Inlägg

Inlägg som Chatterduck har skrivit i forumet
Av Chatterduck
Skrivet av Hakinger:

Jag har skrivit till Vilfos support och frågat vad som händer. Frågade även tidigare då OVPN-försäljningen blev offentlig. Fick då svaret att allt var gott och väl, men som du säger så är ett år utan livstecken på utveckling/patchning ett oroande tecken. Kanske de är nöjda med att ha sålt OVPN så de inte känner någon motivation för Vilfo? Antar att det inte är så många som köpt den. Frågan är vad man ska satsa på istället? Finns det några alternativ? Kan man med t.ex.pfsense göra samma saker? Hårdvaran är ju bra i alla fall.

Det går att få samma funktioner med PfSense som med Vilfo, har för mig att Vilfo bygge på PfSense och var mer som ett användarvänligt skal över PfSense. Jag har satt upp en PfSense router med VPN uppkoppling mot specifika enheter. Kom ihåg att jag hade ett h-vete att komma på hur man öppnade en port i VPN uppkopplingen mot just en enhet, är inte nätverks tekniker. Men finns många YouTube videos där ute med hjälp och Netgate som gör PfSesne har ett användarforum där jag fick bra hjälp, även på ganska "dumma" frågor.

Av Chatterduck

Nu har det gått ett år sen senaste uppdateringen så Vilfo får väl anses död. Nu vet jag inte om den ändå har fått säkerhetsuppdateringar under året, har den den är det lugnt att använda Vilfo.
Har Vilfo inte fått några säkerhetsuppdateringar på ett år är den inte säker att använda och ska kopplas bort från nätet för att man ska slippa problem.

Av Chatterduck
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Hur blev det efter uppköpet av OVPN? Är ni kvar som kunder?
Senaste gången jag hade tjänsten aktiverad var i början av förra året och är sugen på att köpa igen men är tveksam till om det är lika bra som det var förr..

Jag blir kvar, använder OVPN för att få ett fast IP och köra servrar hemma. Slipper jag beställa fast IP av ISP och blir lite mer anonymt. Sen orkar jag inte konfigurera om routern igen.

Av Chatterduck

PIA VPN har fått bra omdöme…

Av Chatterduck
Skrivet av Follow90:

Stämmer, öste på som bara den under en black friday

Gissar att du fick en bra deal, ska hålla utskik.

Av Chatterduck

Vi behöver jorden fast planeten behöver verkligen inte oss, vi sabbar ju bara allt så kanske inte helt fel om vi blir utrotade.

Av Chatterduck
Skrivet av Tinkerbeard:

+1

Håller helt med. Man bör tänka att man ska kunna lämna husnycklar, kreditkort etc. utan att man ska känna det minsta lilla osäker. Då har du hittat rätt. Alla får göra sin egen uppfattning, men Mullvad är den som egentligen är den enda som jag kan tänka mig att byta till och som jag varmt rekommendera vem jag än pratar med.

Använder Mullvad browser en del, den är riktigt bra. Är Tor läsaren utan Tor delen. Kommer med Ublock origin och känns integritet säker. Fri för alla att ta hem.

Av Chatterduck
Skrivet av Follow90:

2372 dagar kvar.
Hopp då får man väl bara lita på dem att de inte blir några förändringar mer än ny ägare

Har du betalt för 6år, alltså till 2029??

Av Chatterduck
Skrivet av Kalasis:

Fick detta från deras support:

Hej! Kommer inte bli några större skillnader, jag kan lova att data inte kommer skördas och säljas. Tjänsten kommer fortsättningsvis drivs precis som innan utan några loggar. OVPN, precis som tidigare, drivs fortfarande från Sverige under svensk lagstiftning.

Man får fråga sig, litar jag på Ovpn?
Ja, var kund hos Ovpn.
Nej, väl någon annan vpn tjänst.
Då man tunnlar all ens trafik genom vpn leverantörens servrar måste man ha förtroende för tjänsten.

Av Chatterduck

Jag ser ingen anledning till att panik byta vpn leverantör, möjligt om framtiden säger annat fast det tar jag då.

Av Chatterduck

En nackdel med Mullvad är att de inte erbjuder fast IP vilket Ovpn gör. Underlättar när man kör servrar bakom vpn.

