Inlägg

Inlägg som Gurt har skrivit i forumet
Av Gurt

@Ortovox: Tack för att du tar dig tid och skriver feedback till oss jag ska försöka svara så gott jag kan!

En lösning som funkar för alla typer av besökare vore såklart bäst! Vi har diskuterat en liknande lösning men funderar över exakt hur det skulle fungera samt olika designlösningar. Tackar för förslaget.

Håller helt med dig om navigationsmenyn, den känns inte up to date och bör (ska) ses över. Det är dock ett ganska stort ingrepp och därför tar det lite längre tid att genomföra tyvärr. Det är helt rätt i att flera meny-nivåer och för många val oftast stjälper snarare än hjälper, allra helst hade jag sett att vi tar bort undermenyn helt och hållet och integrerar underflikarnas innehåll på annat sätt. Anledningen till att vi inte bara tar bort de överflödiga flikarna är just för att innehållet som finns på de sidorna måste ses över, kanske ändras och flyttas eller få nya länkvägar.

Nyhets-fliken finns efter önskemål tillgänglig för de som bara vill läsa SweClockers nyheter. Vi får se hur det blir när vi tids nog börjar rensa bland flikarna

Av Gurt

Hej

Nu har jag också börjat stirra mig blind på Senaste nytt-prompten, haha. Det är en sådan liten funktion som lätt hamnar i skymundan och inte har fått någon kärlek på länge, finns säkert fler förbättringar att göra! Jag upptäckte dessutom att texten swishar förbi ganska snabbt så att man knappt hinner läsa färdigt innan nästa text dyker upp.

Jag tar med mig din feedback och det jag har uppmärksammat så ska vi se vad vi kan göra!

Av Gurt

Hej @ThomasLidstrom! Som redan sagts, smidigast på SweClockers är att skrolla längst ned och klicka på "Fullversion". Då hamnar du på desktop-versionen av SweC. Jag vet tyvärr inte hur man gör detta till standard.

Får man fråga vad det är du (och ni andra) tycker saknas på .m-siten? Vi försöker ständigt att uppdatera och lägga till fler funktioner. Jag välkomnar all feedback som skulle kunna hjälpa oss att göra mobilsidan bättre

Av Gurt

Japp, helt rätt. Jag uppdaterar länken i mitt inlägg ovanför! Tack.

Av Gurt
Skrivet av Streamdog:

Ett Fallout 5 med upphottad grafikmotor vore inte dumt. Alltid älskat Fallout, men 76 var jag aldrig ens sugen på att testa. 4an blev jag besviken på grafiken/grafikmotorn som borde ha pensionerats för länge sedan.

Ghost Recon: Breakpoint ser intressant ut då jag älskade Wildlands. Riktigt kul spel att lira tillsammans med en kompis.

Sen får de gärna överraska oss!

Vill även se mer av Last of us 2 (Men Sony är ju inte på plats..) och nya Pokémon-spelen

Kanske lite OT, men jag tänkte bara berätta att det är Pokémon Nintendo Direct nästa onsdag 5/6 med mer info om nästa generations spel (Shield och Sword). Vi lär därför inte få se mycket mer (om ens något) under E3. Samt en Pokémon-presskonferens inatt som ska visa någonting, kanske det nya mobilspelet (jag har inte så höga förväntningar på detta dock).

Av Gurt

Hej hej!

Jag kan tyvärr inte svara på varför den funktionen inte finns idag, förmodligen för att det aldrig har efterfrågats eller fått hög prioritet. Själv har jag nog aldrig varit med om att man kan markera alla inlägg som lästa i ett helt forum. Kanske kan du besöka Aktiva trådar (senaste inläggen) framöver och bläddra tillbaka till när du senast besökte forumet?

Annars är nog den bästa lösningen som @Cleaner skrev, att markera alla trådar och sedan välja "Markera som lästa" i rullmenyn.

Av Gurt

Jag försökte nyligen odla från frön i ett miniväxthus, om jag minns rätt var det solros, gräslök, basilika och någon mer ört. Det gick... sådär. Plantorna torkade direkt trots att jag vattnade hela tiden, fick slänga allting och ge upp.

Funderar på att göra ett nytt försök genom att köpa färdiga plantor och ställa på balkongen när vädret är stabilare. Har dock ingen aning om hur jag ska gå till väga för att inte misslyckas. Vilka krukor kan jag plantera i, måste man använda såna innerkrukor i plast? Har letat förgäves över hela Stockholm och hittar inte det någonstans. Hur gör jag för att plantorna inte ska svämma över när det regnar (balkongen har inget tak)? När ska man plantera om?

