Inlägg

Inlägg som Izenoz har skrivit i forumet
Av Izenoz

404. Ett fel har uppstått.

Vill gärna testa med

https://gemini.google.com/

Av Izenoz

Jaha, 2 fatal errors under 10 minuter och det lilla jag hann spela var tyvärr riktigt ruttet.
Fin grafik är det enda positiva jag kan komma med, trodde det skulle vara mer innovativt än såhär =(

Av Izenoz

Hittat, UBIsoft, finns till alla plattformar 👍🏻

Av Izenoz
Skrivet av fring:

open beta från idag till sön

på steam?

Av Izenoz

@dragnet @Swedishchef_90

Precis som ni skriver, detta är solklart oklart ännu.
Vi får vänta och se vad som händer framöver.

Av Izenoz

@medbor
Precis, jag kan köpa/ladda under natt (vintertid) men enbart använda detta för eget bruk, dock ska jag lusläsa detta inatt och se om jag kan hitta några frågetecken men den biten blir knepigare.

Av Izenoz

Vi gör ett nytt försök. Skatteverkets lagtext .

Jag markerar/understryker det viktiga (som jag ser det ur mitt perspektiv/tolkning) som sedan följs upp/förklaras under deras förtydligande:

*1 Sammanfattning
Skattereduktion kan medges för installation av system för lagring av egenproducerad elenergi (batterier) om systemet är kopplat till en anläggning för egenproduktion av förnybar el.

För att skattereduktion ska kunna medges för installation av batteri krävs att de installerade batterierna uteslutande eller så gott som uteslutande används för att lagra egenproducerad el.

Ställningstagandet tillämpas på preliminära skattereduktioner som begärs för inkomståret 2024 eller senare.

2 Frågeställning
Fråga har uppkommit om skattereduktion för installation av batterier kan medges om batterierna helt eller delvis används för annat ändamål än att lagra egenproducerad el, exempelvis under vintermånaderna. Fråga har även ställts om hur stor del av batteriet som måste användas för att lagra egenproducerad el om batteriet även används för annat ändamål.

3 Gällande rätt m.m.
Som installation av grön teknik räknas installation som är hänförlig till ett småhus eller en ägarlägenhet som ägs av, eller en bostadsrätt som innehas av, den som begär skattereduktion, 67 kap. 39 § 1 och 2 inkomstskattelagen (1999:1229), IL.

Med installation av grön teknik avses installation av nätanslutet solcellssystem, installation av system för lagring av egenproducerad elenergi samt installation av laddningspunkt till elfordon, 67 kap. 38 § IL.

För installation av batterier gäller att de ska vara kopplade till en sådan anläggning för egenproduktion av förnybar el som är ansluten till elnätet. Installationen av batteriet ska bidra till att lagra elenergi för användning vid ett annat tillfälle än produktionstillfället, och öka den årliga andelen egenproducerad elenergi som används inom fastigheten för att tillgodose det egna elbehovet, 67 kap. 38 § första stycket 2 a) och b) IL.

Skattereduktionen för grön teknik är en stödåtgärd för att stimulera installation av grön teknik, i form av solceller, utrustning för lagring av egenproducerad el samt laddpunkter för laddbara bilar. Stödet till solceller kan bidra till ökad produktion av förnybar el och minska beroendet av fossilbaserad elproduktion, prop. 2022/23:15, s. 11.

I prop. 2020/21:1 s. 291 anges att ett par av remissinstanserna anser att möjligheten till skattereduktion för installation av lagring av elenergi inte bör begränsas till egenproducerad el. Lagstiftaren har då uttryckt att en utvidgning av skattereduktionen utöver de installationer som respektive stöd avser inte ryms inom ramen för det aktuella lagstiftningsärendet, men att det finns anledning att framöver överväga om den nya skattereduktionen även ska omfatta annan grön teknik.

4 Bedömning
Av 67 kap. 38 § första stycket 2 IL framgår att en installation av system för lagring av egenproducerad elenergi (batterier) ska vara kopplad till en anläggning för egenproducerad el som är ansluten till elnätet. För att skattereduktion för installation av batterier ska kunna medges krävs att en anläggning för egenproduktion av förnybar el redan är installerad på fastigheten eller att installation av sådan anläggning sker i samband med installationen av batterierna, se även ställningstagandet Skattereduktion för installation av grön teknik - Installation av batterier, 2023-11-30, Dnr 8-2644647.

