Inlägg

Inlägg som Pimpmasta har skrivit i forumet
Av Pimpmasta

Den säljs inte av Dell längre. De har en x51v nu istället som kostar 3600 ex moms. Jag slängde upp den på Tradera, så vi får väl se vad som händer.

Av Pimpmasta

Hur mycket för en Dell Axim x50v?

Jag har en lätt begagnad Dell Axim x50v (624 MHz med VGA-skärmen). Hur mycket tror ni att man kan få betalt för en sådan? Jag har kommit fram till att jag inte använder den så mycket så det är onödigt att binda pengar i den.

Av Pimpmasta

Jag har ett passivt Leadtek 6600GT i min HTPC. Verkligen tyst! Den enda fläkten som snurrar är den på CPUn samt den i PSUn. Ingen extra chassifläkt alltså och det håller nere ljudnivån. Har också satt en Zalman-kylare på CPUn vilket gör den tyst.

Generellt så kan man ju höra att datorn är på om allt annat är tyst, men så fort man har något ljud på i en film eller TV så försvinner det snabbt. Jag är mycket nöjd

Av Pimpmasta

Gå in och kolla på http://www.dafont.com/ och välj Comics bland kategorierna. Där finns nog åtminstone 100 typsnitt som kategoriseras som skulle passa för tecknade serier

Av Pimpmasta

Styrd visning av bilder i tabell - Hur?

UPPDATERING: Viss ersättning kan utgå till den/de som hjälper mig att knåpa ihop en lösning.

Jag tänkt försöka mig på att få ihop en liten sajt med mina foton i en snygg tabell. Jag vet att det finns massor av system som automatiskt skapar tabeller med bilder som är klickbara etc, men jag vill kunna bestämma helt själv hur det ska se ut. Jag tänkte använda en WAMP-server i projektet.

Tänk er att jag har 500 kategoriserade bilder i min databas, men jag tänker bara visa de bästa av dem, säg 100 st. Jag vill kunna bestämma var de olika bilderna hamnar i tabellen för att få en snygg sammanhållen presentation. Man kan alltså inte bara slänga ut de 50 bilderna som är aktiva hur som helst i tabellen.

Tabellen med bilderna tänker jag mig är uppdelad i 4-6 kolumner och ett par rader. Sedan påbörjas en ny tabell med nya bilder från en annan kategori. Ungefär så här:

* tabell med 5 kolumner och 5 rader
* mellanrum med kategorinamn mm
* tabell med 5 kolumner och 5 rader
* mellanrum med kategorinamn mm
osv.

Varje bild ska sedan vara klickbar för att visa besökaren bilden i ett separat fönster eller omladdning av sidan. Säg att bilderna (för enkelhetens skull) benämns 1.jpg, 2.jpg etc. Sedan för att göra en Excel-referens, med kolumner och rader, vill jag t ex kunna presentera bilden 1.jpg i cell A5, 2.jpg i cell F2 etc.

Jag lär ju behöva sätta ihop en databas samt något eller några PHP-script som presenterar bilderna. Det hade varit trevligt att kunna separera presentationen (HTML) från funktionen (PHP) mha templates eller liknande.

Frågan är hur tydlig jag har varit, men kanske är det någon som har tid och lust att fundera vidare med mig eller peka på var jag kan hitta något halvfärdigt system jag kan bygga vidare på. Om det visar sig bli för komplicerat för mig själv kanske någon kan bygga ihop något åt mig för en viss ersättning.UPPDATERING: Viss ersättning kan utgå till den/de som hjälper mig att knåpa ihop en lösning.

Av Pimpmasta

Beroende på hur avancerat det ska vara så har jag själv ganska bra erfarenheter av http://www.cmsimple.dk. Det är dock ett ganska simpelt system, men det funkar bra och är snabbt att komma igång med.

Av Pimpmasta

Jag köpte ett Panasonic-paket strax innan jul. Såg det i ett reklamblad från Elgiganten, men kollade på nätet också och hittade samma paket för 1495 kr från Fyndbörsen. Efter knappt två veckors användning (två dagar innan julafton) lägger systemet av med felmeddelande F61. Lämna in på garantireparation. Två veckor senare får jag tillbaka mitt numera fungerande paket. Men det blev dyrt för Panasonic med reparationen. Läs mer på http://minhtpc.blogspot.com/.

Av Pimpmasta

Några bilder jag tog när jag var på whiskyresa i Skottland i höstas.

http://felo.no-ip.org/dump/stroma.jpg

http://felo.no-ip.org/dump/dalmore.jpg

http://felo.no-ip.org/dump/glenmorangie.jpg

Sen såg jag att någon hade lagt in några bilder på sin borderterrier och eftersom jag har en sådan vid namn Ferdiand, så får han också vara med på ett hörn

http://felo.no-ip.org/dump/ferdinand.jpg

Bilderna är för övrigt tagna med min Canon EOS 350D som jag är väldigt nöjd med. Använder följande objektiv: 18-55 (kit), 50 1.8 samt 70-200 4.0L

Av Pimpmasta

Jag provar att hänga på den här tråden med min fråga...

