Inlägg

Inlägg som anon334363 har skrivit i forumet
Av anon334363

Tidskrivning?

Av anon334363

Svårt att hitta en prebuild i den budgeten, men jag hittade denna https://www.komplett.se/product/1192635/dator-surfplatta/stat...

Jag tror du ev. kan komma undan billigare om du bygger själv. Med det sagt funkar datorn ovan perfekt för hans syften. Sen bara köpa till ett ”gamingkit” på typ Netonnet för 2-300, men mus, musmatta, tangentbord och headset

Av anon334363
Skrivet av zaibuf:

Något jag funderat på är hur en AI fortsätter utvecklas. Mycket av svaren är baserad på information från Stackoverflow. Vad händer om alla slutar skriva svar och istället bara använder en AI? Hur väl hänger en AI med i nyutveckling och innovation? Känns som den alltid kommer ligga en version efter.

Ska testa använda den lite på jobbet för att skriva tester, av det jag labbat med så tycker jag den skriver en bra grund. Sparar åtminstone fingrarna från all tråkig setup 😀

Den har läst in kod från github och andra källor också. Men den har tyvärr jätteofta jättefel om man inte frågar något som ofta skrivits om på stack overflow.

En skum detalj är att den har viss legitim kunskap om stängda och hemliga källkoder, exempelvis SDK för PS5. Detta är alltså information som jag vet stämmer, men som man inte kan googla sig till alls.

Av anon334363
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

Hoppas han klampar in hos Valve så vi får Index², eller skapar någon API som smiskar DirectX/Vulkan.

Vulkan är praktiskt taget redan så optimerat som det kan bli för dagens hårdvara. Finns inget hål att fylla här.

Däremot hoppas jag lite att han ska ta inspiration av Lumen, och knåpa ihop någon modern, välfungerande realtids GI och sedan prata öppet och brett om implementationen 😁😁

Av anon334363

Snyggt. Alltid haft mycket respekt för denna individ. Funkar det inte ska man säga ifrån. Lämnade själv ett VR-företag för inte så länge sedan med samma typ av motivering.

Av anon334363
Skrivet av Technocore:

Vi använder en ganska ordentligt omarbetad fork av Bitsquid / Autodesk Stingray.
Fördelen är instant reload av all gameplaykod i lua. (<1 sek), vilket gör att jag i praktiken kan sitta en hel dag utan att kompilera eller starta om spelet. Bara göra ändringar i realtid i speletkoden utan att starta om. Skriver mest C/C++ om jag behöver exponera nya motorfunktioner mot lua lua, eller ibland konverterar jag kod från lua till C för att klämma ur lite mer prestanda.

Grymt! Vilket spel?

Av anon334363
Skrivet av Technocore:

Jobbat som spelutvecklare i 20 år.
Just nu blir det 90% med lua, ett språk jag älskar. (gameplaykod) och 10% med C/C++ (motorkod)
Var tvungen att skriva lite backendkod i TypeScript sista veckorna, nåt jag avskyr. Mest för web-dev har galet usla verktyg och seg turnaround, jämfört med en spelmotor.

Vilken motor använder du? Låter som en mysig setup.

Av anon334363

Modern C++ för hela slanten. Arbetar mycket med spelrelaterad teknologi, Vulkan, OpenXR, Fmod osv. Men även Unreal 5.1.

Python används för utveckling av vissa verktyg samt skript.

Av anon334363

Haft datorintresse längre än vad jag kan minnas. Vid 7 års ålder byggde jag hemsidor I HTML och spel i Clickteams produkter. Har inget minne av när jag första gången satt eller blev wow-ad av en dator.

Av anon334363

En Thinkpad utvecklad av IBM. Lenovo är absolut dynga i jämförelse.

Av anon334363

Förövrigt, Din RPi har visst ”enough power”, och armv6 är supporter så tillvida du bygger binärfiler själv.

Av anon334363

Har testat. Den kan formulera sig på ett sätt som får det att framstå som att den har djup och komplex kunskap, men det har den ju inte. Den är bara bra på att formulera sig.

Ett exempel: frågade den om George Floyd och huruvida nivån av fentanyl och norfentanyl i blodet var nog för att vara dödligt. Den gav ett felaktigt svar, där logiken fallerade på att AIn direkt jämförde ng/mL blodvärde med mängden fentanyl intaget oralt i mg. Dessa är alltså inte direkt jämförbara, trots det så ger AIn självsäkra men felaktiga svar.

Testade runt lite mer. Kändes inte som något nytt. Känns som att den bara är bättre på att formulera meningar, men informationen i sig är ganska kass.

Kodexempel verkar bara saxade från SO.

Av anon334363

Ladda ner infromationen, renskriv den, och gör din egen affisch som du beställer fotoutskrift på sen!

Av anon334363

Jag skulle tro att det är kört. Eftersom miniatyrerna funkar så är nog thumbs.db oskadd iallafall, vet inte vad högsta upplösningen i den brukar vara, men där kanske du kan återskapa lågupplösta varianter iallafall.

Av anon334363

Köpte själv en 2.4T -01 av en svindlare i Lycksele för 29k.

Hade gått 23000 mil och ”rena besiktningspapper”, men jag betalade ändå för en inbyteskoll efter mitt köp för att gå igenom den, och då var det 20k i kostnader för att den ens skulle kunna gå genom nästa besiktning….

Jag bet i äpplet och betalade kostnaderna. Idag har jag en väldigt dyr V70 men som jag trots kostnaderna är väldigt nöjd med.

Mycket att köra med om du har barnasinnet kvar, och väldigt mycket kraft även i låga varvtal. Den bara brummar på som en diesel. Utöver det så är ju lastutrymmet, inbyggda barnstolar och allt annat man förväntar sig från en gammal V70 där.

För att sammanfatta; kolla igenom bilen ordentligt innan köp, och köp inte från BilGruppen i Lycksele AB. Men köper du en V70N får du trots det mycket bil för pengarna. Slår vilken tesla som helst i användbarhet.

Av anon334363
Skrivet av MickeBoy:

Hemma har vi både 65" och 75" Sonys.

Fantastisk bildkvalitet. Snabba och responsiva menyer. Mycket bra app stöd med Android TV.
Grymt ljud när den är ihopkopplad med en bra soundbar+woofer kombo är det också.

Jag kan varmt rekommendera att du kör på någon Sony.

Biiiitch, what 😂😂😂

Av anon334363

Har en Samsung 65” Neo-QLED som jag tror jag gav 23k för för kanske ett år sen. Lär säkert finnas billigare nu. Fantastisk bildkvalitet. Snabb och responsiva menyer. Mycket bra app stöd. Grymt ljud när den är parad med en bra soundbar+woofer kombo

Köpte en billigare Samsung till sonen igår med, är grymt nöjd med Tizen så kan varmt rekommendera att du kör på någon Samsung.

Av anon334363

Kan det vara så att din undervolt inte längre funkar? Kanske krävs snäppet mer volt nu pga. slitna komponenter.

Har du provat reseta CMOS via jumper pins på mobo, alt. Ta ut batteriet några sekunder.

Av anon334363

Undrar vad zuck betalade Samsung för att använda det där dravelordet i sin PR 😂😂

Av anon334363

Jag hade bytt nätaggregat.

5600X är absolut en bra uppgradering, väldigt billig också.

Något som kanske är viktigare: Hur mycket minne har du? Är det DDR3 eller DDR4? Detta är en viktig del, har du exempelvis bara 8 (eller gud förbjude 4 GB) så kommer detta flaskhalsa i nyare speltitlar, och när minnet flaskhalsar så påverkar det hela systemet.