Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni

Priserna har tydligen gått upp på AMDs nuvarande generation CPUer, dagen innan Ryzen 7000 släpps.

Av Larsioni
Skrivet av THB::

När man jobbar helg, kommer hem och skall ta en liten powernap men den råkar bli på 5 timmar så den lilla lediga helgtid man har försvinner..

Skrivet av Ostbullen:

Inte nog med att man bränner sin lediga tid heller, utan man mår som om man varit på en riktig röjarfest efter sådanna powernaps..

Det där är ingen höjdare alls.

Försök och håll det runt 20 minuter så att du inte startar om "maskinen" på nytt, utan är mera i "viloläge" och "vaknar upp", om inte helt utvilad, så betydligt piggare.

Av Larsioni
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Är det bara jag som har noterat att vissa personer är extremt tröga på att komma till sak, dessa personer är i mitt fall ofta kvinnliga släktingar.

De berättar att en större sak har hänt, låt oss ta ett fel på bilen. Då vill jag såklart veta vad som har hänt, hur det tänkes lösas, vad det uppskattas kostas, är det akut med en ersättningsbil etc? (listan på frågor går göra lång)

Men så går inte alls deras berättelse efter de berättar om bilen krånglar, berättelsen handlar väldigt mycket om att de var ute och körde till ett visst ställe för att uträtta ett ärende, med sig i bilen hade de en person som är gift och har barn med någon. Dessa barn tycker om att spela fotboll, i somras så var de på semester i Grekland osv. Jag säger hela tiden, kom till sak och de stör sig lite på mig.

Det är kvinnor i ett nötskal. Skall de berätta om något som hände kl 4 på eftermiddagen så börjar dom med "jo, jag vaknade kl 7 på morgonen och... så drar dom hela jäkla dagen fram till vad som hände kl 4 på eftermiddagen" haha.

Det är vad det är.

Vi män är bara ute efter informationen (vad hände, när hände det, vart hände det osv) kvinnor tycker om och prata för pratandets skull, som man så vill jag bara ha informationen, resten skiter jag i. Men för kvinnor så är det skillnad, det gillar helt enkelt att....prata.

Det är viktigt för dom. Det är väll en social grej för dom.

Av Larsioni

Har inte kört SLI sedan mina passivt kylda " XFX 7950GT Alpha Dog Edition " kort ...och det var inte igår.

Av Larsioni

Som du själv nämnde, Nätagregatet är inget vidare och något jag skulle (om budgeten kan sträckas) byta ut, allt annat ser bra ut för det priset.

Av Larsioni
Skrivet av AplAy:

Nej, virus muterar INTE som svar på vaccinet som

Det är precis det som sker.

Vilket är varför det är nu två sprutor, snart tre till fyra, möjligtvist fler som kommer att 'krävas' innan det här är över.

Spanska Influensan pågick i två år, flera år senare kom ett vaccin.

Kina influensan / SAAR / RONA / COVID/ COVID-19 / Corona...så jäkla många namn på sörjan, är inte på något sätt ett större hot.

Vilket går tilbaks till vad jag påpekade på förra sidan...

Skrivet av JonkenPonken:

När ska du inse att om 0.12% av landets befolkning dör MED/I C-19 så är det ingen pandemi. De som dött AV C-19 är max 1/5 av den totala summan MED/I, max.

Det här är faktiskt ganska intressant.

Om politiker och media inte babblade om pandemin och påminde oss hela tiden så skulle ingen av oss överhuvudtaget vara medvetna om någon pågående pandemi till att börja med.

Av Larsioni
Skrivet av Frispel:

Vaccin gör att det skapas färre mutationer då det drastiskt minskar virusets chanser att leva och duplicera sig, det är faktiskt odiskutabelt.

Om det introduceras EFTER ett ubrott. Inte under ett pågående utbrott.
Vilket är varför det är nu två sprutor, snart tre till fyra, möjligtvist fler som kommer att 'krävas' innan det här är över.

Av Larsioni
Skrivet av JonkenPonken:

Hur kommer det sig att Sverige tog emot nästan 90 k människor (uppehållstillstånd) 2020 när det råder en sk dödlig pandemi?

