Inlägg

Inlägg som miyuko246 har skrivit i forumet
Av miyuko246
Skrivet av immutable:

Om du vill ha tillbaka den funktionaliteten kan du installera ExplorerPatcher. Då kan du få det att fungera precis som i windows 10

Den ska jag definitivt pröva, tack så jättemycket!

Av miyuko246
Skrivet av Airikr:

Microsoft tog bort den funktionaliteten i Windows 11. Källa: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows...

Skrivet av jnsson:

Går ej utan 3:e parts program

Skräp då. Tack för svaren!🙏

Av miyuko246

Toolbar-genvägar windows 11

I Windows 10 går det att lägga till genvägar till mappar, länkar mm. direkt i aktivitetsfältet. Genvägarna befinner sig till höger och är bara textlänkar. Man högerklickar på aktivitetsfältet, väljer typ "Add Toolbar".
Jag kan inte hitta det här i Windows 11, och Google visar bara hur man fäster en genväg med ikon, vilket inte är vad jag vill göra.

Tacksam om någon har ett svar! 😄

Av miyuko246
Skrivet av Fenrisulvfan:

Kika på A770, 7600XT och 4060 Ti, för AV1 videokodning och 16GB VRAM.

Juste, av1 ja! Tack, det ska jag kolla in!👍😄

Av miyuko246
Skrivet av [SmR]BMF:

Hejsan

Jag kan inte mycket om redigering och mindre om Vegas men enligt det lilla jag läst mig tll kan en gpu sänka renderingstidetna drastiskt. Utifrån det jag läst mg till tror jag det vore id'e att titta på en 13/14600k och ett lite bättre grafikkort än ett 3050.

Glhf!

Ok, fortsätter fnula på olika kombinationer. Tack!

Av miyuko246

3050 + i7 14700k = sugig bottleneck?

Hej hallå!

Ska hjälpa pappa skaffa ny dator, den nuvarande firar strax 10 år. Det enda krävande han gör är att videoredigera, inget spelande alls, aldrig. Budgeten är typ 20k, och han vill kunna använda den i 10 år till. Han filmar allt i 4K 50fps, vill göra mer multicam-grejer och vill vara framtidssäkrad för ev. 8K.

Eftersom han inte ska spela något tänkte jag spara pengar på gpu och maxa cpu och ram. Han vill bestämt ha en i7-14700k och 64gb DDR5. Jag pushar även för raketsnabb OS-disk (Samsung 980 pro 500gb), samt en något långsammare för filer till aktuellt videoprojekt. När det gäller GPU funderade jag på antingen ett 3050, 6600 eller 7600. Det känns smart mtp att redigeringsprogrammet (Vegas Pro) inte verkar vara så GPU-tungt, men när jag lutar mig bakåt och tittar på listan känns det balansmässigt bara fel med "budget-kort" till i7:an. Helst vill han inte skära ner på någon annan komponent, men bara ett steg upp i grafikkortsklass blir märkvärt dyrare, och mer än 20k tror jag t.o.m han tycker är overkill.

Är videoredigering mer GPU-tungt än jag förstått, och är denna komponentkombo isåfall inte nå smart?

Tack på förhand!

Av miyuko246

Annonsen är avslutad

Av miyuko246

G730 2gb & SATA SSD 250gb

Hej!
Säljer ett ASUS GT730 2gb samt en SATA SSD på 250gb.
Allt är i fint skick, GPUn kommer i originallåda med olika chassifästen (för LowProfile).

400kr för GT730
150kr för SSD

Skickar gärna med Postnord, men swisha först!

Läs hela annonsen här

Av miyuko246

Annonsen är avslutad

Av miyuko246
Skrivet av Kalasis:

400 kr Plus frakt

Sorry, redan sålt. :c

Av miyuko246
Skrivet av billy_0:

300 kr + frakt

Skickar PM!

Av miyuko246

Defekt RTX 3060

Hej!
Tänkte se ifall någon kan ha någon är intresserad av ett typ paj 3060 från ASUS.
Felet är att jag inte får någon videosignal (vit VGA lampa vid boot) efter att ha glömt dra ur kontakten när det åskade i somras. Jag har försökt med allt jag kan komma på, och som längst har jag kommit till Windows med hjälp av en annan GPU för videosignal, och där syns 3060 och ser ut att fungera, men det går inte att boota från det.
Utöver det är kortet väldigt fint, känns tråkigt att slänga, men jag har ingen aning om hur man lagar sånt här. Förhoppningsvis kan någon här göra det!

Läs hela annonsen här

Av miyuko246
Skrivet av Rouge of Darkness:

kan vara mer än en grej som är trasig. svårt att säga.

har fått en dator utslagen av åskan det ända som överlevde var hårddisken.

en polare rökte allt utom moderkortet och cpu en gång.

så helt random vad som överlever om något alls.

och ingen garanti att sakerna är helt döda heller för den delen kan va så att de typ fungerar men efter en tid börjar orsaka div fel beror helt på hur illa det tar.

Alright, fasen vad segt. Tack för svaret! Skönt att få bekräftat att inget går att...bekräfta, typ.

Av miyuko246
Skrivet av tojona:

Hej, jag kan tyvärr inte hjälpa dig med din GPU, hittar inget som man kan testa som du inte redan har gjort. Dock kan jag hjälpa dig med din CMOS, det går bra bara ta ut batteriet ett tag som du säger.

