Inlägg

Inlägg som Radovic har skrivit i forumet
Av Radovic
Skrivet av Baxtex:

Jag tycker Android är moget. Föredrar stabilitet och säkerhet framför features. Bättre att göra features mer "modulärt" dvs med appar.

Agree. Bästa sammanfattningen.

Av Radovic

Ytterligare en Android version.

Okej...de har oftast samma sak och basfunktioner...

Av Radovic

Vad hemskt...

Skrivet av dagas:

Jag beklagar. Min pappa dog för några år sedan. Min moster med. Min morbror är döende och har månader. Min mamma är döende men har nått år förhoppningsvis.

Jag är 37 och har barn och är väldigt rädd över att vara ensam ”vuxen”. Känns sjukt att plötsligt vara den som ska vara äldst. Har alltid känt att jag måste fråga de äldre om råd hela tiden.

Jag har inte jättemycket att komma med gällande att hjälpa till. Jag har låtit andra sköta det för jag känner bara att jag lite klarar det men snart måste jag ju.

Det fanns till begravningen i dödsboet för pappa men inte mycket mer än så. Var några tusenlappar över som använde för att hjälpa mamma med en begagnad bil för hennes inte klarade besiktningen.

Jag har inga syskon förutom mammas mans barn men har väldigt liten kontakt med dem då jag och dem redan var tonåringar då mamma träffade honom.

Jag vet inte vad min text ska hjälpa till med. Beklagar att jag inte kunde hjälpa till bättre.

Edit: Detta kanske inte hjälper men som jag förstod var han 91 så det var ett långt liv åtminstone. Mina släktingar verkar alla dö strax efter pension. Låter som din pappa haft ett långt och bra liv och det är väl åtminstone positivt.

"Mina släktingar verkar alla dö efter pensionen".

Jag kan inte förklara varför eller hur (är inte läkare) men det du skrev fick mig att känna ett stort svart 🖤 hål (som när man tömmer olja på en bil, eller ännu hellre som en svart orkan) i bröstet. 😔😢

Min far känner jag inte (drömmar, vad gör honom lycklig, filosofiska/religiösa tankar, berättelser från hans ungdom etc.) eftersom han är så karg och talar inte i onödan.

Min mor är emotionellt frånvarande - pragmatisk. Jag har inga foton från barndomen och de minnen man hade (att vara ute med båten eller nån resa till en släkting) de är FÅ.

Min bror är ytlig och talar bara om alla prylar han har köpt. (Samtalet: "Ahhh du köpte nya skidor med den Och den finessen ahhh kul...*mellansnack*...ahh så du måste gå nu...ahhh okej ha det bra"). Så jag har ingen släkting som är mer vältalig eller på samma nivå som jag. 😔

Så jag - ur ett släkt perspektiv - är för mig själv. Och det börjar märkas när man blir äldre (jag har inga barn och är inte gift) så är nästintill så att man kommer ta ner skylten plus göra den sista resan själv (som det ser ut nu i alla fall om man inte gifter sig snart).

Jag försöker göra kul saker men det är inte lätt att leva livet varje dag eftersom rutinen är livets värsta fiende, ja om man nu ska leva livet.

Jag ska försöka flytta till Ukraina för där verkar man bry sig om familjen på ett annat sätt. i Sverige verkar alla så torra: "Tala inte mer än nödvändigt".

Jag hoppas att alla som har det bra, har det bra. Att alla som har det mindre bra, får det bättre.

Jag har sagt det i andra trådar på olika sätt:

Jag önskar att alla får vara lyckliga och ha medvind i segelbåten... ⛵ ❤️

Av Radovic
Skrivet av Mindfighter:

Det här är problemet med halvsyskon/särkullsbarn som inte genomför arvsskiftet efter sin förälder om den dog först, de är kvar som dödsbodelägare men har inget ansvar. Satt själv i den frustrerande sitsen efter farsan.

Varför vill inte syskonen hjälpa till 😲? Vill man inte hjälpa och stötta varandra som syskon? 🤔 Jag tycker det är konstigt. Visst man kanske inte är *gossyskon* (själsfrände) med varandra men vill man inte to a bare minimum hjälpa varandra att ta sig förbi det svåra? Unbelievable...😔

Av Radovic
Skrivet av Mindfighter:

Ja, såg det nu, då är det bouppteckning som gäller eftersom han ägde fast egendom.

