Inlägg

Inlägg som krip har skrivit i forumet
Av krip

Kan inte förstå att folk uttalar sig utan att ens ha sett produkten live. Som att sitta och säga att en bil är skitkass att köra bara efter att ha sett den på bild?!?!

Har nu haft nöjet att använda den i en vecka och jag blir mer och mer förtjust. Tycker inte heller att den är så dyr. Jämför med min Vaio Z21 som låg på lite över 21k. Den har jag förövrigt snart slitit ut efter att jag har släpat runt den överallt. Den kommer nu att få vila och iPaden tar över.

Det som retar mig mest är att det inte finns åäö an. Man får iof skylla sig själv när man köper något innan de har hunnit släppa den lokalt. Är även ganska less på att det inte finns någon multitaskning men det kommer ju även det.

I övrigt har jag inget att klaga på. Kör 64 GB men använder inte mycket av det. Använder Air video väldigt mycket och det är en fröjd att kolla på film och serier på skärman. Har inte heller haft några problem att sitta och läsa på den några längre strunder. Väntar på att Dropbox skall släppa en ipad app men fram tills dess använder jag GoodReader som fungerar kanon. Varför köra med usb minnen och skit när man kan ha saker i molnet?
Har kört en Acer A150 tidigare och en ipad vinner på alla plan.
- Snabbare
- Bättre skärm
- Nästan bättre tangentbord
- Man slipper en liten sketen jävla musplatta som knappt går att använda
- Man slipper det vinande ljudet från en minifläckt som går på högvarv för att kyla skiten, ändå blir den väldigt varm.
- Man får en batteritid som inte går att jämföra
- Man får en enhet som går att använda från standby läge på en sekund.

Klart att det inte går att jämföra den med min Vaio men det hoppas jag inte att någon hade trott heller. Jag är en ganska avancerad datoranvändare så jag skulle aldrig klara mig utan en stationär men det lär finnas massor med folk som klarar sig med en iPad. Kanske lite fördomsfull men det lär finnas mängder med tjejer där ute som skulle klara sig bra med en iPad. Skall man bara läsa lite bloggar, köra facebook, mail och lite msn fungerar den hur bra som helst.

Av krip

Jag har inte hittat en lösning Kör just nu med 6GB vilket suger då jag det betyder att minnena går på halvfart.

Pratade med de på komplett och de tyckte att jag skulle köra vanliga 1.5v minnen. Enligt dem var det svårt att få det att funka med 4 2GB minnen och de tyckte att jag antingen skulle välja 2 x 4GB eller 1.5v minnen. Tyvärr är 2x4GB dubelt så dyrt så jag hoppas bara att någon löser detta. Hade även slängt förpackningen till mina minnen så jag fick inte heller byta mina minnen

Hoppas att det kommer en lösning snart för jag skall köra denna dator som en server för SAP och skulle behöva allt minne jag kan få.

Av krip

Problem efter uppdatering till 8GB

Hej,

Jag har precis installerat Windows 7 64bitars versionen och nu kan jag inte starta datorn. När jag har alla fyra modulerna i datorn så går datorn igång men skärm, tangentbord och mus döda. Jag kan höra att datorn jobbar men mycket mer händer inte. Kommer inte ens in i Bios.

Tar jag ut och bara kör med 6gb så fungerar det fint. Har testat olika kombinationer för minnena så det skall inte vara något fel på varken minnena eller moderkortet.

Någon som har råkat ut för detta tidigare?

Kör med följande:
Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 4GB CL9
Kit w/4x 2GB XMS3 modules, CL9-9-9-24, for Core i5 and i7, 1.65V,

Gigabyte GA-P55-USB3, P55, Socket-1156
4xDDR3, ATX, GbLAN, USB3.0, PCI-Ex(2.0)x16

Intel Core™ i7 Quad Processor i7-860
Quad Core, 2.80Ghz, Socket 1156, 8MB, 95W, Boxed w/fan

//Krip

Av krip

Jag hade exakt samma fel och var också tvungen att ta ut minnena för att det skulle funka.
Självklart hade inte Microsoft någon som helst aning om detta fel när jag ringde dem. Fan sista gången jag köper deras OS. Ingen som helst koll på vad de levererar.

