Inlägg

Inlägg som Gurt har skrivit i forumet
Av Gurt
Skrivet av galenmyra:

Hur blir det med funktionen att inaktivera kommentarer vid köpes-annonser?

Det har inte glömts bort, men vi har inte hunnit kika på det till dagens release. Ska se till att det diskuteras på måndag

Skrivet av Icte:

En idé är ju att ha en lista på sidan där man skapar annonsen där man som säljare fyller i varje objekts namn (och kanske en länk till Prisjakt). Överstiger man ett ex. antal objekt (säg 3-5 st) så betalar man ytterligare 10-15 kr osv osv. Kommer ju att fuskas men det kanske man kan lösa på något smidigt sätt (modereras inte alla annonser innan de läggs upp just nu?).

Det är inte en helt dum idé men som du själv nämner så finns det en del problem med det. Vi modererar inte alla annonser innan de läggs upp idag, och att göra det skulle vara enormt tidskrävande för oss och våra moderatorer och skapa en lång väntetid för er som annonserar. Vi har också funderat på att prissätta olika beroende på kategori, det kanske kan vara något till framtiden?

Skrivet av Skrotnisse92:

Prishöjning i all ära, men måste ni slänga upp en rgb-julgran på varje sida? Köpes/bytes/säljes färgerna är ju hemska rent ut sagt. Jag får vibbar av 00-talet.

https://i.imgur.com/GGZWV5f.png

Skrivet av TuHack:

Kan bara hålla med. Nu behövs det mer än någonsin en möjlighet att välja bort privatannonser från sidan.

Skrivet av moonblase:

Att ha blandat så är inte trevligt.. någon typ av sortering hade varit skönt, känns som det ger ögoncancer med blandfärgerna

Är det flera olika färger (rgb-referensen) eller själva färgnyanserna som stör? Tar gärna emot förslag på andra färgval! Gällande blandningen så är det något vi har funderat fram och tillbaka kring, problemet med det gamla systemet var att boxens storlek blev dynamisk eftersom att de senaste annonserna varierade. 1 säljes-, 1 bytes-, 1 köpesannons resulterar i en större box än 3 säljesannonser, pga rubriker som tar plats. En lösning skulle kunna vara att alltid välja 3 annonser från 3 kategorier, men då visas nödvändigtvis inte de allra senaste annonserna. Bara för att ge en bild av hur det ligger till.

Skrivet av Cadzon:

Nice! Bara en grej, snälla. När jag bockar av "köpes", kan ni göra så de alternativet sparas? Ibland har man inget o sälja (oftast) o vill inte att de annonserna syns hos mig, rätt störigt att VARJE gång behöva bocka av den.

Noterat, vi får diskutera om det är något vi kan fixa!

Skrivet av Saddl3r:

Jag brukar vara för förändring, men tycker det blir lite svårare att få översikt över vad som faktiskt säljs och köpes på det här sättet. Det gamla sättet fick dessutom några tomma rader som gjorde det lättare att inte tappa bort sig i raderna.

Det är mina spontana tankar. Ska ge det nya utseendet en chans!

Tack för att du ger det en chans Skaver det fortfarande efter en tid så får du gärna höra av dig med ny feedback!

Skrivet av wargreymon:

Har inget emot att gratisannonser syns sämre, men kan ni lägga in lite färg i knapparna för dem så man kan urskilja mellan köpes/säljes på de som är gratis?

Jag ska kika på om vi kan göra något åt det, förstår problematiken!

Av Gurt
Skrivet av livsnjutaren:

@Gurt: Har ett förslag.

  • Annons skapas: Som vanligt och det kostar 15 kr

  • BUMP: 10-15 dagar går så Bumpar man annonsen (10 kr)

  • Förnya annons: 30 dagar går annonsen tas bort. Man förnyar annonsen för 15 kr och kan redigera igen.

  • BUMP: Eftersom att man köpte en till annons för 15 kr så får man bumpa igen för 10 kr.

