc och tyckte det verkade intressant. Vet inte om det hör hemma just i denna kategorin men jag HOPPAS verkligen att någon kan hjälpa mig att få mitt system stabilt igen...

Har:
Noctua NH-U12S
Windows 10 HOME Licens för produktion
Intel Core i7 7700K 4.2 GHz 8MB
Samsung 850-Series EVO 500GB
Samsung 850-Series PRO 256GB
MSI Z270A S02 INET GAMING EDITION
Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 2400MHz CL14
Corsair RM750x 750W
MSI GeForce GTX 1060 6GB Gaming X

Har alltid tyckt att HyperThreading och EIST gett hög värme så stängt av detta under flera månaders tid och nästan bara blivit bättre prestanda enda sen dess samt på dom tester jag läst på nätet. Men hur som haver ändrade till följande

CPU CORE VOLTAGE: 1.075
CPU SA VOLTAGE 1.050
CPU IO VOLTAGE 1.150
CPU PLL OC VOLTAGE Auto
cpu pll sfr voltage auto
cpu st pll voltage auto
dram voltage 1.360v (auto)
pch voltage 1.000 (auto)

Med detta testade jag
cpuz_x64
OCCTPT
- 64bits
- AVX capable Linpack
- automatic 30 min , duration idle 0 0 0 0
CPUID HWmonitor

Resulterade att jag kunde köra 4503Mhz 100% på alla cores. Notera att jag kör "Override" manual mode på Voltage så jag tänkte idag efter jobbet justera till Offset curve... och då börja allting sturla.

Kör jag dessa settings som jag refererar till ovan igen efter att jag först ändra override till offset så får jag bluescreens med en massa olika meddelanden 24/7. Jag kan köra 4200Mhz med dem settings ovan men inte köra 4.5Ghz (4503Mhz) som jag körde med exakt samma settings förra veckan utan minsta problem?

https://s1.postimg.org/8p0se2wh4d/IMG-20171015-_WA0001.jpg

Med andra ord måste jag köra Intel SpeedStep, HT, EIST på Off för att inte få bluescreens med ovanstående voltage settings. Och kör jag allt detta på off så har jag inte några alternativ för justera CPU power i PowerOptions inne i windows utan får endast upp

https://i.stack.imgur.com/VIsqN.png

https://s1.postimg.org/3l1v2z1zkv/20171015_215137.jpg

Så hur kommer det sig att jag får bluescreens med dessa voltage settings om jag kör över 4.2Ghz -> 4.5Ghz som jag klarade galant för bara någon dag sedan i hårda stress tester och pubg i ultra 1080p 100+FPS :/

Av techdude57
Skrivet av Belzader:

3 gånger har de på sig att lösa ett problem, efter 3:de gången har man rätt till att begära hävning av häva köpet.

Så på dem igen, det hade jag gjort

Ska man kanske ta och prova lyckan i en av deras andra butiker den här gången isåfall. Som jag påtalade redan första gången jag var inne i Torp så är det ett missljud som naturligtvis inte ligger på hela tiden utan kan uppkomma precis när som helst, varpå jag spelade in ljudet. I kundtjänst på telefon sa killen även att jag skulle köra in med datorn så byter butiken nätagget per garantin. Men när vi kom in efter 1h bilfärd så slingra dom sig bara och villle istället att vi

1. Tog med datorn hem och testar vidare och återkommer om ljudet kommer tillbaka (dom hörde inget väl inne i butik).
2. Skulle plockat ut nätagget och kommit in till butiken med endast det..?
3. Ville få det till att missljudet i "1st"-ljudfilen kommer från GPU och INTE Corsairs nätdel

Som konsument så känner man ju bara att dom SKA byta skiten tills det fungerar, skicka den andra delen till NL så får Corsair sköta det praktiska som tillkommer. Nu gjorde ju Inet tillslut just det och faktiskt "bytte" ut nätdelen en gång efter att jag ringde och tjatade på supporten medans datorn var kvar hos dom i butiken. Men att det kommer ytterligare missljud som i klippet "2nd" på såhär kort tid är väl knappast något man skall hurra och jubla över. Byter dom verkligen ut det ännu en gång om vi kommer in med datorn bara sådär?

Den här gången har jag ju trots allt ett videoklipp, istället för en ljudupptagning..

Av techdude57

Har liknande setup och när jag kör PUBG ligger i7:an på ~65-75 grader och Noctua fläkten cirkus 700RPM. Kan nog gå upp mot 2500RPM och har hittils inte stött på några Bluescreens eller lagg så antar att den står pall upp mot 90 grader innan något händer.

Överklocka i7-7700K > watercooling
Standard < air cooling Noctua D14/D15 eller som jag NH-U12S

Så det är absolut inga max temperaturer du upplever. Tror det börjar hända annat vid 85-90 grader.

Av techdude57

Corsair VS550 550W missljud trots garantibyte - Inet.se

Köpte en ny dator till flickvännen den 24/7 2017 och allt var frid och fröjd tills på kvällen när det började låta något djävulskt ifrån nätaggregatet som är ett Corsair modell VS550 på 550W

Fullständig Setup:
MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GB Gaming X
Corsair Carbide 88R
Corsair VS550 550W
Samsung 850-Series EVO 250GB
Corsair 8GB (1x8GB) DDR4 2400MHz CL16 Vengeance
be quiet! ShadowWings 120mm 1500rpm
AMD Ryzen 5 1400 3.2 GHz 10MB
Gigabyte B350 GA-AB350M-HD3
Cooler Master TX3 EVO

Tog en ljudupptagning som ni finner nedan och mailade denna till supporten. Ringde kort därpå upp och bad honom lyssna på ljudfilen varpå han konstaterade att det verkar defekt. "bara komma in till butiken och hänvisa till oss så löser dom det".
Ljudfil 1st Ljudupptagning

Sagt och gjort åkte in till butiken i Torp och fick stå och tjaffsa med ett UFO som hävdade att det var GPU som lät på ljudfilen och inte nätagget. Dom propsade på att INTE byta ut det förrens det att dom själva hört ljudet inne i "butiken". Ärendebeskrivningen finner ni nedan:

Citat:

Felbeskrivning
FELSÖKNING

* OBS! Kund har viktig information på sin hårddisk. *

någon fläkt i datorn låter jätte mycket

Tillbehör:

kunds dator, samt dator låda

**** Komplettering av ärende:

Nätdelen är det som enl kund låter.
Åtgärd
Nätdel utbytt.
Orderhändelser
Tid
Händelse
Plats
2017-08-16 16:41
Klar
Torp
2017-08-14 15:28
Väntar på reservdel/utbytesenhet
Torp
2017-08-14 15:26
Påbörjad
Torp
2017-08-12 15:11
Inlämnad/Mottagen
Torp
2017-08-12 15:11
Registrerad
Ringön

Hämtade ut datorn och allting var bra. Tills helgen senare när jag besöker flickvännen återigen och istället får höra det här missljudet under kvällen....... FILM-Klipp 2nd

Vad gör man? Är det helt enkelt en helt värdelös modell som Corsair tagit fram och säljer till konsumenterna eller är det någonting annat med eluttaget som kan ställa till det? Är ett ganska gammalt hus men haft datorer och TV apparater kopplade där tidigare utan problem.

Går det på garantin i utbyte en gång till eller hur många gånger ska man behöva byta ut en och samma del för att få någonting som fungerar