Inlägg

Inlägg som Ecthelion har skrivit i forumet
Av Ecthelion
Skrivet av Laxpudding:

Ifall du använder testbilder med heltäckande bakgrunden är det ofta enklare att se vad det handlar om. Viss fenomen syns tydligare mot ljusare bakgrund och andra mot mörkare bakgrund.

https://youtu.be/eIJxh9UGyak?t=60

Annars tycker jag det ser ut som du har någon form av ojämnhet/uniformitetsproblem som kan bero på ojämnheter i panelskikten, ofta light guide-skiktet men även bakgrundsbelysningen. Oavsett vad är det – tyvärr – inget som kan lösas på egen hand. Panelen behöver bytas, vilket gör det hela till en reklamation.

Tack Thomas. Tråkigt när reklamationsrätt gick ut för en månad sen.

Av Ecthelion

Idag vann Växjö, nu står det 3-1. Hoppas lite på 3-3 och att Växjö sen sätter 4-3. Dominant match från Växjö idag.

Av Ecthelion
Skrivet av weenan:

Om du menar det längst ut på högerkanten så skulle det kunna vara inbränning. Vet du av dig någon meny eller nått som brukar visas där ofta långa stunder?

Det är till höger ja, stämmer. Det är större när man ser med ögat än på bild, så förstår att man inte ser jättebra. Nä, ingen meny eller så som brukar vara där. Jag kan tänka mig att det kommer från spelande, men utöver det brukar jag kolla på saker där bilden ändras väldigt ofta.

Av Ecthelion

Skärmdefekt på TV?

Hej,

Verkar som att en defekt har uppstått på min TV (Philips 65PUS-serie), där det nästan ser ut som en inbränning från gamla LCD-skärmar.

Vad kan det bero på, och kan jag fixa det? Man märker det i princip inte alls på mörkare bilder, men så fort det är något ljust så ser man det väldigt tydligt.

https://pasteboard.co/Wy93vWC4AfI9.jpg

Länk: https://pasteboard.co/Wy93vWC4AfI9.jpg

https://pasteboard.co/mktmg5W35Oyc.jpg

Länk: https://pasteboard.co/mktmg5W35Oyc.jpg

https://pasteboard.co/FUmqlRyZaK82.jpg

Länk: https://pasteboard.co/FUmqlRyZaK82.jpg

Tack på förhand!

Av Ecthelion

Diskussionstråd: VM 2023 i ishockey

Tänkte att vi startar en diskussionstråd även för det snart kommande hockey-VM i ishockey som Riga och Tampere detta år står som värd.

Det börjar trilla in lite information kring Tre Kronors trupp, där bl. a. Rasmus Dahlin, Lucas Raymond och Elias Pettersson har tackat Ja till VM. Lite tråkigare nyheter är att Calgary-svenskarna tyvärr inte kommer att delta i årets trupp, vilket svider lite.

Vilka spelare ser ni fram emot i årets trupp, och vilka tror ni kommer säga ja/nej? Om jag fick önska så skulle Erik Karlsson säga ja, eftersom San Jose Sharks ändå är ute ur NHL. En offensiv back som vi verkligen, verkligen behöver.

Hur långt tror ni Sverige kommer i år? Kan vi gå för guld, igen, om vi får våra NHL-spelare?

Av Ecthelion
Skrivet av dukieee:

Sjukaste räddningen den här säsongen?
Otroligt glad att Växjö tog hem andra segern

Om Larmi blir skadad inför nästa match så slutar jag titta på hockey

Av Ecthelion

Otroligt irriterat spel från SAIK nu. Skärpning.

EDIT: Vilken jävla match Larmi gör.

Av Ecthelion
Skrivet av dukieee:

Självklart ser man finalen!
Första matchen var jämn men Skellefteå hade övertaget nästan hela matchen.
Hoppas på att Lakers tar hem finalen

Ja, men sen vet jag inte om jag tyckte att Skellefteå hade övertaget på grund av "bra spel" - men håller förvisso med trots det. Så länge tid tillåter så följer jag varenda match

Av Ecthelion

https://open.spotify.com/track/2pGH58HmgqdOcZTTO9Po7t?si=77f5...

Spotify-länk för den här versionen var svår att hitta på YouTube.