Okej, tack! Testade det, hjälpte tyvärr inte :c Men nu vet jag åtminstone hur man rensar CMOS :>

Skrivet av Rouge of Darkness:

kan räcka att åskan slår ner i grannkomunen

är så ofantligt kraftiga spikar i ett åsknedslag att elspikarna kan levereras miltal.

Läste det senare, störigt. Märkte av att lampan blinkade till och routern startade om en gång, säkert det som strulat till det... Känns dock märkligt att bara GPUn blev attackerad. Borde jag oroa mig för PSUn, även om den fungerar med andra grafikkort?

Av miyuko246

Bränd GPU? VGA led, ingen post

Hej!

Glömde dra ur kontakten till datorn när det åskade senast och har haft problem med vad som verkar vara grafikkortet, RTX3060 efter det. Blev aldrig av med strömmen, men det blinkade till någon gång. Datorn fungerade som vanligt dagen därpå, tills att skärmen helt plötsligt slocknade och grafikkortet (eller PSUn, inte helst säker) började fläkta på 100%. Stängde av med chassiknappen och startade om. 10min senare, samma problem. Testade att stänga av PSUn och trycka på chassiknappen för att få ur ev. kvarlagrad ström. Nu får jag ingen bild ö.h, och moderkortet lyser vitt för VGA-fel... Har testat både ett GT730 och ett 1060, då funkar allt, förutom konstiga drivrutinsfel (NVIDIA Control Panel har försvunnit). Testat att ha GT730 i den undre PCIe släden, starta datorn och då kunna komma in i Bios. Satte sedan i RTX3060 i den övre släden och... instant krasch. Testade nyss att byta plats på korten och kunde då komma in i windows. I task manager syns inget av de två korten, men de visas i device manager och där ser det ut som att RTX3060 fungerar men inte GT730, troligen pga. fel drivrutiner. Prövade slutligen att göra en ominstallation av de senaste NVIDIA GameReady drivrutinerna till RTX3060. Tog till och med ut båda korten och flyttade upp RTX3060 till den övre PCIe släden. Ingen bild och inte heller någon respons från Windows i "bakgrunden". Brukar stänga av datorn med kortkommando, men det fungerade inte.

Utöver ovannämnda har jag testat alla möjliga GPU konfigurationer jag kan och inget fungerar. Fattar ingenting! RTX3060 ser och låter inte trasigt, det är hemsökt känns det som... xp
Verkar skumt att åskan skulle kunnat orsaka det, men kanske är det möjligt. Förstår inte så mycket om PSU och ström.

Tack i förväg ifall någon kan avgöra om kortet går att rädda!

P.S.
Det enda jag inte testat än är att rensa CMOS. Hittar inte...grejen för att göra det med på moderkortet, går det lika bra att bara ta ut det runda batteriet ett tag?

Av miyuko246

Tack för hjälpen! Nu har jag monterat en ny NVME i Lenovo-datorn, eftersom den visade sig bara stödja NVME. Samsung 970 Evo kommer upp i bios nu, till skillnad från innan när disken inte syntes någon stans alls. Jag har dock fortfarande problem med att installera windows... Nu när jag skulle välja diska att installera windows på listades diskpartitions, dock helt fel lagringskapacitet (150gb istället för 250gb). Försökte formatera den med diskpart, men finns den inte. Nu kommer den heller inte upp i windows installern. (ーー;) Har det här något med drivrutiner att göra, eller är m.2 platsen i datorn bara helt kaputt?

Av miyuko246

Okej, tack. Förmodade det, men skönt att få det bekräftat!

Av miyuko246

Hann precis just nu tänka det xd, dock tvärtom tror jag. Den gamla disken är Sata m.2, och laptopen den inte funkar i ser jag nu endast stödjer NVME... Däremot fungerar den nya NVMEdisken i ROG-laptopen, som tidigare körde SATA. Finns det olika connectors, där vissa stödjer båda formaten, och vissa bara ett?
Tack för svaret!

Av miyuko246

Fungerande SSD hittas inte i AMD-datorer, men funkar i Intel

Hej!
Jag har problem med att installera en "ny" SSD i en Lenovo Ideapad3.
Uppgraderade nyligen en ROG-laptop till en snabbare disk, och tänkte använda dennes gamla disk i en laptop vars SSD är trasig.
Nu när jag ska installera Windows från en usbsticka kommer disken inte upp alls. Varken i bios eller diskpart. Först tänkte jag att jag råkat paja den under förflyttningen, men när jag sätter tillbaka den i datorn den satt i från början, fungerar den galant. Jag har även testat att sätta den i min stationära, där syns den inte heller. Det enda jag kan tänka mig vara problemet är några sorts drivrutiner. Original-laptopen har Intel, medan Lenovon och min stationära är AMD. Det här krånglar till det lite extra, eftersom de enda lösningarna jag hittar till liknande problem säger att man ska uppdatera intel rapid storage technology, eller ändra intel-specifika inställningar i bios. (Exempel från denna tråd: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1662721-vart-hittar-ma...

Känns som jag letat igenom halva internet, så om någon här vet något om detta och har någon input att ge uppskattas det enormt! Tack på förhand!