@beginner: "Vet inte hur det kommer fungera med alla abonnemang han har. Telia, mobil, tv och bredband. Vattenfall. Banklån på huset. Hemmaförsäkring osv. Allt stod på honom. Kan jag ta över abonnemangen rätt av?"

Abbonemang brukar frysas, telia hämtar in listor på anmälda dödsfall t.ex., men det är bra att ringa runt, förklara att din far dött, alla företag har rutiner för det och är väldigt hjälpsamma, är du skriven på samma adress så kan du eventuellt ta över abonnemang eller nyteckna i ditt namn samtidigt när du ändå pratar med dom. Banklånet hanteras som del i bouppteckningen.

Jag har för mig att man skaffar ett intyg på dödsfallet och så skickar man det till respektive bolag som då pausar eller för över abonnemangen i ditt namn - beroende på vad du indikerar i pappret.

🤗 Beklagar sorgen. Det är alltid extra jävligt när personen står en nära. (Syskonen verkar inte bry sig vad jag förstått av inläggen). Ät något. Försök att gå igenom hemmet bit för bit, som någon sa det kan fungera som Minnenas allé/terapi/lycka etc. 🤗

Av Radovic

En sak till:

Jag fatter inte hur kommuner tänker 💭 de är beredda att lägga ner pengar på struntsaker (konferenser, religiösa projekt och galna markköp utan värde) men att höja en lön med $300 för någon somde facto är en besparing för kommunen, om inte med miljoner kronor så i alla fall för 100.000 tals kronor varje månad. Då är ju en löneökning på $300 ingenting, eftersom löneökningen tas från alla de pengar som den medarbetaren sparar in i andra änden. Men men...:/ 😑

Av Radovic

@lillaankan_i_dammen: Yes jag håller med om allt du sa. Sen är det ju oftast så att en organisation har folk som kan sina saker efter fingertoppskänsla.

Men när folk slutar kan man förlora mycket på det hela i vinst ✌️ oavsett om den är i pengar eller på det sociala planet 🌏 har mycket informella och formella kontakter, nätverk etc.

En annan kvinna jag är bekant med (inte mer än så) jobbade som upphandlare mot kommunen. Jätte trevlig, driftig och framåt 🔛 riiiiiiiiiiiiktigt ON som den blå skylten indikerar.

De hade ALLTID kunder och bra priser i upphandlingarna. Hon slutade sen och "kundbasen" eller förhandlingsläget gick ner till hälften till BASIC. Too bad so sad för kommunen som inte uppskattade hennes driv. Oerhört kompetent. <3

Av Radovic

Svara med samma mynt...

Skrivet av AllMessedUp:

Hade medarbetarsamtal nyligen där alla punkter var enligt eller över förväntan.
Därefter hade vi ännu ett samtal där man får prata lite och tjata om att få högre lön.

Det konstiga var att jag på detta möte blev placerad precis "under förväntan", dvs helt annorlunda om vad som sades på medarbetarsamtalet.

Får inte ihop det i min hjärna, fick ingen förklaring heller varför. Och inget som har påpekats förr. Väldigt ologiskt.
Kändes bara som att man ville få mig att inse att jag kommer få långt mindre lönehöjning än vad jag sade att jag tyckte jag var värd / ville ha. Typ "Förvänta dig ingen lönehöjning"...

Tråkigt, trivs med jobbet men man blev fan ett frågetecken efter detta.

Skrivet av anogr:

Jag känner igen det där. Jag har haft olika jobb hos några svenska storföretag och upplevt många konstiga utvecklingssamtal och lönesamtal. I stort sett spelar inte arbetsinsatsen någon roll alls, lönelyftet är samma för alla ändå. Jag har bytt jobb flera gånger av just den anledningen. Exempelvis att arbeta proaktivt för stabila IT-system uppmärksammas inte alls. Däremot har jag hört många få beröm för att de löst incidenter som aldrig borde hänt från början.

Små företag är bättre arbetsgivare men det kan variera stort med vem som är chef. Att köra eget är på sätt och vis bäst.

Företag som ignorerar att:

a) arbetsinsatsen inte spelar någon roll
b) man arbetar Pro Aktivt (som ett proffs)

de kan ju inte se värdet av Dig och då är det enda rätta för Dig att inse detta och helt enkelt inte se värdet av att företaget inte ser värdet av Dig.

Det är som att säga att man ki##ar på sina medarbetare. Det är ju en förolämpning.

