Inlägg

Inlägg som anon349426 har skrivit i forumet
Av anon349426
Skrivet av Chris_Kadaver:

Nä de som köper RX 6000-serien nu och hoppas på att fine wine ska rädda dem känner sig nog rätt brända inom kort.
Det finns inget grafikkort ens i närheten av att vara värt pengarna. E-sport på datorn, AAA singel player på PS5an är det som gäller tillsvidare. Nu har jag ingen aning om det kommer stämma eller ej, men tidiga rykten talar ju om att RTX 5000-serien kommer vara 125% snabbare än dagens kort har jag för mig? Att köpa kort idag blir väl lite som att köpa kort som med nöd och näppe klarade av att ha tesselering påslaget, varpå kommande generationers kort knappt såg någon prestandahit överhuvudtaget oavsett om det var på eller avslaget.

Varför gäller AAA-spel på PS5'an tillsvidare? PS5'an kan inte ens hantera RT, eller high/4K statik i 60-120FPS?

Av anon349426

I spel ger större bild inte mer inlevelse.. mitt tycke.. där är mer FPS och stabil FPS mycket mer inlevelse, samt bra svärta och färger, sist men inte minst, låg MS.

I film ger större yta mer inlevelse, men faller snabbt om bilden är dålig.

Av anon349426
Skrivet av mistahh:

Ångrar att jag köpte spelet (PS5). Borde väntat och köpt det sen när man får den för en hundring eller två billigare...

Finns inte ångra köp hos konsolvärlden?

Av anon349426

Imponerande teknik, synd att mindre inte betyder billigare numera.

Av anon349426
Skrivet av walkir:

Du får nog läsa på vad optimering betyder

Att jämföra Nintendo Switch som presterar under 500Gflops i odockat läge med ett Ti 3050 Mobile som teoretiskt är 10ggr snabbare är kanske inte helt rättvist?

Hade Blizzard gjort sitt jobb, så hade en iGPU (UHD 620 i mitt fall) på ~800Gflops i alla fall kunnat konkurrera med Nintendo Switch.

Antal flyttalsoperationer per sekund är inget bra jämförelsetal egentligen, men borde ge en liten vägledning om prestandan.

Hade dagens PC-spel och OS varit optimerade, så hade jag förväntat mig lång mer (och nära dubbla prestandan). Att Diablo II Ressurected tar över 95-100% GPU samt 8GB RAM redan i menyerna ser nog ingen som rimligt.

''It's 30fps performance seems quite stable, while resolution is typically 900p docked and 720p portable (though it scales down as low as 480p in portable mode at some points, apparently)'' De säger inte om konsolen gör på absolut lägsta med extra lågt.. dvs under specs som datorn har att erbjuda.

Kör med dynamic res som Nintendo gör, hela vägen ner till 480P.. haha.

Finns såklart många fler spel som flyter på bättre ''optimerade'' på din iGpu än på Switchen.. många många fler.

Optimering är och kommer alltid att vara ''sänk grafiken tills det slutar att lagga''

Det syns då konsolerna helt enkelt inte kan optimera till den där jädra RT-tekniken, hehe.. Oj, det med.. eller hålla statik 4k genom hela spelgången, upplösningen ''optimeras'' ner till 480P i intensiva scener för att behålla den där magiska frekvensen på 30FPS som är sååååååå väloptimerat, hehe

Och Gflops och tflops säger ingenting om spelprestandan, absolut ingenting.. det är bevisat så många gånger år in och år ut..

Av anon349426
Skrivet av walkir:

Och samtidigt är många spel långt bättre optimerade där än på PC.

Är faktiskt imponerad av hur bra många spel är på Switch, då min Windows laptop från 2019 har stora problem med att få Diablo II Resurrected spelbart i ens 720p.

Så i spelupplevelse, batteritid och portablitet vinner Nintendo Switch i min bok.

Nej, det finns fler väloptimerade spel på datorn än på konsolerna tillsammans..

I min värld är inte 720P (Dynamic res) medium 30FPS bra optimerat..

Din Windows laptop är säkerligen en sån där notebook med igpu och 4GB RAM.. som du blev pålurad att köpa för 12999:-

För min Windows laptop med en i5 från 10th gen och ett 3050Ti har inga problem alls att köra Diablo II Res i 1080P high och hålla 60fps, kostade 8999:- under Covid-eran.

