Inlägg

Inlägg som XenapZ har skrivit i forumet
Av XenapZ
Skrivet av Aene:

Fungerar WD80EFAX i gen8? Behöver lite mer utrymme och tänkte byta ut 2x 3TB mot 2x 8TB. Men jag läste att vissa har problem med den nyare varianten av WD Red 8TB.

https://www.reddit.com/r/DataHoarder/comments/70hm8h/8tb_easy...
https://www.hgst.com/sites/default/files/resources/HGST-Power...

Så jag undrar om någon har dessa i sin gen8 och om det fungerar eller om man borde försöka få tag på den äldre WD80EFZX istället.

Har ingen själv men har hört talas om folk som fått detta problem med Gen 8.

Detta verkar vara en mycket enklare lösning på problemet:
https://www.youtube.com/watch?v=9W3-uOl4ruc

Av XenapZ

Försöker installera en LSI SAS 9210-8i i min microserver men får felmeddelande:

"NMI Detected. Please consult the Integrated Management Log for more details".
När jag väljer Bootmenu eller Setup blir den markerad, men jag kommer inte in i den utan kommer bara till det här felmeddelandet till slut.

Om jag kollar i loggen står det:

"Unrecoverable System Error (NMI) has occurred. System Firmware will log additional details in a separate IML entry if possible"

Och:

"PCI Bus Error (Slot 1, Bus 0, Device 1, Function 0)"

Kortet är ännu inte flashat i IT-mode. Är kortet dött eller är det något jag missat?

Av XenapZ

@BABOON_ASS:
Jo det skulle ju vara en lösning, men jag gillar formfaktorn och det vore som sagt mer behändigt med en dedikerad box för pfsense.

Av XenapZ
Skrivet av pv2b:

Varför vill du ha 4 st HDD-vaggor på din pfSense-burk?

Är det inte enklare att köpa en liten färdig pfsense-burk? På jobbet så köper vi en del burkar baserade på Decisos plattform A10. Här hittar du: https://www.applianceshop.eu/security-appliances/security-app... - vi brukar dock köpa dessa med OPNsense firmware i istället. (Applianceshop/Deciso är de som står bakom den forken.) Kanske inte den bästa pris/prestandan, men bäst pris/strul

Går även att få med en SSD i om man vill ha lite lagring i.

Jo det vore absolut enklare, men grundproblemet är som sagt att jag har slut på HDD-vaggor i min nuvarande server och tänkte få en dedikerad PFSense-burk på köpet.

Av XenapZ
Skrivet av moron:

En till microserver låter väl som ett alternativ?

Jo det var min första tanke men priset har stigit så pass mycket att jag tänkte se om det fanns någon billigare lösning.

Av XenapZ

PFSense + Extern lagring

Hej!

Har just nu HPE Microserver Gen 8 som jag kör unRAID på där hårddiskutrymmet börjar ta slut.

Jag har haft planer för att virtualisera PFSense på unRAID men då jag ändå måste köpa en till låda för med hårdiskvaggor så tänkte jag att jag lika gärna kan köra PFSense på den så slipper hela nätverket gå ner om jag måste starta om servern.

Kraven är att den skall kunna köra PFSense utan problem, ha låg energiförbrukning, ha ca 4 HDD-platser och där jag kan koppla över HDD-vaggorna på ett enkelt sätt till Microservern med ett Sata-kort.

Nån som har något tips på hur jag kommer undan billigast?

Av XenapZ

Ställer mig i kö på 1500 plus frakt

Av XenapZ

Hej!

Är lite sugen på att bygga en miner och börja med Ethereum eller eventuellt någon av dom andra valutorna. Kan ni tipsa om nån bra kundkorg på Inet eller liknande om man kan tänka sig att lägga ca 30-40.000?

Hur lång tid tror ni det skulle ta att tjäna tillbaka pengarna?