Inlägg

Inlägg som Svantesson666 har skrivit i forumet
Av Svantesson666
Skrivet av Rouge of Darkness:

testa att låsa din webläsare till max 60hz

dock väldigt märkligt att du inte har det i kontrollpanelen såvitt jag mins så har det alltid funnits där ända tillbaka till typ 8800 serien.

och käns märkligt om de tagit bort det bara på 2000 serien iom att både 1000 och 3000 serien iaf har inställningen.

du kan ju kolla in Nvidia inspector och se om du kan se inställningen där och dra igång den om det bara är så att den är gömd i kontrollpanelen av outgrundlig anledning.
https://github.com/Orbmu2k/nvidiaProfileInspector/releases/ta...

Tack ska testa detta när jag är hemma igen. Jobbar nämligen ikväll. Skulle annars kanske kunna testa att avinstallera alla drivrutiner till mitt RTX och se om det skulle hjälpa.

Av Svantesson666

Jag har en LG OLED som skärm och den är kopplad via min Yamaha förstärkare, undrar om det är det som ställer till som gör att alternativet inte syns. Tyvärr verkade jag också ha "spoke too soon" tidigare för problemet återkommer även om jag ställer inte i NVIDIA control panel att alla program ska ligga på max 60 fps. Provade det eftersom det visade sig inte funka med bara DWM och CRSS. Dock är det helt klart dessa program som ställer till det, främst DWM. Det hade jag på känn redan innan men hade inte hittat hur jag ställa det till rätta. Fan att det sista alternativet inte finns, för det hade ju eventuellt löst den här skiten.

Av Svantesson666

Konstigt, finns inte för mig. Beroende på RTX-kort kanske? Jag har som sagt ett 2070 Super med senaste drivrutiner. =/

Av Svantesson666
Skrivet av Jink:

Drar en quick and dirt copy paste. Dubbelkolla vilka processer det är som faktiskt nyttjar GPUn, om DWM.exe eller CRSS.exe så är nedanstående sannolikt applicerbart.

Problem:
Watching video from any site in any browser increased GPU usage by DWM.exe (desktop window manager) and CRSS.exe (client server runtime process) to 70%-80%.

Solution:
Open NVIDIA Control Panel
Click "Manage 3D settings"
Click "Program Settings"
Click the dropdown under "1. Select a program to customize"
Select "Desktop Windows Manager (dwm.exe)"
Set the value for "Max Frame Rate" to "60 FPS"
Set the value for "Monitor Technology" to "Fixed Refresh"
Hit apply

Once you have hit apply, hit "Add"
It can take a bit to load the programs, wait for it to load and hit "Browse"
Navigate to "C:\Windows\System32\crss.exe" (select crss.exe and hit open)
Set the value for "Max Frame Rate" to "60 FPS"
Set the value for "Monitor Technology" to "Fixed Refresh"
Hit apply

Källa: https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/pft7br/watching_vide...

Tackar. Det här löste skiten som det verkar. Monitor Technology verkar inte finnas kvar i nVidia Control Panel men att sätta fixed till 60 FPS på de andra processerna verkar ha löst det. Tack.

Av Svantesson666

En skum grej verkar som att GPU usage går ner till mer rimliga 0-15 % ifall jag öppnar aktivitetshanteraren. Men det är alltså bara Viaplay som skapar problemet ovan. Sjukt konstigt.

Av Svantesson666
Skrivet av [SmR]BMF:

Ett långskott, testat uppdatera drivrutiner?

Senaste och har varit så här länge nu oavsett vilken drivrutin senaste året känns det som. Kanske skulle hjälpa om jag backar till en riktigt gammal drivrutin.

Av Svantesson666

Nästan 100 % GPU usage när jag kollar Viaplay

Hej har ett återkommande problem med Viaplay. När jag kollar går GPU nästan direkt upp i 100 % usage och datorn börjar föra rätt mycket oväsen. Slutar ganska omgående om jag slutar streama. Provat att stänga av HW acceleration for video i Google Chrome utan framgång. Även provat Edge med samma resultat. CPU usage ligger runt 8-10 % så den verkar inte precis slita ihjäl sig.

