Inlägg

Inlägg som Keneay har skrivit i forumet
Av Keneay
Skrivet av Bobiri:

Genererar klick. Kommer väl 50 till innan man börjar hata på nästa spelsläpp.

Fö. undrar jag om det är drivrutiner som gör att spelet inte fungerar optimalt på intels kort och kanske inte 100% spelet.

Jag håller med att det förmodligen hänger på drivrutiner i det här fallet men Bethesda skulle ju kunna boka upp ett möte med Intel för att gemensamt lösa problemet. Båda tjänar på att det fungerar för Intels hårdvara men eftersom deras GPU marknad fortfarande är förhållandevis liten kanske man från Bethesdas sida av någon anledning inte ser vinning i det när man har problem med samtliga aktörer som också kommer kräva handpåläggning. Synd.

Av Keneay
Skrivet av Elakekocken:

Ja eller okunnighet när det gäller hårdvaruinställningar. Bara för att man sitter på ett 4090/13900K betyder ju inte det immortality - det finns ju begränsningar där också. (Säger inte att du är okunnig, menar generellt).
Det var ju så en gång i tiden att Crysis var totalt ospelbart i ”Ultra” och då låg ju spelgrafiken ett eller ett par år framåt i tiden jämfört med grafikkortens förmåga att hantera den - då får man ju anpassa. Förr eller senare optimeras ju grafikkorten med ännu bättre drivrutiner men det tar ju inte bort det faktum att man måste pilla själv när spel är så krävande för att få allt att flyta.
Lite som att anpassa hastigheten efter underlaget när du kör bil, för det spelar i regel ingen roll vilken bil du har. Du kan ha larvfötter men då går ju larvbilen potentiellt sett fem, sex gånger långsammare än en Audi RS6 när det gäller toppfart. Den klarar terräng bättre men ingen av dem klarar blankis.

Problemet här är väl att spelet är så pass o-optimerat att det rullar avsevärt sämre än andra spel som både är större/mer öppna, mer som händer på skärmen och runt om kring samt ser bättre ut.

Det behöver ju inte nödvändigtvis betyda att spelet inte fungerar öht. även om det finns en hel del, inte minst på detta forum, som upplever väldigt mycket krascher osv. Att bara avfärda dessa problem som "köp bättre hårdvara" utan att ta åt sig kritiken eller ens uppmärksamma att det även finns samma problem hos personer med riktigt kraftig hårdvara är löjligt.

För din bil jämförelse så är det väl ungefär som att man oavsett modell servat sin bil hos Bethesda och när de bytt tändstiften har man inte varit speciellt noga med att skruva dit dem så vissa kan köra vidare som vanligt om än lite knackigt och vissa får inte ens bilen att starta efter servicen.

Av Keneay
Skrivet av Maximo:

Funkar finfint på 4090.

För dig kanske men det är långt ifrån sanningen och många har problem, men du kanske är en sån person som tror att problem inte finns om du inte upplever dem?

Av Keneay

Todd med flera OS medaljer i lögnmakeri kan ju försöka övertyga alla med ett 4090 och 13900k att det är datorn som är problemet.

Av Keneay

Jag visste inte att DLSS stöd är en mänsklig rättighet som så många här påstår /s

Av Keneay

Det finns inga ambitioner att testa dessa förändringar i lite olika laster så vi kan se om man drabbas av prestanda tapp beroende på vad man använder sin dator till?

Spel, virtualisering, rendering etc.

Av Keneay
Skrivet av superapan:

Jag förstår inte den meltdown som vissa får när gratisformat försvinner (typ kontodelning etc). En gratiskund är inte kund.

Däremot kan en "gratiskund" bli en betalande kund om den anser att provperioden var tillräckligt bra/intressant för att fortsätta. Det är liksom reklam, som en film trailer eller smakprover på en matmarknad.

