Inlägg

Inlägg som Gorgonzola har skrivit i forumet
Av Gorgonzola
Skrivet av Gorgonzola:

Jag var nära att skicka tillbaka mitt kort men bestämde mig för att vänta en update till hoppas det funkar nu

Ok det är definitivt bäst hittills men problemen är inte borta.

Innan 20.2.1 så fick jag black screen och var tvungen att reboot.

På 20.2.1 så fick jag blackscreens som ibland återhämtade sig efter 5 sekunder men som ibland krävde reboot.

På 20.2.2 så får jag blackscreens som återhämtar sig efter 1 sekund

Det händer nästan alltid när jag startar Youtube, aldrig hänt inne i ett spel

Av Gorgonzola

Jag var nära att skicka tillbaka mitt kort men bestämde mig för att vänta en update till hoppas det funkar nu

Av Gorgonzola

Jag bjuder 2200:- plus frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorgonzola

@MeSaber @MacAllan tack! Ska testa mig fram

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorgonzola

Jag testade att göra hål i väggen och dra kabel till kökstaket där jag satte en gammal Asus dsl-n10 men än så länge inte så långt in i rummet pga. WAF

https://i.imgur.com/Nl95I0Q.png

Jag satte samma SSID som min AC66U och det fungerade vad jag upplevde som bättre än innan för mig men en annan enhet hade svårt med 2 accesspunkter så nära varandra och höll på att swappa mellan hela tiden. Gissar att det skulle bli bättre om jag flyttade den längre in köket eller tillomed in i vardagsrummet.

Är det rätt metod annars? Att bara sätta samma SSID och så får du konkurrera om att vara närmast så att säga?
Antar att tex. en 5Ghz Ubiquity eler nått sånt hade fungera mycket bättre.

Av Gorgonzola

Jag bjuder 500:- plus frakt för Ubiquiti AP Pro om du kan tänka dig skicka

Av Gorgonzola

Jag har en Asus AC66U med den sista Merlin-versionen som släpptes innan de slutade supporta 66an.

Ett mesh-nätverk kräver väl också kablar imellan eller har jag missuppfattat?

Jag menade nog accesspunkt ja och inte extender, inte så bra koll på ämnet och det kanske är den vettigaste lösningen. Mycket av detta hänger dock på wife-acceptance-factor...

Av Gorgonzola

Råd för hemnätverks-setup

Hej, jag söker råd för hur jag ska förbättra mitt Wifi hemma på bästa sätt. Idag ser det ut som på bild:

https://i.imgur.com/dyFpHkq.png

Jag har routern på mitt kontor där jag även har bredbandsmodemet. Jag har bra täckning i det mesta av huset men det är sämst täckning precis där TV står.

Nu funderar jag alltså på vad som vore bäst åtgärd. Jag ser flera alternativ.

1. Vid den gröna ringen i trappan så är det öppet från över till nedervåning och jag funderar på en repeater där då det även finns el tillgängligt (alltså utan sladd till routern). Men visst är det väl så att det skulle innebär 2 stycken wifi-nät som enheter hoppar mellan?

2. Vid den gröna ringen i köket skulle jag kunna dra en nätverkssladd och sätta en extender (alltså med sladd till routern) i kökstaket.

3. Jag skulle teoretiskt kunna dra en kabel hela vägen genom kök och ut genom ytterväggen för att sen dra in den igen nära TVn. Det är för mycket fönster etc ivägen inomhus för att dra den raka vägen

Synpunkter? Tacksam för svar.

Av Gorgonzola

@Laxpudding: Ok då var det som jag misstänkte! Tackar!

Av Gorgonzola

TUF Gaming VG27AQ G-Sync fråga/hjälp

Hej, köpte nyligen https://www.asus.com/Monitors/TUF-Gaming-VG27AQ/

Skärmen fungerar och verkar mycket bra men jag är osäker på hur Adaptive Sync fungerar, som jag förstått det så är skärmen kompatibel med både Free-Sync och G-Sync men möjligen är det så att jag måste ha ett 1060 eller nyare för att den kompabiliteten ska fungera? Sitter just nu på ett 970 och får inte upp några options för G-Sync i Nvidia Control Panel

I skärmens menyer så har jag aktiverat Adaptive Sync men hur vet jag om det verkligen fungerar? Jag tror som sagt att det inte är igång nu och att jag måste skaffa ny GPU för att kunna utnyttja det.

