Inlägg

Inlägg som mahava har skrivit i forumet
Av mahava
Skrivet av Dragone:

Jag satt just och undrade samma sak...
Borde ju dra ner på all tid för alla inblandade.

Både och, jag tycker faktiskt ett seriöst bolag borde kunna svara inom rimlig tid på epost, inte 2 veckor som sist eller som nu, senaste mailet sände jag den 13e när jag fått fakturan och det är inte besvarat än, därav viss frustration samt man ifrågasätter ju varför det kommer en faktura när de sagt den ska vara krediterad.

Av mahava

Kör en rotation med bilder från olika resor, inställt på den ska byta en gång per dag, på jobbet kör jag default-blåa (bytes funktionen och bginfo som körs blir sådär i kombo)

Av mahava
Skrivet av NordhNet:

En dum fråga kanske men varför ringer du inte kundtjänsten istället? Det blir väl mycket enklare med direkt kommunikation och svar?

Jo jag borde kanske ha gjort det från början när jag sa upp, även om jag samtidigt tycker det ska gå göra via epost det borde vara enklare för alla parter (+ att jag ju också har det skriftligt, hade jag ringt och samma problem uppstått hade jag inte kunnat bevisa att jag sagt upp det datumet jag gjorde det på, man kan ju iofs alltid sända ett epost också och bekräfta ) , men nu när det verkar blivit problem föredrar jag ha allt skriftligt.

Av mahava

Flera länder det inte går växla sek i, för skojs skull testade jag om jag kunde få växla min "backup 500ing" i Tjeckien i somras men fick nej på 2 olika kontor (växla inte pengar i Tjeckien även om det går, kanonsätt bli lurad på om man inte har 120% koll)

Av mahava

Står i avtalet de har rätt ta en kostnad som jag fattar det https://support.openinfra.com/sv-SE/support/solutions/article... jag betalar 18 kr i månaden för "underhåll"

Jag har mailat till telekområdgivarna för på deras information står det att felavhjälpning ska vara kostnadsfri och ska även ta kontakt o kolla med Bahnhof för de sa också att de bara kostar om det är fel i min utrustning / orsakat av mig, så får väl se lite vad jag får för svar, ska såklart också kontakta open infra och kolla vad exakt de menar.

Men väldigt nyfiken på om de här är något som är vanligt / normalt ?

Av mahava

Vilket skämt detta blev, fick hem en faktura för augusti ändå, och står inget om att den är krediterad hos Telenor när jag loggar in, mailat dem så de är väl bara vänta 2 veckor igen eller när de nu behagar svara . Suck. Har ju iofs mail från deras kundtjänst om den skulle krediteras så jag antar det bara är att bestrida ev påminnelser / krav.

Av mahava

Open infra - 995kr faktura efter fel på fiberanslutning, felet var i deras nät

Hej.

Känner jag bara måste kolla om det är normalt / vanligt att man åker på en avgift för felsökning/ avhjälpning av fel på fiberanslutning?

Hade fel på min anslutning i somras, efter att tekniker varit på plats konstaterade de att de var fel på en SFP i kopplingspunkten på min fiber utanför tomten, de bytte den och efter det fungerar det igen.

Fick nu hem en faktura om 995 kr för åtgärden för hembesöket.

Det värkar vara så enligt villkoren på open infras hemsida men jag ifrågasätter fortfarande om det dels är rimligt och blir nyfiken på om det här är vanligt också?

Sen ifrågasätter man lite det med hembesöket, de kunde ju börjat i andra ändan och felsöka från platsen det fungerar på och mot mitt hus.

Av mahava

Tips på bärbardator för studier? och hur är Samsungs bärbara?

Hej

Min fru ska börja studera på deltid till hösten och behöver en bärbardator, efter vi varit o kikat lite så har vi kommit fram till vi letar efter följande:

ca 15 Tum skärm
16 gb ram (Eller det kanske räcker med 8 även om jag tycker de låter lite idag, typ alla på elgiganten kom med 8)

Processor och så är inte så viktigt, det är mest ordbehandling hon behöver den till , men behaglig bildskärm är viktigt, + om det är hyffsad batteritid men hon kommer mest plugga på distans så inte så viktigt.

Vi tänker oss budget runt 10.000 men det går justera upp eller ner om det behövs / är vettigt.

Nån som har några bra tips? Just denna nich känner jag mig helt ute på, vi var iväg till elgiganten för kläma och känna samt ta reda på vilken storlek hon vill ha men de gjorde varken mig eller henne klok alls utöver storlek.

