Inlägg

Inlägg som anon338571 har skrivit i forumet
Av anon338571

Som flitig spelsamlare och spelare kan jag bara säga att det fanns en tid då jag trodde att jag aldrig skulle sluta med TV-spel, jag är 36 år snart 37 och har förvisso inte slutat att varken spela eller samla men har under senare år börjat se en nedåtgående spiral/trend.

Magin har liksom försvunnit genom åren med några få undantag (Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda - Breath of the Wild)

Då jag nästan enbart håller mig till Nintendo när det gäller nya spel så har jag begränsat mig på gott och ont och PlayStation 3 var den senaste icke Nintendo konsolen jag aktivt spelade på som kunde betraktas som "ny" då.

Vet inte vad framtiden har att erbjuda men det finns knappt något i spelväg jag ser fram emot, möjligtvis Breath of the Wild 2 men troligtvis kommer det bli mer av det samma som första spelet och har man väl spelat det och sprungit ut från the shrine of resurrection första gången och upplevt den magin så är det svårt att återskapa igen.

Man får vara glad för det man fått uppleva och sedan gå vidare.

Av anon338571

Surrealistiskt på något sätt, Kent har varit en del av ens liv sedan 90-talet och det var en stor sorg efter avslutet.

Kan detta vara början på något nytt!

Av anon338571

Kan det vara Pocky & Rocky?

Av anon338571

OK, har nu sedan föregående post installerat senaste Studio drivrutinerna och spelat spel en bra stund utan ett enda strul.
472.84 får nu ses som arkiverade.

Av anon338571
Skrivet av evil penguin:

Jag utesluter inte att det ligger någonting i det med tanke på att Studio optimeras med en lite annan inriktning, men det verkar också lite oväntat att skillnaden faktiskt skulle vara så stor med tanke på att de flesta versionerna även släppts i Studio-version.

Dvs, de har ju släppt Studio-versionerna 511.09, 511.65, 512.15 sedan den versionen du nämner. (Vilka jag antar att du skippat av en eller annan anledning)

Jag ska vara ärlig med dig och säga det att jag trodde ett tag att de hade slutat med att uppdatera Studio drivrutinerna tills jag igår såg att de inte längre ligger under Standard utan släpps som DCH.

Nu kör jag Windows 10 LTSC 2021 och tror inte att det skall vara några problem att installera DCH versionerna men jag har för mig att med äldre versioner det var lite problematiskt.

Av anon338571

3 senaste spelen avklarade har varit till Nintendo Switch.

Kirby and the Forgotten Land, Luigi's Mansion 3 samt Metroid Dread.

Spelade även igenom Super Metroid och Zelda A Link to the Past för ett tag sedan av ren nostalgi.

Av anon338571

Jag vet att jag haft liknande problem om jag anslutit mina Wiimotes till datorn via Bluetooth då jag spelat i Dolphin i Windows och sedan ska använda och koppla tillbaka dom till Wii:n igen.

Oftast har det löst sig genom att prova synka ett par gånger tålmodigt men detta tycks inte hjälpa i ditt fall.

Det jag skulle kunna tipsa dig om är att prova koppla dina Wiimotes till datorn och se om de parar, om inte kan det vara vad som helst som felar.

Av anon338571

Progressive: 256×224 (8:7), allt annat är overkill! /s

Av anon338571

Läste för ett tag sedan att de skulle släppa ett nytt EA Sports PGA Tour spel med Masters och alla de övriga Majors inkluderat nästa år lagom till våren 2023

Jag blev så glad över detta att jag gick in och kollade vad ett PlayStation 5 skulle kosta, när jag väl hade gjort det dämpades min glädje något.

Vissa sidor tog 9.999kr, jag tänkte för mig själv "ALDRIG i livet att jag pröjsar så mycket bara för ett golfspel, då tar jag hellre mina klubbor och spelar golf i verkligheten och fortsätter spela Tiger Woods PGA Tour 14 till PlayStation 3 när jag vill återuppleva Masters"

9.999kr låter sinnessjukt, inte konstigt att man håller sig till Nintendo och nästan alltid gjort så.

Av anon338571

Såg även att Studio drivrutinerna har uppdaterats från 472.84 till 512.59 också, kanske blir till att testa inom snar framtid.

Kommer icke att bemöda mig med Game Ready drivers mer i första taget. Studio är lite som motsvarighetens Windows 10 LTSC, pålitligt och stabilt och det har 472.84 varit med råge sedan dag 1.

Av anon338571

Den bästa investeringen man kan göra som (nästan) alltid lönar sig är mark och fastighetsaffärer.

Gjorde ett par affärer i Norrland för ett par år sedan där både mark och fastigheter var relativt billiga och gjorde en hyfsat bra vinst ett par år senare.

Men det var då det, nu är man gift och har nyligen köpt hus men tack vare affärerna kunde vi köpa tomten kontant där vi nu bor.