Here I Am av Bryan Adams för filmen Spirit: Stallion of the Cimarron. Inte den version alla tänker på kanske, utan detta är verkligen ett filmscore med både Bryan Adams sång och en orkester. Blir gladare och gladare ju längre in i låten du kommer, allt från 3:30 och framåt är guld (och lite tårar i ens ögon, med gåshud).

Av Ecthelion

SHL Slutspel: Lakers - Skellefteå

Hur många ser andra matchen ikväll? Hur många såg första matchen i lördags?

Kul match som spelades i lördags, fruktansvärt jämnt mellan de två lagen (men med Lakers seger). Skellefteå verkar lite mer bråkiga på isen och lite mer för "fult spel", medan Lakers hade en väldigt seg start (första 2 ½ perioderna i princip), men Skellefteå visade också skicklighet i många stunder; innan Lakers tog kontroll.

Vad tror vi om denna final? Vinner Lakers, eller vinner Skellefteå bäst av sju?

Av Ecthelion

Har vi folk i denna tråd som uppskattar spela i mindre grupper, men i alla fall inte ensamma? Hade varit kul att spela med en 2-3 stycken som gillar att spela lika casual som jag, men ändå inte bara springa runt och förlora hela tiden

Av Ecthelion

ordlig.se nr 461, 4/6

⬜⬜⬜⬜🟩
⬜⬜🟨⬜🟩
⬜⬜⬜🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Första på några månader, tog en väldigt frivillig paus från spelet.

Av Ecthelion

Glad påsk. Tråkigt att du behöver jobba. Själv är jag ledig i fyra dagar (inklusive helgen)!

Av Ecthelion
Skrivet av stolproten:

Inet har 30 dagars öppet köp. Förklara att du tänker köpa varan och återlämna den och hävda att det varan som man betalade 3000 kr för. Detta kommer Inet förstå orimligheten i och återbetala mellanskillnaden.

Nja, öppet köp och ångerrätt är inte samma sak direkt. Distanshandelslagen talar endast om ångerrätt (öppet köp är inte krav enligt någon lag, utan något butiker självmant kan erbjuda konsumenter).

Om du köper en produkt och efter över två veckor hör av dig och säger, "hej! jag köpte den här varan och har nu använt den i två veckor, men jag vill ha mellanskillnaden tillbaka på prissänkningen" så kan du lika bra säga det till en vägg, för ingen butik har som krav på sig att fullfölja denna begäran.

Av Ecthelion

Har produktens ångerrätt (14 dagar) utgått och produkten dessutom är använd av dig så har Inet noll skyldighet att göra en återbetalning på mellanskillnaden. Det hade varit en annan femma om priset sänktes under tiden produkten är i transport på väg till dig, eller dagen/dagarna efter du tagit emot produkten.

Lost case för din del, tyvärr.

Av Ecthelion

Kommer att avvakta med att köpa spelet tills det finns på rea/kampanj. Körde betan i helgen och är nöjd med vad man fick, men det känns inte värt att lägga +700kr för detta spel.

Av Ecthelion
Skrivet av kniven:

Bli inte allt för besviken om det är lång kö när du försöker logga in, förra helgen var det runt 90 minuter kö för mig när jag loggade in första varvet på fredagen. Lördag och söndag fungerade det dock utan problem.

Skrivet av BasseBaba:

Ska bli spännande att se hur serverköerna blir. Förmodligen har dom lärt sig en del från förra helgen, men å andra sidan lär det vara brutalt mycket fler folk som ska testa. Förra helgen var vi 2 polare, denna helg är det typ 8 till som ska hoppa på....

Skulle inte heller förvåna mig om det blir DDOS-försök :/

Precis som Kniven skriver ovan var det upp mot 90 minuter kö. Sen fick man disconnects. Jag tror jag fick ihop ungefär 1,5 timmes speltid mellan 17.00 och 00.00 på fredagen. Sjukt dåligt att man inte har någon "prioriterad" kö när man får en disconnect.

Jag måste ändå handla och lite sådant, så kan sitta och vänta i kö under den tiden och lite mer

Av Ecthelion
Skrivet av HalfSack:

17:00 som jag har förstått det

Helt magiskt! Så fort man slutar jobb, och jobbar hemifrån!

Av Ecthelion

När öppnar betan ikväll? Runt 18:00?

Av Ecthelion

Hellre högre FPS och en 2K-skärm än lägre FPS (där du inte jämt kommer hålla +60FPS utan att sänka inställningar drastiskt).