Inlägg

Inlägg som jonizC har skrivit i forumet
Av jonizC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elmoth
Skulle nog rekommendera ett 4670 istället för 749kr!
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=374861

Tackar så mycket! Det blev det kortet, om ingen har några invändningar förstås?

Av jonizC

Jättetrevlig diskussion grabbar. Jag har en fråga som någon kanske kan hjälpa mig med. Är det någon som har testat att spela äldre spel (ec. WC3, BF2, quake 3) på Asus Eee 1000h?

Och vet någon vad datorerna i testet användes till när inte idle tiden mättes? Dvs. var det film, musik, webbsurfande eller word? Var WLAN aktiverat?

När kommer förresten nästa generation ultraportabla/netbooks?

Tack för ett bra forum!

Av jonizC

Ersättare till x850xt, möjligen radeon 4650?

Jag har för närvarande ett ati radeon x850xt, 256 Mb, som var ett riktigt bra grafikkort då det kom för tre år sen. Men det klarar ej av att visa 1080p (enbart 1080i@24 hz och då i låg fps) och klarar inte väl av att spela upp hd-material. Jag beställde därför ett ati radeon 4350 efter att ha läst tomshardwares guide för bästa grafikkort för november. Visserligen valde jag det billigaste, men det funkade bra för 1080-material och visar alla upplösningar. Däremot fungerar nu vissa spel som crysis sämre (har flutit på nästan helt lagfritt innan), något som jag inte vill.

Jag funderar därför på att beställa ett 4650 i stället, som enbart kostar runt 850 kr (för 512 MB, men 1 GB vore väl onödigt med tanke på min gamla processor?) och som ska vara ett bra kort. Min fråga är om jag kommer märka någon prestandaförbättring eller försämring vad gäller spel i förhållande till mitt nuvarande x850xt? Eller finns det något bättre alternativ?

Datorkonfiguration:

P4 @ 3,4 GHz
2 GB RAM
1 PCI-E-slot

Av jonizC

Det kanske förklarar problemet jag har med det surrande ljudet från min nya hd (WD 1200pb)...

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=23421...

Jag beställde den från Komplett.se, och de hade precis som datorbutiken minst två meter med plast med luftbubblor... paketet såg ju också helt okej ut...

Av jonizC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av leather
Kan vara vibrationer som vidarebefodrats till chassit. Eller så behöver disken helt enkelt en inkörningsperiod.

Men det är ju underligt att den ska behöva låta så mycket. Jag har visserligen skruvat fast hårddisken, men det är väl inte meningen att den ska ge upphov till så mycket ljud? Det gör ju som sagt inte min andra äldre hd.
Att disken kan behöva en inkörningsperiod har jag också funderat på, men det vore konstigt. Har erfarenhet av några andra WD:s + andra hd:s och ingen av dem har behövt någon inkörningsperiod =).

Av jonizC

Ljud från ny WD hårddisk (1200PB w. fluid bearings)

Jag har precis köpt en av WD's senaste hårddiskar, nämligen en 1200pb (120 GB), som i stället för vanliga kullager har vätska, vilken ska göra hårddisken ännu TYSTARE än vanliga hd:s, mer långlivad etc...

Problemet är att min hårddisk hela tiden ger ifrån sig ett dovt surrande ljud, som förstärks varannan sekund, varar en sekund och sen dör bort, för att sedan återkomma.

Det är ju konstigt att den här nya hårddisken överröstar till och med min fläkt och min andra, betydligt sämre, hårddisk från WD (800BB).

Är det något fel på hårddisken eller ska den låta så här?

Av jonizC

Vilken jumperinställning har du använt? Jag hade ungefär samma problem men bytte från master till cable select.

Förresten när du får igång hårddisken, kan du kolla om hårddisken ger ifrån sig ett surrande ljud som återkommer varannan sekund? Det är dovt och irriterande för öronen. Jag har också en 1200pb och har detta problem. Se min tråd för mer info:

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=23421...