Inlägg

Inlägg som brickN har skrivit i forumet
Av brickN

Jag håller med delvis men inte fullt ut. Man måste inte slänga ut ofantliga priser för att spela spel, bara man köper rätt grejjer. Jag köpte ny dator i december 2006 och har kunnat spela alla spel hitills på min burk. Självklart inte allting på maxinställningar i crysis osv men vafan det "funkar" bra som det är, och högst spelbart, inga fpsdrops på medium medium. Burken kostade drygt 7000kr. Jag kommer kunna spela spel ett långt tag framöver, om bara spelen stödjer dx9. Dom snackar om priserna på PC's, jag tycker priserna på konsoller har gått upp ännu mer, och spelen ska vi inte ens snacka om! Man blir ju ruinerad på spelen. Visst, grafikkorten har gått upp men vad kostar minnen idag? Moderkorten? Ingenting.

Å andra sidan har vi spel som Sims och WoW. De här spelen är de två populäraste i världen, varför? För att ALLA kan spela dom. En utav anledningarna till blizzards absoluta världsklass är att alla deras titlar har funkat till äldre system. Perfekta exempel på att det är speltillverkarna som kan sätta sina egna standards, och behöver inte följa hårdvarumarknaden. Gör spel som är mindre fokuserat på verklighetstrogen grafik så ska ni få se på PC'ns Return.

Av brickN

Trådlöst Nätverk, behöver råd!

Hej hej.

Har just slagit till på ett trådlöst nätverk. Nej, jag köpte det inte för att jag ville, jag var tvungen. Jag har bara hört helvete om skiten och sant som sagt.

I vilket fall som helst, köpte en Netgear WG311v3-kort och en WGR614v7-router. Har nu kopplat ihop allt och det funkar prima med min ISP osv. Jag har dock ett problem. Jag får knäppa pinghopp till routern som gör mig fullständigt GALEN när jag lirar onlinespel. Det blir s.k "fryslagg", allt står still i typ 3 sekunder och sen blir det fast forward på allting och sen blir det bra igen. Utöver det så får jag totala disconnects ibland mellan datorn och routern, det är bara på 1 sekund men det räcker för att kasta ut mig ur spel.

Jag kollade Netgears supportsida och FAQ. Kollade IRQ-kanaler så det inte var någon konflikt, har startat om alla mina enheter i rätt ordning, uppdaterat firmware och maxxat min signalstyrka. Signalstyrkan vid disconnects går ner och sedan upp igen direkt till 7 samt 8 av 8 möjliga. Jag vet inte om det är programmet i sig som gör så bara för att det jag får kontakt igen, eller om det faktiskt är styrkan som går ner till 0% och därför jag förlorar kontakt.

Jag har kört ping till min router och där ser man 1ms hela tiden förutom ibland då det blir 2-3 pings irad som går upp till drygt 200 och sen vidare till 1ms. Jag tänker mig att det är det som skapar fryslaggen.

Nån som har något tips om vad problemet kan vara? Signalstyrka? trots att jag har 7 samt 8 av 8 möjliga (förutom vid disconnects)? Kan det vara fabriksfel? Är det kortets fel? Routerns fel? Kan det vara storleken på fragmenteringen i paketen? Vad fan är problemet helt enkelt.

Av brickN

Frågan är, vilka använder TPB förutom "svenson"? Det är ju inte direkt som om scenes kommer till TPB direkt utan till andra, mer sofistikerade (på en del sätt) sajter från FTP-erna. Jag fattar inte vad dom tror att dom ska uppnå med det här målet. Dom kommer minska nedladdningen av upphovsrättsskyddat material med typ 0.0003% i Sverige? Om TPB läggs ner så använder man sig av något annat, tror nog att alla i Sverige har intelligensen nog att söka på "torrents" på google och vips så hittar man en sida som är minst lika bra som TPB.

