Inlägg

Inlägg som Gurt har skrivit i forumet
Av Gurt

Tanken är inte att det ska genomföras några förändringar "bara för att"/för förändringens skull, så det behöver ingen vara orolig för. Om det sker förändringar så kommer det såklart att vara ett noga övervägt beslut som inte sker över en natt. Just nu lever gubben i någon slags limbo där vissa inte ens anser att han är SweClockers logotyp, därför behövs det en standardisering (av antingen den befintliga gubben eller något nytt) för att skapa ett tydligare ansikte utåt för SweC. Inget konstigare än så

Av Gurt

Fint med så många svar tack alla som har tagit sig tid att skriva.

Jag vill bara förtydliga att det här inte alls betyder att gubben nödvändigtvis kommer försvinna, det kanske inte kommer att ske några förändringar öht. Men det är en fråga som har dykt upp internt och ute i forumet och vi tyckte att det kändes på tiden att göra en grundlig undersökning. Svaren här i tråden pekar ändå åt lite olika håll vilket jag tycker är intressant! Alla kommer självklart få vara del av hela den här resan under året som är en del av 20årsfirandet. Ifrågasätt gärna om ni undrar något, men ”rör du så dör du” är kanske inte är den konstruktiva kritik som jag är ute efter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gurt

Tack Kul att så många skriver och verkar vara engagerade. Vi läser och tar till oss allt som alla skriver!

Av Gurt

SweClockers-gubben - berätta vad du tycker!

SweClockers fyller 20 år! Sedan sajten grundades 1999 har redaktörer kommit och gått, designen har bytts ut ett antal gånger och inte minst har det tillkommit hundratusentals medlemmar. Men gubben ser fortfarande nästan exakt likadan ut. Vad är det för gubbe egentligen? Edin säger att det inte riktigt finns någon särskild bakgrund till hans existens, och det går ju inte att sticka under stol med att han är en del av SweClockers idag. Hur ser din relation till gubben ut?

I samband med 20-årsjubileumet har det väckts frågeställningar kring vem gubben är, vad han har för betydelse och hur hans framtid ser ut. Ska gubben moderniseras, görs om helt och hållet, eller ska han se ut som han alltid gjort? Jag tycker det är superviktigt att ta reda på vad SweClockers gemenskap tänker i alla sammanhang och den här gången gäller det gubben.

Innan det blir några eventuella stora förändringar vill jag att alla ska få möjlighet att komma till tals och vädra sina åsikter. Jag har därför skapat den här enkäten där du kan uttrycka vad logotypen "Gubben" betyder för dig.

Klicka här för att besvara enkäten!

Har du något minne av ditt första möte med SweClockers-gubben? Vad tänker du på när du ser gubben? Svara gärna på enkäten och för all del – diskutera här i forumtråden!

Av Gurt
Skrivet av johho:

Så behöver det väl inte alls bli? Lägg in en knapp på användarens profilsida för att begära aktivering av notifieringar. Då kommer enbart de som aktivt begär det få frågan och alla andra märker ingenting.

Hm, så kanske det går att lösa. Det får jag överlåta till min mer kodkunniga kollega @Klorixx. Men vi resonerar (just nu) hur som helst som så att det känns mer angeläget att lägga utvecklingstiden på att göra något som fler skulle uppskatta och använda men det betyder inte att vi aldrig kommer att göra det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gurt

@kaput Inga planer på att införa några jobbiga popup-rutor som dyker upp så fort man skrollar eller rör musen! Det kan jag också bli tokig på, lämnar nästan alltid sådana sidor direkt.

Vi har fått önskemål från medlemmar som vill ha notifieringar i webbläsaren för t ex nya inlägg i forumet och nya nyheter, men eftersom att det även påverkar de som inte vill ha notifieringar (popup-rutor som frågar om man vill aktivera eller inte) så kändes det viktigt att göra en liten undersökning för att se hur intresset ser ut. Resultatet verkar dock tydligt med 84% som inte använder det Så det ser inte ut som att det är något vi kommer att införa på Swec.

Av Gurt

Dags för en ny snabbfråga! Den här gången är frågan Använder du notifieringar i webbläsaren? (i allmänhet). Om någon har några funderingar eller vill diskutera så kör hårt här!

