Inlägg

Inlägg som brickN har skrivit i forumet
Av brickN

Hur vet man vilken paneltyp man köper?

Jag har läst genom stickytrådar och även andra trådar och där nämns hela tiden olika paneltyper. Mest intresserad är jag av en 27", och då säger alla att TN är skit eftersom skärmen är så stor kommer det diffa mellan olika platser på skärmen. Jag ska nu köpa en ny skärm men det står aldrig vad det är för paneltyp. T.ex var jag jättenära att köpa Samsung S27A350H från netonnet. Där stod det LCDLED som skärmtyp men efter lite googling hittade jag att det var en TN-panel.

Vad finns det för regler man kan gå på så man sitter googla varenda liten skärm?

Av brickN

Går inte ursäkta bort det där. Jag kan förstå att man inte vill felsöka sådana här burkar men då avböjer man helt enkelt. Hur svårt kan det vara att ta 100kr preliminärkostnad. Sedan när ni märker att fy fan, det här jobbet vill vi inte ta, kostar hur mkt som helst att laga och felsöka, så kan ni snällt återlämna burken istället för att ge kunden felaktiga slutsatser. Det handlar om att vara ärlig. Det är i sig väldigt lustigt att "felsökning" har en prislapp. Det är en jäkla skillnad kostnadsmässigt att felsöka burk A från burk B. Men man märker efter bara någon minut om det är en burk A eller B - då kan man ge ett kostnadsförslag efter det.

Personligen skulle jag inte ens acceptera felsökning av 6 år gamla datorer. Det kan vara VAD SOM HELST som är fel.

Av brickN

Man får vad man betalar för - Så Jävla Enkelt Är Det. Jag kan ge skräckhistorier där s.k "tekniker" från dem stora bolagen är helt inkompetenta.

Av brickN

Struntar i diskussionen som pågått om lagar och bestämmelser. För vet ni vad som trumfar det? ATT MAN KOMMER ÖVERENS. Tro fan att det finns massor jurister som inte ens borde behövas när man ser hur oense och puckade folk är.

Vad kompisen skulle ha gjort:

1. Läst genom reglerna på hemsidan.
2. Skrivit i eller sagt över telefonen att han gärna vill ha en produkt i utbyte om det skulle visa sig oreparerbart. Detta kallas för eftertanke och framförhållning.

Detta kan såklart missas av köparen och är inget man kan kräva då vanligt folk inte tänker längre än näsan räcker. Vad gör man då när Indomo tar ett raskt beslut då man knappast kan lägga ned flera timmar i administration på varje RMA som kommer in?

1. Ringer Indomo och säger att man kräver en likvärdig hårddisk istället för pengarna tillbaka då priserna har förändrats så pass mycket.

Resultat: Man får sin hårddisk och man slipper göra en helt onödig sweclockerstråd där folk tar fram linjalen för att mäta sitt enormt stora.... paragrafrytteri.

Av brickN

54h speltid är vad jag hade i WoW 5 dagar efter jag köpte det. Vad kan vi dra för slutsats av det. Jo, du spelar inte tillräckligt mycket jämfört med dem du spelar mot. Därför blir dem bättre i snabbare takt än vad du blir. Träning ger färdighet. När man inte har tid att nöta så måste man lira med kompisar, annars tröttnar man ganska direkt eftersom man suger. Eller... så börjar man spela spel där man utmanar sig själv och AI istället. Assassin's Creed-serien är bra, Mass Effect också.

Av brickN
Skrivet av h@aPir@:

En fundering här.
Det som är unikt i varje dator och komm enhet är ju MAC adressen.
Borde man inte kunna använda detta på något sätt istället?
http://sv.wikipedia.org/wiki/MAC_address
/

Det används redan nu, t.ex för att dela ut IP-adresser Det är ett annat skikt som man inte når folk som är utanför din routingtabell på.

Av brickN

Bloopers var kungligt.

Av brickN

Så jävla gött efter man kommit hem från jobbet varje fredag det här. You make my friday!

Av brickN

Bra gjort. Ericsson bör inte sitta och göra ihopplock av andra tillverkares enheter för att sedan skeppas ut i detaljhandeln. Ericsson ska göra det dom alltid varit bäst på, att skapa ny teknik. Forska och komma på nya smarta sätt att kommunicera på.

Ni som tror att nu säljs Ericsson ut som alla andra svenska industrijättar, ni har fel. Det här är ett fullkomligt rationellt beslut och kommer i längden ge fler jobb i Sverige när man faktiskt fokuserar på den svenska verksamheten istället för att betala kineser för att plocka ihop telefoner som inte ens är gjorda av Ericsson bara för att sätta en SE-logotyp på den.

SonyEricsson är inget att vara stolt över eller nåt att önskas vara kvar i Sverige, Ericsson däremot. Det är the real stuff.

Av brickN

Skitsnygg lösning. Vi arbetar på jobbet med ett projekt där taggen istället ska lämnas från telefonen - bara inte så många telefoner som har stöd för det än. Folk som säger att RFID är osäkert osv kan ju lägga ner. Även om du skulle få min tagg så har du inte den blekaste aning om vilken dataidentifierare jag har i min läsare om du inte har tillgång till mitt datorsystem. Och har du tillgång till det så är du redan i mitt hus

Av brickN

"det finns inga genvägar till den perfekta grafiken" fy fan vad jag garvade. Den som inte fattar referensen är värd en smäll.

Av brickN

Har haft både nvidia- och atigrafikkort. Har kört msi, asus, gigabyte och vad mer på moderkortsfronten. Har varvat amd och intel på processorsidan. hårddiskar från seagate, samsung och wd. minnen från corsair, kingston. nätagg från antec, corsair och cooler master. Kört chassin från antec, fractal design och cooler master. Skärmar från nokia till samsung. Har en iphone just nu och kör ericsson och lg innan.

