Inlägg

Inlägg som lunar har skrivit i forumet
Av lunar

Jag har haft min nu i nästan 1 månad och är nöjd med den.

Av lunar

Jag tycker att det fungerar hur bra somhelst att spela spel med mitt X1600 kort.

Av lunar

Jag kör med de nyaste drivrutinerna, de gav lite bättre resultat i 3D Marks än vad de förinstallerade gav.

Av lunar

ATI Catalyst till din bärbara märkesdator

Vissa utav oss som tex har HP kan inte välja så mycket annat än de var HP har att erbjuda, chattade med deras support idag i 3 timmar utan någon givande hjälp så jag fick lösa problemet med drivrutinerna själv efter jag installerat XP på datorn.

De ville att jag skulle använda recovery CDn men de fyller det förinstallerade xp't med skit.. supporten nämde de 3 gånger att jag skulle göra det.
Jag frågade om min bärbara var gjort för att enbart köras med deras version av XP och han svarade Ja fast på engelska då... Humm låter helt sjukt, stämmer ju inte ens en gång men så såg han på det hela i alla fall.

Hursomhelst så vill jag bara tipsa om att det går att köra det nyaste ifrån ATI även om inte din märkesdator tillåter dig det från början.

Hade problem tidigare att jag inte kunde installera ATI Catalyst + Drivers ifrån ATI.
Utan var tvungen att antingen använda Omegas drivrutiner eller HP's version av ATI Catalyst ifrån Juni 2006 någon gång...
Men när jag surfade runt ett tag så hittade jag ett sätt att komma runt detta.

Du kan läsa mer om detta här: http://www.driverheaven.net/modtool/

Av lunar

Re: Kul

Citat:

Ursprungligen inskrivet av HooX
Skoj att dom släpper updateringar å lockar med att den ska fixa felet i splinter cell, double agent..

Synd bara att denna inte funkar på Radeonx1600 å en nx9420 Laptop.

Lider med dig... Det är helt sjukt av HP att begränsa oss

Edit: Finns en väg ändå runt detta upptäckte jag idag, gå in på http://www.driverheaven.net/modtool/ så läser du hur, fungerade bra för mig

Av lunar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TLShadow
I catalyst-center kan man ju konfigurera rätt mycket med inställningarna för att få batteriet att räcka längre. En bra bit över 3 timmar räcker den nog så länge man enbart använder den till kontorsarbete och surfande. Jag kunde surfa över en timme och sedan kolla på en hel film på 1.5 timme innan batteriet kolade iallafall (och då hade jag inte ens det feta sparläget på förrän batteriet hade runt 33% kvar).

Det första jag gjorde var att avinstallera allting som datorn kom med, tog tillochmed bort recovery-partionen utan att göra några recoveryskivor först (heh). Men alla drivrutiner för HPs alla modeller finns enkelt att hitta på deras hemsida, bara att skriva in modellnummer så kommer ALLA drivrutiner till komponenter som är förinstallerade upp, typ... smidigt och bra om det skulle bli nåt knas. Drivercleaner, Powertoys och CCleaner kan man ju leta runt lite i för att optimera. Alternativet är ju att formatera men det här är första gången jag har en laglig version av XP så jag tyckte det kändes mysigt

Grafikkortet förresten? Jag har läst i andra trådar tvärtom, att ACER halverat minnesbandbredden på grafikkorten i sina datorer, jag har då inte märkt någon dålig prestanda med mitt kort iallafall. Många datorer kör ju förresten med x1600 kort med 128mb minne och TC, medan det sitter 256mb dedikerat i nx9240.

Jepp, du kan nog ha rätt om i catalyst, jag har inte pillat där så mycket så de finns nog tid att käna in....

Formatera kommer jag i alla fall att göra... när jag är väl hemma.

Titta på denhär länken ang, grafikkortet.
http://service.futuremark.com/compare?3dm06=854937

Han kör orginal med sin Acer.

Av lunar

Jag har själv en nx9420 och jag är nöjd över vad jag har fått för pengarna.

Däremot kan jag ju säga att batteri tiden inte är 4'a timmar.. tycker den har räkt i högst 3 timmar och då har jag bara surfat runt och inte gjort så mycket speciellt.

HP trycker in en massa skit i datorn så jag ska formatera den här någon dag när jag väl får tid.

Plus att HP kör på nx9420 grafikkortet på en lägre frekvens än vad Acer gör tex...
Ännu en anledning till att formatera...

Av lunar

Jag testade att klocka ner min Xp2400 och den var i så gott som rums temperatur (~21C) som en 1800+ omkring 24-25C
Fläkten gick i tomgång (snurrade knappt).

Du kan ju bygga en enkel tunnel ifrån fläkten till framför kylflänsen.

OBS! Jag har en Athlon XP 2400+

Av lunar

Det är antagligen ditt moderkort som är skräpigt.
Eftersom du inte kan höja din FSB något mer än till 150 så får du ändra multipliern.
Jag har samma problem eftersom jag har ett KT400 chip på mitt moderkort och kan bara öka FSBn till 153Mhz sedan krashar den efter det.
Som du ser så kör jag min XP2400 (upplåst) nu i 139Mhz och multipliern på 17X, moderkort klarar inte av att köra efter 2411Mhz i +10% Vcore.
Mitt moderkort har en switch som man kan ändra multipliern på och inte i BIOS, detta skiljer sig ifrån olika moderkort.