AMD 5900X
RTX 2070 Super
64 GB RAM
3840x2160p, 60 Hz
OS på NVME

Windows 11 Pro

Har en nVidia Shield också men tycker det är goare att kolla genom datorn när jag kollar sport för då kan jag slösurfa bredvid också. Kör datorn till min TV.

Av Svantesson666

Ett tag sedan så på tiden med en tia igen

Av Svantesson666
Skrivet av omx:

Du kan lattja runt med ita matrix, så slipper du krångla med en VPN

https://matrix.itasoftware.com/search

Den använder jag ofta men det brukar sluta med att jag hittar billigast via Momondo. Tack ändå

Av Svantesson666

ordlig.se nr 889, 2/6

⬜🟩🟨🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Ibland blir det enkelt 😙

Av Svantesson666

Är egenföretagare så till bokföringen skriva det ändå ut en hel del ännu. Går dock att lägga in digitala kvitton istället men blir i det stora ofta lite krångligare, men en dag för jag nog skiftet där med

Av Svantesson666
Skrivet av kyre:

Falsk marknadsföring? Snart orkar jag inte läsa SweC mer. Jag är ju här varje dag, räcker inte det? Måste ni lura mig med rubrikerna också...

Vad i den här artikeln är falsk marknadsföring?

Av Svantesson666

ordlig.se WEEKEND nr 886, 3/6

⬜⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜🟩🟨
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

En lösning som min flickvän blev galen på mig för 😁

Av Svantesson666
Skrivet av Perrablerra:

Då jag är lite osäker på om denna kategori produkter får läggas upp här (vuxenleksak) så jag nöjer mig med en bild på kartongen. Kalasprodukt som rekommenderas. Köptes på Apotea.

<Uppladdad bildlänk>

Vet inte om jag är ensam, men jag fattar inte vad det är.

Av Svantesson666
Skrivet av Necrophor:

Yepp, resor är betydligt billigare att boka från vissa länder än andra, fast det är till samma destination och från samma flygplatser. Samma sak gäller hotellbokningar etc.

Spännande, aldrig hört talas om förut. Vilka länder ska man försöka boka genom? 😙

Av Svantesson666
Skrivet av reverend benny:

Hoppas detta gör att folk får upp ögonen för VPN tjänster, läser på hur det faktiskt fungerar och applicerar lite konsekvens/risktänk.
Vet inte hur många gånger jag suttit med kollegor och/eller vänner som berättar om deras genialiska lösningar då dom lagt på "gratis" VPN-tjänster i tron att dom är anonyma, undviker "storebror staten", vill ha billigare resor eller absolut vanligast, kunna köra IP-tv i någon konstig form.

Billigare resor genom VPN???

Av Svantesson666

Fan det här var rätt svårt. På två av frågorna stod jag och valde mellan två alternativ och så var det tredje alternativet som var rätt... haha

Av Svantesson666

Har 250/250 Mbit inbakat i min hyra genom BRF. Att byta till 500/500 kostar 199 kr extra i månaden och 1000/1000 kostar 299 kr extra. Jag har dock själv nöjt mig med 250/250.

Vet inte vad vi betalar idag, men det ingår även TV (som jag använder två gånger per år, vet inte ens vilka kanaler jag har). Detta genom Telia.

Av Svantesson666

https://i.imgur.com/xWBIN1r.jpg

Golfkikare. Kostade 2600 kr genom eBay, ny från Japan, istället för 5000 kr i Sverige. Tog 3 arbetsdagar att komma fram och leverades precis till dörren.

Av Svantesson666
Skrivet av Felixark:

Varför blev det NFA på incidenten med Magnusson direkt isåfall ? Dom hade ju inget emot att ge han straff tidigare för mindre allvarliga saker innan.

Det får du fråga domarna om men F1 har onekligen vågat stänga av förare förr.