Inlägg

Inlägg som Björn Endre har skrivit i forumet
Av Björn Endre
Skrivet av anders190:

Lite nyfiken på hur det går, typ 2 månader senare.

Hade lite i bakhuvudet att du nämnde just Optimus Prime. Slog du till på den hos Webbhallen? https://www.webhallen.com/se/product/346481-LEGO-Icons-Optimu...

Nere på 1299kr, ifall priset hinner gå iväg uppåt innan du ser. Amazon verkar matcha för stunden, sen börjar priset dra iväg uppåt.

Det är ju bara jul (en gång om året).

Själv sneglar jag återigen på Rivendell men funderar på att ta den när jag fyller år om någon månad. Lite för lyxigt just nu.

jag har funderat på Transformer och det är ju bra pris. Jag har redan Voltron så en till stor "robot" vore inte fel.

Av Björn Endre

Så jävla frustrerad med Bring just nu. Mest för att deras information suger.
Sonens lag har sålt New Body. För att allt ska hinna levereras till mig så avslutas försäljningen den 8 december (det var New body själva som valde det datumet). De tar några dagar på sig att leverera en pall på 78 Kg till Bring. Pallen kommer till Hägersten igår morse och finns i leveranslager från 7.05.

Får en ping att jag kan välja när den ska levereras. Tidigaste tiden är igår kväll (18 - 22 om jag minns rätt) men väljer istället 12-16 idag. Inga problem. Den ligger ju på deras leveranslager nu. Vi har några som har behov att få sina NB innan/under helgen (julklappar etc) så perfekt att kunna lämna ut fredag kväll. Och jag bor ju i Huddinge så inte direkt ute i wishan.

Får sms i morse att den levereras 12-16 och att vara hemma. perfekt. Jobbar hemifrån och håller mig hemma för att inte missa. Vid 15.30 börjar jag undra. Länken jag fått första gången ang paketet säger inget. Får en snilleblixt och tar paketid't och klistrar in på Brings hemsidan. Och se där. 12.47 så visste de redan att "Sändningen är tyvärr försenad och skickas vid nästa möjliga avgång.".

Ok, de informerar mig inte men det måste betyda den kommer under kvällen istället - d v s "nästa möjliga avgång". Yeah right. Kl 18.54 får jag ett nytt SMS att jag kan "välja tid för leverans". Och nu är tidigaste tiden på söndag 10-14.

Så jävla trött på bring. Jag har inga problem med Postnord, UPS, DH<L etc men bring lyckas aldrig. Jag förstår det kan bli försening men 1/ meddela direkt via SMS när man vet och 2/ Boka in den så fort som möjligt och ge mig sen möjlighet att byta IFALL det inte passar.

Naturligtvis har deras kundservice stängt och chatboten är ju helt meningslös för detta ....

Av Björn Endre
Skrivet av Wille90:

Brukar alltid kör 0.2 på första lagret sen oftast 0.15 på resten.
0.10 på första skulle bli tufft tillochmed med dyrare grejer, med större risk att haverera både munstycke å PEI 😬

Orca Slicer är den bästa 👌samma i grunden som Prusa och Bambu.
Cura är väll samma rat som Creality Slicer?

Gyroid funkar alltid bäst för mig också, speciellt vid höga hastigheter, verkar inte som att Z-hop hinner med om man använder tex Grid.

Jag körde Orca hela tiden förut men just nu fungerar bambu Slicer bättre för mig på mina 3 Bambu-skrivare. Men Orca har trevliga kalibreringsfunktioner.

Av Björn Endre
Skrivet av grasklippare:

När jag idag har provat att skriva ut fler av samma modell så verkar bubbligheten som bortblåst... Dock så ser infill-en fortfarande ut som skit. Har det inställt på "grid" som infill, och det blir ju typ ett rutmönster, men fulare och luddigare efter var lager som läggs på.. Och så tycker jag mig verkligen kunna höra hur nozzle:n verkar dras emot infillen, det liksom vibrerar. I alla fall vad jag inbillar mig, kan säkert vara annat som låter. Det ser nästan lite brutalt och ofint ut hur den uppför sig när infill:en läggs.

Det är för övrigt en Ender 3 V3 KE jag har. Verkar inte vara så många som har sådana än.. kanske man skulle ha skaffat sig en mer välbeprövad och inkörd modell?

Jag skulle först och främst byta slicer till t ex PrusaSlicer eller Cura. Möjligtvis har BambuSlicer också profil. Mina erfarenheter av CrealitySlicer (dock ganska länge sen) var inte så positiva.

