Inlägg

Inlägg som Keneay har skrivit i forumet
Av Keneay

Inga knappar inget köp, samma problem med Tesla och blinkers.
Hur tänker företagen? De vet inte vad risk och konsekvensanalys betyder?

Av Keneay
Skrivet av ch1llone:

Jag överdriver inte. Det är lätt i in-ears för de har mycket bas och basen är det lättast att höra det på.
Rumskänslan försvinner, själva rumsdjupet. Reverb/ambiensmickar som inte är utskurna och har en del runt 60-200 hz kvar försvinner direkt i djup.

Däremot kan det vara svårt att höra på exempelvis, Max Martin-sound När det är jättedry vocal och alla instrument ligger väldigt mycket i mono. Men så fort det finns mycket ambiens eller stereo i mixen hör jag det omgående.

Överdriver inte.

Däremot finns det låtar som verkligen är svåra att höra det på. Japp. Kings Of Leon den skivan som är mixad ITB med en massa lager av gitarrer och reverb. Minns ej vilken. Det är ett exempel på en skiva man kan höra det tydligt på.

In-ear lurar och mycket bas i samma mening, ajdå...

Av Keneay

Tondöv ledning minst sagt, känner inte alls sin användarbas.

Av Keneay

Något de verkligen borde fixa istället är väl den grundläggande shuffle funktionen som ALLTID spelar samma låtar oavsett om du har en lista med 40 låtar eller en lista med 1000st.

Jag vill inte höra mina "mest spelade", jag vill ju blanda alla låtar i listan!
Man får alltid gå in och manuellt välja andra låtar trots shuffle påslaget för att det inte fungerar. Uruselt

Av Keneay
Skrivet av Pamudas:

Har inte Microsoft och Activision Blizzard bekräftat att Bobby kommer avgå efter affären är avslutad?

Nja inte helt utan det som sades var att anställda under ActiBlizz efter uppköpet kommer svara till Phil Spencer som CEO för Microsoft Gaming. Tolkningen att Kotick kommer sluta är självpåhittat och taget ur luften av Bloomberg och Wall street Journal. Det kan vara så, eller så blir det inte så och han istället klättrar i stegen under Microsoft paraply vilket ses som mest troligt och vore rent ut sagt hemskt för Microsofts framtid såsom han beter sig.

https://www.pcgamer.com/activision-blizzard-ceo-bobby-kotick-is-reportedly-planning-to-step-down-after-microsoft-acquisition/

Av Keneay

Alla blåögda som tror att kotick kommer få sparken kanske ska lära sig lite om hur företagande i stora organisationer fungerar.
Han kommer bara flyttas till en annan tjänst, inte få sparken. Efter det kommer han att flyttas uppåt i organisationen där han kan göra betydligt större skada än på(i förhållande) lilla ActiBlizz och allt kommer bli sämre. Han kommer heller inte behöva stå till svars för all skit som hänt på ActiBlizz under alla dessa år eftersom han per automatik byter titel och glöms bort.

Titta på åltjuvfiskaren, nytt toppjobb och bortglömd, för att inte tala om vraket Dan Eliasson som bara hoppat mellan olika chefspositioner utan att ta något som helst ansvar, stor fallskärm(3.8M senast) och inga konsekvenser.

Av Keneay
Skrivet av Söderbäck:

Ja nä men det här kan spotify välja också surru.
Det går hur bra som helst att sätta upp kravet att innehållet på deras plattform inte får ha egen reklam i sig. Finns reklam så måste den klippas bort.
Det här är i högsta grad genomförbart.

Spotify har gjort ett val att de tillåter egen reklam innanför deras paywall.
så det går utmärkt för spotify att styra det här - om de vill. Men det är inte intressant för dem i nuläget.

Och det kanske är rätt väg att gå. Who knows. Men spotify sitter inte med bakbundna händer här utan det här är något de själva valt.

Nae fast så fungerar det ju inte, som tidigare nämnt gör de inga förändringar på materialet som läggs upp.
Skulle de sätta ett krav på att man inte får göra någon reklam alls, vem bestämmer vad som är reklam? Om jag pratar om att jag druckit ett visst juicemärke, är det då inte produktplacering? Nej det funkar inte.

Alla podcast distributörer skulle dra från Spotify så snabbt vilket de såklart inte vill för alla tjänar på (se tidigare inlägg) ett samlat bibliotek på Spotify.