Av lagtexten framgår vidare att batterier som är kopplade till en anläggning för egenproduktion av förnybar el ska bidra till att lagra den egenproducerade elenergin för användning vid ett annat tillfälle än produktionstillfället och därmed öka den årliga andelen egenproducerad elenergi som används inom småhuset, ägarlägenheten eller bostadsrätten för att tillgodose hushållets elbehov.

Avsikten med skattereduktionen för grön teknik är att bidra till ökad produktion av förnybar el och minska beroendet av fossilbaserad elproduktion. Skattereduktionen ska stimulera hushållens installation av bland annat solceller och även möjliggöra för hushållen att lagra den egenproducerade elen för att kunna tillgodose det egna elbehovet vid ett annat tillfälle.

I förarbetena (prop. 2020/21:1) klargör lagstiftaren att avsikten inte varit att utvidga rätten till stöd för installation av batterier i samband med att stöden gjorts om till en skattereduktion. Något förtydligande vad gäller eventuell begränsning av användandet av batterier till annat än lagring av egenproducerad el saknas dock i lagtexten.

Eftersom lagstiftarens avsikt är att stimulera hushållens egenproduktion av förnybar el och även underlätta för hushållen att spara den egenproducerade elen för att tillgodose det egna elbehovet vid ett annat tillfälle är det Skatteverkets uppfattning att batteriet uteslutande eller så gott som uteslutande ska användas till att lagra den egenproducerade elen för att skattereduktion för grön teknik ska kunna medges.

Ställningstagandet tillämpas på preliminära skattereduktioner som begärs för inkomståret 2024 eller senare.*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Min tolkning:Förtydligande
Lagring = Batteri
Egenproduktion = Solcellsanläggning som genererar EL

Enligt mig skjuter dom sig själva i foten med detta stycke, "installerade batterierna uteslutande eller så gott som uteslutande används för att lagra egenproducerad el", det är precis det man gör med celler på taket som skickar ner EL i batterierna för att lagras till ett senare tillfälle.

Nästa bit är följande:
"Något förtydligande vad gäller eventuell begränsning av användandet av batterier till annat än lagring av egenproducerad el saknas dock i lagtexten."

Samma sak här, det finns inget som säger att du du INTE får ladda under natten med billig el, det finns inget som säger att du INTE får stötta balansering av elnätet/använda stödtjänster.

Sista stycket:
"Skatteverkets uppfattning att batteriet uteslutande eller så gott som uteslutande ska användas till att lagra den egenproducerade elen".

Nu tänker jag såhär med tanke på ovan:
1 dygn har 24H
1 vecka har 168h
1 månad har 730.49h
1år har 8765.82h

Så när en stödtjänst används brukas batteriet i ca 30 sekunder.

Så när de skriver "så gott som" blir detta en fråga om tid, som om jag under ett år hjälper till att balansera elnätet 200 gånger, 200 tillfällen, varje tillfälle är 30 sekunder, 200*30= 6000 sekunder = 100minuter (Visst räknar jag rätt nu???).

Så av 8765.82 TIMMAR använder jag batteriet ca 100minuter, eller 1,5h, räknas inte det som "så gott som" vet jag inte riktigt vad som behövs för att detta ska vara befogat.

Lägg sedan till att Vattenfall, ni vet vårat till 75% statligt ägda företag, har balanseringstjänst att idka, Regeringen vill att vi ska dra ner på elkonsimptionen för att hela nätverket är skört.

Jag säger kör, köp batteri, börja balansera om ni vill det. Med allt ovanstående och en potentiell tvist kommer skatteverket aldrig kunna driva igenom sitt förtydligande, men detta är min tolkning och jag är idel öra.

Av Izenoz
Skrivet av Philippk:

600+frakt för 1060 om den finns ännu kvar och tidigare köpare inte är intresserad.

Tiden för sålda saker är över tyvärr.

