Inlägg

Inlägg som Gorian har skrivit i forumet
Av Gorian

@whalle: Enligt första tråden jag hittade med Google så ska det gå att ordna med OBS.
Se tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=t6EFtempbKA

Av Gorian

Börja med kunden. Vilka är de, vad vill de ha, och hur kommer du kunna leverera det på ett ekonomiskt hållbart samt konkurrenskraftigt sätt? Det går före allt vad bolagsform heter.

Gör en affärsplan. Bena ut vad din USP är. I ditt fall bör du verkligen fundera på varför någon skulle använda dig istället för alla de billiga webhotell som erbjuder såna där "hemside-byggar-verktyg". Varför vill din kundbas ha hemsidor till att börja med? Börja alltid med efterfrågan och gå vidare därifrån.

Några i tråden har nämnt det faktum att du tillåts tjäna en viss summa innan det är krav på beskattning. Detta bör ligga i ditt största intresse. Vänta med bolagsbildning (med alla tillhörande avgifter) tills dess att du faktiskt måste.

Lycka till

//G

Av Gorian

Om du prompt bestämmer dig för att ta med något så skulle jag rekommendera (likt andra i tråden) att det är något ni kan konsumera ihop. Annars kan brorsan uppleva att han hamnar i skuld då han inte har något att erbjuda tillbaka.

Men jag skulle nog skippa det, om de inte är något litet så som fikabröd exempelvis.

Lycka till

Av Gorian

Det är en accesspunkt du är ute efter. Jag skulle kika på någon icke-Unifi produkt från Ubiquiti/UBNT. Jag har gjort liknande lösningar i överflöd med PicoStation, men det var ~5 år sedan jag jobbade med sånt. Det har säkert dykt upp någon nyare variant sedan dess.

Av Gorian
Skrivet av Thornblom:

Helt klart RAM.

Agreed. Lagring går alltid att fixa till i efterhand. Min 16GB 2014 MBP rullar på fin-fint. Möjligen att man börjat märka av att batteriet är lite trött.

Av Gorian

@Oscar244: Klicka på kugghjulet på gruppen respektive användarna. Du borde också kunna tilldela respektive mapp behörigheter på antingen grupp- eller användarnivå.

Och din dator bör ha dynamisk IP.

Av Gorian

@Oscar244: Hm, okej. Kan du ta skärmdumpar på behörighetsinställningarna för grupper och användare i NASens användargränssnitt och posta här?

EDIT: Din andra edit är det inget fel på. Det behöver inte finnas någon som kallas "LAN".

Av Gorian

Förlåt, jag kanske är trög, men vad händer om du försöker öppna NAS326 som hittas i nätverket enligt denna bild? https://imgur.com/GqJcxlU

EDIT: Samt, vad händer om du kör \\192.168.1.7 i KÖR (Windowsknapp + R)?

Av Gorian
Skrivet av XHI:

Andra: helt ärligt... Kolla på en begagnad Macbook Pro 13" från 2015

+1. Rekommenderade nyligen en polare att köpa en sådan istället för en av de senare modellerna.

Av Gorian

Låter som att du haft extremt otur. Så vanligt är det väl inte med coilwhine på laptops? Lämnade du tillbaka dem på garanti när det skedde? Hur hanterades returärendet?

Har du pillat på MacBook? Tangentbordet är inte för alla. Hur högt värderar du MacOS? Att köpa en MacBook för att köra Windows på är inget jag skulle rekommendera. Inte pga användarupplevelsen (vilken är likvärdig vilken annan PC som helst), utan för priset.

//G

Av Gorian

Installerat de dedikerade drivisarna till ljudkortet? Ingen meckig hårdvara emellan ljudkort och högtalare, typ receiver eller liknande? Vad använder du för ljudet ut (högtalare/tv/soundbar...)?

Av Gorian

Tycks vara en 2017 utan touchbar?
Du kan få ett hum genom att kika på avslutade Tradera-annonser: https://www.tradera.com/search?itemStatus=Ended&q=macbook+pro...

Av Gorian

@griid: Mindhunters har setts och uppskattats

Av Gorian

...och så kommer vi ihåg att dess övergripande vinstmarginal ligger på 37%-38%. 🙄

Givetvis kommer höjda priser ha en negativ inverkan på antalet sålda enheter, men detta måste förstås vägas mot vinsten varje såld enhet genererar.

TL;DR: Apple tjänar fortfarande absurda pengar.

Av Gorian

@mrbrix: Vad hette den?

Av Gorian

Ser mysigt ut, men the level of motion blur, dude. 😶 Ramlar ju nästan av stolen.

Väldigt mycket Fallout-vibbar, som Emil säger.

Av Gorian

@Saren113: Snyggast lär det bli med en hubb + passande kablar/adaptrar. På så sätt kan du få en enda kabel till datorn, och resen permanent inkopplade i hubben.

Valfri hubb med exempelvis HDMI + Thunderbolt 3 portar borde passa. Men det lär bli en del kablar och adaptrar, som sagt. Hubbarna i sig brukar gå på en del, de med.

Av Gorian

Välkommen till adaptrarnas fantastiska värld!

Köp ett par USB-C till DVI-adaptrar, alternativt en adapter + en hub med HDMI utgång + en HDMI till DVI-kabel. Det sistnämnda om du önskar få tillgång till andra utgångar också. Finns även hubbar med både HDMI- och Thunderbolt-utgångar, så du kan köra flera skärmar på det sättet.

//G

Av Gorian

@fiskebulle: Kollar inte mycket på film rent generellt. De är för långa och de flesta alldeles för ointressanta. Men bland favoriterna finns Apocalypse Now, Gudfadern 1-2 och A Beautiful Mind.

EDIT: Moonrise Kingdom är fantastisk också, för att ta med en av Wes.

Av Gorian

Hell or High Water (2016): rätt förutsägbar, och allmänt deprimerande skulle jag säga. Bet av den i tre omgångar. 5/10

Isle of dogs (2018): Älskar Wes Anderson, men denna ger jag inte mycket för. Varken spännande eller kul, och hela dock-grejen anser jag stjälper mer än hjälper. 4/10