Du tror heller inte att det skulle bli ramaskri som med precis alla förändringar ett företag gör ifall de "går in och bestämmer vad du får och inte får lägga upp"?

Återigen, tänker man sådär och är så anti att betala för något men ändå se reklam ska man nog logga av internet, för där finns det reklam överallt och du har ju som sagt redan betalt för internet så varför ska du då se reklam?

EDIT: Mitt sista inlägg i ämnet då vi spårat off-topic.

Av Keneay
Skrivet av Jumpcut:

Joe Rogans podcast är exklusiv för Spotify med highlights uppladdade på andra plattformar. Eller så har jag missförstått något?

Poängen är, som jag skrev i mitt tidigare inlägg, det kommer ändras. Dom här digitala kanalerna har bara börjat sin transformation mot en mer reklamfinansierad modell. Aldrig att att dom betalar 2 miljarder dollar utan att ha en plan som är större än att enbart inbegripa dom icke betalande användarna.

Du har rätt, jag hade fel. Det är visst exklusivt till Spotify så ja där betalar du faktiskt men får reklam ändå.
Det ska dock påpekas att det inte är Spotifys fel att ni får reklam där så man får vända sig till tillverkaren med sina klagomål. Spotify tjänar inga pengar på reklam som finns tillagd i podcasts utan bara på sina prenumeranter alternativt om man kör Spotify free och den reklam man får därigenom.

Spotify gör inga ändringar i podcastar som läggs till på plattformen likväl de inte gör några förändringar i musik som läggs till.

Av Keneay
Skrivet av Jumpcut:

Tror du Spotify betalade två miljarder för att få över Joe Rogans podcast "för att göra det enklare för användaren"? Nej, det handlar enbart om reklamintäkter något som Spotify också helt öppet kommunicerat till sina aktieägare, det är bara läsa deras rapporter.

Så i detta fall är det alltså ett KLOCKRENT exempel på att betaltjänsten har reklam i sig. Precis det som Netflix nu gör.

Jag tycker inte nån ska sluta använda Internet eller låsa in sig i ett mörkt rum. Men du kan ju alltid tända lampan och läsa på om detta lite till

Det går även att lyssna gratis på den på andra ställen. Spotify tjänar inga pengar på de reklamintäkter han får via sina sponsorer, däremot om du inte är prenumerant och lyssnar via Spotify free får Spotify reklamintäkter men då betalar du ju heller inga pengar för tjänsten så vad är din poäng?

Precis som jag nämnde i mitt tidigare inlägg tjänar Spotify på att ha podcastar för att ragga kunder, men de får inga pengar av podcastägarens reklamintäkter.

Av Keneay
Skrivet av Jumpcut:

Inte helt med på vad du skriver, men jag tolkar det som att du menar att eftersom det innehållet man konsumerar via en betaltjänst finns gratis på annat håll så räknas det inte?

Det hade varit extremt enkelt för Spotify att sätta upp regler som sa att det alltid ska publiceras två versioner av en podd om man pysslar med inbäddad reklam. En som är 100% reklamfri för betalkunder och den andra med inbäddad reklam för gratiskunder. Risken med det är väl att Spotify då skulle behöva betala för att distribuera den reklamfria versionen av podden och det är nog en björn dom inte vill väcka. Men över tid tror jag detta kommer ändras.

Nja, de flesta vill inte fippla med olika versioner av sin podd och är förmodligen inte ens möjligt eftersom deras sponsor hjälper till att hålla podden rullande vilket kräver att de har med reklam.

Det kommer endast göra så att alla flyttar sina poddar från Spotify till diverse andra tjänster istället vilket möjligen kan få Spotify att tappa användare. Det ligger i användarnas, poddtillverkare och Spotifys eget intresse att poddar finns tillgängliga på en och samma tjänst men det är ingen självklarhet eftersom användare enkelt kan konsumera detta på flera andra ställen utan kostnad.

Att då hävda att man betalar för att höra denna reklam är helt felaktig eftersom som jag nämnt ovan behöver den inte finnas på Spotify, det är inte givet att det ska finnas på Spotify och man kan konsumera podden på flera andra ställen utan kostnad så alltså är median kostnadsfri.