Brottsrubriceringen är ännu mer löjlig. Om sådana rubriceringar är praktiskt möjliga kan jag sätta dit i princip varje svensk till medhjälp och förberedelse till brott. Alla tillverkare av CD-brännare, alla tillverkare av mp3-spelare, alla tillverkare av DVDspelare som stödjer andra format än just köpbara sådana. Alla butiker som säljer dessa, alla företag som gör reklam för dessa. Alla fastighetsvärdar som ger butiker som säljer dessa varor utrymme. Alla människor som jobbar med försäljning av dessa varor. Alla sajter som någonsin pratat om torrents eller ovanstående produkter i positiv dager. The list goes on. Jag vet, man kan hävda att man kopierar lagligt material osv, men det kan torrenttrackers också göra!

Istället för att göra hela svenska befolkningen kriminella (som så faktiskt är realiteten) så försöker dom gå efter en torrentsida med helt sjuka rubriceringar enligt mig. Det är så jävla löjligt, så jävla löjligt. Det här mina damer och herrar är ett klassiskt scenario av slöseri med våra skattepengar.

Av brickN

Äntligen får man något svart på vitt som är starkt nog att trycka upp i nyllet på de som fortfarande tror att datorspel och tid vid datorn är djävulens påfund. Jag tränar inte men dricker inte direkt alkohol, eller jag "super" inte. Antar att budskapet man vill få fram är att om din unge spelar dator lördag kväll, så kanske han gör det istället för att dra till parken och dricka? Vad vet jag. Kul att det avdramatiseras lite iaf mitt ibland alla datorberoenderapporter från "beroendepsykologer" som tror sig vara kunniga inom datorberoende. Ajuste, datorberoende är inte ens en diagnos.

Av brickN

Du behöver den inte men om du inte använder ATi Tools eller control center så är det svårt att ändra det som behövs ändras. Kantutjämning, filtrering, färger osv.

Av brickN

Det här är kanon. Jag köpte en skärm på inwarehouse förra veckan, aldrig hört talas om företaget förut överhuvudtaget! Jag hade nog aldrig köpt skärmen där om jag inte hade sett pricerunners "Årets återförsäljare-banner" på den faktiskt. När man nu kommer kunna se den här intresseorganisationens banner på en sida så får man mer förtroende för den. Sedan att bannern i realiteten inte betyder någonting, jag menar det är inte speciellt stora krav som krävs för att få den har egentligen inte med saken att göra. Jag tror definitivt att syftet är att de förlegade svenson som fortfarande är rädda för internet ska förstå att man faktiskt har bättre trygghet om du handlar över internet i en svensk butik, än om man går till detaljhandeln.

Av brickN

Jag fick 14816 med min specc när datorn var ny för drygt ett år sedan. Man tycker ju att du bör få lite högre. Vad får du i 3dmark06? Jag fick 4600.

Av brickN

Jag hjälper gärna till att hitta buggar och mysa fram ett nytt bra spel!

shiverboy3@hotmail.com

Av brickN

Jag skulle sätta 30kr eller något sådant för att det skulle knappast vara lönsamt annars kan jag tänka mig Men jag skulle aldrig betala 30kr för att sitta där. Varför? Jag bryr mig inte så mycket om det är 19" eller 22" eller hur mkt Hz dom har. Jag bryr mig dårakt inte om det finns två ytor för musen att spela med osv. Men jag är ekonomisk och kritiserar alltid vad jag får för pengarna ><. Det där med personliga inställningar är dock en bra grejj som är värt 5kr timman lätt.

Men utöver det är jag nog nöjd med en relativt bekväm stol och en lokal som inte luktar svett (Det är faktiskt ovanligt). Jag skulle nog betala 20kr timman OM, jag säger OM, priserna i kiosken inte liknar statoil utan snarare turkaffären på hörnet.

Av brickN

Jag smackade ut alla vad heter dom nu, dom där automatiska sprängladdningarna lite överallt. Sedan ställde jag mig bredvid Mcmillan och bara hjälpte till att plocka ner dom som kommer. Förstår inte vad som är så svårt, om man tar 4 fiender på 5 skott drygt så är det inte svårt alls. Om du blir over-run så döda nån och byt bort snipern till ett annat vapen och ta dom som kommer nära medans mcmillan sniprar. När hjälpen sedan kommer så är det bara att plocka upp gubbjäveln och kuta som ett as, även om det finns massor fiender kvar.