Gridinfill är som du själv säger "rutnät". saken är att den kommer att riskera att skrapa lite eftersom den drar en linje över en annan linje vilket innebär att det blir en liten "bump". Jag skulle välja någon annan infill. t ex Gyroid.

Av Björn Endre
Skrivet av Lidodido:

Hade du SW 2.4 i din bil? Isåfall skulle den ju få ett nytt batteri för att klara uppdateringen till 3.x. Sen har det väl varit en del OTA-uppdateringar av bilens styrenheter som också varit förberedande för de större SW-lyften, så det är nog naturligt.

Dom har ju kämpat en del med själva deployment-biten när det gäller mjukvaran, och jag har sagt länge att hur många uppdateringar vi kommer få i framtiden hänger mer på hur dom löser paketering och deployment snarare än själva utvecklingen av koden, för den biten tror jag (trots deras stora brister) att dom kan lösa.

Nä, jag hade 3.nånting i min. Det var nått fel på batteriet som nog inte hade med mjukvaruuppdateringen antar jag.
När det gäller uppdateringen så kollade jag på papprerna jag fick och det stod:

Fältåtgärder 48S5 0099 001 vilket om jag läser rätt när jag googlar lite är en "workshop update for the camera module" vilket ska fixa problem med bland annat Cruise Control.

S-Styrdon för kameraassistanssystem (KRIT 07,08) - båda är för HOD LENKRAD - TRAVEL ASSIST

Jag använder inte Cruise Control så mkt så har antagligen klarat mig från buggen.
Lite irriterande att de inte kan skicka ut info att det finns en uppdatering att göra hos verkstad. Det var bara när jag matade in mitt regnummer för at boka tid som det dök upp att det fanns en uppdatering som väntade.

Av Björn Endre
Skrivet av Lidodido:

Skodan har väl nån inställning för att tillåta laddning av 12v-batteriet från högspänningsbatteriet om det börjar sina? Optimerad batterianvändning eller nåt sånt. Har inte haft nåt problem själv trots korta körningar med massa förvärmning av kupén.

Jag lämnade in bilen och de hittade fel på batteriet eller nått där runt om så de bytte ut det på garanti. Så nu får vi se om det håller bättre. Jag antog något var wonky eftersom den redan förra vintern började visa lampan ett par gånger och denna vinter ofta så fort det var kallt. De uppdaterae förresten också någon mjukvara för kamerorna. noterade när jag skulle beställa servicen att det stod att de hade en uppdatering väntande nästa gång jag kom till verkstaden. Jag har fått en del OTA så lite förvånad att det fanns en extra som behövde göras på verkstan.

Av Björn Endre

Är inte "rolig" dock en väldigt subjektiv sak? Vissa tycker det är roligt med motorljud, racingkänsla och allt sånt med andra .. inte? Jag kan absolut inte säga något om hur andra känner det så det blir självklart bara min personliga åsikt.

Jag tycker det är skitkul att köra min Elbil även om det är en väldigt svenson-typ Enyaq 80. Inget kraftpaket. Ingen sportvariant. Men det beror säkert på att jag aldrig riktigt haft något jättebehov av muskelbilar. Mina föräldrar har haft diverse bilar under åren, sportig 2-sitsig japanare (minns inte vilken mer att vi kallade den en "risturbo" och den hade lampor som fälldes upp ... ), lite amerikanska muskelbilar, ett par jaguarer (allt begangnat så inga superdyra bilar) och jag har kört alla. och visst, en V8 låter coolt ett tag.

Men jag värderar helt andra saker nu. jag vill ha komfort. Jag vill ha tyst kupé. Och jag älskar att trycka ner gasen och direkt få svar och accelera iväg. Så nej, jag tycker inte det blivit tristare att köra elbil efter alla diverse bensin/diesel jag kört under åren. Tvärtom. Men det är verkligen en personlig sak så det är garanterat olika för alla beroende vad man är ute efter när man kör.

Av Björn Endre

Annonsen är avslutad

Av Björn Endre

Asus ZenScreen Go MB16AP (15.6", 1080p IPS, inbyggd batteri, USB-C)

Jag har en extern portabel skärm till salu. Det är en ASUS ZenScreen Go MB16AP.
Alla specifikationer finns här: https://www.asus.com/displays-desktops/monitors/zenscreen/zen... men highlights är väl:

  • 15.6 tum 1080p (60Hz) IPS 220cd/㎡

  • Inbyggt batteri på 7800mAh

  • USB-C (DP Alt Mode & USB 3.2)

  • Fodral som låter dig ställa upp skärmen både på högkant eller "vanligt"

Har använt den bland annat med min Mac Book Pro M1 pro och min Surface Laptop 3 och inte haft några problem. Trevlig skärm i bra storlek.