Tycker Microsoft att man får ut för mycket av tjänsten genom prova på tiden går det väl begränsa till att man endast får testa varje spel max 30min så blir det som ett traditionellt demo.

Av Keneay
Skrivet av Nozomi:

Men är det verkligen upp till Utgivaren om det handlar om en Sponsor? Om de har kontrakt på saker och ting. Bl.a. FSR.

Som sagt: AMD kan säga vad de vill och folk kommer skyffla skedar av det rakt ner i halsen och ta det som faktum. När det hela kan vara "We're the good guys, we block nobody" - PR. Medans vi inte kan se vad som står i kontraktet mellan AMD och Bethesda Softworks.

Faktum är att XESS och DLSS > FSR 2.1 än idag. Främst i rörelse, och det är ju så spel spelas, i rörelse.

FSR är "Open Source" vad nu detta egentligen innebär, och kan användas på alla märken, men är rent objektivt dåligt i jämförelse.

Om AMD verkligen vill krossa alternativen så finputsar de skiten ur FSR så att ingen kan se skillnad. DÅ kommer de vinna.

Klart det är utgivaren/utvecklaren som bestämmer, inte minst i vilka upphandlingar man väljer och AMD säger ju uttryckligen att det inte står i något kontrakt att DLSS blockeras så vad yrar du om? Tills motsatsen är bevisad får vi ta deras ord. Ge dig för fan

Av Keneay
Skrivet av Nozomi:

Eller så släpper man alla 3 tekniker.

Det är ju faktiskt inte upp till AMD utan utvecklaren att avgöra om det är något man vill, orkar eller har lust med men eftersom FSR är öppen kod och alla har stöd för det är det väl inte orimligt om utvecklaren tycker det räcker?

Av Keneay
Skrivet av ashraf84:

Jag tror att någon behöver lugna ner sig lite. Precis som jag skrev i mitt svar så är jag medveten om att det var rätt länge sedan som min egen erfarenhet var relevant. Jag har bara lagt ihop det med vad jag hört från andra på senare tid. Jag tyckte därför det var lite lustigt, ingenting mer.

Precis och då nämnde jag bara att du kanske inte ska säga att de bygger kassa drivrutiner när du uppenbarligen inte har aktuell information.

Skrivet av ashraf84:

När släppte AMD en ordentlig drivrutin senast? 😆

Av Keneay
Skrivet av Sveklockarn:

Nu är det ju inte så det funkar att man först kommer med ett sensationellt påstående och sen drar ett "du får väl googla" på följdfrågor.
Jo en ensam moddare klarar att lägga till DLSS i spel som inte utvecklats för det överhuvudtaget, vilket rimmar väldigt väl med den korta beskrivningen att DLSS närmast är ett plug-in.
Nä, det finns ingen sån koppling överhuvudtaget. Det är inte år 1989 när spelens källkod utför de grafiska operationer man vill ha med i spelet.

Tycker det ser ut som du fick ju några exempel men får googla lite själv också om du vill ha fler exempel för man inte kan få allt serverat på silverfat.

Du verkar för övrigt ha stenkoll på hur teknikerna fungerar enligt egen utsago, kan du inte grundligt förklara hur båda tekniker implementeras och varför det inte är svårare att implementera DLSS än FSR?

Av Keneay
Skrivet av ashraf84:

Japp. Det var iofs en tid sedan. Början/mitten på 2010-talet. På den tiden de fortfarande var en riktig konkurrent prestandamässigt även i toppskiktet. Det var mycket som var bra med deras kort på pappret men drivrutinerna var rena skräpet tyvärr. Det var högst sporadiskt som spel fungerade och presterade som de skulle utan krascher och prestandaförluster. På senare tid har jag gått mer på vad jag hört av andra. Vill definitivt inte påstå att Nvidia är felfria heller men jag har iaf inte haft några större bekymmer sedan jag bytte från AMD till Nvidia.