Av Gurt

Hej

Tanken med funktionen Gilla/Bra inlägg är att kunna markera inlägg som man tycker är... bra. Rent krasst. Hur denna funktion sedan används i praktiken är svårt (för oss) att styra. Jag håller med om att det ibland snarare används för att backa roliga och/eller menlösa inlägg, men när det inte finns några "regler" så är det svårt att reglera användandet.

Sedan är det ju också så att stjärnan som bland annat du har under ditt användarnamn i forumet bestäms av en "hemlig" algoritm som baseras på bland annat antal mottagna Bra inlägg. Stjärnans beskrivning är ju iofs "Skriver inlägg som uppskattas av andra" vilket också är väldigt subjektivt. Någon uppskattar roliga one-liners, andra gillar långa intressanta utläggningar från en datorentusiast.

Vi har faktiskt börjat funderat på om och hur vi skulle kunna göra om funktionen. Kanske skulle det kunna göras en helrenovering där Bra inlägg/stjärnan faktiskt säger någonting om kvalitén på inläggen? Eller ett helt nytt system för att skilja på olika typer av inlägg?

Vad tycker du @bjorn_m_eriksson samt alla andra?

Av Gurt

Jag säger som @loevet, väldigt taggad på att se mer av Final Fantasy VII remake. Trailern från inatt gjorde nästan så att jag kunde se förbi alla år av radiotystnad från Square Enix.

Nästa stora hype är Nintendo, de bara måste visa mer av Animal Crossing som ska släppas under 2019. Samt det andra stora spelet som släpps under 2019, Pokémon Shield/Sword. Det är verkligen på tiden nu med tanke på att något av spelen bör släppas efter sommaren någon gång. Need!

Och så är jag såklart nyfiken på Microsoft och nya Xbox. Behövs kanske inte någon motivering varför.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gurt

Oj vad den här tråden kom igång. Kul att kex visade sig vara ett hett ämne. Jag köpte med mig hem typ fem olika påsar med Kit Kat från Japan men ingen var riktigt god (därav att jag tog med mig det till kontoret...). En vän köpte med sig Kit Kat med smak av jordgubbscheesecake från Japan förra året och det var gott, så det var egentligen den smaken som jag letade efter. Besviken på glass-smaken!

Av Gurt

Guide: Hur du skapar en tråd i forumet

Text inspirerad av Biberus tråd.

Så här skapar du en tråd

  1. I forumindex samt de olika forumdelarna finns en "Ny tråd"-knapp. Du kan också gå in på den här länken.

  2. Välj en passande forumdel för ditt ämne.

  3. Formulera en rubrik som beskriver ditt ämne.

  4. Sedan skriver du ditt problem, fråga eller ämne i rutan Meddelande.

Tänk på det här när du skapar en tråd

Prova först att söka på din fråga i forumet för att se om någon redan har besvarat din fråga. Forumet är fyllt av trådar med många svar. Tänk på att trådrubriken är din bästa chans att få uppmärksamhet i forumet. En bra rubrik är oftast en kort sammanfattning av din frågeställning, undvik uttryck som "HJÄLP", "BRÅTTOM", "VIKTIGT" osv som inte ger någon indikation om vad tråden handlar om. Försök även att lägga din tråd i rätt forumdel för att nå rätt typ av personer som t ex sitter på rätt kunskap för att besvara din fråga. Om din tråd innehåller ett problem - inkludera så mycket information som möjligt för chans att få fler svar. Du får förmodligen snabbare och bättre svar om du har skrivit en utförlig beskrivning av ditt problem redan i trådstarten.

Var trevlig! Det är mycket roligare att svara i en tråd om alla håller en god ton och inte skäller på varandra. Om någon inte beter sig bra kan du anmäla inlägget. Om din tråd inte får några svar, bumpa inte tråden genom att skriva "Bump!" eller liknande. Ibland kan det ta någon dag innan svar kommer, och annars kan du fundera på om det finns någon mer information att tillföra som underlättar för svar. Om du skulle hitta svaret på din egen fråga, återkom gärna till tråden och berätta hur du löste problemet. Om någon hittar till din tråd i framtiden så blir de glada om du har bemödat dig att förklara hur du löste problemet. Du får gärna tacka för alla svar du får, även om det enligt dig inte är "rätt" svar. Missförstånd kan ske, försök istället förklara ännu tydligare vad du menar.

Av Gurt

Kom igång på SweClockers

Här har vi samlat forumtrådar som kan vara relevanta för den som är ny på SweClockers och forumet. Skriv gärna några rader i Kom igång-trådarna för att bli varm i kläderna, lär dig mer om hur forumet fungerar under Forumhjälp eller hitta svaret på dina frågor under Vanliga frågor.