Du betalar för tjänsten Spotify för att bla. kunna lyssna på icke kostnads- och licensfri musik och möjligheten råkar finnas att enkelt kunna lyssna på fritt material utan att byta tjänst vilket gagnar användare, distributör och Spotify då risken finns att det drar fler användare till tjänsten och podden får ett större inflöde av följare. Poddar finns endast på Spotify för att göra det enklare för användaren att använda en tjänst istället för flera olika och alla tjänar på det, reklamen kommer finnas med i podden oavsett om du lyssnar kostnadsfritt eller via en betaltjänst.

Om någon fortfarande tolkar det som att ni faktiskt betalar + får reklam ändå så kan jag bara meddela att enda utvägen tyvärr är att sluta använda internet och låsa in sig i ett mörkt rum för ni har ju betalt för både datorn, el, bredband m.m. så ni praktiskt taget dubbelfaktureras men ser reklam överallt ändå

Hoppas ni förstår vad jag menar för nu vandrar vi iväg från huvudämnet.

Av Keneay
Skrivet av Söderbäck:

Det är för mig helt irrelevant vem som lägger in reklamen i tjänsten som jag betalar för. Huruvida det är kungen, underleverantören, google, min granne eller den som säljer tjänsten jag köper.

Det relevanta är att jag får reklam i en tjänst jag betalar för.
Tycker jag då.

Så jag har inga som helst problem att jämföra dessa. De är inte ens någon skillnad för min upplevelse så jag vågar inte barajämföra utan till och med likställa dem.
Den du!

På frågan om spotify har någon inverkan i att de inte sätter upp krav om reklamfritt innehåll för det som ska ligga bakom betalvägg så svarar jag helt klart att ja - det är spotifys ansvar.
Check på den.
Spotifys val av vilka regler och krav som gäller. Det är väldigt uppstyrt att musiker inte ska lägga in reklam i sina album - och samtidigt är det otroligt slappt på samma front när det kommer till poddar på samma plattform.

På samma sätt är det youtubes val att själva var frikostiga och tillåta kanaler att lägga in egen reklam.

Det är helt OK att man släpper igenom det här. Det finns inget absolut rätt eller fel.
Men faktum kvarstår att spotify tar betalt för en tjänst om innehåller reklam hur man än vänder och vrider på det. Jag skiter högaktningsfullt i hur reklampengarna fördelas - betaltjänsten innehåöller reklam ändå.
Och ja detsamma gäller youtube.

Men ja - det går att spola i den reklamen iaf.

Varför du inte kan jämföra ett reklamavbrott som tjänsteleverantören får dig att betala för med ett reklaminslag i en podcast som tillverkaren lagt in själv är för att de inte kan bestämma och styra över ditt innehåll så länge det följer lokala lagar och regler samt att du likväl kan lyssna helt gratis på den på flera andra ställen på internet utan att prenumerera på Spotify så hur du då kan få det till att du betalar för reklam förstår jag inte eftersom du inte betalar för att lyssna på din valfria podcast.

Youtube sponsorer fungerar på samma sätt.. eftersom ja.. det är ju gratis att titta på youtube videos..

Av Keneay
Skrivet av Söderbäck:

Det är reklam som poddarna själva lägger in yes.
Men det spelar mindre roll för användaren. Man får betala och får ändå reklam.
Det här är något spotify kan styra över men de bryr sig inte - för användarna bryr sig inte.

Jag tror inte netflix hade kommit undan ett dugg mer om istället för att själva lägga in reklamen hade köpt in sitt material och att underleverantörerna var de som stod för all injecering av reklaminnehåll.

Det folk ogillar handlar egentligen om att man betalar och ändå får reklam - snarare än om hur den inre strukturen och heirarkin för reklamfinansieringen är uppbygd.

Det är inte alls jämförbart med att tjänster har reklamavbrott, dels för att tjänsten du betalar för inte lagt in reklamen så det är inte deras fel vad som ingår i det du lyssnar och/eller tittar på likt sponsrade youtubers. Sen kan du dessutom hoppa över reklamen vilket inte är möjligt om tjänsten själv lägger på reklam.

Så att säga att din spotifyprenumeration kommer med reklam är felaktigt oavsätt hur du vänder och vrider på det.

Av Keneay
Skrivet av Networker:

Finns ju barnfamiljer med många barn som "behöver" fyra samtidiga strömmar.
Det kanske därför alternativet finns. Men i realiteten delas sannolikt ett och samma abonnemang mellan "kompisar",

Själv håller jag mig till reglerna, och delar bara mitt inom familjen.

