Inlägg

Inlägg som Ecthelion har skrivit i forumet
Av Ecthelion
Skrivet av bensinspade:

Vilken IPS skärm skulle du rekommendera? 😁

https://www.inet.se/produkt/2219461/msi-27-optix-mag274qrf-qd...
https://www.inet.se/produkt/2219330/asus-27-rog-strix-xg27aq-...

Av Ecthelion
Av Ecthelion

Tänker att du menar 2560x1440 och inte tvärtom

Det beror på helt och hållet vad du har för preferens, ärligt talat. En IPS skärm har betydligt bättre färger och oftast en mer "märkbar" hertzfrekvens än vad VA har, men VA har betydligt bättre svärta och kontrast (men också mer backlight bleed).

Det du vill fokusera på i en skärm som ska hantera snabba spel så som BF2024 är nog en IPS skärm, men LG GP850 är tydligen känd för att ha rejält med IPS glow.

Av Ecthelion
Skrivet av Råliden:

Hej är det värt att köpa ett 3090 kort begagnat för 10k-13k? Kan man lita på ett sånt kort som kostar så lite av originalpriset?

Be om att få bevis på att det fungerar?

Av Ecthelion
Skrivet av makatech:

Om jag tolkar vissa på forumet här rätt så är tydligen Ricciardo (?) den som vore klart intressantast att se matchas mot Verstappen (och därigenom vassare än Perez?). Jag måste säga att jag tycker de är totalt ute och cyklar men det är ju roligt med olika åsikter. Relativt sällan trevliga svärmorsdrömmar är de snabbaste på banan.

Perez gillar jag däremot och det ska bli intressant att se om han tagit ett steg i år och förhoppningsvis bättre bjuder upp Verstappen till kamp.

Perez har redan lyckats bränna broar inom stallet, och det gör det bara klart med intressant för Red Bull att göra ett försök till med Ricciardo som redan har bevisat sig i bilen innan och är den enda föraren som faktiskt rivaliserat Verstappen i samma bil. Givet att detta var årtal sedan nu, men en sådan bil (som ändrats så lite genom åren) glömmer man inte bort hur man kör.

My two cents: visar Ricciardo bra varvtider i simulatorn och Perez inte presterar bättre än föregående säsong detta år, då åker nog Perez antingen vid sommaren eller efter säsongen och in kommer Ricciardo igen.

Många som säger att Lawson får sin debut i Red Bull då, men jag tror att de kommer försöka få in honom i Alpha Tauri istället.

Av Ecthelion

iPhone 13, ~10tkr.

Begagnat pris (för just min) idag hade nog inte varit mindre än 6tkr eftersom den är som ny. Ser värre modeller ute på olika annonsplatser för runt 4-5tkr.

Av Ecthelion
Skrivet av kelthar:

Menar du att när du sovit en full natt efter du har dygnat eller när du sover en full natt "vanligt".

Jag känner inte till ditt fall och dina förutsättningar så detta kanske inte alls stämmer in på dig.

När man mår dåligt efter att man sovit en full natt så är det ofta så att kroppen "har märkt" att man har ett tillfälle där den kan ta igen sig och försöker göra det. Den ställer om sig till återställning. Men det sker bara om man tidigare har vanskött sin sömn under långa perioder. Att kroppen har levt i ett "undantagstillstånd" under lång tid.

Jag har väldigt lätt för att tappa sömnrytmen. Det kan hamna ur fas på bara några dagar och sedan tar det mig veckor att återställa den. Mitt tips är att köpa melatonin på apoteket. Prova att ta en halv (öka till en hel om du inte somnar) samma tid varje dag i 1-2 veckor. Jag blir seg som fan av dem dagen efter, fram till lunch ungefär, så för mig är det bättre att ta dem lite tidigare.

När du känner att kroppen/sinnet är annorlunda/bättre så sluta med dem.

Återigen, jag känner inte till ditt problem eller tankarna/situationen/oron som håller dig vaken så jag kan vara helt off base.