Det jag lite är ute efter är att om man har saker som är lite svårsålda, så kan det vara irriterande och behöva göra en ny annons om och om igen. Hade ju varit trevligt att om man kunde återanvända sin gamla annons med bilder mm.

Förnya annons har vi funderat på, ska kika på om det är något vi kan införa. Tack för förslaget!

Skrivet av Pettson88:

Hade gärna sett att priserna är lite lättare att hitta, kikade igenom så väl Marknads-sidan, som reglerna, som sidan för att skapa en annons, men hittar inte priset någonstans.
Visst att de kommer när man väl skrivit färdigt sin annons, lagt upp bilder o.s.v. - men hade gärna sett det redan innan.

Bra input, tack för att du hör av dig och berättar. Jag ska se om vi kan få in det. Tycker du att det är någon mer info som borde synas tidigare?

Av Gurt

Tack för förslaget! Håller med om att det hade varit bra på många sätt. Vi får kika på det.

Av Gurt

@Wipen: Ledsen att du inte fick någon respons, jag läste självklart men hann inte skicka iväg ett svar.

Inget är skrivet i sten utan vi funderar löpande på vad vi kan förändra. Tack för att du tar dig tid att skriva feedback!

Av Gurt
Skrivet av fiskebulle:

Vad är ett bra switch-lir som jag och tjejen kan spela tillsammans? Hon har aldrig spelat dator/tv-spel.

Jag skulle rekommendera Mario Kart 8 Deluxe och kanske Overcooked. Finns en del andra bra spel med co op som tyvärr känns ganska krystade, som Mario Odyssey där ena personen styr Marios hatt "Cappy". Men det kanske å andra sidan är en bra start för någon som inte har spelet tidigare att känna på hur det känns.

Av Gurt
Skrivet av livsnjutaren:

@Gurt: Har en fråga om bump (lyft) funktionen. Är det en tidspärr på den eller kommer man bara kunna göra den en gång på sin annons? Kommer inte riktigt ihåg när jag testade att bumpa min annons men såg nu att knappen inte finns.

Just nu är gränsen en gång per annons, så om du redan har lyft din annons en gång så försvinner knappen. Det var ett test från vår sida och vi funderar på hur man skulle kunna skruva på gränsen

Av Gurt
Skrivet av ClubT:

Swen Clocker!

Av Gurt

Hej!

Anledningen till att vi har gjort ändringen att man inte kan inaktivera kommentarerna är säkerhet och transparens. Främst i säljes-annonser är tanken att man ska kunna kika tillbaka på en medlems historik och se hur tidigare affärer har gått till, men också i köpes-annonser bör den andra parten ha möjlighet att skriva om affären gick bra eller ej.

Men det är fler som har gett oss liknande feedback kring köpes-annonser och vi förstår problematiken där. Det är såklart okej att uppmana medlemmar att skicka sina erbjudanden direkt i PM för att slippa att andra hoppar in i tråden och "snor" varorna.

Vi får se till att diskutera internt kring eventuella lösningar

Av Gurt

Hej Ted

Skicka gärna in ett kontaktmeddelande här så ska vi försöka hjälpa dig att få tillbaka ditt gamla konto!

Av Gurt
Skrivet av Alling:

@Gurt: Kände mig inte helt hemma när jag öppnade en ny flik i Firefox, på grund av att SweClockers orangea favikon ersatts med en grå kvadrat med den nya gubben i mitten. Kan vara en vanesak, men jag tycker spontant att den gamla ikonen, tack vare sitt orangea innehåll, är lättare att hitta i ett sådant GUI.

Bra feedback, vi får se vad vi landar i framöver. Just nu vill vi etablera gubben och "visa upp honom" så mycket som möjligt. Det hade varit kul att få in mer orange som @Barsk66 nämnde

Skrivet av Vargas:

Jag tycker det blev cleant och fräscht. Dock lirar det inte helt med resten av sidan och forumet. För många nyanser som är närliggande utan att vara samma nyans (loggan, inläggsräknaren för artiklarnas trådar, nytt i forumet osv), nivån på "avskaladhet" skiljer sig mellan loggan och resten av sidan känns felmatchad. Jag gissar att det pågår ett arbete med att harmonisera och fila till utformningen av hela paketet över tid.