Av brickN

Personligen kunde jag inte slita mig från Crysis. Jag var enormt anti-crysis innan launch pga all hype osv men det var verkligen kul på single player. Multiplayer bryr jag mig inte om för där suger det Jag kunde inte slita mig, jag spelade tills jag klarade det. Jag kunde finna mig själv stanna upp och inspektera olika saker och texturer bara för att det var så jävla snyggt. Jag kunde tappa hakan i filmsekvenserna även om det var kass dialog enbart tack vare grafiken och fysiken.

Du talar om känslan, jag tycker solklart tvärt om. CoD4 är mycket mer användarvänligt och icke realistiskt. När jag satte mig vid CoD så fick jag direkt känslan, ja detta är multiplayer, aim aka CS-feeling. Jag tyckte Crysis gick utanför den banan och hade ett mer fritt spelrum vad det gäller skjutning och aim, allt var inte så krystat och inställt just på ditt crosshair som täcker upp halva skärmen när du rör dig som det gör i CoD. I CoD så spawnar gubbar hela tiden och det störde mig massor, jag kunde inte chilla och göra allt i min egen takt som i Crysis. Fysiken i Crysis är överlägsen, alltså jag tror inte jag såg en enda modell där det fattades någon rörelse, men jag kanske hade tur.

Vapnena sen! Nano Suit och alla olika kombinationer av sikten, ammo, granater och allt sånt gör verkligen att du kan spela med större frihet. Du kan köra med högljutt sniper och pricka ner folk på avstånd samtidigt som du alertar alla AI's som finns. Eller så kan du sätta på ditt snipersikte och silencer på din AK och smyga närmare och enbart plocka de nödvändiga gubbarna. Du kan klara banor genom att döda 0 AI's eller genom att leka rambo och mosa allt som finns, inklusive byggnader. Jag gillade också när man kom ut ur Alienplejset då allt "resetades" och man fick börja lira från andra premisser. Jag var mäkta besviken när campaignen var slut för jag ville verkligen spela mer.

CoD4 var också kul men jag tycker nog att Crysis var roligare. Nu snackar vi single player.

Av brickN

Är det är samma grafikmotor som crysis? Är det samma utvecklare?

Av brickN

Jo det går, men då är det din dator som blir "router" istället, du måste fortfarande forwarda portar till den andra datorn osv eftersom den inte har en publik adress.

Med andra ord, router eller inte spelar ingen roll.

Av brickN

Har haft BBB, comhem, telia och glocalnet. Av dessa var mitt Telia överlägset både pingmässigt och när det gäller stabilitet. Supporten va lite kassare än glocalnet dock men det skiter jag i

Det är ett subjektivt och högst lokalt svar.

Av brickN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SiBBoR
Jag tvivlar starkt på att du ens testat spelet, och då förstår jag verkligen inte hur du kan häva ur dig så mycket rapakalja i ett och samma inlägg. Crysis må vara både visuellt attraherande (för de som gillar grafiskt, modernt godis) och hypat, men jag det har även en grym spelkänsla och är så mycket mer än ett snyggt skal. Det märker man redan under demots gång.

Jag har testat demot. Jag gillar inte fps-spel så mycket längre utan får jämföra med bioshock, cs, cod, hl2, doom3 osv. Ett spel som hypas så här hårt känner jag att jag får argumentera mot på exakt samma nivå. Obevisat skitsnack utan några som helst åsikter än deras eller mina.

Citat:

Det du kallar för enbart en hype och så djupt hatar lär du dessvärre få leva vidare med ett tag. Jag tvivlar starkt på att Crytek överger CryEngine2 i första taget. Motorn är extremt kraftfull - det visar inte minst det första spelet (Crysis ja) baserat på denna. Ljus-, skugg- och fysikeffekter är på topp, men som sagt, den behöver ytterligare tid på sig att mogna (buggfixas/tweakas/optimeras/förbättras - helt enkelt vidareutvecklas).