Nåt år kan man kanske köpa argumentet som ny 🆕 men inte efter ett KORT tag 1-2 år på sin höjd när man bevisar för arbetsgivaren vilken kvalité person denne har i sin hand: pålitlig, duktig, driftig, kunnig, bra spelare etc.

Jag såg något fall (privat företag, liten personalstyrka) där en kvinna steppade upp och verkligen visade framfötterna. I korta drag:

a) hon sänkte lönerna för alla samt henne själv
b) hon visade att hon gjorde allt för företaget
c) företaget kom på fötter = alla fick höjda löner
d) hon blev Second in Command efter VD med fullt förtroende och löneökningar till alla i företaget.

Tufft när folk har st@ke och förmåga att kunna se runt hörnet för att vända skutan till sin egen fördel. Det är ju väldigt få som är beredda att "vänta på det goda" med utsikt att få tre gånger ✖ så mycket lön OM man bara väntar på att de tuffa tiderna går över (vilket de inte gör av sig självt så klart).

Ett trick som hon gjorde mot kund det var att inte ta ut inkassoavgift (när ärendet INTE låg hos inkasso), vilket företag annars kan göra per automatik, utan tog bara ut den faktiska portokostnaden.

Ett annat trick hon gjorde var att säga: "Betala mig imorgon så får du 10% rabatt. Eller betala i slutet av månaden men då vill jag gärna ha in hela beloppet".

Skoj och ytterst trevligt när bolag är familjära på riktigt och inte bara: "policy-nu-ska-vi-ge-sken-av-att-vi-bryr-oss" -attitude. ❤️ Det är sådana företag jag helst handlar av. <3

Av Radovic

Jag kunde förhindra en fördyring av ett abonnemang för att operatören - i sitt kontrakt - hade skrivit att: "Efter bindningstidens slut fortsätter abonnemanget att gälla under samma villkor, som vid avtalets ingående, med en månads uppsägningstid".

Eftersom operatören hade missat att skriva in:
° (...)med en månads uppsägningstid ömsesidigt från endera parten med en månads meddelande härom(...) eller något liknande/i den stilen, så är det bara jag som kan säga upp mitt abonnemang.

Så operatören gör allt för att försöka hitta på nåt vis som kan ge dem rätt att avsluta abonnemanget. Hittills brukar de säga (till domstolen) att: "Vi ber er därför att vara uppmärksama på att kunden har ett abonnemang hos oss som inte är giltigt och där bindningstiden har gått ut".

De vill få tillbaka rätten att höja abonnemanget plus ➕ att kunna avsluta det med en månads uppsägningstid från deras håll, genom att skicka meddelande härom. Varför? Jo för att operatörer sällan erkänner sina egna misstag.

Av Radovic
Skrivet av palusa:

Håller med dig. Men fram till dess får man helt enkelt jaga för bra priser. Bara hota med att byta. Brukar funka prima

Även larmet betalar grannen för 480kr/mån jag har precis allt som går att få typ i prylar betalar 298kr 😁

Tyvärr blir Jakten den Tvingande Akten... Schysst att Du fick ett lägre pris på Larmet. Och larmfirmerna har marginaler. *Synd* att de inte är beväpnade som i Latinamerika bara. I någon tidning 📰 så sa en före detta tjuv: "Det tjuter och låter lite". Utryckningstiden brukar vara satt till 30 min eftersom larmfirmorna prioriterar bolagen eftersom de betalar mer.

Som jag sa i larmtråden: väktarna är professionella fönstertittare. Men men...det är som det är och som det inte skulle vara... De lämnar mycket i övrigt att önska...

Skrivet av RaidSoft:

Företag kommer tyvärr inte sluta hålla på med sånt här så länge de kan komma undan med det, enda sättet jag kan se det ändras är om de tvingas göra rätt för sig av lagen (och även då skulle säkert flera försöka komma undan med det ändå av "misstag")

Så är det och därför behöver internetsidan en Gamle Trofast lag. Och en Victim Rights Law (för äldre och funktionshindrade avseende bedrägerier).

Av Radovic
Skrivet av dan@work:

Härligt ändå att en annan har kört med kontantkort i över 25 år. Lycka till att lägga på skumma grejer på min icke existerande mobilräkning.

Pröva lyckan (att fakturera på kontantkort) får 🐑 en helt annan innebörd...