Vad ingår:

  • Orginalkartong

  • Skärmen med fodralet som kan vikas så den står

  • USB-C-kabel

  • USB-C till USB-A-kabel

Hittar inte USB-C-till USB-A adaptern men skickar med en kabel istället.

Finns i Huddinge och kan hämtas/skickas. Frakt betalas av köparen och blir 70 Kr via Schenker.

Läs hela annonsen här

Av Björn Endre
Skrivet av Lidodido:

Skodan har väl nån inställning för att tillåta laddning av 12v-batteriet från högspänningsbatteriet om det börjar sina? Optimerad batterianvändning eller nåt sånt. Har inte haft nåt problem själv trots korta körningar med massa förvärmning av kupén.

Bra fråga - ska leta. Men kände lite att jag ändå ville de skulle kolla upp eftersom jag har haft det till och från en längre tid. Dessutom stod det att de hade en uppdatering att göra på bilen nästa verkstadsbesök så tänkte slå två flugor i en smäll (vet itne exakt vad).

Av Björn Endre

Intressant med diskussionen om 12V-batterier. Jag har i år haft "problem" med att min Enyaq visat batterilampan till och från och även några gånger visat varning att laddningen är så låg det riskerar stänga av säkerhetssystem. Det har främst varit när det varit kallt men även några gånger vid mildare temp. Och sen ibland försvinner det några dagar. Men det har blivit allt oftare de senaste veckorna.

Jag funderade på en booster och kommer nog skaffa något sånt. Men jag har även beställt service på den för att kolla upp batteriet då jag också tycker det inte borde bli dåligt på 1 år. Faktum jag minns att jag såg den lampan några gånger förra året men då bara ett kort tag när bilen startades. Nu lyser den alltid hela körningen.

Av Björn Endre

Bring driver mig till vansinne.
Beställde 2 telefoner från Elgiganten för mina barn på Black Friday samt 2 skärmskydd till dom. De skickades separat. Fick ping från Bring att ena paketet (telefonerna) fanns hos mitt ombud medan det andra paketet kom senare på dagen till en paketbox. ok.

Hann inte åka direkt så tog någon dag och fick en påminnelse. Åkte hämtade telefonerna och dagen efter åkte jag till paketboxen. Använde deras app för att öppna boxen och till in förvåning var den tom?

Klickade då på påminnelsen jag fått och inser att enligt historiken så var paketboxen full när den skulle läggas in där (?) och de skickade vidare den till mitt ombud. Problemet är nu att enligt deras app samt i systemet så har jag hämtat ut den från paketboxen. Trots att det i spårningen också står att den aldrig las där utan skickades vidare. Ombudet sa de hade fått en bunt med paket från en paketbox men trots de letade så hittade de inte paketet längre då systemet ju anser den är utlämnad = de kan inte se var det ska ligga.

Först och främst - varför fick jag inte info om att det skickats vidare .... två - hur i h-vete kan jag fortfarande öppna lådan där det skulle ligga trots att mitt paket inte längre ska finnas där .... och tre - hur ska jag lyckas få mitt paket nu ....

I-lands-problem men verkligen frustrerande att jaga ett paket, särskilt i dessa tider.

Av Björn Endre
Skrivet av Dr-Mantis-Toboggan:

Hej. Skulle behöva ha denna del utskriven mot ersättning: https://cults3d.com/en/3d-model/home/hallare

Materialet kan vara PLA 10-20% fyllnadsgrad och svart färg.

P'ma mig din adress så skickar jag den.

Av Björn Endre
Skrivet av Dr-Mantis-Toboggan:

Hej. Skulle behöva ha denna del utskriven mot ersättning: https://cults3d.com/en/3d-model/home/hallare

Materialet kan vara PLA 10-20% fyllnadsgrad och svart färg.

Jag startar upp en utskrift nu så kan jag se hur den blir i morgonbitti

Av Björn Endre
Skrivet av oflytbara:

Fasiken kan verkligen inte bestämma mig om jag ska köra på en k1 max eller en bambu p1s nu, suttit flera dagar och kollat reviews och diverse forum men kan verkligen inte bestämma mig.. någon som sitter på någon av maskinerna här inne som kanske kan ge en kort input?

