Inlägg

Inlägg som Ragin Pig har skrivit i forumet
Av Ragin Pig

All respekt för hemlängtan men samtidigt väldigt tråkigt tycker du varit grym under din tid här. Lycka till UndaC, hoppas du inte försvinner från forumet.

Av Ragin Pig
Skrivet av Muddyvaines:

Hejsan gott folk,

Tänkte höra om det är någon annan än mig som är så ofantligt vilsen bland spel idag.
Känner mig bara less på alla spel och inget som speciellt lockar mig. Det känns som att förut hade man alltid något spel som man kände att bah "Yes, nu jävlar ska jag hem efter jobbet och spela!" men nu sätter jag mig vid datorn för att sedan bara... sitta och leta efter spel eller fastnar på någon stream eller annat... Senaste tiden har jag bara slagit igång en stream på ena skärmen och slöfarmat i D3 tills jag ledsnat och bara gjort något annat.
Har prövat en massa olika spel men inget som fastnar igen. Annars spelar jag allt ifrån Tarkov, WoW, Diablo, Battlefield-serien.

Vad fan ska man göra? Undvika och spela helt ett tag för att se om lågan tänds igen? Har jag FÖR många spel på Steam och alla andra spelklienter eller vad?

Mvh

Alexander

Så där har det varit för mig i många år. Om inte tidigare så i alla fall sedan jag började jobba ordentligt. Tycker inte man ska tvinga sig själv att göra saker man inte känner för. Ta en paus och spela om du känner för det. För egen del kommer det perioder där jag får upp lusten igen för att sedan avta.

Av Ragin Pig
Skrivet av during:

För att spela djävulens advokat lite, officiell kopia tror jag inte finns som juridisk term, och kompensationen är väl baserad på spelningar av ett verk, iaf för musik. Så om du ladder ned till offline, stänger av uppkopplingen kan du lyssna på låten fram tills abonnemanget går ut utan att ladda upp infon om hur många gånger låten spelats, ergo ingen ersättning (om information för offline spelningar ens ersätts).

Jag är inte jurist så att det inte är en juridisk term stämmer säkert. Men köper du t.ex. en cd eller film så är det inte heller ett original utan en massproducerad kopia, en officiell - laglig kopia. Att en app temporärt sparar ner media för offline spelning är inte annorlunda.

Det är inte en piratkopia och det är inte något du privatkopierat. Du kan inte göra vad du vill med den här filen utan den är låst till streamingtjänstens mjukvara och temporär. Nu vet jag inte hur tjänsternas tekniska lösning ser ut men låt oss säga att appen sparar spelhistorik för att senare ringa hem med den infon. Fall där en användare aldrig igen får en internet uppkoppling eller gör något annat så att appen inte skickar tillbaka information måste vara mikroskopiskt liten, framförallt eftersom det inte skapar någon fördel alls för slutanvändaren som ändå behöver betala sin månadsavgift.

Detta är säkert också ett edge case som det redan förhandlats om med skiv/film-bolagen. Streaming tjänsterna skulle aldrig komma undan med att distribuera deras material utan att betala ersättning.

Skrivet av during:

Ovan är specifikt och bara ett exempel på hur det kan motiveras, man kan även se det som att du kan spela offline material som du vill, t.ex när man inte har uppkoppling eller utanför regionen det är avsett för (antar jag, vet inte om det blockeras om man t.ex. reser till en annan regionen som inte har materialet, men ska ju fungerar sålänge som man inte kopplar upp sig innan iaf), lite som att kunna lyssna på en inspelning från radio/tv även om det det inte sänds vid tillfället.

Samma här, kan inte tänka mig att det inte finns avtal på hur detta ska fungera

Av Ragin Pig

Att ha offline listor i streaming tjänster kan omöjligt anses vara privatkopiering då det rör sig om en officiell kopia, ett original som redan kompenserats för. Inte räknades väl hyrfilm som privatkopiering förr?

edit: jo jag vet vad copyswede tycker och är inte så lite irriterad över att det inte bemötts starkare.

Av Ragin Pig

Har du ringt din vårdcentral? Om inte varför överväger du att åka och sitta på en akutmottagning? Vårdcentraler har lediga tider varje dag för akutbesök, t.ex. vid öroninflammation där man inte gärna kan boka en vanlig tid tills efter det troligen läkt ut själv.

Ring din vårdcentral, du kommer antagligen få knappval där du kan välja att prata med en sjuksköterska. Beskriv sedan för hen dina symptom och du kommer få råd från en medicinsk kunnig person. Bedömer dom att du behöver undersökas erbjuder dom antagligen en tid under dagen ifall dom inte tagit slut.

Av Ragin Pig

Är det en öroninflammation kan du behöva penicillin, har det inte blivit bra över helgen tycker jag du ringer vårdcentralen och ber att få prata med en sjuksköterska eller boka tid när dom öppnar på måndag - detta eftersom dom kan ge dig en akuttid. Då får någon kolla lite i örat och avgöra om det bara är en vaxpropp eller om det rör sig om någon inflammation eller så.

Glöm inte heller att man också alltid kan ringa 1177 för rådgivning, även på helgen.

Av Ragin Pig

Är riktigt sugen men känns som att leveranstiden är så lång att man kommer få den lagom till nästa revision. Tror det får bli gen2 för mig.

Av Ragin Pig

@ottoblom ok då var det kanske inte samma, jag tror den undersökningen jag gjorde för något år sedan kan ha varit underlag för denna utredning iaf men givetvis svårt att veta med säkerhet.