Av Gurt

@Alling

Jag gillar den här idén, det skulle kunna kombineras med en förteckning i början av guider/artiklar som länkar till olika relevanta delar av texten. Det hade gjort långa artiklar mer lättöverskådliga. Men jag kan dock inte uttala mig om hur tekniskt genomförbart det skulle vara, så vi får undersöka det. Tack för feedback!

Av Gurt

@Shimonu

Det är ingen dålig idé, jag kan förstå att det skulle vara användbart i vissa situationer. Vad jag dock inte är helt säker på är hur man ska presentera hur den här funktionen fungerar. Min tanke är att de flesta förmodligen förväntar sig att funktionen ska vara "osmart", alltså att den inte kommer ihåg ditt tidigare val. Jag är helt enkelt orolig att funktionen (även om den är smart i tanken) kommer att göra det krångligare, i alla fall till en början. Vad tror du?

Av Gurt

Många bra tips, tack! Ska sätta mig ner någon kväll och undersöka vad som skulle passa bäst hemma, det lockar inte riktigt att börja med något satsigt bygge men det kanske är värt det ändå.

Fast denna från Ikea verkade ju ganska smidig ändå.

Av Gurt

Hur drar ni sladdar hemma?

Jag har börjat störa mig något otroligt på alla kablar och sladdar hemma, specifikt vid (under) skrivbordet.

Vi har två skrivbord bredvid varandra hemma med två datorer, och det innebär att det blir extremt mycket sladdar som hänger ner/ligger längs listen till grendosan som är på golvet. Det ser förjävligt ut, speciellt på min sida där även routern hänger på väggen och ser ful ut. Jag har försökt att dra om sladdarna så att det ska se lite finare ut och mer organiserat men det hjälper inte alls, alla är ju olika längder och färger. Vet att det finns speciella lådor man kan köpa för att samla sladdar i men det känns inte som att det riktigt löser problemet med sladdar som hänger.

Vad har ni för system hemma för att ”samla upp” sladdar vid skrivbordet?

Av Gurt

Kul att det verkar som att portalen gör nytta hos några av er, tack för era åsikter!

@Pecken: Kul idé med mer okända butiker, är det någon specifik du tänker på eller vill du bara se något annat än de stora butikerna?

@FredrikMH Japp, även vi har uppmärksammat att ett inlägg med flera produkter delar på likes. "Bra inlägg" i det här sammanhanget är inte helt oproblematiskt - vissa inlägg får likes för att det är ett roligt tips (behöver inte vara ett bra tips), de första tipsen får alltid många likes i början, vid vissa tillfällen kommer det in så många tips att vissa drunknar i mängden och får inte likes trots att det är bra tips.

Vi försöker hålla en rimlig nivå på underhållet av portalen för precis som du säger så måste man fråga sig hur mycket tid som borde läggas på det. Vår ambition är inte att bli Prisjakt 2 men vi vill gärna ge en bra upplevelse till er

Av Gurt

Tack för alla svar! Och jo precis @fue, jag efterfrågade ju egentligen svar på funktionaliteten hehe men jag tycker ändå att alla svar om mellandagsrean (huruvida årets rea var bra eller ej) säger någonting ändå. Vi kanske inte borde simma mot strömmen om trenden pekar mot att reorna blir allt sämre och intresset sjunker, då anser iallafall jag att vi fokuserar på fel saker.

Jag tar ej illa upp av kritik av vare sig layout eller funktioner utan blir tacksam när ni säger som ni tycker, många bra inlägg som fick mig att fundera kring dagens reor och SweClockers roll i det hela.

Måste fråga dock - alla som bland annat har gillat inläggen från @XHI och @Ryzer, är det själva mellandagsrean som ni ger dåligt betyg eller var det portalen som inte höll måttet?

Av Gurt

Hej @Alling

Innan jag kan ge dig ett riktigt svar så måste jag fråga vad det nya färgsystemet är tänkt att användas till? Jag förstår att det ger fler möjligheter att använda färg i forumet men för att veta om det är någonting som är värt att överväga så vore det bra att få veta mer konkreta användningsområden (där hex inte räcker till). Samt för att kunna utvärdera hur många som skulle få nytta av en sådan uppdatering.

Av Gurt

Hej igen (alla som följer tråden och hittar hit igen?)