Av Radovic

True true... :)

Skrivet av palusa:

Det är ju inte alltid samma kampanj men när väl räkningen är högre en månad så får man surfa in på sidan och då dom ju höjt. Dom har ju ofta ”bli kund nu och få rabatt i 6mån, ett år eller whatever och då ringer jag helt enkelt och säger att jag är minsann en trogen kund. Dom har gett mig erbjudandet varenda gång.

Har en kompis i samma stad som mig. Han ringde aldrig och betalade mer för 100/100 än jag gjorde för mitt. Man måste ringa. Gäller ju egentligen dom flesta tjänsterna som tex Larm med för den delen.

Mjo det är så sant som det är sagt. Och i larm tråden diskuteras samma fenomen, att man måste ringa för att få den ekonomiska uppmärksamhet som man förtjänar.

Fast Det skulle egentligen räcka med att man är Gamle Trofast hos bolaget.

Det som gör mig illa berörd är när gamla (sätter sin tilltro till Telia) har Telia och blir behandlade som #k3t. Utan att få någon form av Gamle Trofast Rabatt.

Bolag är svin. Ge sig på gamla och unga vuxna som nyss börjat livet. Kom ihåg Pontus i Plus ➕ med den stora Landstingsräkningen som inte han hade skapat.

Fy f@n...bolagen tjänar så mycket pengar på oss att man behöver inte vara där och vrida tutten lila på de gamla och unga. 😶

När jag fick min första lägenhet (och internetuppkoppling som gick via hyresvärden via någon konstig faktureringsmodell) jag menar man hade föga aning om vad Inkasso eller avgifternas namn innebar för någonting. NOW: på den tiden hade jag en hög lön så jag betalade in allt i tid (nån gång blev jag efter med hyran i två veckor).

Det som stör mig något så grön 🥗 jävligt är att bolagen gör allt för att sugaa tutten lila på oerfarna människor eller utsatta människor (som exempelvis den där bostadsrättsföreningen som ville och gjorde allt för att försöka få bort en 80 dam från sin bostad medan hon var inlagd på sjukhus. Hon betalade alla hyrorna via Postgiro, men BR "retunerade" en hyra så att hon skulle komma i otakt med alla andra hyror) så jag tycker gott 😋 att bolagen kunde införa Gamle Trofast-principen i lagstiftningen, precis som när Bill Clinton införde att offer för alltid har rätt till ersättning och annan adekvat hjälp. (The Violent Crime Control and Law Enforcement Act of 1994, commonly referred to as the 1994 Crime Bill, or the Clinton Crime Bill, is an Act of Congress dealing with crime and law enforcement; it became law in 1994).

Av Radovic

Detta kan ju låta dumt (och ska inte behöva göras) men har ni funderat på att byta leverantör?

Av Radovic

Hejsan grabbar!

Sverige är bäst. Men:

° det jag gillar med ett annat lands lag är att om man får något på fakturan "av misstag" enligt operatören så kan man överklaga det hela till Det landets motsvarighet till PTS

° i Sverige finns det en konsument avdelning för svenska PTS men som sitter mest och sover där (enligt mig), utan att hjälpa kunden om eller när denne hamnar i gränslandet för vilka köp som är legitima vs. inte legitima

° i detta lands PTS kundtjänstavdelning så kan kunden som sagt överklaga "obekanta och för kunden ej beställda SMS [OCH MOTSVARANDE andra tjänster]"

° operatören måste bevisa att kunden inte har köpt tjänsten via operatörens system (SSID tjänst t.e.x.)...och kan ni tänka er grabbar, hur många gånger ✖ operatören avskriver ärendet per automatik... För det kan väl knappast vara så att operatören har aktiverat något av misstag som 90% av kunderna inte vill ha? Det är väl knappast en möjlighet eller?

Det jag vill ha sagt är att vanligtvis så måste man överklaga saker via allmän domstol MEN då det landets medborgare hade fått mer "spel och strunt" via mobilfakturan, som ingen vill ha (för det kostar pengar) så införde man en Förkortad överklagandeprocess (proceso administrativo abreviado) via PTS för att domstolarna inte skulle bli överhopade av av småmål som skulle ta upp tid och lust för alla andra större mål.

Personligen ser jag ingen mening med mobilspel. Eller ineffektiv skatteplanering heller för den delen. Så onödigt...

