Inlägg

Inlägg som vrok har skrivit i forumet
Av vrok
Skrivet av Wiggin:

Varför ska EU ha rätt att diktera hur de vill att deras marknad ska se ut men inte Apple?
Nu förstår jag att EU och Apple inte är samma sak, jag har hört folk förklara det förut, ungefär som att det var det jag hävdade, så jag vill försiggå den "diskussionen" med att påminna om att jag jämför dem i perspektivet av marknad och ekosystem, inte företag och samling länder.

Jag vände bara på hans argument som var att den med makten dikterar villkoren. Du däremot svarade på din egen fråga. EU är en samling nationalstater med mandat från sin befolkning att utforma lagar och regler som gynnar befolkningen i stort, inte enskilda företag. Att försöka undanta det med att man jämför ur ett perspektiv som inte är baserat i verkligheten är inte ett bra argument. Frimarknadsidealister är föga bättre än kommunister i detta avseende.

Av vrok
Skrivet av qwertylol1:

Förstår inte varför utomstående ska ha något att säga till om hur Apple ska jobba? Gillar man inte deras produkter så låt bli att köpa de, svårare än så är det inte.

Gillar man inte USA/EUs konkurrensregler kan man lämna deras marknad och sälja sina produkter någon annanstans.

Av vrok

Blivit tvungen att börja använda iPhone på jobbet och har då börjat pilla med den för att försöka kunna använda den utan att bli galen. Mitt intryck är att det är en dyr mormortelefon med undermåliga notifikationer, settings, gester, tangentbord, diktering, röstassistent samt fult och omodernt UI. När man frågar kollegor som har iPhone privat (dom flesta) om hur man ändrar t.ex. haptisk feedback på tangentbordet, eller var/hur man slår på Carplay, så har dom ingen aning om vad jag pratar om för deras interaktion med sin telefon är begränsat till att trycka på app-ikoner. Detta resulterar i att dom sitter med Google(!) maps med telefonen i handen eller knät för dom vet inte vad Carplay är och tror att diktering ala Gboard är scifi.

Så min teori är att människor i stort är aningslösa flockdjur och köper det dom har hört talas om och som andra använder i deras krets, men dom har ingen aning om eller intresse att ta reda på vad det är dom har köpt egentligen och hur man utnyttjar dess potential till max. Det enda som är viktigt är att Snapchat och Instagram historiskt fungerat bäst på iOS.