Tack för alla era svar om Black Friday! Vi gick igenom er feedback härifrån och sådant som vi hört från annat håll och gjorde de uppdateringar som vi hann med inför mellandagsrean som precis avslutats. Om ni har några fler åsikter eller förslag så hoppa gärna in i den här tråden och berätta! Då blir jag jätteglad.

Av Gurt

Mellandagsrean på SweClockers

Hej allihopa

Det kändes knappt som att Black Friday hann avslutas innan mellandagsrean drog igång, men mitt under julstressen så hann jag och @Klorixx genomföra några förändringar på SweClockers traditionsenliga kampanjportal med erbjudanden och tipslänkar.

Bland annat hann vi ersätta topplistan (topp 5) med en lista som istället visar de senaste medlemstipsen, och vi försökte att göra det så tydligt som möjligt att det inte är hela listan (och hur man hittar ner till den långa listan!). Vi gjorde också några förändringar bland kategorierna, t.ex bröt upp samlingskategorin "kringutrustning" till mer specifika kategorier. Vi har såklart många fler idéer om vad vi skulle vilja göra för att göra portalen bättre, berätta gärna vad ni tycker för att vi veta vad vi ska fokusera på till nästa gång!

Vi vill gärna höra från er vad ni tycker om förändringarna. Var det någonting som ni märkte av? Fungerade portalen som ni ville eller var det någonting som ni saknade eller störde er på?

Jag bifogar en bild av portalen för påminnelse.

https://i.imgur.com/wV7vBYn.png

Av Gurt
Skrivet av justabit:

Vem är det längst till vänster? Trodde först det var Frida men såg sedan att det var någon annan som jag inte sett tidigare.

Yes, som @jnsson och @Bakgrund redan hunnit skriva så är det jag Har inte riktigt fått någon officiell introduktion här men jag har ansvaret för UX och design på SweC. Smyger in i videos lite då och då, mest på SweClockers extrakanal.

God jul allesammans!

Av Gurt

Hej @str8forthakill!

Svar på den första frågan: inställningen finns kvar men i en annan formulering, tanken är att vi skulle ha tagit bort infotexten nu men det glömdes helt enkelt bort. Samma funktion kan nås genom att kryssa i ”Sluta följa trådar automatiskt”.

Och fråga två, finns det någon särskild anledning till varför du vill sluta följa 18 sidor med trådar precis nu? Det kan inte vara många av de trådarna där det fortfarande skrivs nya inlägg, därför triggas de aldrig av den nya följda trådar-funktionen. Isåfall kan de ju lika gärna ligga kvar, förutom om du vill få en ”fresh start” och då finns det tyvärr ingen annan lösning än att göra allt manuellt. Som tur är så är det bara en engångsgrej och du slipper rensa så mycket i framtiden om du håller koll på dina följda trådar.

Hoppas att svaren känns tillräckliga, hör av dig om du fortfarande undrar något så ska jag försöka hjälpa till!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gurt

@lincoln: Tack! Mycket värdefull input, kul att du tog dig tid att skriva. Det uppskattas.

Äsch, alla sätt är rätt sätt att använda portalen, jag försöker komma åt alla olika slags användningsområden och vill att så många behov som möjligt ska mötas. Att få feedback är ett första steg i processen! Till mellandagsrean (som börjar närma sig) är jag orolig att vi inte hinner göra några större förändringar, men jag sparar dina förslag och så ser vad vi kan göra längre fram

Av Gurt

Stort tack alla som har svarat! Väldigt nyttigt att höra era tankar. Vi går igenom allt som ni har skrivit och så får vi se vilka delar som tas vidare till nästa omgång.

@Lauchen: Vilken del syftar du på (erbjudanden, tipslistan från medlemmarna?) Som nämnt tidigare så kunde man i år filtrera medlemstipsen efter bland annat kategorier, men du kanske syftar på någonting annat.

@lincoln: Jag blir nyfiken på vilka kategorier du hellre skulle velat se, och vilka du tycker är överflödiga? Vi valde ut de kategorier som fått allra flest tips tidigare år, men är såklart öppna för att uppdatera om det visar sig vara inaktuellt. Och vilka "andra taggar" tänker du på som man ska kunna lägga till i efterhand? Och på vilket sätt funkade inte portalen/tabellen i mobiltelefon? Berätta gärna så att vi kan göra bättre!