Och en extra fråga : Vi klämde och kände lite bla på en Samsung galaxy book3, Hur är samsungs bärbara datorer ?

Av mahava

Köp en till eller kompatibel , de kan köra ai mesh på dedikerad 5ghz , kör ett par såna med en ax11000 , får ca 800 mbit över länken mellan på wifi , helt ok

Av mahava
Skrivet av sp1k3n:

Har en LGOLED65E6V-Z från januari 2017 där jag har ändrat varje HDMI-ingång till: HDMI ULTRA HD Deep Colour -> På (Testa om det gör nån skillnad)

<Uppladdad bildlänk>

Tack men redan testat det och allt annat jag kommit på / googlat inkl det inkl byta sladdar osv också

Av mahava

Tillverkare: LG
Modell: OLED55B6V
Paneltyp: OLED
Tid: I/U , verkar inte finnas nån uppgift i de menyer google hänvisar till (hittar bara guider för nyare), om nån vet hojta till så plockar jag fram Svårt göra nån uppskattning.
Inbränning: Nej

Haft sen november 2016 och är fortfarande mycket nöjd, använder en chromecast gen4 då flesta smart appar slutat lira / inte finns längre , enda jag stör mig på är HDR inte fungerar med 4k, det borde men gör inte vad jag än testat, men nu har jag iofs inte längre högsta leveln på Netflix så mindre betydelse.

Kört (varvat) bla GTA V o RDR2 på den via ps4 utöver serier, netflix osv, inte nyhetsmorgon dock så den berömda "oled dödar solen" är den inte utsatt för

Av mahava

En sak slog mig , kommer fingeravtrycksläsaren lira också med blöta eller fuktiga händer ? För det är mer ofta ett problem , saknar den gamla fysiska läsaren 5t hade , den lirade med lite fuktiga fingrar o mycket mindre strul ,

Av mahava

Måste säga efter upplevt Telenor en kort period i sommras pga resa till Schweiz där roaming gäller hos dem så är nog Vimla helt ok faktisk I jämförelse , tom bra , dyrare måste inte vara bättre , lever hellre med lite tekniktillkortakommanden än bondfångare typ

Av mahava

Är väl inte en sak men tor resan till Dublin vi gjorde i våras där pga sas sent ställde in flyget kom flyget att kosta oss -3900 kr per person , vi fick 4500 kr ersättning av Sas per person och 600 per person av kortförsäkringen , blev bara 4.5 timme sena och fick åka via Köpenhamn ut , även efter vad vi lagt på hotell gick vi lite plus på det hela på den resan , väldigt trevlig resa vart det också

Av mahava

Wow en innovation som faktiskt tillför något praktiskt de var i mina ögon bra länge sen sist på telefonfronten , inte ett problem som händer så ofta men det sker ju man tar upp telefonen med blöta händer tex , helt klart användbart .

Av mahava

Yikes o jag som har en ps4 ståendes , ren lathet jag inte sålt eller skänkt bort den , hoppas bara den fungerar fortfarande, velat spela om RDR sen länge , fast blir nog inget dag 1 köp , sen är jag just igång med Witcher 3 replay såhär några månader efter så kom de ju äntligen en patch så de flyter bra även med ray trace och utan lila

Av mahava

Led fläktarna , då va kylaren kom med extra platser för icue dvs mer led s utöver kylaren , ram och moderkort , styrning så blev man ju såklart tvungen köpa dessa dyra icue led fläktar så de skulle matcha , de var kul sen 30 minuter att leka med dem , numera har jag satt alla på ett statiskt ljus, klart bortkastade pengar ,

Av mahava

Att köpa en luftvärmepump för använda som AC är nog bland mina bästa köp nånsin , haft i båda mina hus , lärt mig gäller köpa med kvalite , Mitsubishi n jag har nu är ljusår före den LG jag hade som 1a pump på allt , särskilt ljudvolymen både ute och inne , kostar mer än portable men så mycket skönare för öron och plånbok i drift och effektivitet går inte jämföra iaf inte med de portabla jag har varit med om , kostade 14k efter ROT men förhoppningsvis håller det många sommrar

Av mahava

Så fick svar idag att de går med på att avsluta from 1 augusti , vet inte riktigt om jag köper påståendet som gavs det var ett misstag , lite därav tråden att de var så konstigt agerat av dem , och nu svara de ju fort jämfört med sist så fick lite känsla av de väntat på invändning, men vem vet , tack för hjälpen

Av mahava

Smidigt , åkte från Helsingfors nyligen med samma system , missade skyltarna så fick åthutning när man typ för en gångs skull kom i håg samt skulle va duktig o ta ut datorn innan bandet 😅