Det är rätt så onödigt att kasta skit om du inte har en aning om hur de presterar idag för jag kan berätta att det är 10 år sedan du senast körde AMD om det var tidig-mitt 2010.

Av Keneay
Skrivet av Crustlust:

Så istället för att göra det smidigt för sig själv och familjen så ska man koppla in/ur och flytta runt på en PS5 mellan flera olika TV skärmar flera gånger om dagen? Eller ska man ha ett rum eller en TV enbart för PS5? Eller flera PS5or?

Så vitt jag vet kan en TV inte använda RemotePlay, så du behöver ju i vilket fall en enhet som kan streama kopplat till TVn om du inte ska flytta runt PS5an varje gång den TVn den är kopplad till är i användning av någon annan.

Sen är en stor skärm inte alltid bättre, sitter jag på skithuset eller balkongen har jag hellre en handhållen enhet. Samt att man ju även kan streama från utanför hemmet.

Varför ska du flytta ditt PlayStation? Du har väl en smartphone? Kör remote play på den och koppla mot den andra TVn så är problemet löst.

Ska du ta med dig till dasset är det ju bara dra ur sladden och plocka med din enhet. Funkar precis lika bra för alla som äger en platta.

Av Keneay
Skrivet av Urme:

Är man ute och reser mycket, eller bor växelvis på olika ställen eller spenderar mycket tid i sommarstugan så kan jag se en nytta med denna om man inte har en iPad för att köra remote play på. Nu får du handkontroll och skärm i ett.
Min son spelar mycket remote play på sin iPad till PS5:an som är hemma, men han måste dra med sig en handkontroll som är kopplad till paddan och se till att den också är laddad.

Kommer definitivt inte säljas så många men jag kan se nyttan av den för en del.

Finns handkontroller med sladd.. Sen tar man väl med sig en laddare till stugan för att även, jag vet inte, ladda telefon och plattan och andra grejer? Extra handkontroll kommer ta lika mycket plats som handkontroll-delen av project Q så jag förstår inte riktigt problemet då plattan förmodligen följer med oavsett och kommer alltså inte ta någon extra plats.

Varför gör så många här allt för att inte spara pengar och använda den lösning som redan finns helt kostnadsfritt med påhittade exempel som man redan har lösningen på?

Av Keneay

Får man vara gnällig och fråga varför detta är en nyhet när spelet inte släpps förrän om en vecka?

Av Keneay

Passar på att påminna om den otroligt dåliga batteritiden den tydligen ska ha. Men visst, har man inget problem med att faktiskt använda den som stationär spelkonsol och alltid måste ha sladden inkopplad utöver alla andra negativa aspekter så kommer ingen att stoppa er.

Av Keneay
Skrivet av Sarato:

Åh nej. UbiSoft är verkligen inte ett företag som bör dras in i streamingtåget. Deras tjänster är genomuselt optimerade.

Man väljer väl det sämsta alternativet med flit för att sedan själv kunna ta över kontrollen igen och på så sätt kringgå blockeringen av uppköpet precis som andra i tråden redan nämnt.

Av Keneay
Skrivet av Sysop:

Ja för det går ju inte på en mobil.

Dock jäkligt bökigt att scrolla omkring och använda mer än en flik på så liten skärm, där allt är extremt smått och klicka på om man har en normalstor hand eller större. För plattor är istället problemet att det krävs mycket och stora handrörelser för varje och minsta lilla grej.

Av Keneay

Vad bråttom alla verkar ha. Man behöver inte få en leverans samma dag eller tidigt dagen därpå för även om jag hinner hämta ut det så har jag ju ingen tid att använda det eller har ni andra inga jobb eller skola att gå till? Är det väldigt viktigt att få något snabbt så går man väl bara till affären och får ut det direkt istället.

Av Keneay

Jag som tycker Nswitch joycons är lite väl små skulle förmodligen aldrig kunna använda den där