Jag hoppas du menar familj inom samma hushåll för annars bryter även du mot "reglerna" då abonnemanget är till för att delas inom hushållet och inte familj som bor någon annan stans.

Av Keneay

Förstår inte alla klagomål på PS5 utseendet. Tycker den är snygg. Enda nackdelen med formfaktorn tycker jag är storleken.

Av Keneay
Skrivet av Vinolik:

På diskussionen här låter det som att folk väljer tjänst efter månadsavgift och inte innehåll...

Blir innehållet sämre och priset högre är det väl inte konstigt att många avslutar sina abonnemang?

Specifikt Netflix har ju förlorat och fortsätter att förlora storfilmer och serier pga. licensavtal. Att man sedan inte ens kan tillhandahålla en vettig upplösning när kunderna betalar högre pris än hos konkurrenterna faller det sig naturligt att många struntar i om Netflix har någon enstaka film man är intresserad av.

Av Keneay
Skrivet av rocket:

jobbigt att behöva dela ip med ett helt bostadshus, gör om gör rätt minst en unik ip-adress per lägenhet, vill man undvika myndigheter skaffar man en vpn annars förtjänar man åka fast

Nu är det ju så att IPv4 fortfarande används i väldigt stor utsträckning och det finns helt enkelt inte tillräckligt med lediga adresser för att alla ska kunna få varsin.

Se det som att alla i ett lägenhetshus bor på samma adress men olika lägenhetsnummer. Beställer du hem något skriver du och grannen samma adress men du skriver lgh7 och din granne lgh5 exempelvis.

Av Keneay
Skrivet av Klubba:

Känns spontant som de drar till med löjlig fantasisumma för att skrämmas och sen hoppas på förlikning och lyckas få ett par miljoner.
Klarna är ju maffia-styrt så lite samma metod som de använder i övrigt med påhittade skulder.

Hoppas verkligen google står på sig så skiten klarna en gång för alla går i konkurs av rättegångskostnader så vi slipper skiten

Tyvärr är klarna en bank nu och staten lär sabba detta genom att slänga våra skattepengar på att rädda skiten.

Av Keneay
Skrivet av gothnet:

Det är ju ett komplicerat läge, om ARN skulle besluta att konsumenterna ska få antingen likvärdiga kort/eller få göra täckningsköp så kommer det blir rätt så stora svallvågor på marknaden hos alla butiker.

Ingen butik kommer då våga ta upp förhandsbokningar på någon vara, med grund i att stå som ekonomiskt ansvarig för om leverantören inte levererar som utlovat i antal, eller modell. Då kommer alla bli lidande, butikerna vet inte hur många exemplar de ska beställa, tillverkarna vet inte hur efterfrågan ser ut, kunderna får vänta ännu längre på sin produkt än om tillverkaren kunnat tillverka i förväg om de vet ungefär hur många köpare som ligger väntande.
Självfallet så tar bankerna ännu ut ränta på lån på hus, fordon, privatlån etc. Och det finns sparkonton med ränta (Väldigt låg), dock gäller det konsumentkonton.
Företagskonton är/har varit 0 ränta, eller till och med minusränta ett bra tag, såklart även där beroende på hur enskilda avtalet med banken ser ut.

Det är inte direkt så att företagen (butikerna) investerat pengarna i fonder/aktier på börsen, och fått 23% avkastning som en tidigare meddelade att börsen gått upp mellan dessa åren sen corona dippen.

Bra! Förhandsbokningar med betalning ska inte existera utan köper jag något ska jag kunna plocka det från hyllan direkt alternativt att det omedelbart skickas från deras lager. Allt annat är hål i huvet precis som early access spel där du betalar för att drömmen kanske blir uppfylld.

Betalning ska ske när varan skickas/plockas från butik och inget annat.

Av Keneay
Skrivet av Michael1:

Med hund och barn och ett ganska stort hem får man tömma efter varje körning på s6:an. Tänkte att det kunde vara värt att uppgradera till S7+tömningstation, men S7 verkar vara en betydligt sämre dammsugare än S6 om man har husdjur, om man får tro rtings:
https://www.rtings.com/vacuum/tools/compare/roborock-s6-vs-ro...

Får väl vänta på s7 Max eller s8 antar jag.

