Inlägg

Inlägg som ysr1 har skrivit i forumet
Av ysr1
Skrivet av robindmb:

Hej!
Är det detta ni menar? För det satt i hallen inbyggt vid el-centralen.

https://i.ibb.co/7GwfN3b/unnamed.jpg

https://i.ibb.co/xGG2bMG/unnamed-1.jpg

Jag vill ju ha så jag kan köra modemet från uttag 5/6. Eftersom det är i datarummet. Resten kör jag wifi på

Flytta kabeln från uttaget märkt "1" till det som är märkt "5" alternativt "6" på denna bild och prova sedan att koppla in modemet till uttag 5/6 i datarummet.

Av ysr1

Ett väldigt enkelt sätt är att skaffa Tailscale och lägga till båda enheter. Din Raspberry Pi ska anges som en "exit node". Detta gör att all trafik från din PC med Windows kan routas genom din Raspberry Pi. Det är ju dock inte den mest eleganta lösningen eftersom att man kringgår det lokala nätverket.

Angående specifika routrar så skulle jag starkt rekommendera att du tar en titt på TekLager.se. De har ett fantastiskt urval av routrar som passar en mängd olika behov. Du väljer själv operativsystem.

Av ysr1
Skrivet av underd0g76:

Tycker nog att Finansinspektionen och Naturvårdsverket ska göra slag i saken och förbjuda. Faktum är att kryptovalutor borde förbjudas globalt. Monopolpengar har ett mer reellt värde än binärer. Enbart kriminella eller personer i gråzonen däromkring använder kryptovalutor.

Vilket inskränkt inlägg. Vad har du för belägg för att "enbart kriminella eller personer i gråzonen däromkring använder kryptovalutor"?

Av ysr1

Om du letar efter en kvalitetsrouter, så skulle jag starkt rekommendera att du tar en titt på TekLager.se. De har ett fantastiskt urval av routrar som passar en mängd olika behov. Du väljer själv operativsystem.

https://teklager.se/sv/produkter/routers/

Av ysr1
Skrivet av Unpoor:

Vad bygger du det på?

Ska du ha ett dedikerat grafikkort i din HTPC?

Av ysr1
Skrivet av Stan Carley:

Ungefär som med ström, idag tar vi det för givet men det fanns en tid då samhället fungerade utan att vi hade ström

Utan schukostickproppar ingen fungerande sjukvård, skola, brottsbekämpning eller forskning.

Av ysr1
Citat:

Utan ethernet ingen fungerande sjukvård, skola, brottsbekämpning eller forskning.

Det är verkligen märkligt hur mänskligheten har klarat sig utan alla dessa saker innan ethernet kom till…

Av ysr1
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Sedan så suger faceId och alla biometriska skydd, då polisen lagligt kan tvinga en att låsa upp dessa. Polisen kan dock inte lagligt tvinga folk att lämna deras lösenord.
Så man förlorar skärmyta för faceID kameror som man ändå inte bör använda om man är det minsta säkerhetsmedveten.

Varför skulle jag bry mig om att polisen kan tvinga mig att låsa upp faceId? Bekvämlighet är också viktigt.

Av ysr1
Skrivet av CliCkeN:

Det spelar väl roll om det är hos binance jag ska sätta in pengar, lr tror du jag ska gå till en annan sida o sätta in pengar?

Självklart spelar det roll om jag säger några tusenlappar in hos binance om de e legitima lr ej… vill ju kunna få ut/tillbax mina pengar, då spelar det ju totalt roll om de e legitima lr ej.. gisses, o även om personen i fråga inte är från nån av de företagen så borde ju mina pengar jag fört över säkra hos ett legitimt företag, lr anser du de kan sno cash från mitt konto där?

Ja, jag tror att du kommer att sätta in pengar på en annan sida som falskt utger sig för att vara Binance, eller på ett konto som ägs av bedragaren. Hela bedrägeriet bygger på det. Släpp det här bara.

Av ysr1
Skrivet av CliCkeN:

Öhm?
Vad har din rant med min fråga o göra?
Jag frågar inte om jag skulle ge mina cash till nån.
Jag frågade om nån är bekant o känner till dessa företag.
För till skillnad med din skepticism det finns seriösa företag som handlar med crypto,

Säg mig hur är det att jag ger mina pengar till en ”prins i Nigeria” om jag öppnar ett konto hos ett företag som är legitimt?
Jag har absolut inga som helst planer på att överföra cash till nån därav frågan, är det någon/några som känner igen binance, frågar efter om nån handlat hos de och var det några problem med att ta ut sina pengar därifrån.

Med tanke på att sweclockers är gott o blandat med folk som sysslar med allt möjligt ställde jag min fråga här.
Fullt möjligt det finns mer folk som handlar/handlat crypto, över de lr nån Anna som går att lita på.

Mvh

Fast det spelar ju ingen roll om Binance och Coinmarketcap är legitima eller ej. Personen som har kontaktat dig har inget med dessa företag att göra.

Av ysr1

Dator startar inte ibland

Hej!

Ända sedan jag byggde min dator så har den ibland (väldigt sällan) inte velat starta. Efter att jag tryckt på startknappen så lyser "strömlampan" upp och fläktar låter från datorn, men USB-enheter får inte ström och inget verkar hända med skärmen. Startar då bara om datorn med knappen, så startar den nästa gång. Är således ett väldigt banalt problem. Orsaken till att jag skapar tråden nu är för att detta börjat hända allt oftare, vilket gör mig lite orolig. Kan det vara ett tecken på att exempelvis nätagget är dåligt? Eller är det inget att oroa sig för? Aldrig haft några problem i övrigt som att datorn t.ex. skulle stängt av sig själv.

Specs:
AMD Ryzen 7 3700X 3.6 GHz 36MB
RX 5600 XT Pulse 6GB
Fractal Design Define Mini C
ASUS TUF B450M-PLUS GAMING
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance
Kingston A2000 1TB M.2 NVMe
Seasonic FOCUS GX 750W

Tack!