Inlägg

Inlägg som Birmicii har skrivit i forumet
Av Birmicii

Placering av radiator och dess fläktar

Hej! Har precis fått hem min nya dator där jag själv har valt respektive delar. Jag har en fundering kring varför radiatorn är placerad som den är men också radiatorns fläktar..

Om vi börjar med fläktarna, så är dessa RBG-fläktar satta på baksidan av radiatorn mot plåt delen så dessa inte syns. (Finns små lufthål och dammfilter i plåten). Finns det någon anledning till att dessa är placerade så? Rent estetiskt så är det ju inte alls snyggt då jag har en glas chassi där man ser rakt in. Har inte heller sett något tidigare bygge som placerat fläktarna på liknande sätt.

Varför har man gjort så, finns det någon specifik anledning? Man vill ju gärna ha fläktarna på insidan så man ser dem när datorn väl är i gång.

https://www.dropbox.com/scl/fi/eahsmyhztamc3mnx075sv/Foto-2023-1...

https://www.dropbox.com/scl/fi/nhxle8pamq8jrvudz30ou/Foto-2023-1...

Någon som har några insikter på detta?

Radiatorn
Jag har för mig att man vill sätta så att slangarna från radiatorn går ”uppifrån” och ner till CPU för att den lilla procenten luft som finns i kylaren inte ska samlas i pumphuvudet. Men nu går slangarna ”nere ifrån” och upp. Radiatorn är ju fortfarande högre än vad pump huvudet sitter så kanske inte spelar någon roll? Men vill gärna höra era åsikter.

Som det ser ut nu så har jag radiatorns fläktar som insug, 3x fläktar i botten av chassi som insug och 3x i toppen som utblås och 1x bak som utblås. Är det korrekt eller bör de förändras på något sätt?

Vattenkylare: Arctic Liquid Freezer II 240 A-RGB
Chassi: Lian Li PC-O11 Dynamic Mini Svart

Tack på förhand