Hur kommer det sig att så gott som alla promenerade rakt ut från flygplatserna utan kontroll även om de visade symptom?

Hur kommer det sig att ministrar åkte på fjällresor och minglade mm (Eliasson ska vi inte ens tala om). Hur kommer det sig att Löfvens två säkerhetsmän vars enda uppgift är att skydda Löfvens liv lät han glatt promenera och julshoppa utan nån form av skydd? Blir svårt i längden att leva med lögner. Man blir nonchalant.

Hur kommer det sit att Tegnell, vars blivit en folksport att fota han utan munskydd nästan aldrig har munskydd? Har du glömt att han sa att det är större risk att dö vid ett övergångställe än av C-19?

Finns hur många exempel som helst.

Ja detta låter ju inte speciellt rimligt eller hur?

Finns säkert en rationell och logisk förklaring till varför de styrande gör vad de gör....att det sen inte är konsekvent med vad dom säger osv det är ju liksom vad det är....

Av Larsioni
Skrivet av ToddTheOdd:

Som sagt var. Du behöver läsa på betydligt mer om du ska komma här med dina hobbygissningar. Du är skadlig med dina felaktiga antagande.

Inget felaktigt och heller ingent antagande, vårt immunförsvar har fungerat så här från dag 1, när nu den dagen var.

Av Larsioni

Det blir fler mutationer (samt att viruset blir mer motståndskraftigt) med vaccinering under ett utbrott än utan.

Av Larsioni
Skrivet av ToddTheOdd:

Ja, mänskligheten har uppenbarligen överlevt. Min till hur stor kostnad? Hur många har dött? Hur många har lidit i onödan? Rätt korkar inställning att komma dragandes att mänskligheten har överlevt fast alla i ens familj och släkt har dött. Det räcker ju att enbart två stycken överlever. Då kan ju starta om. Smart du. Tänkt länge på den kommentaren?

Vilken kostnad pratar du om?

Med det sagt.
Folk föds och dör varje dag, det är en del av livet. Tror du att du skall leva för alltid?

Av Larsioni
Skrivet av ToddTheOdd:

Nu visar du din okunnighet igen. Jag skrev det till och med i mitt inlägg rakt ut att genomgången lindrig covid är ingen garanti för att du har några antikroppar. Om du däremot tar vaccinet så är du i stort sett garanterad antikroppar. Olika mycket till olika personer och beroende på vilka andra sjukdomar man eventuellt har och vilken ålder man har. Men du förstår dig verkligen inte på det här. Det är uppenbart.

Kroppen tillverkar antikroppar själv, har han varit smittad av influensan så har hans kropp antikroppar som ett svar på infektionen, som han nu uppenbarligen har tagit sig igenom.

Av Larsioni
Skrivet av Triffid:

Så du anser att du har tillräcklig kunskap för att säga att din kropp klarade viruset på egen hand och i samma mening yttra att vaccinen minsann kan ha oupptäckta konsekvenser?

you just can't make this up

Du är medveten om att mänskligheten har klarat sig utan vaccin under en sisådär 99,9% av sin existens?

Det bör också påpekas att man inte skall vacinera under ett utbrott då viruset muterar som ett svar på vaccinet.

Av Larsioni
Skrivet av JonkenPonken:

När ska du inse att om 0.12% av landets befolkning dör MED/I C-19 så är det ingen pandemi. De som dött AV C-19 är max 1/5 av den totala summan MED/I, max.

Det här är faktiskt ganska intressant.

Om politiker och media inte babblade om pandemin och påminde oss hela tiden så skulle ingen av oss överhuvudtaget vara medvetna om någon pågående pandemi till att börja med.

Av Larsioni
Skrivet av ZimpanX:

Respektabel HDR kan du glömma i detta prissegment på en IPS om du inte tillåter 27'' varianten av Samsung Odyssey G7 som använder VA panel som ger en "semi HDR" upplevelse med HDR600 certifiering. Notera dock at G7:an har en extrem kurva i designen på 1000R som inte fallar alla i smaken.