Av Chatterduck
Skrivet av Tinkerbeard:

Blir det ett byte så blir det till Mullvad. Dock har jag inte samma goda erfarenheter rent tekniskt. Högre latency och en del packet loss. Mycket mer verifieringar på hemsidor pga svartlistade IP-adresser. Samt att nästan inga streamingtjänster fungerar. Vilket det gör med OVPN då dom routar specifikt trafiken till/från streamingtjänsterna via inhyrda servrar.

Jag kommer sitta kvar i båten ett tag till, men så fort jag får en bad feeling så blir det ett byte rakt av, även fast jag har mycket tid kvar. Man måste våga ta sin data på allvar.

Upplevde precis samma strul när jag provade Mullvad vs Ovpn. Det var det som var bra med Ovpn att de inte var jätte stora och flög lite under radarn.

Av Chatterduck
Skrivet av Curik:

Det gick inte när jag provade då dom kollade så att adressen på mitt Mastercard stämde överens med adressen i Argentina. Vilket den såklart inte gjorde.

Ok, jag tror dig men det fungerar för mig.

Av Chatterduck

Går att få Youtube Premium familj för 33kr/mån stället för 179kr/mån.

Så här gjorde jag..
Sa upp mitt Youtube familje abonnemang och väntade tills det gick ut. Skaffade NordVPN i en månad och kopplade upp mig mot Argentina.
Gick in på Youtube.com, nu kom jag till Argentina versionen. Valde familje-prenumeration, angav en random adress i Argentina via GoogleMaps och betalade med Revolut Mastercard, Visa fungerar inte. Sen fungerade alla familjens enheter direkt, de behövde alltså inte ansluta mot Argentina och nu rullar det på.

Går säkert att få ännu billigare om orkar googla efter en gratis VPN och förmånligare kort än Revolut.

Av Chatterduck

Vilfos roadmap är tillbaka, ett livstecken iallafall.
https://www.vilfo.com/sv/roadmap

Av Chatterduck

Jag verkligen älskar Nintendos egna spel som Zelda, Mario Kart, Luigi's Mansion. Haft alla konsoller och trots att jag närmar mig 50 strecket kommer det att bli fler konsoller. Med det sagt tycker jag oxå att Nintendo har blivit ett girigt bolag som gör allt för att ta så mycket betalat som möjligt av sina kunder. Spelen är dyra och all denna återvinning av gamla spel där du måst köpa spelet igen även om du har ägt det tidigare.
Senast nu var det MarioKart som jag hade till Wii U med extra kontroller, rattar och allt. Sen kom nyheten att det kommer nya banor, super kul! Fast då behövde jag köpa spelet igen till Switch med nya kontroller och rattar och dessutom betala ännu mer för att få de nya banorna, där de flesta banorna inte var nya utan från tidigare MarioKart spel. Suck...
Har lagt många många tusen på Nintendo genom åren så har inget direkt dåligt samvete för lite hackande med Yuzu.

Av Chatterduck

Går det att emulera Switch?? Det måste jag prova!
Innan nån vill ha mitt huvud på ett fat så vill jag säga att jag äger en Switch, bara kul att "hacka" lite...

Av Chatterduck
Skrivet av trudelutt:

Coolt! Funkar den då? Vad gör du med den? Vill gärna höra mer om du installerat Linux (vilken dist?) och om du benchmarkat någonting eller så.

Fungerar.
La på Debian. Tänkte köra den som Tor relä. Mina Linux kunskaper är lite begränsade men har du förslag på nått benchmark kan jag köra det och återkomma.

Av Chatterduck

Blev nice!
Fick en Pentium N3700 Pentium istället då N3160 Celeron var slut. 10 dagar lev tid till brevlådan, inga extra avgifter.

Av Chatterduck
Skrivet av Hakinger:

Inte nån expert, men jag tänker som så att om man tar in någon "samarbetspartner" eller han kanske sålt OVPN/Vilfo till Pango? så kan det tyda på att det inte bär sig att stå ensam? Vad gäller Vilfo kanske de inte gått så bra, inte minst med tanke på priset. Den är ju inte till för "vanligt" folk så att säga. Men lite konstigt om den inte sålt kan jag tycka, mig veterligen finns det ingen konkurrent med lika kraftig router som klarar av att kryptera 1000Mbit/s och de olika möjligheterna till split tunneling som Vilfo har. Men vi som använder den är kanske en alltför liten nishad grupp?

Nåja, vi får se vad som händer. Jag har betalt OVPN till 2025 och Vilfos "Pro" till början av nästa år.

Har betalat OVPN med fast IP för knappt ett år nu. Är lite sugen på deras Vilfo fast antar att det är smart att sitta lugnt i båten nu.