Vissa saker har sin tid och plats i livet, jag var ute i rätt tid och det är jag glad över.

Av anon338571

VHS, det ger en massa minnen.

Minns att farsan hade en videokamera där man kunde göra alla möjliga roliga effekter med, all de banden är nog fördärvade nu sedan länge.

Eller när man spelade in spelvideos genom Super Game Boy och skickade till Club Nintendo, det är minnen det.

Av anon338571

Personligen skulle jag aldrig köpa något från Kronofogden, dels vet man aldrig vad sakerna har varit med om och dels är det lite tragiskt.

Jag får dåliga vibbar när jag ser saker och fastigheter som säljs av Kronofogden.

Av anon338571

Det kanske blir till att prova de nyare 511.xxx drivrutinerna senare till våren, det har varit ganska tyst på Studio fronten sedan 472.84

Av anon338571

Har du möjlighet så dumpa spelen till .bin/.cue och .iso filer och spela sedan Saturn på Mednafen, Wii på Dolphin och PS2 på PCSX2.

Kan förstå att det är lite tabubelagt men själv har jag dumpat de flesta av mina spel till digitala filer, köpt adaptrar till originalkontrollerna som jag kopplar till datorn och spelar mer eller mindre hela min spelsamling på datorn via emulatorer idag med perfekt bild.

Som spelsamlare ser jag hellre att spelen och konsolerna står i hyllan än att använda och slita på dem samtidigt som man måste mecka med gud alla möjliga kablar.

Dessutom finns det så mycket alternativ när det gäller att justera både ljud och bild i emulatorerna att det inte finns någon anledning att spela på konsolerna längre.

Av anon338571

Skönt att det löste sig, OneDrive kan vara jäkligt lurigt och ibland en riktig plåga att få bort.

Varför inte låta slutanvändaren få avgöra huruvida hen vill ha OneDrive installerad eller inte? Kunde gott legat som alternativ under Turn Windows features on or off.

Det är inte bara Windows man kan bli tokig på heller för den delen, man kan ju inte få göra custom install på Office ens nu för tiden och den installerar en massa jox jag inte behöver.

Där måste jag iallafall ge Windows Server lite cred, ingen bloat såvida du själv inte vill ha det.

Av anon338571
Skrivet av evil penguin:

Är det i första hand något unikt som gjorts i Studio-drivrutinerna eller mest att dessa får de nya versionerna senare?

Hej

Som jag förstår det verkar det vara så att Studio-drivrutinerna i första hand är optimerade för kreativa arbetsflöden såsom videoredigering, animering, foto, grafisk design, och live-streaming.

Men det finns absolut inget som hindrar en användare från att använda Studio för att spela med.

Man kan dra jämförelsen med Studio och Windows Server, bägge funkar att använda för vardagligt bruk och är lite mer stabilare i grunden.
Medans Game Ready och Windows 10/11 är lite, ja ostabilare kanske.

Lite kort info från NVIDIA Studio FAQs:

What is the NVIDIA Studio Driver?
NVIDIA Studio Drivers provide artists, creators, and 3D developers the best performance and reliability when working with creative applications. To achieve the highest level of reliability, Studio Drivers undergo extensive testing against multi-app creator workflows and multiple revisions of the top creative applications from Adobe to Autodesk and beyond.

How do Studio Drivers differ from Game Ready Drivers (GRD)? In 2014, NVIDIA created the Game Ready Driver program to provide the best day-0 gaming experience. In order to accomplish this, the release cadence for Game Ready Drivers is driven by the release of major new game content giving our driver team as much time as possible to work on a given title. In similar fashion, NVIDIA now offers the Studio Driver program. Designed to provide the ultimate in functionality and stability for creative applications, Studio Drivers provide extensive testing against top creative applications and workflows for the best performance possible.

I am both a gamer and a creator. Which driver should I install? All NVIDIA drivers provide full features and application support for top games and creative applications.
- If you are a gamer who prioritizes day of launch support for the latest games, patches, and DLCs, choose Game Ready Drivers.
- If you are a content creator who prioritizes stability and quality for creative workflows including video editing, animation, photography, graphic design, and live-streaming, choose Studio Drivers.

Av anon338571

Två hotfixar på ganska kort tid, allvarligt talat. Nej någon uppdatering är det inte att tala om riktigt ännu.
Dessutom, Studio börjar ta sig och gillar de mer och mer.

Av anon338571

Gött mos @SCORPIUS

Har lekt med allt möjligt idag och har inte märkt något konstigt med dessa drivrutiner över huvudtaget.

Vet dock inte vad jag går miste om/vinner på att använda dessa gentemot 472.12 Standard Game Ready på sikt, men jag kommer att använda 472.47 Studio ett litet tag till för att göra en bättre mer grundlig utvärdering.

Har ju haft 472.12 sedan de släpptes och jag vet vad de går för, bara fortsätta testa och mata med 472.47.

Av anon338571