Inlägg

Inlägg som Lubricus har skrivit i forumet
Av Lubricus
Skrivet av Krakkan:

Dom hade väl något nytt tracking system numera?

Jo de har infört ett system i Crome för att identifiera din dator. Så använd inte Crome. Tredjeparts cookies skulle aldrig från början existera.

Av Lubricus
Skrivet av Meowi:

Okej, men kan du utveckla hur man vet att det kommer kunna användas till svävande fordon? Finns det några exempel?

Maglevtåg så det handlar om tåg som inte nuddar rälsen så de "svävar" typ 1 cm eller något liknande.

Av Lubricus
Skrivet av Erik_T:

Det kommer ju att bli så lätt att hitta företaget i sökmotorer nu. Ingen risk alls för felträffar om man söker på "X".

Just nu undrar jag bara: Hur mycket har karln fått betalt för att förstöra Twitter, och av vem?

XXX skulle vara ett mycket bättra namn för att optimera sökningarna

Av Lubricus
Skrivet av Tip Top:

Ingen som dubbel kollat latency för 12th/13th gen . ligger lite i det här tror jag

https://www.youtube.com/watch?v=-ot96M9RM6o

De exempel han tittade på så är det inte CPU som är viktig utan sånt som hårddisk/SSD, skärm, mus, indexering av filer m.m. Så det är uppenbart mest bullshit. Själva latensen i CPU är så liten att det inte kan påverka.

Av Lubricus
Skrivet av buse_id10t:

Men liknelsen du gör är relativt snevriden. Jämför det snarare med att någon stjäl någon annans arbete och lär sig av det, utan ägarens samtycke, eller att du jobbar på ett visst företag, men att du med ett fake:at anställningsintyg tar dig in på ett annat företag för att bli upplärd där, innan du drar vidare till ditt riktiga jobb. Det hade varit skillnad om dessa AI-utvecklare lär upp sin AI med resurser som de själva äger och förfogar över, men det gör de ju inte. Jag håller dock med om att frågan om AI fortsatt behöver utforskas och redas ut.

Varför skulle de stjäla saker för att träna AI? Ock varför skulle du behöva ett fake:at anställningsbevis för att använda erfarenhet från ett företag i ett annat när du byter jobb.
Inspireras av andras konst och använda erfarenhet från tidigare anställningar är något vi gör hela tided och är inte kontroversiellt utan något helt nödvändigt för att vi ska kunna åstadkomma särskilt mycket och för att en kultur ska kunna byggas upp. Annars skulle vi på något sätt behöva nollställas och alla våra minnen raderas innan vi skulle få göra någonting som går att tjäna pengar på.

Av Lubricus

Utan något säkert sätt att återställa lösenord / mobil så är tvåfaktorsautentisering meningslöst och bara ett extra steg som kan fallera.
Sådana som Google accounts använder tvåfaktorsautentisering för att kunna spåra personer bättre inte för bättre säkerhet för användarna.
Har du typ jobb med en IT administration där du fysiskt kan gå rädda din åtkomst när du har glömt bort dit lösenord eller tappat bort mobilen så kan däremot tvåfaktorsautentisering fungera.

Av Lubricus
Skrivet av RaynizM:

vanta bara tills nationer anvander AI som supercharged hjalpmedel for deras cyberaktiviteter och spionerier mot varandra eller mot folk(*host* kina)

Allt du skriver till Chat-GPT loggas och OpenAI är i praktiken Microsoft. Så det är mera information för Microsoft att används som de vill.

Av Lubricus
Skrivet av k4rst3n:

Apollo har varit en solklar app som gjort allt hundra gånger bättre än den officiella appen. Så sjukt fult drag att göra så här, varför inte lika gärna säga att vi slutar supporta tredjepartsappar? Näh, när Apollo slutar fungera slutar jag använda Reddit.

Om redit ska kunna fortsätta behöver de få in pengar på något sätt. Antingen med reklam eller att någon betalar. Så det är självklart att tredjepartsappar antingen behöver köra redits reklam eller betala.

Av Lubricus
Skrivet av Aka_The_Barf:

Moderna sidor brukar ju ha 3 försök och sedan vänta i 20 minuter eller lite bild lekar. då kan det ta tid.

Det är inte heller helt oproblematiskt. Då kan någon blockera dig genom att göra ett skript som "försöker" logga in med din användare. Sen är det inte helt enkelt för servrar att hålla reda på hur många gånger någon har försökt logga in de senaste 20 minuterna..

Av Lubricus
Skrivet av JoOngle:

Kan inte se vad syftet skulle vara att blockera ChatGPT.

Jag prenumererar på ChatGPT 4 och använder den varje dag, den har varit ovärderlig för mig mht. jobbsökning och råd, samtidig med att den har gjort det lättare för mig att fixa saker i hemmet och sparat mig pengar vid att ge mig klara råd kring service som jag ska vara uppmärksam och saker som jag ska kolla, nåt Google inte klarar av då sökresultaten är 90 reklam för service inom det jag söker, och då drunknar DIY förslagen.

