Inlägg

Inlägg som Leedow har skrivit i forumet
Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MTnn
Tjenare! Jag undrar om jag kan väcka datorn till liv med hjälp av en nokia N82 genom Wake on lan?

Telefonen har Wlan.

Ja, det kanske går:
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080127150552AA2...

Det låter som att det endast fungerar om den dator som skall väckas är trådbunden.

Om du vill väcka en trådlös dator så måste det nog inköpas ett riktigt bra nätverkskort som är igång och lyssnar efter inkommande WoL:s. Jag vet inte om det existerar ens.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ockeh
Hej jag har kopplat min dator till TV har även ett xbox 360 i kopplat, nu till min fråga det jag undrar är om det finns nått billigt sätt att Spela in när man spelar till min hårdisk så man får en film på sin hårdisk tacksam för all hjälp

Det finns lite om detta här:
http://forum.teamxbox.com/showthread.php?t=563061

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BL
Tjena!

[...]
De kraven jag satt på val av moderkort är att det skall vara SATA RAID och Gigabit nätverkskort annars har jag inga krav för övrigt.

[...]

Anledningen till att jag inte köper en färdig NAS är att jag inte vill låsa in mig och vara begränsad till vad jag skall kunna göra med servern.

Tack på förhand!

Du låser in dig genom att köra raid på moderkortet. Jag hade nog hellre valt att göra detta i operativsystemet. Om moderkortet steks eller det blir problem med raid-arrayn så är det nog enklare att lösa problemet i operativsystemet, förutsatt att du inte raidar operativsystemet.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Uibi
Jag sitter och funderar på om inte strömförbrukningen är märkbart lägre på en SSD disk. Funderingen är framförallt för en bärbar dator, så man man förlänga batteri tiden.

Någon som har information om detta?

Ja, visst konsumerar SSDs mindre energi. Men jag vet inte hur mycket mer batteritid det blir i praktiken. Den stora boven är ju skärmen. Vissa tester som jag har läst (ska kolla om jag hittar testerna igen) visar att en laptop med SSD konsumerade mer energi än en med en traditionell hårddisk. Som sagt, jag vet inte hur den faktiska batteritiden påverkas.

Jämförelse:
Seagate Momentus (5400 rpm)
http://www.seagate.com/docs/pdf/datasheet/disc/ds_momentus_fa...
1,3-1,6W drift
0,7-0,8 idle

(Intressant nog så slukar 7200rpm-varianterna mindre energi än 5400rpm:arna.)

Intel 80GB G2
http://download.intel.com/design/flash/nand/mainstream/322296...
0,150W drift
0,075W idle

Av Leedow

Användare > företag

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MB
Ok nej behöver väl inte vara på svenska. Läste ju trots allt engelska i skolan, även om det var ett tag sen nu
Men en bok är ett bra steg? Eller ska man kanske bara mata på med lite guider / toturials?

Vad har du för förkunskaper? Om det är så att du exempelvis har lekt lite med Java tidigare (eller kanske ett annat objektorienterat språk) så är det mest att lära sig skillnaderna och hur Visual Studio (eller vilken IDE du vill använda) fungerar. Efter det kan man hoppa på mer C#-specifik kodning.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gego
Hej jag har ett litet huvud bry...
hur kontrollerar jag om ett datum är korrekt?
datumen är lagrat i en databas enligt SQL DATE datatyp standard: YYYYMMDD (dvs inga "-" eller "/")
och hur kontrolerar jag därefter om datumet överlappar med datum som finns i datbasen?

databasen är SQLite.

(om ni vill se koden gå till: https://code.launchpad.net/~gustav-hartvigsson/booka/trunk eller https://launchpad.net/booka )

Ska du göra en check innan en insert görs?

Jag hade nog gjort checken direkt i en query istället.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KurreKula
Jag skulle snarare säga att om man implementerar den korrekt fångar man upp användare som skriver fel av misstag istället och då blir de glada istället. Du utgår ifrån att man implementerar den fel. Gör man inte det kan man fånga upp, om än ett fåtal, folk som bara skriver in konstiga saker. I min mening är det bättre att fånga upp så mycket som möjligt innan man börjar få in skit i systemet. Även om det såklart rensas så känns det onödigt att servern ska slösa resurser för att skicka ut mail till bajs@bajs.com...

Men det är en smaksak, att säga att det är värdelöst är att blanda ihop fakta och egen åsikt...

Vad har du för regexp som säger att bajs@bajs.com inte är en valid epostadress?

Om en människa skriver "skit" i fälten så kan du aldrig validera om det är korrekt eller inte.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr 3D
hur kommer denna prestera gentemot X25 G3? i pris/prestanda/storlek tror ni?

Jag tippar på att Intels G3:a kommer kosta 3500kr för 160GB. Jag tror även att G3:an kommer spöa skiten ut denna SSD från OCZ.
Intel är ju både snabbare och billigare om man jämför G2 med Vertex.

Av Leedow

"Trots att äktheten inte går att bekräfta finns det en del som ändå ger en viss trovärdighet till uppgifterna, bland annat att samtliga historiska datum som anges är korrekta."

(Fetstil tillagd av mig.)

Att använda detta som argument för trovärdighet är ju... absurt.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zaspi
Satt och funderade om man kan ta en industribyggd dator dvs en dator byggd i en fabrik och köpa ett nytt chassi och stoppa i allt i det nya chassit utan några problem?

För jag har ett ganska litet chassi nu och vill få i lite nya grejer.