Om du behöver den större ytan så är K1 Max valet då den är större än P1S/X1C. Men annars så skulle jag välja Bambu lab alla dagar, mkt utifrån AMS (och nej, det är inte bara för multifärg men även möjligheten att t ex använda PETG som support-interface för PLA och vice versa samt att kunna skriva ut från rullar med lite filament och låta den byta till nästa rulle automatiskt).

Jag har hört att K1 Max är mkt bättre än K1 var från början så det ser ut som Creality fixat de flesta problem som funnits. Men även om jag gillar Creality så tycker jag bambu Lab är ett bärre val, så länge du inte behöver den större ytan.

Av Björn Endre
Skrivet av gatagata:

Jo det går ju mkt rykten om vad deras black friday erbjudande kommer vara. Läste nån kommentar på reddit som sa att microcenter har rabatt på bambu maskinerna. Så var det någon som påstod att deras priser ska stämmas över med bambus priser. Är det så att det faktiskt blir rea på maskiner och inte bara filament, kanske det ändå är mer värt trotts allt att köpa ifrån bambu. Man får ju även 6 månaders medlemsskap hos dem och får rabatt på filament. Vilket e najs också i guess. Får väl helt enkelt vänta och se vad själva rean är på.

Det finns redan rabatter på deras skrivare på deras hemsida (och medan jag skrev 'ändrades rubriken från Sales till black Friday Sales):
https://eu.store.bambulab.com/collections/sale

659€ för P1S mot 9 995 Kr hos 3DPrima. 559E för P1P mot 8 995 Kr hos 3Dprima.

Noterade också att om du lä'gger till 8 t av deras filament där så får du rabatt i kassan.
Enligt infon jag fick förut är det 40% rabatt på 8 rullar PLA Basic, Matte, PETG Basic och ABS.
Sen är det 30% rabatt på 8 rullar av alla andra.
Det har ryktats att man inte kunde bara köpa filament men jag får rabatten om jag lägger till bara filament och ingen skrivare.

Köpt filament nu och så här är rabatten:
PLA Basic/Matt/PETG Basic ABS:
0-3 st: ingen rabatt
4-7 30% rabatt
8 and up: 40% rabatt
"The rest"
0-3: ingen rabatt
4-7 20% rabatt
8 and up: 30% rabatt

Av Björn Endre
Skrivet av gatagata:

Skrev ju tidigare i veckan att jag var intresserad av att köpa antingen p1s eller p1p. Väntade först på att bambu skulle ha nån form av black friday deal men der verkar ju inte vara på själva skrivarna men utan på filament. Men nu undrar jag egentligen bara ni som har en bambu skrivare köpte ni den ifrån bambu direkt eller en återförsäljare? Hos 3d prima är p1s nästan tusen kroner dyrare. Är det värt att lägga dem extra pengarna för att slippa ha kontakt med bambus egna support om det skulle uppstå problem? Har iaf bara hört att bambus support kan i många lägen vara väldigt dåliga. Såg nu att addnorth säljer bambu skrivare och delar. Någon som har erfarenhet av dem?

Jag har köpt alla mina från bambu direkt (X1C var tekniskt sett en kickstarter-skrivare men både P1P och uppgraderingen till P1S och sen A1 Mini köpte jag direkt). Jag har behövt vara i kontakt med deras support 1 gång för min X1C och det gick utmärkt. De skickade en ny bädd efter några dagar för en kabel gått sönder (var något som hände med en del kickstarter-skrivare).

Jag förståer tanken om support och det kanske är värt att ha en svensk kontakt för support men jag kommer nog köpa direkt från dom nästa gång igen. Jag skulle dock fortfarande vänta in vad deras black Friday-erbjudande är för att vara säker att det bara är på filament. mkt rykten som går. Jag vet att de kommer ha ganska stora rabatter på om man köper 8 st rullar men jag har inte sett att det är den enda rabatten.

Jag hade ändå tänkt köpa på mig mer filament, lite reservdelar och kaaanske en till AMS (den är nersatt till 359 € nu så är lite sugen) så väntar spänt på mailet med mer info.

Av Björn Endre
Skrivet av MacAllan:

Det är inte dom situationerna jag pratar om, när du tvingas tvärbromsa när man normalt inte har bromsberedskap, tvärt om är väl det en situation där one pedal kan vara till liten fördel eftersom den börjar bromsa direkt när du släpper gasen.