Nu funkar det iaf vilket jag är grymt nöjd med! Tack så mycket för hjälpen timmie_tooth och Gorian!

Av krip

Hej!

Jag har samma fel men jag kommer inte in i datorn hur mycket jag än försöker. Installerade Windows 7 på burken igår och allt såg bra ut. Jag satte sedan datorn i sleep mode och nu kan jag inte ens komma in i datorn.
Det låter som den går igång och det verkar som om allt är ok men skärmen är helt död och lika så tangentbord och mus.

Jag har testat att:
Starta om x 20
Dragit ut sladden x 5
Tagit ut batteriet
Kortslutit CMOS pinnarna på moderkortet
Kopplat ut alla hårddiskar utom den som OSet ligger på

Inget av detta hjälper och jag börjar bli desperat...

Av krip

* Inlägg borttaget enl. §9 i våra regler. /mod.*

Av krip

* Inlägg borttaget enl. §9 i våra regler. /mod.*

Av krip

Två skärmar i Pivot och en TV

Hej!

Jag har skaffat mig två 19" Eizo skärmar som jag kör i pivot-läge. Jag har även en TV som jag har kopplat till datorn via DVI->HDMI kontakt plus en HDMI kabel till TVn. Problemet är dels att jag måste krypa ner bakom datorn och koppla om DVI-kontakterna vaje gång jag skall se på film på TVn. Inte nog med det så måste jag ställa om upplösningen så att den istället för 1024x1280 blir 1920x1080 och vrida bilden 90 grader. Kör Vista med ett Geforce kort så skärminställningarna är under all kritik. Hade hoppats kunna lägga upp de olika skärminställnningarn som favoriter/profiler så att jag enkelt kan hoppa mellan dessa men har inte fått till detta.

Förslag på lösningar:
Det första problemet hade jag tänk lösa genom att koppla in en DVI onkopplare så att jag enkelt kunde koppla om mellan sedkundär skärm och TV. Har hittat en på Kjell.com men finns det någon annan som är bättre/billigare?

Köpa ett PCI kort som klarar HD, gärna med HDMI utgång och hårdvaru avkodning av HD material. Finns detta??

Hitta ett program med vilket jag kan lägga upp olika skärmprofiler. Några förslag?

Tacksam för svar
/Kristoffer

Av krip

För mig får det bli en HP. Om inte jag missminner mig så är det samma panel som i Sonyn. Tyvärr så byter jag ner sig från HPs 30" till deras 20" inte kul för fem öre då 30" var grym!

Av krip

Jag hade P990 tidigare och efter 4 uppdateringar av mjukvaran gav jag upp. Det var helt enkelt bara att stå ut med att telefonen låste sig och startade om sig. Både min e-post mjukvara och Tom Tom 6 fungerade bara ibland. Har nu bytt till i600'an och är väldigt nöjd med allt utom att det inte finns något automatiskt knapplås. Helt hål i huvudet av Samsung att göra en telefon år 2007 som inte har denna funktion! Har inget annat att klaga på annars. Vassare skärm, mycket snabbare i menyerna och den ger ett stabilare intryck.

Av krip

Tv out för Nvidia kort i Vista

Hej,

Är inte nöjd av den version av Nvidia control center för Vista. Jag har tex inte lyckats köra bio-läge på tv'n samtidigt som jag har kört bild på datorn. Det jag får till är Clone läget men då ställer sig upplösningen på datorn ner till 1028x840. Jag brukar köra 1280x1024 på skärmen och skulle vilja kunna göra detta i framtiden också. Finns det någon annan version av Nvidia control center som fungerar bättre för Vista (funkade ju så bra i XP ). Om inte, finns det något annat verktyg som går att köra? Tex. Tv-tool.

