Inlägg

Inlägg som MarcusBroodh har skrivit i forumet
Av MarcusBroodh

Annonsen är avslutad

Av MarcusBroodh
Skrivet av Haladria:

Finns denna kvar?

Nej tyvärr, har glömt plocka ner annonsen, gör det direkt

Av MarcusBroodh

Nytt Gigabyte Turbo RTX3080 10GB

Nytt oanvänt Gigabyte Turbo RTX 3080 10GB. kvitto finns och garanti. Inköpt på proshop för två veckor sedan.

Tanken var att sälja mitt 3070 för att göra plats för denna, men i och med att värdet på den sjunkit på senaste så tillåter inte ekonomin mellanskillnaden.

Kortet kan skickas eller hämtas i Tullinge.
11000kr fast pris.

Läs hela annonsen här

Av MarcusBroodh

Köpte själv denna MI Tv från xiaomi häromdagen och är Kanon nöjd det är ju ingen qled, men jag är riktigt nöjd med bildkvalitén. Är dock inget profs när det gäller att bedöma kvalité så ta mitt omdöme med en nypa salt, jag är en vardagsanvändare ^^

Enda nackdelen är möjligtvis att det är blank skärm vilket innebär att om rummet är mörkt och du har en lampa tänd framför tvn så reflekteras ljuset i skärmen.

https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/tv/63-69tum/xiaomi-mi-l...

Av MarcusBroodh
Skrivet av joakim99:

Vilken version börjar du räkna ifrån? 1.0?

Nja, ingen koll på de tidigare versionerna rätta mig om jag är helt ute och cyklar men följande har väl varit för de tidigare windows versionerna från 95:

Windows 95 - uppskattat
Windows 98 - problem
Windows Me - problem
Windows xp - uppskattat
Windows Vista - problem?
Windows 7 - uppskattat
Windows 8 - riktigt risigt?
Windows 10 - uppskattat

Är väl ingen vedertagen lista, finns säkert en och annan som skulle säga emot mig ^^

Av MarcusBroodh

Med tanke på att varannan Windows version har varit en total flopp så har jag verkligen 0 förhoppningar om denna. Får väl hoppas på att de lyckas bevisa motsatsen

Av MarcusBroodh
Skrivet av Donnerstal:

Det här kanske kan vara något: https://nyheter24.se/nyheter/utrikes/943874-varningen-asiatis...

Men även den bålgetingen blir "bara" upp till 5 cm lång. Jag som var tvärsäker på att den var lite längre ändå. Men vi kanske börjar få besök av asiaterna? 😲

https://external-preview.redd.it/HhSvpy5VeHm6OLgZ_LK4dCqD9-6YRt-...

Av MarcusBroodh

Köpte en xiaomi MI 10t lite för någon månad sedan när jag råka ha sönder min förra mobil (xiaomi MI 9T). Har varit riktigt nöjd med båda telefonerna. Köpte en billigare variant nu helt enkelt för att jag inte behöver starkare hårdvara. Ringer, skickar meddelanden, surfar lite, kollar sociala medier och fotar lite emellanåt med min telefon. Men gillar MI's interface som är lätt att navigera, bra batteritid och laddar fullt på typ 30 minuter. Har aldrig upplevt att telefonen blir seg eller strular på något sätt.

Så rekommenderar starkt xiaomi

Av MarcusBroodh
Skrivet av griid:

Ok, behöver man köpa det eller finns det något demo att få tag i?

Finns demo vill jag minnas, annars brukar de finnas på steam för typ 30kr emallanåt när de har rea. Men förstår att de inte hjälper så mycket om du vill ha det nu

Av MarcusBroodh

3dmark time spy är väl annars ett mycket använt test

Av MarcusBroodh

Fick ner min 8700k typ 20°c med delid, innan dess låg jag uppe i åtminstone 87 typ under stresstest med 4,8 ghz på alla cores. Klockat till 5 ghz nu på alla cores med bra mycket lägre temps

Av MarcusBroodh

Men gäller dessa begränsande drivrutiner enbart nya kort, eller bör man undvika att uppdatera drivrutiner om man sitter på ett kort och minar? Vill ju mina igen kostnaden för mitt 3070

Av MarcusBroodh

Har inte ens reflekterat över detta innan jag såg den här tråden. Har ett 3070 med 2 utgångar som jag kopplat med en Y kabel. Borde jag lägga om strömförsörjningen på 2 kablar? Har fungerat utan problem i en dryg månad nu så antar att det inte är några konstigheter? 3070 drar visserligen mindre ström än ett 3080

Av MarcusBroodh

Skrev i fel tråd

Av MarcusBroodh
Skrivet av Megaman9:

Märker du stor skillnad mellan hoppet från 1080 till 3070?
Och hoppet från 3060 till 3070?

3060 till 3070 märker jag ganska stor skillnad tycker jag, mitt högsta fps i cod cold war var samma som mitt absolut lägsta är nu om inte till och med något lägre. 1080 är ju något sämre än 3060 men ingen enorm skillnad.

Av MarcusBroodh

Hade ett 3060 ca en månad från release tills jag fick tag på ett 3070 nu. Uppgraderade från ett 1080. Det var ju inget jättehopp direkt men efter att ha läst lite om kortet så tyckte jag ändå det presterade bättre än jag hade förväntat mig i 1440 med dlss på, spela mest cod cold war och låg mellan 85-105 fps på ultra settings utan Ray tracing. Det som däremot gör att, iallafall jag, kände mig lite besviken är ju priset. Som tidigare skrev känns det surt att köpa ett 3060 för samma pris som ett 3060ti släpptes för men som prestera 20% bättre. Men marknaden ser ju ut som den gör nu och det kommer fortsätta vara orimliga pris per prestanda priser året ut åtminstone.