Detta är vi medvetna om och precis som du säger pågår ett arbete med att resten av siten också ska följa "moderniseringen". Men det tar tid Just nu har vi säkert 10 olika nyanser av grått och minst 5 orangea, vi jobbar på att hitta en standard.

Av Gurt

Hej! Vi har svarat på liknande synpunkter tidigare här och här.

Jag är nyfiken, vad är det du upplever som problematiskt med att vi lyfter upp nyheter på nytt?

Av Gurt
Skrivet av Soitora:

@Gurt: Vad hände med tickern som brukade ligga under logon?

Den fick tyvärr ryka. Vi har funderat länge på nyhetstickerns framtid och i samband med nya loggan valde vi att plocka bort den, anledningen är helt enkelt att den användes för lite.

Av Gurt

Wow vad kul med så många positiva reaktioner Härligt att ni tycker om nya gubben!

Skrivet av medbor:

Fejset borde inte vara transparent, det borde ha en färg

Vi ska kolla närmare på om hans fejs kanske bör ha vit bakgrund

Skrivet av Dracc:

Snyggt!
Sid-titeln (<head><title> ...) tycks ha förblivit "SweClockers.com" dock?

Ops, det har vi missat! Tack för uppmärksammandet.

Skrivet av talonmas:

Men av nyfikenhet, vad är det som gör att nya grafiken fungerar bättre på internet? Inte så att gamla hade jaggies o grejer (kanske om du kör extremt lågupplöst skärm?).

Den gamla gubben är svår att jobba med för att han består av väldigt tunna linjer och många detaljer, den gamla vektorbaserade arbetsfilen är dessutom märkligt strukturerad vilket gör det ännu svårare att försöka göra något vettigt med den. Det är en av faktorerna till att vi kände att det var dags att göra någonting nytt Den nya gubben består endast av en färg vilket underlättar!

Av Gurt

Tack för all feedback hittills, vi läser såklart allt och funderar på vad vi kan förbättra framöver!

Passar på att infoga ett svar jag skrivit tidigare i en tråd som svar på alla önskemål kring ett referens- och budsystem.

Skrivet av Gurt:

Jag ska försöka ge ett bra svar på diskussionen om referenser/betyg och hur vi ”bakom kulisserna” resonerar kring det. Vi är väl medvetna om att det är önskat av många men det finns några problem.

Marknad är en köp och sälj-sida och inte en auktionssida, det innebär att vi inte kan hålla koll på hur affärerna går till. Vi kan inte veta vem som har sålt till vem, hur betalningen har gått till, och så vidare. Sidor som Tradera har utvecklat egna system där köpare och säljare registreras, betalningen sker genom deras system. Det blir därför väldigt svårt att moderera ett referenssystem på SweClockers. ”Jag fick ett dåligt betyg, men det stämmer inte” Hur ska vi kunna veta vem som har rätt? Moderatorerna jobbar hårt redan idag och det här tror jag skulle sätta en orimlig press på dem att lösa tvister där det endast är ord mot ord. Kanske extremfall men kommer garanterat att ske.

Har ni några kloka förslag på hur vi kan lösa det här så lyssnar vi givetvis! Jag vill gärna vara transparent och berätta hur vi tänker.

@Haptic Tanken där var att man som köpare fyller i vad man kan tänka sig för fraktsätt, om det är okej för dig med både avhämtning och frakt via post så väljer du båda alternativen. Vill man endast göra affärer med någon "live" så väljer man avhämtning och vice versa.

Av Gurt
Skrivet av Skrotnisse92:

Mitt stora problem är att det är svårläst visuellt och inte riktigt hänger ihop med resten som ser ut som ett vanligt forum. Ramen gör det verkligen svårt att skumma igenom rubrikerna.
Den är dock bra att texten finns då det funnits problem enstaka tillfällen då folk missar om det är köpes eller säljes.

