Inlägg

Inlägg som chavabunga har skrivit i forumet
Av chavabunga

Nvidia SHIELD TV PRO 2019

Köper nya modellen av shielden mediaspelare med nya fjärren. Inga andra intressanta.

Läs hela annonsen här

Av chavabunga
Skrivet av Jockegw:

Jag tror att det är lite sak samma med in- och utblås, sålänge de flyttar luft så räcker det nog. Rent termodynamiskt så är insug alltid bättre, eftersom kall luft har högre densitet, och push-konfig på fläkter på radiatorer av samma anledning. Men i verkliga världen är det nog försumbar skillnad.

En grej som man kan tänka på är dock att push-konfig gör att allt damm samlas mellan fläkt och radiator, där det är svårare att få bort. Dammfilter innan fläkten, eller istället låta den suga genom radiatorn kan vara en lösning.

Jag instämmer, men med en dator som man kan se "in i" håller man renare än den som oftast står och skräpar under skrivbordet. Tryckluft löser det mesta

Av chavabunga
Skrivet av mini-ryttge:

Det chassit har bara 2 3.5 platser mot Nodes 6st, kan vara värt att nämna då man vill ha plats för diskar i en filserver.

Speed på dina första två 1080p transcodes är 0.0 och 0.6, vilket är under 1.0 som är realtidstranscode.

https://support.plex.tv/articles/201575036-why-is-my-video-st...

Den trejde i bild är direct stream vilket inte är i närheten av lika tungt som en transcode

https://support.plex.tv/articles/200250387-streaming-media-di...

Den fjärde är 720p med speed 0.0

Den femte är 328p med speed 0.0

CPUn i burken är en
https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+N3710+...

Inte riktigt nog för en 1080p ström som tidigare i tråden nämns. 5 finns inte på kartan att den skulle orka med.

Inkluderar dig här för att du ska se mitt svar

Om man nu ser till ett användarperspektiv vilket kanske är viktigare än läsa listor på Internet kan man väl säga följande. Poängen med högupplöst media är förmodligen oftast att konsumerar den i så bra kvalité som möjligt. Mina vänner kan jag tänka mig har inställningar i sin Plexapp, TV eller what so ever på 10mbps-20mbps, många förmodligen på original. Ända gången de går ner i kvalitet är när de ligger på 4g eller har semester på någon obskyr plats i världen som har kasst Wifi. Förmodligen sätter de då inställningarna på 2 mbps. Du har givetvis rätt att understiger filmens mbps användarens settings blir det typ ingen transcoding även om det är valt. Jag skulle givetvis kunna säga till mina vänner att alla sätter ner kvaliteten till exempelvis 2 mbps för att se när allt kraschar och säga... aha titta nu kraschar det. Dock är det här scenariot i mina kretsar inte verklighetsanpassat. PR2100 är i min menig en otrolig lite burk på att hantera Plex det går inte att jämföra men en Nas utan hårdvarutranscodning (jag har sådana också vilka mer eller mindre är meningslösa att använda med Plex). Givetvis utgår jag från min verklighet där de flesta av mina vänner sitter på 100mbit eller mer.

De kan vara så att andra har olika behov. Vi är ungefär 10 users på burken och har aldrig haft några problem (givetvis tittar inta alla samtidigt, utan det brukar vara en 4-5 på). Var och en får även givetvis välja vilken Plexserver som helst men jag skulle alla dagar i veckan välja min PlexNas. Den är liten så den får plats i en bokhylla och oerhört smidig användarmässigt.

Det är en sak med en teoretisk diskussion en sak hur det faktiskt används.

Av chavabunga

Den är stor och i början är det lite "ovant" och nästan jobbigt med denna skärm. Men som vanligt vänjer man sig och numera har jag svårt att sitta vid en mindre. Äntligen klarar jag mig med en skärm istället för två vilket är positivt.Men det är klart ibland får man faktiskt flytta huvudet en del, se det som motion ("Jag har ett normalstort skrivbord")

Av chavabunga
Skrivet av pwntato:

@Christley: Nu har jag inte ens kollat den NASen. Men många av dagens modeller har hårdvarustödd transcoding. På samma sätt som du t.ex kan använda dig av Quicksync i Intels igpu eller NVENC/NVDEC i NVIDIA kort. Genom hårdvarustödd transcoding når du nivåer som inte är möjliga med CPU.

Precis den har hårdvarustöd, har inget att göra med Christley tjejs speldator

Av chavabunga
Skrivet av Christley:

För att transcoda 1080p rekommenderas att man har ett passcore på ~2000 och det skalas linjärt.
https://support.plex.tv/articles/201774043-what-kind-of-cpu-d...
"1080p (10Mbps, H.264) file: 2000 PassMark score"

Intel 7700k har 12k passmark https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-7700K+...
Du säger alltså att din nas har bättre processor än min tjejs speldator?

Just nu körs 5 transcodade streams på burken https://imgur.com/oogH2Py

CPU användning på burken https://imgur.com/A1XG5HQ

Av chavabunga
Skrivet av Christley:

Antar att du menar direktströmma 5st 1080p, för transcoda 5st vore helt otroligt. Direktströmma kräver inte speciellt mycket så.

Inte ovanligt att jag har fler personer på denna som transcodar samtigt 3-4 st är inte ovanligt.

Av chavabunga

Vet inte riktigt ditt behov av att ha en "Plexdator" när du kan köpa denna WD My Cloud Pro PR2100 som är specialanpassad för Plex streaming, kör ledigt 5 streams 1080 p, givetvis funkar den som filserver också.