Av Radovic
Skrivet av palusa:

Betalar 286 för 500/500 hos bredband2. Varit kund i drygt 8 år. När dom höjer ringer jag och gnäller och får gällande kampanj varje gång.
<Uppladdad bildlänk>

Får du den kampanjen varje gång? Men det betyder ett du måste ringa för att få samma kampanj right?

Av Radovic

South East...

Intressant att i sydöstra Europa har man samma hastigheter som i Latinamerika (förmodligen med samma dyra priser med mer pay less play).

Av Radovic
Skrivet av SirMacke:

Trött och arg.
HPE server brukar vara bra, sällan bekymmer.
Skulle köra SPP på en maskin ikväll, DL380 Gen10.
Körde reboot och nu är det massor av röd text vid start..

EDIT:
iLo var också trött, ibland blev det iLo reset som tog 10 min var gång innan jag kom åt den igen.
Efter mycket om och men så kunde jag uppdatera iLo + BIOS via iLo och är nu uppe igen.

Gott 😋 att det fixade sig. 😊 <3

Av Radovic
Skrivet av mrqaffe:

Och glöm inte att kontrollera länkhastigheten på alla portar som är inblandade i den väg trafiken tar när det strular, om du har en halvdålig länk nånstans så kan den startas på 1000 Mbit men upptäcka att det uppstår för mycket fel och så ställs den ner till 100 Mbit.

Det är ju precis det här ➕ som jag misstänker. J@vligt mysko hela grejen. Som att be en vägg att tala till en fast den är stum, men kommunicerar med dig via teckenspråk fast väggen varken har armar eller ben... Hur gick det till liksom...

ISP'n har ju ingen anledning att strypa (betald) hastighet men kan DE ha något fel i sin utrustning? 🤔 :S

Men sen kan det vara något kompatibilitetsproblem eftersom, när ni kopplar in Ethernet cable direkt mot dosan så får ni ut full rulle kanelbulle (speed).

Nån variabel i utrustningen...lika mysko som den talande stumma väggen utan armar och ben...:S :S

Av Radovic

Jag har nog aldrig tänkt så mycket som jag har gjort idag. Tanke 💭 mönster av typen:

Vad kan det vara?
Vafan kan det vara? :S
*Kliar sig i huvudet* :S

Gick in/loggade in på min router och det finns ett CENTER För TV och ip telefoni tjänster.

Aktivdrade detta och DEN aktivationen stängde av internet totalt. SÅ jag tror att det är en dålig konfiguration som "blockar signalen lite halvt om halvt".

Och ni har den inte i bridge mode? Eller mesh?
Alla vet ju att det går att ge allowance till routerns portar och jag vet att detta har nämnts i tråden men men...

Det *enda* jag kan tänka mig är att det är något i IPS:ens utrustning som strular "innan/bakom" fiberdosan...i ISP's utrustning helt enkelt... Detta eftersom ni har provat flera gånger med flera routrar. 🕳️ 👀

Av Radovic

Det finns ju inte så mycket att säga av vad alla andra har sagt:

a) bra för äldre
b) bra för handikappade (synskadade vad vet jag ).

Allt detta ligger helt i linje med att göra samhället mer lättillgängligt för alla.

Ni skulle se hur det ser ut i övriga delen av världen 🌏:

Har man "tur" så finns det EN eller TVÅ wheel chair ramps och detta i nåt överklassområde. En ramp i parken och den andra rampen vid ingången i den lokala affären... Det är ju lite slött av kommunens styrelse att sparsmakat spara in på dessa saker.

Dock: så är folk m e r försiktiga med att hamna i rullstol eftersom det allmänna inte betalar rehabilitering och utrustning så som i Sverige.

Så man ser inte många handikappade i vissa länder. Vilket jag tror att det beror på en sundare mathållning.

Jag frågade en drug store om det finns medicin för schizofreni eller t.e.x. ADHD, Tourettes syndrome eller vad vet jag.

De blev förvånade 😲 och sa:

a) det *finns* men under strikt läkarkontakt och med intyg + recept
b) de tog nästan lite "illa upp" (informellt menar jag vibbar i drug store etc.) eftersom man "gick in och frågade" om ett tungt och ej vanligt område
c) (det mest anmärkningsvärda är att) de hade inte något av dessa mediciner inne på lager just för att det är mer ovanligt att en medborgare skulle be eller fråga om dessa sortes mediciner än vad det är att ha en Biträdande Unicorn som moraliskt stöd och vittne vid löneförhandlingarna.