Situationerna jag pratar om är när du flyttar foten från gas till broms (ingen egentlig avsikt att stanna men är beredd att bromsa om något händer), eftersom man inte gör det vid one pedal så blir reaktionssträckan längre och därmed stoppsträckan.

Vad jag ville belysa vara att det finns nackdelar med one pedal som man kanske inte tänker på, ett exempel är ingen bromsberedskap vid dom tillfälle man lärt sig att man skall/bör ha det. Tror inte heller du hade blivit godkänd vid uppkörning i ett sådant läge eftersom dom tjatar ganska mycket om det i dagens körskolor.

Du har rätt - den exakta definitionen av bromsberedskap är svår att ha med one-pedal eftersom bilen redan bromsar när du lyfter foten från gaspedalen. Fast bromsberedskap har man vid tillfällen där man kan anta det kan uppkomma en farlig situation, t ex vid skymd sikt, om ett barn springer ut från mellan en bil/buss etc.

Jag är nyfiken om någon har gjort en studie i exakt skillnaden i bromssträcka mellan de två sätten? I båda fallen måste du vara uppmärksam på att något kan hända. Kör du en vanlig bil måste du växla mellan att gasa och ha foten över bromspedalen (för att berhålla hastigheten). I One-pedal så ligger jag med gasen precis så den håller hastighet. Samma sekund något händer, t ex ett barn springer ut och jag släpper gasen så bromsar bilen redan ner. Ordentligt om jag helt släpper gasen enligt min egen erfarenhet. Så frågan blir - hur mkt har bilen redan bromsat ner tills jag trycker ner bromspedalen jämfört med en bil där jag har "riktigt" bromsberedskap? Vad blir verkligen skillnaden i sträcka?

Och för att hårddra - hur många tror du har full bromsberedskap med en vanlig bil hela tiden när man t ex kör längs en kö av parkerade bilar? Man skulle kunna hårddra det med att det *kanske* är säkrare med one-pedal-drive för att oavsett om man har varit beredd att bromsa eller inte så kommer bilen bromsa åt dig så fort du lyfter foten. Något som inte sker om du kör vanligt.

Jag har varit med om situationer där jag har behövt vara extra uppmärksam, antingen för att det varit kökörning och någon tvärbromsat eller det varit övergångsställe där det varit svårt att se och någon gått ut. och min erfarenhet av one-pedal drive är att bromseffekten varit väldigt bra redan när jag lyft pedalen så det aldrig varit ett problem.

Hur körskolorna gör är ju irrellevant då de måste lära ut så att det fungerar för alla och få bilar ännu har one-pedal-körning. Så det är helt rätt att lära ut hur man gör om man inte har det. Det betyder inte att one-pedal är sämre (eller bättre), det är bara annorlunda. jag kan lätt tänka mig att om 5-10 år så har man anpassat utlärning så man också lär sig bromsberedskap i One-pedal-läget. Och det viktigaste med bromsberedskap kommer alltid vara att vara beredd - oavsett om det är att vara beredd att släppa på gasen eller trycka ner bromsen.

Jag tror diskussionen blev lite känslig eftersom det antytts i tråden att vi som kör mkt one-pedal drive på något sätt "glömt" bort hur man bromsar vilket för mig var ganska konstigt åsikt. För det kommer normalt inte ersätta bromsning, bara komplettera.

Det skulle vara intressant med tester för att se hur bromssträckan skiljer sig vid olika hastigheter, olika one-pedal-lägen etc. För du kan ha helt rätt att det är en stor skillnad. Eller inte. Personligen tror jag att det största problemet alltid kommer vara de som kör och som inte är uppmärksamma oavsett hur det kör .... tyvärr.

Av Björn Endre
Skrivet av MacAllan:

Många glömmer att man har noll bromsberedskap med one pedal körning vilket kan bli förödande i en situation där varje tiondel av en sekund kan göra skillnad.
Kan har viss förståelse för att en del tycker det är jäkligt bekvämt med one pedal (själv gillar jag det inte alls), men i en allvarlig situation kan det bli förödande.

Ursäkta? Vadå inte har bromsberedskap? jag är precis lika beredd att bromsa som med vilken bil som helst. Åter - bara för man inte behöver direkt trycka på bromsen med one-pedal körning utan kan använda den för att sakta ner automatiskt när man släpper på gasen så betyder det inte att man plötsligt aldrig kommer använda bromsen. Jag bromsar dagligen vid varje körning. Och använder även bilens regenerering för att bromsa ibland när jag har möjlighet att planera.