Jag ska göra en webbsida med småbilder (eller thumbnails) och undrar om jag ska välja tabeller eller CSS. Sidan tänkte jag bygga upp som ett rutnät med 5 el 6 bilder i bredd och kanske upp till 15 el 20 rader. Småbilderna ska inte vara mer än 120 px vare sig i bredd eller höjd.

Hur bygger jag enklast upp denna matris? Sex kolumner och tjugo rader med en bild i varje med kanske 10px marginal mellan varje bild såväl på sidorna som uppe och nere.

Av Pimpmasta

Jag har provat wampserver tidigare, men har nu gått över till easyphp. Wampserver var lite buggigt i de senaste versionerna och jag är inte superteknisk på alla inställningar i config-filer. Easyphp gör det lite enklare tycker jag.

Av Pimpmasta

Prova Nero Recode (gratis) tillsammans med följande guide

Av Pimpmasta

PS2 - Split screen i WRC Rally Evolved

Jag har fått det här spelet, men fattar inte hur jag kan spela i split screen med en polare. Jag vill alltså kunna se två bilar i två olika fönster på samma TV samtidigt. Men hur gör man...?

Om inte detta funkar - så suger spelet big time!!!

Av Pimpmasta

Precis hemkommen från Elgiganten. Självklart var PB-diskarna slut. Men de hade 160 GB för 1195kr. Nej. Det blev istället två st Maxtor OneTouch 200GB för 1090 kr stycket. Får väl se om de funkar.

Av Pimpmasta

Jag såg den också och började leta efter alternativ bara för att... Hittade bl a LaCie 250Gb USB 2.0 Porsche från datorbutiken.com för 1295 kr. 300 kr dyrare men också utnämnd till Bäst i test i Datormagazin 2004. Osäker på vilken man ska satsa på...

Av Pimpmasta

Vilken programvara för Bluetooth GPS (EMTAC)?

Jag fick en EMTAC Bluetooth GPS av svärfar (som han inte behövde längre). Han hade använt till sin Palm Tungsten så jag kan ju inte använda hans programvara. Frågan är bara vilken programvara jag ska använda med den till min DELL Axim X50v? Jag är helt rudis på GPS-området. Ge mig gärna lite tips...

Av Pimpmasta

Vilken firmware har du på din W800i?
Kolla det med >*<<*<*

Av Pimpmasta

Eh, det blev lite grekiska för mig där... Var kan jag läsa mer om att "konfa en DNS med reverse"?

Av Pimpmasta

Det var ungefär så jag trodde; arbetsgrupp är smidigare och effektivt vid litet nätverk. Men tidigare har jag haft problem med fildelning och liknande med arbetsgrupper... Jag är inte riktigt hemma på TCP/IP och NetBIOS.

Är det någon fördel att köra med fasta IP-adresser i mitt nätverk eller? Underlättar detta vid fildelning mellan datorerna?

Med mitt trådlösa nät borde jag ju kunna komma upp i en överföringshastighet på ca 5 MB/s (54 Mbit). Huvudsakligen lär jag väl skicka filer till min HTPC alt streama från min arbetsdator till HTPCn.

Av Pimpmasta

Arbetsgrupp eller domän?

Jag har tre datorer hemma (alla kör Windows XP SP2) för olika ändamål; vardagsdator, htpc och en server. Huvudtanken är väl att kunna dela hårddiskar (filer) och skrivare med varandra. På servern har jag tänkt köra WAMP och sedan använda den som filserver.

Men frågan är hur jag ska sätta upp det. Med en arbetsgrupp eller domän? Vad är för- resp nackdelar?

Jag kör Com Hem (8 Mbit) som jag har kopplat en Netgear trådlös router till (54 Mbit) och sedan är alla datorer kopplade med trådlösa USB-mojänger. Jag har dessutom två bärbara samt en PDA (Dell X50v) som alla kör trådlöst. De två bärbara ska jag dock inte dela filer med.

Av Pimpmasta

Vill få tyst på grafikkortet

Jag har ett Gainward GeForce 6800LE 128MB Länk till kortet .

Det låter/viner ganska mycket och jag tänkte att man kanske skulle tysta ner det. Komplett rekommenderar Arctic Cooling VGA Silencer NV 5 VGA Fläkt (GeForce 6800) men jag undrar om någon har andra rekommendationer? Gärna fläktlöst...