Några förslag:
1. Ta bara bort ramen och skriv ”säljes” i fet text istället.
2. Skriva det på raden under i varje annons.
3. Ta bort den helt och tvinga användaren att välja kategori av ”säljes”, ”köpes”, osv innan annonser visas.
4. Egen kolumn
5. Egen bild för köpes/säljes/bytes längst till vänster. Jag tänker mig ungefär som på forumet där ni har symboler för sticky tråd, nya inlägg, ny tråd osv.

Ramen måste dock bort från rutan, texten är dock bra. Fult är en sak, men det är ju svårläst just nu.

Tack för förslagen vi kikar på det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gurt

@Lagers Jag gillar ditt förslag, ska fundera på om det är något vi kan ordna!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gurt

@scorp10 Jag kan inte lova något, men vi kikar på det!

@muSashi Finns inte i dagsläget. Det är dock något vi har pratat om så inte omöjligt!

@Jonathanknet Det är såklart inte okej med off topic, de inläggen borde anmälas till en moderator som kan kika på det. Diskussioner om pris är något som många har uttryckt som en positiv grej med SweC, medlemmarna är väldigt kunniga och varorna säljs oftast till vettiga priser.

@Patan77 Vi har pratat om det här och begränsningen kommer inte tas bort, men vi har några andra lösningar som vi funderar på är det något särskilt du vill ändra eller ta bort så kan du höra av dig till oss så kollar vi på det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gurt

Jag ska försöka ge ett bra svar på diskussionen om referenser/betyg och hur vi ”bakom kulisserna” resonerar kring det. Vi är väl medvetna om att det är önskat av många men det finns några problem.

Marknad är en köp och sälj-sida och inte en auktionssida, det innebär att vi inte kan hålla koll på hur affärerna går till. Vi kan inte veta vem som har sålt till vem, hur betalningen har gått till, och så vidare. Sidor som Tradera har utvecklat egna system där köpare och säljare registreras, betalningen sker genom deras system. Det blir därför väldigt svårt att moderera ett referenssystem på SweClockers. ”Jag fick ett dåligt betyg, men det stämmer inte” Hur ska vi kunna veta vem som har rätt? Moderatorerna jobbar hårt redan idag och det här tror jag skulle sätta en orimlig press på dem att lösa tvister där det endast är ord mot ord. Kanske extremfall men kommer garanterat att ske.

Har ni några kloka förslag på hur vi kan lösa det här så lyssnar vi givetvis! Jag vill gärna vara transparent och berätta hur vi tänker.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gurt

Tack för feedback! Vi samlar ihop allt och går igenom till kommande releaser.

Berätta gärna om ni använder mobil eller desktop-version av SweC när ni ger förslag på förbättringar, det underlättar för oss

Av Gurt

Nyheter i Marknad!

Hej!

Senaste tiden har vi på Team Teknik jobbat hårt bakom kulisserna med att ge SweClockers Marknad välförtjänt kärlek. Som ledstjärna i förändringsarbetet har vi använt feedback från er, främst genom den stora undersökningen som vi genomförde i våras men också annan feedback som vi har snappat upp i forumet.

Vi har bland annat uppdaterat annonsflödet med grafiska taggar för annonstyperna (säljes, köpes osv) för att göra det lättare att snabbt navigera bland annonserna. Även själva annonserna ser lite annorlunda ut - vi har visuellt strukturerat om information om annonsen och annonsören. Något som är helt nytt är att man numera kan välja fraktalternativ - kan du tänka dig att skicka din vara och/eller gäller avhämtning? Från och med idag är det numera obligatoriskt att skapa en kommentarstråd till varje annons. Vill passa på att berätta att det är en säkerhetsåtgärd, tanken är att man ska kunna besöka en annonsörs tidigare annonser för att checka läget och se till så att ett köp har gått bra till.

Arbetet är dock långt ifrån färdigt - vi har fler förändringar på gång som kommer dyka upp så småningom. Hoppas att ni uppskattar och förstår förändringarna! Vill också här öppna upp för feedback, berätta gärna hur det fungerar och vad ni tycker.

Trevlig helg