Jag har haft sömnproblem sen 13-års ålder, ihållande till den nivå att olika sömntabletter och insomningstabletter har behövts. Vad jag menade är att när jag har sovit en full natt efter att ha dygnat så mår in kropp inte bra på ett par dagar.

Av Ecthelion

1 177kr

Av Ecthelion

Inte direkt av 'egen fri vilja', utan snarare av problem som uppstått eller saker som hållit en vaken. Inte jätteskönt att dygna, jag klarar oftast dagen okej men när jag väl har sovit en full natt sen så mår jag inte bra på några dagar.

Av Ecthelion
Skrivet av rumplantation:

<Uppladdad bildlänk>

Klockan är ju fem någonstans

Av Ecthelion
Skrivet av Mandio:

Hej!

Köpte den för någon dag sen men inte fått den ännu. Köpte utan windows, ändrade chassi till corsair 4000D samt ändrade kylare till den be quiet 2 eller vad den nu hette. Sänkte även minnet till 1TB. Landade på nästan exakt 15000 sen köpt via företag så blir det ju betydligt billigare än så

Tänkte uppgradera till 6750xt men har hört mer bra om 6700 XT så det ¨kändes inte värt även om skillnaden i pris bara var 300-400 kr!

Verkligen marginell skillnad på 6750XT och 6700XT, så det var ett bra val att spara in några hundralappar och köra på 6700XT.

Hoppas du blir riktigt nöjd med din nya dator och ha så kul med den.

Av Ecthelion
Skrivet av jnsson:

På vilket sätt är den kass? Jag använder i typ 95% av fallen musplattan.

Kända för att helt plötsligt 'sluta fungera', går att fixa men kommer ske igen liksom.

Av Ecthelion

Börja på en sport som involverar att kasta saker, sluta spela datorspel och sluta slösa pengar genom att ta sönder dyra skärmar.

Av Ecthelion
Skrivet av Alphahanne:

Kan titta in någon kort stund men i det stora hela tycker jag inte det är särskilt intressant. Man får se de nya bilarna, det är väl det enda.

Har det mest igång i bakgrunden och lyssnar, men kollar in när någon är ute på något särskilt varv eller så. Kul att lyssna lite på kommentatorerna ibland.

Av Ecthelion
Skrivet av Wheezymoon:

Ja egentligen är svenska priset inget att säga om för en hel säsong men bara för det går så köpte jag genom Turkiet för 300kr ish istället.

Jag har slö kollat litegrann, sjukt taggat att säsongen ska dra igång igen:D

Ja, ska bli riktigt kul att se var säsongen tar vägen.

Av Ecthelion

Några fler som sitter och följer med i testandet idag? Jag och ett par kollegor har alla F1TV igång lite här och var och följer med under dagens gång.

Av Ecthelion
Skrivet av Nozomi:

Men lagerlöfs är ej onödiga?

Lagerlöf bidrar till en diskussion om serien i sig, @ingenjören språka sin åsikt om att han uppskattar att det inte är en massa horder eftersom han inte spelat spelet.

Diskutera med Lagerlöf om du vill diskutera, men varför dra in någon som bara lägger en oskadlig kommentar...

Av Ecthelion
Skrivet av Nozomi:

Tur att ingen i tråden har pratat om att det måste vara horder överallt.

Varför med dessa onödiga kommentarer? Väx upp.

Gårdagens avsnitt var lite mer mellow i mina ögon, kul men också lite konstigt att de redan har börjat blanda in det andra spelet i serien. Slutet ger egentligen bara en twist till de som inte spelat spelet, men har inte sett mycket reaktioner än.

Av Ecthelion

Tydligen så visas man som aktiv på Messenger om man t. ex. varit aktiv på Instagram också. Man kan även visas som "aktiv" (grön plupp) om någon skickar något till en, även om du inte läser det. Den gröna pluppen visar bara på att någon aktivitet skett på ditt konto, typ.

Av Ecthelion

Den kommer klara av det du vill klara av på den enligt ditt inlägg, utan några som helst problem.