Edit dock ser jag att den gått upp lite i pris sedan jag köpte min runt 4600:- nu. Brukar inte direkt bli lyrisk av produkter men denna lilla NAS är otrolig vad det gäller Plex och dessutom behöver jag inte ha min dator igång med det spelar ju dig ingen roll eftersom du ändå tänkt ha en standalone plexmaskin. Oavsett rekommenderar jag starkt PR2100, lite smidig och lätthanterad det finns även en dyrare 4-bay PR4100. Det gär även att koppla in USB diskar till den om man vill utöka eller som jag skaffa en sådan här Fantec QB-35US3R om man har en drös HDD liggande

Av chavabunga

Vet inte riktigt ditt behov av att ha en "Plex" dator när du kan köpa denna WD My Cloud Pro PR2100 som är specialanpassad för Plex streaming, kör ledigt 5 streams 1080 p, givetvis funkar den som filserver också.

Av chavabunga

Jag hade gått på 3600Mhz minnen om jag köpt ryzen. Tech nissarna på youtube snackar en del om det här numera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av chavabunga

Jag byggde för ett tag sedan i et NZXT H200 chassie vilket iofs var ett ITX chassi men det var en trevlig upplevelse. Jag byggde även ett system i en Phantekslåda, Phanteks Eclipse P300 Tempered Glassvilket också funkade bra och där spar du någon hundring. Phanteken kändes dock lite billigare. Många tycker Fractal Design Define är trevlig har dock inte byggt i den. Jag tror ditt val av chassie är bra. NZXT känns påkostat och är dessutom snyggt. Personligen har jag mer eller mindre alltid köpt Lian-Li men då kostar det lite mer. Lian-Li aluminium chassi brukar också vara "ganska svala" på något konstigt sätt.

Av chavabunga

@ZeneBent: Tackar får kolla in ditt om du håller på med något bygge

Av chavabunga

Ja lite estetiskt tänkande är det nog, jag har AIO i fronten som utblåst. Jag har också utblås på fläkten bak och ett intake i toppen. Det är sant att RGB fläktarna "ser bättre" ut i utblåsläge, vilket indirekt har påverkat mitt val att sätt fläktarna på det här viset. Alternativt är att sätta AIO i fronten som intake och de övriga som utblås i det fallet får du iofs varm luft in i chassiet från radiatorn men det kompenseras troligen av de två utblåsfläktarna bak, luftströmsmässigt är det nog ett bra val. Ett tredje alternativ kan vara att sätta fläkten längst bak som intake och alla andra som utblås. Hursomhelst tror jag inte kanske att någon variant ger superbättre resultat, jag har inga värmeproblem dock tror jag det är bra med en intake i alla fall på något ställe.

Edit det mest optimal i andra sammanhang brukar vara att köra intake i botten men det går inte på det här chassiet, se mitt andra galleri

@ZeneBent:

Av chavabunga

Ja då sitter du lite surare till än jag går ändå från ett 1080 GTX till ett 2080 ti när du funderar på att gå från 1080 ti till 2080 ti

Skrivet av tomgot:

Jag har ett 1080Ti och har samma uppfattning som du.
Kommer troligen skaffa ett 2080Ti, speciellt nu när nVidia har släppt RTX stöd för Blender. (endast snabbare rendering, inget annat)

Av chavabunga

Både ja och nej men att köpa den här skärmen och tro att den kommer att prestera med "halvdana" grafikkort om man vill pressa på med upplösningar i spel är något definitivt man bör tänka på

Skrivet av improwise:

Den frågan har väl inte så mkt med just skärmen i sig att göra Upplösningen är väl lägre än 4K men hyfsat nära.

Skickades från m.sweclockers.com

Av chavabunga
Skrivet av lefty44:

Skulle personligen klämt in ett 2080 Ti om du ska spela 1440p på high/ultra med hög rate.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja absolut även om det svider

Av chavabunga

Har inte ens funderat på betraktningsvinkeln och som sagt man sitter ju framför skärmen eller? Däremot har jag märkt att den är krävande vad det gäller GPU då man kör 5120x1440. Har ett 1080 GTX och det verkar faktiskt klen i vissa spel med denna upplösning, men skall installera ett 2080 ti i helgen. Vad kör ni anda här för GPU på denna skärm?

Av chavabunga

Vad ligger du på för FPS i minecraft med shaders på ditt 2080? Låg också på ca 40 fps med mitt 1080 kommer installera ett 2080 ti i helgen. Har ett onormalt intresse för ett cheesy spel på cubecraft som min grabb lurade in mig på att spela (Lucky Island).

Av chavabunga

Ett MSI GeForce RTX 2080 Ti 11GB Gaming X Trio NVIDIA som kommer idag. Blir rolig installation i helgen. Att kontot minskat med alldeles för mycket är redan glömt

Av chavabunga

Köpte en HTC Vive vid släppet när den kom och även Vive Pro när den dök upp. Det går väl inte annat att säga att VR är fascinerande och "något annat" än man är van vid. Tyvärr efter den tid jag haft VR finns det ganska lite titlar som är intressanta och i mitt fall är det sällan jag drar på mig viven nuförtiden. Har man ekonomin och tycker det "nya" är kul är absolut VR ett köp men jag skulle inte råda någon att äta makaroner ett tag för att ha råd. Så priset är ju relativt till var och en.