Kom igång!

Forumhjälp

Vanliga frågor

Vill du lämna feedback till SweClockers?

Av Gurt

Varför blev du medlem på SweClockers?

Jag postade för några dagar sedan en tråd på FZ där jag var nyfiken på hur alla en gång i tiden hittade till FZ och vad det var som fick de att ta steget och registrera sig. Tråden har fått ganska många svar och det är jättekul att läsa alla olika historier som ibland spåras tillbaka ända till 90-talet.

SweClockers 20 års-jubileum känns som ett ypperligt tillfälle att mysa med gamla minnen och jag är väldigt nyfiken på att höra SweC:s historier om hur vi hittade hit! Vad fick dig att bli medlem på SweClockers? Hängde du länge i skuggorna och lurkade eller kändes det solklart direkt att bli medlem och hoppa in i forumdiskussionerna?

Och sist, lystring alla lurkers! Bli medlem (eller logga in) bums och berätta din historia. Varför har du inte blivit medlem på SweC tidigare? Vad är de största trösklarna för att bli medlem och börja engagera sig?

Av Gurt

@loevet: Jag måste erkänna att jag var skeptisk till en början, men det går liksom inte att låta bli att bli taggad när det är Persona. Båda nya karaktärerna (Kasumi och Takuto) verkar dessutom lovande. Ett nytt palace. Nya social links. Auto-read option! Ny battle-musik av Meguro!! Jag kommer spela skiten ur det här spelet.

Av Gurt

Nu är undersökningen avslutad! Tack allihopa som har skickat in svar. Om någon vill skicka in svar i efterhand så går det bra att skicka tankar och idéer direkt till mig eller fortsätta diskutera här i tråden.

Av Gurt

Woho, tack för alla svar! Är väldigt tacksam att så många har tagit sig tid att svara på undersökningen Nu känns det som att vi har underlag för framtida förändringar, och alla bra idéer i den här tråden på det. Man är såklart alltid välkommen att skicka PM till mig eller fortsätta diskutera i den här tråden, vi läser allt.

Av Gurt
Skrivet av griid:

Japps! håller helt med!
Kul att det börjar hända lite saker här inne. Vanligvis är man skeptisk till förändringar, men inte här inne

Kul att du tycker det Vi har massor på gång och Marknaden är en grej vi just nu kikar på att förbättra.

Tack alla som har svarat hittills! Många bra insikter redan.

Av Gurt

Kul att många är intresserade Jag låter formuläret ligga ute om fler vill hoppa på, men börjar kika lite på vad jag skulle kunna sy ihop med er. Hojta till om ni har frågor.

Av Gurt
Skrivet av Traumklang:

@Gurt: Jag önskar mig ett mörkt läge man kan skifta till vid behov. Särskilt när man sitter vid datorn när det är mörkt ute/inne kan det vara skönt för ögonen.
IOM att LED paneler återger vit och andra ljusa färger med en hög blå andel som kan skada ögonen på lång sikt vore detta ett välkommet tillval tror jag.
I macOS finns det ju stöd för mörkt läge, och när man surfar vissa sidor, ställs dom automatiskt om till mörkt ochså.
Det vore ochså en bra idé för 99.se, då dom har väldigt många Apple användare som besöker sidan.
För deras skrikande vit kan bli jobbigt. Ni kanske kan vidarebefodra det till dom ochså?

Annars är jag faktiskt nöjd med SweCockers uppsättning.
Kul initiativ!!!

Anmäl dig till gruppen så kan vi diskutera det vidare! Det är ett typiskt diskussionsämne som jag tänker mig kommer dyka upp.

Skrivet av SypherZ:

Kul initiativ! Alltid kul att få vara med och få fram egen input på förbättringar osv.

Men vore det inte bra med formuläret att få med ex vad de som registrerar sig jobbar med eller har för hobbys / liknande för att få lite olika kompetens i expertgruppen?

Kul! Hoppas att du skickar iväg ett svar!

Jag funderade över att lägga till en fråga om arbete men insåg att det inte kändes tillräckligt relevant. Jag tänker att alla är "lika" medlemmar på SweC oberoende av vad man arbetar med. Min tanke var att forumdelarna kan ge en fingervisning om vad alla är intresserade av, och sedan när jag samlar ihop alla deltagare har jag tänkt att ta reda på mer vilka ni är och kompetens. En del av att lära känna varandra

Av Gurt

@datachild: Det gör ingenting, alla är välkomna att ansöka. Kul att du är intresserad!