Av Gorgonzola

Edit: ASUS 27" gamingskärm TUF VG27AQ, 1440p IPS 155 Hz G-Sync/Vesa Adaptive 4790 :-, ca 400 kr under närmsta pris.
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5174152

Jag köpte denna idag: https://www.komplett.se/product/1135750/gaming/spelutrustning...

Bra pris på vad som verkar vara en bra skärm. Har väntat ett tag på någon skärm som uppfyller 1440p, 144hz+ och Adaptive Sync till ett vettigt pris

Av Gorgonzola

Kollar även på lite andra barebones, tex. om man skulle våga sig på en annan NUC som inte går så varm/högljudd, någon som har koll på tex. NUC6CAYH

Av Gorgonzola
Skrivet av Sando:

Nvidia Shield TV är riktigt bra. Jag har en själv, och skulle inte gå tillbaka till en HTPC om man inte har väldigt specifika krav. Den är perfekt för att streama tv (netflix, hbo, youtube osv), för musik (spotify eller lokalt), för att kolla Kodi och dessutom är den väldigt kompetent för spel också. Den klarar t.ex. av spel som Borderlands och Tomb Raider (2013) lokalt. Om du streamar finns det ett stort spelbibliotek via Geforce Now, och en del spel som kommer med också.

Nvidia ryktas jobba på en ersättare (troligen till 2020), så jag skulle tro at de säkert kommer att börja sälja nuvarande Shield TV till bra pris.

Om du behöver Windows och t.ex. vill ha en kompetent spelmaskin för enklare grejer så är Ryzen 5 2400G väldigt kompetent för pris och för format. Du kunde t.ex. skaffa en Asrock Deskmini A300 (AM4-versionen). Chassit inkluderar ett moderkort, så allt du behöver är cpu, ram och lagring. Notera att det finns tilläggsdelar för usb och särskilt wifi, som kunde vara värda att skaffa.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=5100388

Den lådan rymmer också (med nöd och näppe) standardkylaren för Ryzen 5 2400G, eller så kan du skaffa en annan liten kylare av högkvalitet om du vill att det ska vara riktigt tyst.

Jag kanske borde google men hur är det med tex. webbläsare i Shield? Går det ha adblock? Adblock i Youtube? Den kör väl typ Android va?
Windows är inget absolut krav men jag tycker det är ganska bra att kunna kolla tex. playkanaler som saknar vettig app, surfa etc och som sagt så har jag kört lite emulatorer som tex. Dolphin.
Angående Asrock Deskmini A300 så är det ett perfekt tips! Precis något sådant jag funderade på iomed att jag redan har ram och ssd. Jag ska fundera på den! Tack.

Av Gorgonzola

Min nuc är alltså trasig. Jag försökte modda den för bättre kylning men den verkar tagit skada av det.

En Nvidia shield ska jag kolla på, jag är lite intresserad av att köra emulatorer på ibland och det lär väl en sån hantera

Av Gorgonzola

Köpråd HTPC - Liten riktig dator?

Hej, har använt en NUC som HTPC under ca 2 år men nu verkar det vara hårdvarustrul med den så jag överväger vad ersättningen skulle kunna bli.

Det jag funderar på är att återanvända ram och ssd från nuc och bygga ihop någon pytteliten men ändå "komplett" pc som helst ska vara nära ljudlös. Mitt största problem med NUC var just att den gick så pass varm att den ofta lät för mycket vid filmtittande etc.

Mina tankar går då till någon lågbudget processor där GPU ingår, tex. någon Ryzen 3. Vad är det som gäller i detta segment tycker ni?

Intel G4560, Ryzen 3 2200 eller något annat? Går de varma? Förslag på kylning?

Förslag på vettiga små chassin, antar jag siktar på micro-itx?

Vill gärna prispressa så långt det går men är ganska fritt med budget om det blir bra.

Av Gorgonzola

Att byta kylpastan verkar ha gjort ganska stor skillnad på min Skull Canyon. Fortfarande för varm men fläktan går inte på max direkt

Av Gorgonzola

Jag hade 3(!) trådfri som alla gick sönder så jag tillbaka till vanlig lampa

Av Gorgonzola

Här kommer lite necro-posting men jag funderar på en snarlik åtgärd själv på min Skull Canyon.
Hur har du monterat flänsen? Ligger den bara ovanpå? :S

Av Gorgonzola

Jag bjuder 1000:- plus frakt

Av Gorgonzola

Går det ta ur moderkort och sätta i annat chassi? Byt nätagg imo.