Av anon349426
Skrivet av heterjagolle:

Av någon anledning har jag aldrig haft några problem med Postnord personligen. Jag har väl haft tur helt enkelt.

Samma här, jag har mestadels positiva erfarenheter av Postnord. De kanske är värre desto längre Norrut man kommer i Sverige?

Av anon349426

och tänk att den VD'n på Postnord kammar hem nästan en halv mille SEK om månaden. Skär ner pengapungen till 70K månaden och fokusera på tjänsterna istället.

Av anon349426

1500-2500:- eller gtfo.

Av anon349426
Skrivet av AlanBean:

För mig är det tvärtom har totalt tröttnat på PC, efter många år av PC byggen och uppgraderingar så blev jag för gammal kanske och intresset dog att hela tiden behöva krångla med drivrutiner, felsöka krascher mm. Riktigt skönt med en PS5a som är låst och stabil. Kör i gång och börja spela både vanliga och Vr spel på nolltid är bekvämt och bra.

Trodde PS5 gpu motsvarade ett 2060 kort… men oavsett så är grafiken sjukt grym och jag har inte sett nåt bättre än tex Horizon Forbidden west o Dlc på PC. Kanske det enda i samma klass med maxat 40xx gpu är Cyberpunk men då kostar grafikkortet mer än PS5an och man får allt strul på köpet.

Grabben har en rätt bra spel PC med 3070ti kort och klagar på krascher så jag får hjälpa med uppdateringar men har börjat tröttna på att även hjälpa med sånt som jag tidigare tyckte var skoj att pyssla med…

Vi har Switch och Xbox Series X också men dom används tyvärr inte, barnen snor hellre min PS5a istället, så jag ska sälja dom och köpa en PS5Pro när den släpps.

Men för min del är slutet på min spel karriär tv soffan med en PS5a som alltid fungerar när jag vill 😃 Och jag är väldigt nöjd och bekväm med det.

Det med krascher är nog att grabben försöker fuska i spel (Diverse 3'e part program) eller tanka ner lite porr som innehåller virus. Uppdateringar kan man göra så det sköts automatiskt, precis som på konsolerna.

Jag personligen har aldrig haft några krascher på datorn.. låter jag datorn och dess spel vara vanilla, dvs inte överklocka, inte modda eller tanka ner 3e part saker så är PC lika stabilt som berget.

Kommer aldrig att röra en tråkig konsol igen.. som att ha en VHS hemma eller nåt.

Av anon349426
Skrivet av medbor:

Prestandan i sig och stabilitet och optimerade spel och mjukvara, det finns en viss tjusning

Men inlåsningen och begränsningarna det medför gör mig ganska ointresserad. När det dessutom varit bökigt att ens få tag i en två år gammal pryl efter så här lång tid och spelpriserna är tillbaka på nära tusenlappen som under nittiotalet…

Steam Deck är nog framtiden för mig

Optimeringen är ''sänk grafiken tills det slutar lagga''

För om optimeringen hade varit sann.. varför klarar då inte konsolerna av RT? Samt att 30-60FPS är väl inte klassat som bra optimerat i mitt tycke, endast standard då konsolspelare precis har kommit in i 60FPS-världen som standard'ish.

Men jag håller med dig på dess begränsningar. Hade konsolerna varit upplåsta hade alla fläskat på med ultra och 4k sedan förväntat sig 144+ FPS som på PC.. och alla blir ledsna när hårdvaran är till för 60FPS, medium/high 1080P sen 1440P i vissa scenario, kanske 4k upscaled. Och givetvis, börjar skrika ''dåligt optimerat''

PC-devs kanske ska låsa alla möjligheter på datorspel på medium 1080P för att få överlägsen ''optimering'' hehe

Av anon349426

Jag personligen kommer aldrig igen köpa en konsol.. dammsamlare under TV-bänken.

I mitt tycke är 7000:- för 3700x och RX5700-prestanda är överprisat. Sen behöva pröjsa för att spela månadsvis..

Av anon349426
Skrivet av Dinkefing:

Känns som pc-portarna bara blir sämre och sämre. Förut brukade spelen utvecklas till pc först sedan konsoll och de var ofta undermåliga.