Mvh Kristoffer P

Av krip

Ja men det rör ju sig om ca 100GB. Jag har ingenstans att mellanlagra allt Någon annan lösning?

Av krip

Raid med en full HD?

Hej,

Jag har en full disk på två partisioner och nu så har jag köpt en ny disk som är helt tom. Är det möjligt att köra dessa raid-0 utan att förlora det jag har på den fulla disken? Det är två SATA 160 diskar jag har.

Av krip

Hjälp med att bygga en Grafikdator?

Hej!

Jag skall bygga en dator åt min bror och nu undrar jag om ni kan hjälpa mig med vilka delar som är bäst.
Datorn skall mest användas till att jobba med grafik då han läser en animering & illustrations utbildning. Han har ca 12-13000 till sitt förfogande.

Skall vi satsa på en P4 eller en AMD 64?
Är det stor skillnad på DDR och DDR2, kommer att köpa 2gb.
Jag hade tänkt mig ett GeForce 6600 med 256mb minne, hur mycket påverkar det renderingstider mm vilket grafikkort man har. Är det processorn eller grafikkortet som jobbar mest?
Spelar hårddisken in något eller kan man köpa vad som?

Av krip

Det går inte att stänga av datorn

Hej jag har ett problem som börjar bli riktigt irriterande. Det är så att när jag skall stänga av datorn så stänger den av sig men bootar upp direkt igen. Jag måste alltså dra ur sladden varje gång.

Har tröttnat på det nu och undrar om det är någon som har ett förslag.

Jag har stängt av "starta om vid systemfel" i windows så det beror nog inte på det och jag har inte Easy cd creator som en del har haft med likannde problem.

Någon som har en lösning på problemet eller har ett liknande problem?

/Kristoffer

Av krip

5.1 högtalare ihop med nforce ljudkort

Hej!

Skall köpa nya högtalare och jag vet inte om jag skall välja
Logitech Z-680 eller Logitech Z-5300.
Jag har ett Abit N7V och kör med det ljudkortet som sitter på moderkortet. Behöver jag DTS avkonding som finns på 680 eller finns det på mitt ljudkort? Jag är mest intresserad av att använda systemet till musik och lite film. Vill inte ha min hemmabyggda baslåda med en pyramidbas i som jag har haft i snart 7 år nu :¨( det är pinsamt jag vet!

Är det någon som har testat Z-5300 det verkar vara rätt så nytt.

Är lite förvirrad...vilket skall jag välja?

Av krip

Jag har testat både passiv mode och random port men det är inget som fungarar det portarna som dc kör på är helt spärrade.

Försökte komma in på ancient spirit hemsida men den verkade vara nere, har du någon direkt url?

Av krip
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elysion
varför ska du slöa ner skolans lina med att tanka hem saker olagligt som du inte har användning för hemma

Jag bor på skolområdet och det enda nätet jag har är skolnätet, förut gick det att ändra port så det fungerade men nu har dom fixat så man inte kan tanka om inte hubben kör på någon annan port. Är det någon som vet om det finns någon bra hubb som kör på en annan port och som är 10mbit hubb.

Av krip

Alternativ till DC++???

Hej är det någon som vet om det finns några alternativ till DC++? Jag har sunet och på min skola har man låst DC portarna så jag kommer inte in på så många hubbar längre. Nu undrar jag om det finns något bra alternativ?

Kazza har jag provat men jag tyckte att det sög!

Av krip

Den skall vara rätt så tyst...

Min temperatur vid drift 5 °C
Max temperatur vid drift 55 °C
Luftfuktighet vid drift 5 - 95%
Stöttolerans 20 g @ 2 ms (vid drift) / 250 g @ 2 ms (i vila)
Ljudnivå 32 dBA