Med andra ord, man köper väl för fan det som är bäst för dina behov, oberoende vilket märke det är på produkten. Ibland kan märket peka mot ett specifikt behov men det är en annan fråga. En tillverkare har inte bäst prestanda, ALLTID. Det skiftar mellan produkter, år och tillverkningsmetoder. Svensson gör det lätt för sig genom att Bara köra ati, nvidia eller bara köra asus-kort. Man inbillar sig att man gjort ett bra köp oberoende vad det faktiskt är man köper. Då slipper svensson studera marknaden och produkterna och han känner sig nöjd med att faktiskt inte göra ett val. Man har redan gjort valet innan man bestämt sig för att köpa något.

fanboys skapar konkurrens på varumärkesvärde, inte på prestanda på produkterna.

Av brickN

Han säger det klart och tydligt. Copyswede kan ta ut avgift på vilket lagringsmedium som helst. Det är inte en lag som riksdagen skrivit som ska bli applicerad på verklighet utan det är godtyckligt fingerpekande. Hur kan det vara såhär i en modern demokrati? En lag ska väl ändå per definition i lagen bestämma vad som ska vara avgiftsbelagt och inte. Varför sitter det intresseorganisationer och bestämmer detta? "Lagstiftaren förutsätter därför att parterna gemensamt tar ansvar för ordningen så att systemet får fungera som det är tänkt."

I helvete heller. JAG ska bestämma och DU ska bestämma, således ska RIKSDAGEN bestämma och inte ett gäng klåpare som med irrationella argument och orsaker belägger avgifter på en hel branch. Jag förstår inte hur det här kunde ske - nu om någon gång måste väl för fan riksdagen reagera och se att det här inte fungerar. Ska lagringsmedium som KAN användas för privatkopiering avgiftsbeläggas eller inte? Det är fullständigt orättvist och helt fel i konkurrenssynpunt att enbart belägga några produkter.

Allt eller inget. Så skillnaden mellan ett medium som används för privatkopiering är beroende på vilken slags sladd man använder? För att en hårddisk kopplas till en dator genom en USB-sladd och den andra genom en TP-kabel så beläggs bara en av dessa med avgift? Och ansluter jag en hårddisk med SATA-kabel så är det heller ingen avgift. Vem vet, kanske kommer SATA också beläggas inom 1 år men inte hårddiskar som går på IDE.

Och USB-stickan, det är ju ännu värre. Hur är det tänkt för piratkopiering när en Iphone inte är det eller vilken smartphone som helst. Varför är inte minneskort för telefoner osv belagda med avgift för men exakt samma medium är belagt om kortet har anslutning med en USB-port i ett "usbminne"?

Alla 3G-donglar där ute, ska dom bli bestraffade med avgiften? Alla har ett minne i dem där man kan spara saker.

VAD I HELVETE ÄR DETTA!? Det här gör mig verkligen förbannad för det finns ingen logik eller kompetens bakom besluten, Rättvisa ska vi inte ens prata om!

Av brickN

Känns som dom inte riktigt träffat priset rätt med den här. Man köper väl för sjutton en 120gb? Eller räcker det med en 90gb för OS+program inklusive spel. Vad säger ni som har en SSD?

Av brickN

Jag tror inte det är bra om dom börjar tillverka mobiler. Dom ökar ju inte annonsintäkter på något sätt genom det om mobilen redan innan använde android - och med det, googles tjänster. Som flera andra har påpekat tjänar inte google något på att inte låta andra tillverkare använda android, eller öka licenskostnader och tjaffs för att använda det. Google tjänar pengar på att folk använder deras tjänster och ser annonserna i dem.

Det låter så oerhört korkat att jag tror dom har ett ess i rockarmen med detta. Jag tror dom kommer utveckla något annat som inte direkt kommer lägga sig och ta andelar på mobiltelefonmarknaden. Det är något lurt med detta, det kan ju vara hårdvarukompetens i stil med att hitta tjänster optimerade för mobiler osv. Något är det. Det är dårakt inte för att kunna tillverka telefoner.

Av brickN

Jag väntar bara på en sak och det är Diablo III.

Av brickN

Skulle vilja se honom bli intervjuad av Carmac, då skulle vi ganska snabbt få veta vad det här egentligen är.

Av brickN

Bara köpa någon slags box med reläer på sedan göra en enkelt hemsida och slänga i http-anrop till boxen. Ganska mycket sladdar som man får dra men det blir billigt och enkelt eftersom du kan ju nå en hemsida var som helst ifrån. Kan ju t.om dra på men en liten serieportserver och en läsare, chip, magnet eller streckkod som anropar ett av reläerna. På så sätt kan man tända/släcka grendosor och så inför kvällen så man slipper standby. Finns massor man kan göra med lite fantasi.

Av brickN

Jag skulle köpa en mediaspelare om jag bara ska ha för film. I annat fall skulle jag försöka kombinera NAS/HTPC

Av brickN

Då låter det som att det borde gå enkelt för mig eftersom min disk är superorganiserad. Jag vet exakt vad jag kommer ha på den partitionen som jag vill kopiera till den nya. Finns det något bra program för detta? Du nämnde gparted live, är det användbart för mig?

Såhär kommer det se ut: C:\ med Windows och programvara samt D:\ med mediafiler.

Det låter så teoretiskt sett att sätta i en ny disk, kopiera min C:\ till den nya och sedan boota på den nya istället. Frågan är hur kopieringen ska gå till med så liten felmarginal som möjligt. Det måste ju finnas ett bra program för win7 för just det här ändamålet. Jag har hittat möjligheter för just windows såklart men jag vill även ha med programvaran, registry, inställningar, att den blir bootbar osv.