Måste det vara en IPS däremot så behöver du inte spendera mycket mer än nedan exempel tycker jag som just nu endast går för 2995kr hos Komplett.

https://www.komplett.se/product/1174192/gaming/spelutrustning...

Jag beställde den skärmen igår tillsammans med ett iiglo skärmfäste (skärmfästet finns på Webhallen till reducerat pris) Borde ha den här senast Torsdag.

Tror det blir bra.

Av Larsioni
Skrivet av Quorthon:

Fy vad mycket rappakalja..

Inlägget var ett skolexempel på psykologisk krigföring och gaslightning.

Vare sig mer eller mindre.

Snart börja han babbla om andra världskriget....nej men vänta lite, det har han redan gjort.

Skrivet av AplAy:

. Bannlys personer som förnekar COVID-19 vaccin för de är bara några steg borta från Förintelseförnekelsen i denna takt.

Helt klart att du har blivit radikaliserad.

Tämligen ett radikalt förslag att bannlysa människor som är skeptiska eller som ifrågasätter och ställer frågor.

Ninja
Vad du stoppar i din kropp är helt och hållet upp till dig, det är inte för dig och andra att bestämma över vad andra människor stoppar i sina kroppar.

Det är helt och hållet upp till dig om du vill eller inte vill ta ett vaccin. Precis som det skall vara med andra ord.

Det råder rena rama hysterin bland vissa medborgare, de är nu så rädda att de snart inte kommer att ha några problem med att staten utövar proxy våld mot delar av befolkningen de ser som ett biologiskt hot (de som då INTE vill ta vaccin). Det är så det fungerar, när människor blir rädda så blir de extremt auktoritära.

Av Larsioni

God Jul!

Av Larsioni

@anon307388

RTX 2060 och 2070 är för dyra sett till vad du får, kika på ett Vega 56 (finns på Net on Net för runt 3700 kr) det kommer att hålla sig längre (mer VRAM) och det följer också med tre stycken spel, om du redan har spelen så kan du alltid sälja dem och få in lite slantar den vägen.

Av Larsioni

Vilken forskning visar på motsatsen? Dvs, att barn skulle tänka mer i ord än i bilder, medans vuxna skulle tänka mer i bilder än i ord?

90% av all kommunikation är icke verbal, ju äldre du blir dess viktigare blir den verbala kommunkationen. Vilket då skulle följa att du som vuxen tänker mer i ord än i bilder, medans mottsattsen skulle stämma in på barn, då de inte har den verbala förmågan att utrycka sig med.

Och som jag nämde tidigare, om du kan kontrollera språket, så kan du också kontrollera hur folk tänker. Dessa bitar hör ihop.

Av Larsioni
Skrivet av IuZ:

Då ska jag rätta dig. Det är faktiskt precis tvärtom. Hjärnan tänker i bilder och inte i ord. Det är anledningen till att en sak som sägs kan uppfattas på så många olika sätt för att vi översätter den fel. Vill du lyckas med ett projekt exempelvis ser du till att alla har samma bild av vad som ska uppnås.

Det är fortfarande inte ok att kränka andra människor i mitt tycke. Om någon skulle förfölja dig med okvädningsord för jämnan så skulle du nog slutligen tröttna på det. Nej tyvärr kan människor inte hantera den nyfunna friheten med internet utan det tar sig väldigt fula och obehagliga uttryck. Då ska det modereras.

När vi är barn så tänker vi mer i bilder än i ord det är helt riktigt, men sen när vi växer upp så övergår det mer till att vi tänker i ord. Det finns säkert vuxna som tänker mer i bilder än i ord, men de är undantag.

Det kanske snarare är som så att det finns människor där ute som inte emotionellt kan hantera vissa åsikter idag, de blir ´kränkta´titt som tätt, sedan kräver dem att åsikter de inte gillar och blir ”kränkta” av skall tystas för att det triggar något slags emotionellt trauma. Men detta är inget mindre än emotionell manipulation från deras sida, vilket är helt oacceptabelt.

Vuxna balanserade människor reagerar inte på det sättet när de kommer i kontakt med åsikter de inte delar. Barn reagerar ofta på det sättet, skriker larmar och står i.