Om vi skulle censurera ChatGTP ville det vara ett stort steg i fel riktning för os alla.

Det är bara en tidsfråga innan ChatGTP också är 90% reklam och hur man gör bakdörrar och pengar åt Google

Av Lubricus
Skrivet av sweisdapro:

Det kan bara bli bättre, gav mig nyligen in på det när jag skulle byta standardappen för musikspelare och kunde för mitt liv inte förstå hur jag skulle få Qobuz att dyka upp i listan över appar, inte heller får en valet "sök efter andra appar på denna datorn".
Lösningen är att standardappen för musikspelare är den app en väljer att ha som standard för mp3 (helt logiskt /s)

Ja man blir alltid glad med flera pop up fönster som frågar om du vil byta till Microsoft produkter. Flera pop up fönster är alltid lösningen.

Av Lubricus
Skrivet av Lodisen:

Blir nog ingen uppgradering för min del tills 3D-Vcachen kommer.

3D-Vcachen som är större och snabbare tillsammans med DDR5 som har större bandbredd men längre latenser än DDR4 kan nog bli riktigt bra. Och vänta lite för DDR5 priserna att gå ner kan också vara bra.

Av Lubricus
Skrivet av pine-orange:

Tänk dig en situation där du kan köpa ett skin av din favoritstreamer och nu kan du visa att du är den nuvarande ägaren samt att din favoritstreamer var förra ägaren och att du kan visa det när du spelar. Det är rätt kul. Vissa kommer förstås fortfarande inte se poängen, för att de själva inte bryr sig om sånt. Sen går just det här att implementera utan en blockkedja, det är nog ett större problem

Det behövs ingen NFT för det.. Det går att lagra den informationen i dataspelets databas utan någon blockkedja

Av Lubricus
Skrivet av medbor:

Jag skulle säga att det återstår att se, men du har helt rätt i att tidig ddr5 inte kommer slå ddr4 på alla sätt (latens framförallt)

DDR5 startar med sämre latens än vad DDR4 hade 2014.
Jag har inte mycket hopp.
Bandbredden är i och för sig inte helt irrelevant men nu använder de flesta laptops bara en minneskanal och har då halverad minnesbanbredd för en försumbar besparing.

Av Lubricus
Skrivet av BMac:

Varför envisas ni med det förkastliga uttrycket "effektiv klockfrekvens"? Klockfrekvens är något som är absolut och saknar enligt mig möjligheter för feltolkning.
Klockfrekvens kommer från en oscilator av något slag och den är vad den är. Punkt.
Måste ni dumma ner era texter så skriv åtminstone "effektiv överföringsfrekvens" eller liknande.

För att DDR minnen gör typ ett tick både vid ökningen och sänkningen av spänningen. Så med DDR tekningen får de dubbel så hög effektiv klockfrekvens som själva klockfrekvensen som skapas av pulsgeneratorn till skillnad från SDR minnen.

Av Lubricus

CL38 Nej tack

Med så höga latenser så kommer många program att vara långsammare med DDR5 än DDR4. Det spelar ingen roll med övriga arkitektoniska ändringar.
I laster där processorn inte lyckas så bra med at cacha informationen som den ska åt och det blir många cache missar så kommer det at bli segt.
Det beror på hur programmet är skrivet har du typ standard objektorienterat program så får du arrayer med pekare till objeket/structs som ligger mer eller mindre slumpmässigt i RAM-minnet och då kan det bli många cache missar. Kod som är skriven mera data orienterat med istället struct of arrays så ligger informationen mera ordnat och processorn kan lägga in rät data i chachet innan det behövs och då kan DDR5 fungera bättre.

Av Lubricus

Review

Jag kom att tänka på Jon Blow's utmärkta review av ett Razer tangentbord
https://www.youtube.com/watch?v=8UGO3EG5DC8

Av Lubricus

Latens?

Den viktigaste faktorn är latensen och de säger inget om det så det blir nog inte bra...

Av Lubricus

Jag tycker Certifikaten inte fungerar och är ett hot mot det fria internet.
Som slö surfare hur kan jag veta om jag kan lita på certificaten, vilka kollar vem som har givit ut certificatet?
För Sweclockers står det
CN = RapidSSL SHA256 CA
O = GeoTrust Inc.
C = US

Så på något sätt ska jag vara mera säker på att det verkligen är den Sweclockers som jag känner dom som har skrivigt hemsidan, för att det finns ett certificat frå GeoTrust Inc. som jag alldrig har hört talas om.
Så i praktiken är certificaten bara en metod för att ge mera makt åt de stora bolagen och staterna över internet. Och göra det svårare för "vanliga" personer att göra hemsidor.
Jag ser inte heller varför det ska behövas kryptering på sighter som inte har någon inloggning eller något som är hemligt för någon.