Det kanske beror på vilka test som utförs och hur utförandet går till. Denna visar raka motsatsen istället och du kan även se hur alla test utförs och skapa din egen uppfattning.
https://www.youtube.com/watch?v=-O7K4oerR4E

Av Keneay
Skrivet av Yatagarasu:

Jag tycker hela denna debatten kring Steam är föga konstig ärligt talat och jag finner det fullt rimligt hur Steam väljer att hantera sin butik i nästan alla aspekter. Det är inte som Apple med sitt stängda ekosystem som i huvud taget som inte tillåter en att ens installera andra butiker. Till och med Google tillåter dig att installera "3rd party"-butiker om du inte vill gå genom Google Play – Precis som att EGS, EA Desktop eller GOG får existera på PC-sidan och ger användaren valet vart spelen ska köpas.

Att man inte får ha rea eller lägre pris på annat håll ser jag som fullt rimligt.
Kollar man på nästan vilken annan marknad som helst kan man tydligt se att priserna är nästan densamma oavsett butik, och är det billigare är det oftast på bekostnad av marginaler från butiken i fråga, inte tillverkaren. Såg ett exempel på mjölk ovan tidigare: Arla säljer sin mjölk för ett fast pris oavsett om det är COOP, ICA eller CityGross – Sedan kan grossister likt ICA eventuellt få rabatter för att de köper in så förbannat mycket mjölk och därmed sänka priset någon krona. Med andra ord väldigt likt hur Steam sänker sin del av kakan för stora utgivare efter att dom säljer över en viss mängd.

Du har även flest antal reor på Steam mig veterligen av någon digital affär – Winter sale, spring sale, golden week, easter sale (säkert missat någon) bara nu på 'vår-sidan'. Dessa reor är frivilliga att delta i för utvecklare/utgivare och väljer man att delta ger det även möjligheten att sänka priserna på andra affärer i samband med.

Steam tillhandahåller dessutom ett godtyckligt antal nycklar för utvecklare att sälja på andra marknader, nycklar som egentligen bara är en ren kostnad för Valve då dom inte tjänar ett öre på dessa direkt men som ändå ger spelaren just access till spelet genom Steam i fråga.

Sedan är Steam mer än bara en affär också. Du har en massa verktyg för moddning, integration med community och diverse hubbar, för att inte nämna rating system. Allt detta och mer därtill lyser med sin frånvaro från merparten – om inte alla – konkurrerande butiker i någon form. GOG är nog den butiken som kommer närmast i funktionalitet och dessutom erbjuder ett extra mervärde genom att vara DRM-fritt.

Där jag inte ställer mig på Valves/Steams sida är hur dom väljer att fördela sina intäkter, som kan läses nedan:
Problemet för egen del med Valves system är att det "straffar" indie-utvecklare.

30% är grund-standarden för alla som vill sälja på Steam, men säljer man spel med stor omsättning får man 'rabatter'.
"For all sales between $10 million and $50 million, the split goes to 25 percent. And for every sale after the initial $50 million, Steam will take just a 20 percent cut."

Jag skulle vilja se en omvänd modell här som baserar sig mer på X-antalet kopior sålda, där små utvecklare med lägre omsättning får möjlighet att tjäna mer pengar och säljer man över ett visst antal får man betala för den ökade trafiken av nedladdning mm. som tillkommer för Valve.

Det skulle kunna se ut som något likt detta:
<50 000: 5-8% cut.
50 000 – 100 000: 10-12% cut.
100 000 – 500 000: 12-15% cut.
500 000 – 1 miljon+: 15-20% cut.

Det skulle fortfarande vara lägre än dagens 25-30% även för stora utgivare, samtidigt som det underlättar för indie-scenen att växa. Jag tycker även att Steam borde återinföra Greenlight-systemet för icke etablerade utvecklare, detta skulle fort sålla bort "skitspel" och "cashgrabs" alá assetflips eller PingPong Ultimate 7.

Varför det inte är enligt ditt exempel är för att vem som helst kan lägga ut sitt spel på deras plattform och det finns 10- kanske 100 tusentals "spel" som bara är rent skräp där Valve ändå behöver betala för att hålla plattformen vid liv. Därför erbjuds du en rabatt om ditt spel säljer mycket då det redan betalat för sig själv och andra som knappt eller inte alls har någon inkomst för att betala underhåll och drift av Steam.