Jag förstår verkligen inte detta påstående? Du måste ju vara precis lika uppmärksam med one-pedal körning som med vanlig körning.

Av Björn Endre

mini-recension Bambu Labs A1-mini + AMS Lite

Så var det dags att reflektera lite över min nya Bambu Labs A1 Mini + AMS Lite.

Bakgrund
Jag har alldeles för många 3D-skrivare. Hemma har jag nu en Bambu Labs X1C med AMS, en P1P uppgraderad till P1S och nu en A1 mini.
i vårt hus på gotland har jag nu ställt en Prusa MKS3+ (i Prusabox) och en Anker M5 (väntar spänt på deras V6 Color Engine). jag har även en Ender 3 pro som jag nog moddat sönder snart och en Creality CR6-SE. Med andra ord, för många 3D-skrivare men också en del erfarenhet av olika skrivare.

Varför en A1 mini?
Därför? :). Ärligt talat har jag blivit så impad av mina Bambu labs och gillar hastigheten och enkelheten. och AMS har verkligen vunnit mig över tll både flerfärg eller att använda olika material för utskrift och support. min Anker M5 är ganska snabb så jag vet att en bedslinger också kan vara snabb och jag blev helt enkelt sugen på en lite mindre skrivare + AMS.

Installation
Det gick supersnabbt att få igång A1 mini och AMS Lite. Inte mkt som behövdes skruvas och kopplas ihop. jag tror jag var redo att skriva ut inom 30 minuter. Den är liten men tänk på om du har AMS Light så tar det upp en del palts vid sidan om.

Användning
Personligen ser jag A1-mini som en liten testbed för Banbu lab för saker som kommer komma i nya versioner av X1C och P1S (X2C/P2S??). Man har sett till att munstycket skrapas av på skrivaren istället för byggplattan. Dess noise cancelling är riktigt cool och verkar funka bra då den är tyst! Riktigt Tyst.

Det tar lite tid att vänja sig vid en mindre byggplatta (18x18 cm) men jag insåg att majoriteten av det jag skriver ut inte behöver mer. Så en A1 mini kan hantera mindre utskrifter medan de andra tar de större.

Kvalitén på utskrifterna tuycker jag hittills varit utmärkt. I bilden ovan skriver jag ut en hund som har självlysande filament på utsidan. Jag har inga bättre foton men den blev superbra. Jag har skrivt ut en hel del annat och jag tycker det lät matcher upp mina andra Bambu labs-skrivare, och det till nästan samma hastighet.

AMS Lite
Jag har blivit beroende av möjligheten att ha flera rullar redo för utskrift via AMS. Vare sig om det gäller multifärg, multimaterial eller att jag vill snabbt kunna dra igång en utskrift med en av de rullar jag brukar skriva med så är det skönt att slippa hela tiden byta rulle. Liten sak kanske men det märks när jag behöver byta rulle hela tiden för nya utskrifter på min MK3S+ etc. Eller varöfr inte kunna ta en rulle med lite filament på och låta AMS automatiskt fortsätta på nästa rulle.

Jag tycker det är synd att den gamla AMS inte funkar men ASM Lite är ett ok substitut. Den är lite klurigare att använda lite flimsig men jag har skrivit flera multi-färg utskrifter utan problem.

Att denna slänger ut "poopen" (de små plastsnuttarna som extruderas ut när den byter färg) till vänster utan att de skickar med något som kan ta emot är kanske lite dumt. Det första jag skrev ut var en liten behållare som tar emot.

"Poopen" är förövrigt mindre än hos vanliga AMS, antagligen då det inte är lika långt som man måste extrudera ut för att byta färg.

Slutsats
Jag är skitnöjd. Så pass nöjd att min Anker M5 fick åka till Gotland. Det kanske ändras när jag får V6 Color Engine för den men just nu så är det A1 mini som nästan går mest hemma. Jag kan tänka mig Prusa är lite stressade för deras Mini+ har ju varit en storsäljare för dom och den kostar nu lika mkt som en A1 Mini MED AMS Lite. och är mkt långsammare.

En cool grej de inkluderade med A1 Mini är massor av små filament-swatches som visar upp alla (nuvarande) Bambu lab filament och färger. jag skrev ut en hållare för att lättare kunna se färgerna.

Jag såg att de nu tar förbeställningar på A1 Mini utan AMS Lite (319€) vilket är ett riktigt bra pris IMHO.