Artiklar

Artiklar skrivna av Björn Endre
42

Fjärrkontroller för HTPC

Även om det går att styra en HTPC med ett vanligt tangentbord och dito mus, är det knappast smidigt att behöva hiva upp dem på soffbordet varje gång man vill göra något med datorn. Idag tittar vi på två alternativ för tv-soffan: en fjärrkontroll från Fractal Design och ett litet tangentbord från Logitech.

32

Tre 790GX-moderkort i test

Efter framgångarna med AMD 780G och AMD 790FX är det nu dags för den senaste styrkretsen från AMD: AMD 790GX. Tillsammans med den nya SB750-sydbryggan erbjuder denna styrkrets flera spännande nya funktioner. Vi har testat tre moderkort från Gigabyte, Foxconn och Jetway för att se om AMD återigen har en vinnare på handen.

44

Moneual Moncaso 972

Moneual Moncaso 972 är en imponerande datorlåda i aluminium som är fylld med godis för HTPC-entusiasten. Följ med när SweClockers kontrollerar om chassiet är lika bra i praktiken som på pappret.

31

Asus MA3850M

Det är inte ofta vi ser produkter som på ytan är innovativa och spännande. Asus MA3850M är, enligt Asus, det första grafikkortet som kommer med en egen dedikerad färgprocessor. Det använder inte heller en vanlig HD3850-grafikprocessor utan Asus har valt att använda Mobility Radon HD3850, en mobil version av Radeon HD3850. Vi har testat grafikkortet för att se om kortet är lika spännande även under ytan.

35

Fem moderkort med integrerad grafik

Intel, Nvidia och AMD har alla jobbat hårt med att förbättra prestandan på de integrerade grafikkretsarna i sina moderkort. Vi har testat fem små mikro-ATX-moderkort för både Intel- och AMD-processorer för att se vilka som har de bästa förutsättningarna. Förutom att göra prestandajämförelser testar vi även överklockning, filmuppspelning och bildkvalitet.

48

Grafikkort för mediadatorn

Samtidigt som intresset för dedikerade mediaspelare har exploderat, är det allt fler som istället börjar snegla mot att bygga en egen liten mediadator. En av de viktigaste komponenterna i en sådan är grafikkortet. I denna artikel har vi testat grafikkort från både AMD och Nvidia och tittat på hur bra de egentligen är på att spela upp högupplöst video.

93

AMD Crossfire X

2008 ser ut att bli året då tekniken att kombinera kraften från fler grafikprocessorer får sitt definitiva genombrott. Både Nvidia och AMD har släppt grafikkort med fler än en grafikprocessor och både SLI och Crossfire har fått sig en rejäl uppdatering. Crossfire X, den tredje generationen av AMD’s Crossfire-teknik, ska låta oss kombinera grafikkort på sätt vi aldrig gjort förut och det är självklart något vi på SweClockers måste testa.

99

Årets hetaste mediaspelare i stort test

Är du trött på att försöka hitta en film bland din stora DVD-samling eller att barnen repar din favoritfilm så du måste köpa den på nytt - igen? Då är det kanske äntligen dags att ta steget in i framtiden och digitalisera allt och lämna alla fysiska medier bakom dig. Vi har testat de hetaste och bästa mediaspelarna på marknaden idag så att du kan veta vilken som passar dina behov bäst.