Av lunar

Grafikkort köp. Geforce 6800 & Radeon 9800

Ska sälja bort mitt gammla grafikkort så då måste jag köpa in ett nytt, har kollat runt lite på priser och så.

Det som jag funderar på att köpa är dessa.

GeForce 6800 /LE
Radeon 9800 256Mb / Pro A.I.W. 128Mb / PRO 256MB

Vet inte dock riktigt vilket av dessa som presterar bäst, om jag skulle köpa ett 6800LE så moddar jag isf om den till ett 6800.
Jag vill kunna få max prestanda ur grafikkortet, så om det behövs flasha och klocka upp så gör jag det.

Det har inte så stor betydelse vad dom kostar, dom håller väll sig runtom 2000kr i priset.
Vet inte heller vilken tillvärkare jag skulle välja isf.

Av lunar

En preview på Arctic-cooling Freezers 7, kommer ut en full review snart.

http://pcmoddingmy.com/news.php?extend.468

Av lunar

Har hänt liknande för mig.

Det du kan testa som hände för mig är att räta till CPU
flänsen så att den sitter så som den ska sitta och inte ur position.
När jag beställde min dator och skulle starta upp den så startade den upp men slocknade efter några sekunder utan att någon bild syntes.
Din dator slocknar ju inte så det är väll möjligt att detta inte är problemet.

Fick min kompis dator hem för att den inte startade upp, det som hände var att man startade den och hårdiskarna laddade sedan hände inget mer, ingen bild kom upp.
Detta visade ju sig att moderkortet var trasigt.

Sedan liknar detta även när jag klockar upp min dator förmycket så laddar den hårdiskarna och sedan händer inget mer men eftersom din dator in te är klockad så kan detta inte vara problemet.

Av lunar

Vilken fläkt är det du har bytt till 12V ?

Du kan ju testa att byta ut fläkten till en annan så ser du ju om det är problemet.

Av lunar

Hej downup

Jag har en likadan låda som du har och jag kan ju säga att det är inget vidare nätagg som sitter i den, mitt gick sönder efter bara någon månad men fick en ny på garantin som inte hade någon bättre effekt men den har ju i alla fall inte gått sönder

Det är ju möjligt att det skulle kunna var anätagget som är ostabilt, däremot så räccker effekten till för att driva datorn.
Då när jag hade orginal nätagget så var min dator uppklockad och körde utan några problem ända tills nätagget slutade fungera hehehe...

Av lunar

Hej Pistolen

Lät lite komiskt med tillluftsfläkt och frånluftsfläkt hehe...

Du köper helt enkelt fläktar med 4pins kontakt istället för 3pins/2pins, brukar vara på vissa både 3 och 4 pins kontakter.
Den ena fläkten kan du ju koppla till Cha_FAN1 3pins/2pins (ditt moderkort avgör om du har en 3 eller 2 pins kontakt på moderkortet) om du inte skulle ha en ledig 4 pins kontakt.

Av lunar

Vad det var en massa tjafs, anyway...
Tittade lite på bilden och funderade om inte det är bättre att sätta fläkt bygget på andra sidan så den varma luften strömmar ut genom chassi fläkten istället för att varm luften skickas mot minnet?

Av lunar

maverick_bih Jag har själv ett GeForce 5700 Ultra och jag har uppklockat GPUn till 525Mhz och Minnet till 965Mhz. Jag har ingen speciell kylning mer än orginal kylningen på grafik kortet och GPUn ligger på ~48C och omgivninstempen ligger på 44C och System temperaturen i lådan ligger på 41C´(dåligt luft flöde genom chassit), Minnena på mitt 5700 Ultra blir extremt varma nästna så man bränner sig på dom :S , och när jag kör spel som kräver mycket grafik och när jag kör med kantutjämning och anositropisk filtrering på 8x så blir GPUn välldigt varm, omkring ~70C skulle jag tro, värme ökar välldigt fort när man klockar GPUn.

Du nämde aldrig vad du har klockat till 600Mhz men att temperaturen ligger på 28 - 34C stämmer dock inte såvidare du inte har vattenkylt och kör datan på Idle.

Av lunar

Humm... har inte sett någon statistik över 2200+ så jag kan väll inte gämföra då mot en 2400+
Tänkte att man känar ju lite pengar på att köpa en 2200+ istället för en 2400+ eftersom multipliern är nedsatt på lägre än vad den är på 2400+ då är det ju bara att öka multipliern på den men om 2400+ klockar bättre så väljer man ju sjävlklart en sådan man får räkna med att lägga till ca 200kr då.

Av lunar

Ingen som har testat att överklocka en 2200+?

Av lunar

Det finns inte direkt någon större mängd 2600+ som man kan gämföra med 2400+, däremot om det skulle ha funnits ungefär lika många testade 2600+ som 2400+.
Den lilla mängden som har fått över 3100Mhz kanske har fått en bra processor men sedan den övriga mängden 2600+ är inte alls lika effektiva att uppklocka som en 2400+ skulle vara svårt att säga när det är så liten mängd testade 2600+, 2200+ fanns inte alls med.
Men jag vet inte, det är ju enklast att få ett svar på vilken som klockar bäst av dessa eller en slutsats med andra ord.