Utan några problem tror jag inte. Senast jag meckade med en DELL-dator och skulle byta chassi så var det inte ett 100% ATX-kompatibelt moderkort. Skruvhål satt annorlunda och en specialkylare för processorn gjorde det riktigt drygt att byta chassi.

Det behöver ju inte vara så illa för dig. Om du skriver specifikationerna och modellnummer så blir det enklare för mig att ge ett svar som inte är så generellt.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blindedbyfear
Hej,
jag vill skapa ett html-formulär med ett antal frågor. Tanken är sedan att svaren skall sammanställas i en lista och sparas som en fil på datorn. Hur gör man detta enklast?

Dvs när jag fyllt i alla svar och trycker på en knapp ska det dyka upp en 'spara som'-ruta där jag kan välja att spara svaren på min hårddisk ..

/po

Det går inte göra detta utan serverside-språk, exempelvis PHP eller ASP.

Det är lite meckande som behöver för att få det att bli bra. Hur du vill spara texten, vilket format, etc.

Av Leedow

Varför stavas det inte "grafén" precis som "idé" om det ändå är en betoning på e:et?

Svenska är förbaskat drygt ibland.

On topic:

100 gånger snabbare är ju... otroligt.

Jag vet inte hur lång tid det pratades om när optiska kretsar skulle bli aktuellt. Det blir väl troligtvis grafen som är nästa steg om de lyckas få de större bitarna.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av basman
Hejsan!

Tittar lite på olika möjligheter på datorer och fastnat för

http://netonnet.se/art/dator/stationar-dator/stationar-dator/...(127397,3012)

Datorn kommer att kopplas till tv och kommer främst att användas för att titta på film samt spela lite musik via hemmabio. Men kommer även att kolla lite internet samt spela lite world of warcraft.

Är inte insatt i htpc och vet inte vad som behövs. Behöver inte vara någon extremt bra grafik när det gäller spel, men den ska klara av så att man kan ta sig runt utan att man blir galen.

Tror ni den fungerar för mina behov?

Tack på förhand!

Mitt spontana svar är nej, men tydligen så går det.

http://www.pcworld.idg.com.au/review/home_entertainment/asroc...

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3630&p=5
(Zotac:en är nästan identisk hårdvaran i Asrock)

Av Leedow

Jag skulle gärna vilja ha en 10GB eller 20GB. Jag vill inte ha en 30GB som kostar lika mycket som en 40GB Intel eller 64GB Kingston.

Av Leedow

Jag tycker den ser rejält stor ut. Är det 80mm fläktar i toppen?

Tippar på 480x260x200 (bredd,djup,höjd i millimeter) != Tiny

Du borde skriva dimensionerna.

Men fin var den.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alakai
MBY ansåg inte att SSD är bristfällig. Hans poäng var och säkerligen är att SSD inte kommer ta över HDD på något sätt förrän SSD är överlägsen HDD på de allra flesta punkter. Som det ser ut idag så är inte SSD överlägsen HDD på de flesta punkterna och det ser inte ut att bli någon snabb förändring av detta under överskådlig framtid.
Dock så kommer SSD vara mer vanlig än HDD så fort vår masslagring får ett nytt ansikte eller avtar i sin utveckling mycket snabbt, som det ser ut nu så sker inte det på överskådlig tid, som skrivet.

Vad vi däremot tror på är hybrider och flera typer av lagringsmedia i samma system. Det är _inte_ att SSD tar över på något sätt.

Man skulle ju faktiskt kunna säga att SSDs tar över HDDns roll som systemdisk, i alla fall i en entusiast eller semi-entiusiast (läs: sweclockare). HDDs får göra det som HDDs gör bäst, lagra mängder med data medan SSDs får hantera applikationerna och operativsystemet.

SSD som masslagring kommer nog dröja ett bra tag tror jag.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Screenwalk
Förmodligen gjorde jag det, fail på mig.

Ja, men det är skönt att bjuda på sig själv ibland.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrBoysen
Tjenare!

Har stött på ett väldigt konstigt problem. Jag valde att starta upp min serverdator igår och skulle lägga upp en counter-strike server åt en polare. Allt fungerar klanderfritt och jag testar så det fungerar, vilket det även gjorde. Men efter att vi spelat typ 10 minuter så fryslaggar servern till i typ 3 sekunder, sen flyter det på igen. Trodde det var min egna dator men det var samma för de andra...

Jag går ut i aktivitetshanteraren och tittar, då står mätaren på MAX i grafen vid det tillfället, men på "processer" märks inget. Inte vad jag sett, antagligen för den inte hinner uppdatera kanske eller något.

Jag har inget märkvärdigt igång, bara standard applikationer. Detta problemet har jag aldrig haft tidigare. Värt att nämna så är den hur stabil som helst under den perionden då det inte fryslaggar. Detta sker typ 1 gång var 5-10minut.

Bifogar bild:
http://img203.imageshack.us/img203/7434/97451638.png , där ser ni hur den beteer sig ibland andra kärnan eller båda.

Datorinfo:
Core 2 Duo, 2.16Ghz @ 3.0
3gb ddr2
400W corsair

Några spontana idéer eller något verktyg som analyserar vad som sker när just DET hacket kommer? Vad som åstakommer detta etc, vore guld värt!

Tack på förhand!

Om du tankar Process Explorer (googla på det och tanka ner det från microsofts hemsida) så kan du se vilka processer i graferna som arbetar. Finns mycket annat gott som det där programmet kan hjälpa till med.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Screenwalk
Byt ut moderkortet till Asus P6T och skit i SSD retail för du behöveri ingen adapter till R2 chassit.

Ehh? Hur kan du få den där länken att fungera? Du ser ju din egna kundvagn säkert.