Inte som det är bättre på konsolerna.

Konsolerna kämpar med 30FPS eller 60FPS och har adaptable res (upplösningen sänks i intensiva scener) och det är långt ifrån att konsolerna kör på höga grafikinställningar.

Men jag håller med dig, spelen idag är uruselt kodade.. devs verkar vara i en liten mini-strejk.. 900:- för en kod verkar inte vara nog.

Av anon349426

Finns inget som lockar med Windows 11.

Speciellt om man använder AMD-system. Hoppas på att 12'an blir mindre Intel-baserat.

Av anon349426
Skrivet av CrispVanDahl:

Nej där slog du huvudet på spiken.
Tänker du inte alls använda RT är det klart att man kan och kanske bör köpa andra modeller.
När jag bedömer korten så försöker jag göra det på fler aspekter än enbart rå rasterprestanda och väljer man att köra med RT aktiverat så är 4070 ett snabbare kort än 6900 och 6950 XT. För mig är det en viktig aspekt då det knappast är något som kommer bli mer sällsynt i spel framgent. Medräknat det lägre effektuttaget och kompaktare storleken så tycker jag att det är en jämnare match mellan de båda.

Som jag tidigare nämnt är det ur denna vinkel jag ser på saken, och oavsett vad så finns det ingen generell sanning med vad som är bäst för alla och just därför tycker jag det är både viktigt och roligt att kunna föra en diskussion här i kommentarerna om vad vi alla tycker.

Och återigen för att upprepa mig från förra recensionen så är jag inte helt blind för det faktum att prisutvecklingen på grafikkort har varit riktigt dyster. Jag försöker dock hålla igång entusiasmen för egen del med ett att försöka fokusera på det som är bra med de nya korten. Annars tror jag det skulle bli ganska monoton läsning i mina tester, men oaktat detta som alltid: Tack för feedback, tack för att du läser och tack för engagemanget!

Men PS5 har inte så bra stöd för RT, ens om nåt stöd alls, och det verkar som köparna inte värdesätter RT så mycket heller då PS5 har sålt över 30M exemplar.

Så, det där med RT-stöd är det slutliga domen, är nog bara fanboism-snack.

Av anon349426
Skrivet av Thomas:

Nja det är väl att ta i. 6k för skärm, 9k för dator, mus, tangentbord?
Men visst låter 40k extremt mycket totalt, även om det är en high end-skärm som en QD-OLED.

finns iofs
https://www.maxgaming.se/sv/datorskarm/34-mi-curved-gaming-mo...

Sen 6950xt för 8000:-
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7278935

Visst köper man ett dyrt DDR5-system kan priset springa iväg om man väljer ett 7000:- moderkort.

Bara säger att.. 40000:- och 3080 även med skärm låter dyrt, väldigt dyrt.

Av anon349426
Skrivet av alebaler87:

Precis köpt ny dator, har rtx 3080 och spelar på ultrawide 2k skärm. La runt strax under 40000 på datorn, skärm, mus tangentbord. Om en nyköpt dator för dom pengarna inte klarar spelet lär dom inte sälja många ex🤣

Du min vän har blivit blåst på ca 25000:-

Av anon349426
Skrivet av ipac:

Skulle iofs säga att PS5 är mest likt 6600XT och att XSX ett snäpp ovanför det (även om det rätt ofta inte märks i praktiken...).

jo, men PS5 GPU verkar inte vara 100% rDNA2 baserat, saknar vissa egenskaper. Xbox har rDNA2 och all dess support inom mjukvaran.

om man nu ska tro på dessa analytiker.

Av anon349426

Tråkigt, jag hade hoppats på ett najs 7800XT.

Av anon349426
Skrivet av Squallie:

Tycker det är helt rimligt att ha som "krav" med lika många kärnor som konsolerna har.

Jag förstår om utvecklare helst vill att spelet ska rulla på med färre, för det är fler som kan spela och köpa spelet då.
Men samtidigt tycker jag ingen som har färre kärnor än konsolerna har någon rätt att klaga när det inte räcker.

Ps4 har 8st kärnor.. slöa som en snigel på torr asfalt men..