Av Izenoz

NZCT RGB

Av Izenoz

Följande Finns kvar:

Tangentbord samt Tab 3

Av Izenoz

Vet inte vart mitt inlägg tog vägen, skrev ett långt sådant och utförligt tolkande av SKV i deras knasiga mening men det är inte kvar? Ser inte heller att jag stred mot någon regel eller för den delen fått en heads up från mod*

Enkelt förklarat, gå in och läs hela lagtexten i helhet, observera orden lagring/egenproduktion och bilda er en uppfattning om tid (som jag förstår det och tolkar det handlar det om tid när de skriver "så gott som uteslutande...).

Ska se om jag får tid ikväll igen att göra om inlägget, jag kanske missade att trcycka svara

Av Izenoz

Svårt att hålla fokus från jobbet, ger upp.

#Rabbel #20240206
37/44 ord 58p
https://rabbel.se

Av Izenoz

Jättefina komponenter men ett stort men, 24 781 är nypriset för dessa delar idag, datorn saknar GPU så den är inte på något vis framtids säkrad för 4k, detta beror ju helt och hållet på vad för kort potentiell köpare stoppar i.

Vart är delarn köpta ifrån?
Är det du som byggt den?
Hur lång garanti har komponenter kvar?

Vi förstår alla att du vill ha tillbaka så mycket som möjligt av utlagda pengar, det vill vi alla (om man inte har ett pengaträd med oändlig tillgång), det ovan skribenter och jag försöker säga på ett vänligt vis är att här kommer du inte få önskat pris, vill du ha chans på utsatt pris/köpare så se dig om via Blocket, Tradera, Marketplace, Lapp på ICA/COOP.

Ej menat illa men du har större chans att vinna på lotto, ta en resa och att flygplanet störtar ner och du mirakulöst överlever på en oupptäckt Ö för att sedan bli uppäten av en T-Rex och återupplivad av McGuyver för att sedan bli bortförd av utomjordingar än att få ditt önskade pris för datorn här via Swec.

Hoppas du hittar en köpare, absolut inget illa menat med ovan text

Av Izenoz

Jättekul!

Men undrar varför XX ord inte finns med som "rätt" svar? Har hittat ganska många ord som är fel fast som finns och används i daglig skrift/tal.

Riktigt roligt oavsett!

*EDIT*
@spelkritik
Jag misstänkte det, då blev den enklare
S*itkul spel!

Av Izenoz
Skrivet av gulenay:

500:- + frakt

Skickar PM

Skrivet av Tommus:

200kr för HUE
250kr för TAB
+ frakt

Skickar PM

Av Izenoz

Uppdatering:
PM kommer under morgondagen, har tyvärr inte haft tiden på min sida idag

Av Izenoz

Ursäkta mitt i diskussionen men detta är sanning med modifikation:

Skrivet av Cheewie:

Har du nånsin skickat pengar utomlands? Är det smidigt, snabbt, säkert och billigt? Bitcoin har 0(noll) felande transaktioner och det är framme på max 10min.

Smidigt, nja.
Säkert, ja.
Snabbt, njaaa.
Billigt, beror på (googla)

Noll felande, både ja och nej, block-kedjan gör inga fel (den är 100% säker, änsålänge), det som kan bli fel är att avsändaren gör misstag, blir det ett misstag så kommer man till 99.9999% aldrig få tillbaka pengarna.

Framme på "max" 10 minuter? Kom igen nu? Är du färsk?
Medeltiden det tar är omkring 10-20 minuter, ibland kan det går flera timmar så 10 minuter "max" är extremt överdrivet.
Går det snabbare än med en bank (hela processen)? Ja, men att skriva "max 10 minuter", nej, det är sanning med modifiering.

Av Izenoz

Vi kör på till söndag em/kväll och jag kontaktar alla vinnare på måndagkväll. Har häcken full just nu men pm kommer

Av Izenoz
Skrivet av warzeta:

Vilka lampor följer med HUE?

Det står: HUE White E14 5.7W 470 Lumen B1K

"Tror" det är denna modell på lampa

Av Izenoz
Skrivet av Tommus:

200kr för HUE
250kr för TAB
+ frakt

Menar du NZXT eller Phillips ?