Av MarcusBroodh
Skrivet av LulleK:

Okay! Vad är skillnaden mellan den och den som heter LG UltraGear 27GL850?

LG 27GL850 har, till skillnad från 27GL83A, något bredare färgspectra som jag förstått det. Men verkar vara en smaksak vad man föredrar. Har själv en 27GL83A och är jätte nöjd, en riktig kanonskärm enda nackdelen är väl lite ips-glow men de kommer ju mer eller mindre med alla ips-skärmar och besvärar inte mig nämnvärt

Av MarcusBroodh
Skrivet av Kablash:

Odyssey G7 är en kanonbra skärm. Även jag fick ett bra pris på 27 tummaren under black friday.
Skärmen är väldigt snabb, snabbare än de snabbaste IPS skärmarna, så eftersläp är inget att oroa sig för.
https://www.tftcentral.co.uk/images/samsung_c27g75t/comparison_4.png
Där har du en mätning mellan olika skärmar som TFT central har recenserat.

Skärmen är dock inte helt perfekt. Det har varit mycket prat om att skärmen flimrar. Detta ska vara löst med en firmware uppdatering, jag har inte märkt av något flimmer efter uppdateringen.
Dock har jag märkt av pixel inversion. Detta har inte varit något problem i spel eller liknande. Men i browsern uppe vid flikarna är det vissa färger i ikonerna som det syns på. Orange och gult är färgerna som är problematiska. Även blå färg kan vara problematiskt, då jag kan se detta i appen Figma som har en blå knapp längst upp.
Så problemet är begränsat till några centimeter längst upp skärmen och endast för vissa färger.

Går jag in på denna länk: http://www.lagom.nl/lcd-test/inversion.php så är det pixel inversion över hela skärmen. Men det är också ett test som är gjort för att testa pixel inversion.

Det är inget som egentligen stör mig vid vanligt användande, och jag bestämde mig för att behålla skärmen eftersom jag fick ett så bra pris.

Så detta kan vara bra att tänka på innan du köper en G7 skärm. Utöver det är skärmen utmärkt och riktigt trevlig att spela på.

https://www.dell.com/community/image/serverpage/image-id/65075i41FD72C17641B3A7/image-size/large?v=1.0&px=999
Ungefär såhär ser det ut, fast i mitt fall längst upp på skärmen, och inte alls lika synligt som denna bild (ränderna i den röda färgen). Man måste nästan försöka leta efter det för att se. Och de enda färgerna jag hittat som i vissa fall är problematiska är orange, gult och ljusblått.
Tänk dig Zalando ikonen och Firebase ikonen i browserflikarna. Men Reddit ikonen och Imdb ikonen är det inga problem med.

Har även en https://www.inet.se/produkt/2215350/lg-27-ultragear-27gl850-q... men ips glowen är lite för distraherande för mig, så vill inte använda den som huvudskärm.

Hoppas detta hjälper dig att välja!

Tack för en suverän review Blev en G7 som jag hittade på webhallens fyndhörna för en bra peng. Men jag förstår nu varför man lämnat tillbaka den för den har samma pixel inversion högst upp på skärmen som du pratar om. Inte alls mycket, knappt så det syns, men har man väl sett det så är det svårt att göra osett. Än så länge är ända gången jag ser det på windows blå bakgrundsbild, då är de små små streck som du beskriver som syns på den ljusblåaste delen av bilden.
Så inte bestämt mig än för om jag ska behålla skärmen eftersom de va bra pris eller om det är något jag kommer störa mig på.

Av MarcusBroodh

Detta var ju en kanontråd att följa nu när jag ska köpa en ny skärm. Men står fortfarande med en eländig jävla beslutsångest. Har möjlighet att köpa en LG 27GL83A (IPS-panel) för ca 4200kr eller en Samsung Odyssey G7 (VA-panel) för 4500kr och kan inte för mitt liv bestämma mig.
Är mest orolig över IPS-glow och ifall det kommer störa mig, förstod utifrån recensioner att kontrasten på 27GL83A inte var toppen direkt. Samtidigt vill jag inte ha allt förstora eftersläpningar och där verkar ju 27GL83A vara toppen medan jag inte riktigt fått grepp om hur G7an är.

Så vad säger sweclockers? Vilken ska jag välja?

EDIT: Spelar CSGO och cod - cold war för det mesta. Så är både ute efter höga fps och snygga färger

Av MarcusBroodh
Skrivet av gagamelll:

Jag hade samma dilemma för två veckor sedan och tittade brett på alla möjliga skärmar och prisklasser.
Pga tillgängligheten av de dyrare och finare modellerna slutade det med att jag köpte just LG 27'' UltraGear 27GL83A QHD 144 Hz" vilket jag är väldigt glad för. Jag är väldigt nöjd med skärmen och hade förmodligen inte uppskattat en dubbelt så dyr skärm mycket mer, baserat på mina behov iaf.

Beställde precis hem samma skärm men lästa på nätet nu att kontrasten var lite sådär, hur upplever du det? Tänker framförallt på hur svart ter sig i väldigt mörka rum och så?