Av Ragin Pig
Skrivet av ottoblom:

Är med i Inizo aftonbladets väljarundersökning fick frågor om just detta vad jag tyckte om ersättningen . Tycker dock frågorna var ledande och inte ur ett objektivt sett utan tänkte direkt att det var copysved som beställt undersökningen . Alltså tar du ner låtar dagligen eller mer sällan var en fråga aldrig fanns inte ens som alternativ .

Nu minns jag inte riktigt frågorna men jag var också med i den undersökningen (obs det var länge sen nu) och vill minnas att jag också upplevde den så. Att det var copyswede som beställt en undersökning där man fiskade efter ett resultat.. Det var iaf känslan jag minns - visste dock inte att det var underlag för den här utredningen.

Det är ju fullständigt orimligt att begära privatkopierings ersättning om man cachar en låt i offline läge i t.ex. spotify. Detta av den enkla anledningen att apparna rimligtvis redan samlar in spelstatistik och delar ut samma ersättning för spelningarna ändå, dvs det är därför ett original. Jag har ögnat igenom utredningen och såg inte något nämnas om detta mer än att det finns typ delade meningar om det. Jag vet inte, det stör mig att man inte fångat och tagit ställning för något så basalt.

Jag saknar även att man inte verkar har undersökt vad för material människor faktiskt laddar hem från internet, bara att det sker. Är det meme bilder? material från youtube? Är det rimligt kräva in pengar för verk som det är omöjligt att betala ut ersättning för?

Av Ragin Pig

2-3, glömde dock räkna med sms/imessage. Men det kanske inte räknas. I vilket fall så är övriga

Slack, discord, facebook messenger.

Av Ragin Pig

1. Avoid abbreviating variables (pw => password)
Ja, jag föredrar att undvika förkortningar. Det ökar läsbarhet och med en modern IDE får man ändå autocomplete.

2. Limit function arguments (aim for 3)
Inte något jag jag direkt reflekterar över när jag skriver kod.

3. Simplify conditional expressions
Ja, varför skulle man inte göra det om man kan det?

4. Declare variables close to their usage
Ja.

5. Avoid unintended consequences in functions
ja, återigen - varför skulle man göra annorlunda? edit: antagligen jag som inte fattar vad som menas här.

6. Functions should do one thing (avoid long functions)
Ja. den här är vettig och en vanlig junior synd. Bryt ut och håll funktioner små.

7. Stop writing zombie code
pass, vet inte vad zombie kod är men det låter dåligt.

Av Ragin Pig

6-7 om man räknar med ipaden. Lite tvek på paddan och har skippat det mesta som inte är renodlade datorer men använder den mer likt en dator än andra smarta enheter.

1. Äldre Macbook pro (~2013) - privat.
2. Macbook pro - jobb
3. Stationär primär dator
4. Stationär tv/lagring
5. Stationär web/spel server
6. Raspberry pi 4. (används iof inte till något specifikt just nu, kördes som web server förut)
7. ipad air 2.

Av Ragin Pig
Skrivet av Levandebild:

Juste, kände på mig att jag missade något - reset läste jag också.

Av Ragin Pig

Aldrig haft en ssd som slutat fungera än så länge. Den äldsta tror jag är från tidigt 2014 - samsung 840 evo ~250gb. Sitter fortfarande i min primära dator.

Av Ragin Pig

Hmm Super Play och Level. Kan ha varit någon tidning där emellan när super play lades ner om level inte tog vid då.

edit: Tror det fanns någon Playstation tidning som skickade med demo skivor också, hade några nummer av den med.

Av Ragin Pig

Det är små skillnader mellan många språk, förstår inte riktigt varför en del verkar bli så triggade av detta. Ta Kotlin t.ex. en java utvecklare kan utan större problem vara lika produktiv i det språket efter en vecka utan förkunskaper.

Mitt första jobb som java utvecklare tog jag endast med kunskaper i c#, det tog inte heller lång tid att gå över. Tror många överskattar utmaningen här. Jag lägger inte fram detta som något sorts skryt - jag är inte smartare än andra men det kommer en punkt där språken i sig inte är den stora tröskeln, ofta är det bara lite annan syntax.

Av Ragin Pig

Jag listade upp alla språk som jag någonsin byggt något med. Det behöver inte ha varit något väldigt stort eller i professionellt sammanhang men inga hello world eller liknande.

Har man kunnat använda ett språk för att bygga något man behöver så behärskar man det väl i någon bemärkelse. När man hållit på ett tag och kanske pluggat så behöver det inte vara svårt att få ihop en ganska lång lista enligt dom kriterierna.

Höjer man kraven så krymper givetvis listan.

Av Ragin Pig
Skrivet av hACmAn:

Sista klassikern skruvmejsel i moderkort vid montering av cpuer på socket 7 ellar socket a. Det kändes ekonomiskt men är glömt nu.

Dom där fästena var skräp, urdåliga! - kan garantera att du inte är ensam om att lyckas med detta. Jag var nära flera gånger med min athlon xp -_-

Av Ragin Pig

Hmm, den enda riktigt stora fadäsen jag kan minnas är från när jag var kanske 15 och överklockade mitt radeon 9500pro.

Stegade upp minnesfrekvensen i små intervall men slant sedan på reglaget så det drog på ordentligt och tryckte på "ok" i bara farten. Kortet var ganska nytt och blev helt stekt, tror det finns någon skämmig tråd om det här någonstans som jag helst inte vill se.

några andra mindre saker:

  • Satt ett sdram minne åt fel håll så det luktade bränt

  • Dammsugit datorn och fått esd skador

  • Första datorbygget var onödigt dyrt

Av Ragin Pig

Förnamn.efternam123 alt företagsmejl hade nog varit enklare imo och inte behövt filtrering. Men ska man försöka lösa detta ser jag inget annat än att kontrollera mot någon ordlista