Det må vara sant, säg mig nu vad fan det har med spelglädjen och försäljningen av titeln Crysis at göra.

Citat:

Att du inte ser en marknad för spelet och Crytek är bara sorgligt. Man undrar ju om du inte är helt blind eller bakom flötet? De kommer sälja licenser hit och dit på CryEngine2 och det har redan visat sig att den medföljande editorn är mycket kraftfull. Modifikationerav spelet bör det således inte råda någon brist på.

Jag ser ingen marknad eftersom det inte finns någon. De som kommer spela det här spelet är grafikfantaster, måttligt nyfikna eller ungar som önskar det i Julklapp för det är så hypat. De som faktiskt kommer gå till affären och inhandla det blir ännu måttligare. Tror du är ganska ensamen om att köpa en titel av spel för att deras grafikmotor kommer säljas vidare till andra titlar i framtiden. Varför är du ensam om det? För det är efterblivet och har inget med spelet att göra.

Citat:

Jag säger som många andra; vänta och se om Crytek kan leverera vad de lovat - och låt oss se vad Crysis har för övrigt innehåll innan ni yttrar er!

Jag säger som Crytek själva gör, går framtiden till mötes innan titeln redan är släppt med tom självsäkerhet utan någon som helst substans. Jag blir helt enkelt förbannad på sån här marknadsföring för den kommer sno pengar av pengar av personer som lätta blir hänförda. Och om detta nu är sant med vista är det ännu värre, pc-maffian i sitt esse.

Av brickN

Så går det när man försöker sälja spel utifrån hur det ser ut, och inte hur roligt det faktiskt är. Jag förstår inte varför dom ens ser en marknad för detta. Världens mest populära spel WoW, CS, Wc3, SC och Sims har alla medioker om inte helt värdelös grafik i dagens mått mätt. Visst, när WoW kom så var grafiken snygg, men det är en känsla och inte X antal texturer som gör det snyggt. Folk spelar för övrigt fortfarande Baldurs Gate, Fallout och Diablo2 liksom.

"Överlägsen grafik" är ett för snävt säljargument och kommer aldrig funka just pga av det är för tekniskt, och det gör sig gammalt och värdelöst inom en snar framtid. Vad har spelet när grafiken är bread and butter på marknaden? Det dör på 2 dagar. Just därför är jag inte förvånad över att spel som dessa hypas till sjuka nivåer. Spel som Crysis kommer aldrig sälja bra och ge bra avkastning, det dom kommer tjäna pengar på är donationer från Windows eftersom det får folk att kirra Vista osv. Känns så fult. Har ett inbyggt hat mot sådana här hypes för det är alltid tomt när man synar det. Värsta är att man måste fixa en partition med Vista för att ens syna det.

Av brickN

Har vart ute på havet och sett horisonten. Har sett satelitbilder. Utöver detta är det omöjligt för ett så stort föremål som jorden att inte vara någorlunda klotformat eftersom den har en enorm gravitationskraft i mitten. Det är liksom den enda formen som är stabil fysiskt sett.

Månen är klotformad, det kan du se med blotta ögat, varför skulle jorden som himlakropp vara en annorlunda form? Tidvattnet höjs och sänks i samband med månen om man räknar med att jorden är klotformad. Vi ser stjärnbilder på exakta sekunder med uträkningar som är byggda på jordens klotform, bana runt solen och axelrörelse.

Inget av detta kan någon förfalska. Nu har säkert den där sidan svar på allt det här genom något flum men jag passar

Av brickN

Zeitgeist, en film om världen!

Såg nyss Zeitgeist på http://zeitgeistmovie.com/ och jag är så jävla häpen. Det är en "dokumentär", ska nog inte kalla den det men en film som handlar om teorier kring först kristendomen och religion, och övergår sedan till krig, pengar och USA samt resten av världen.

Jag är så såld på den så det är inte sant Spelar egentligen ingen roll vad man tror på i filmen så är den så pass intressant att man bara inte kan sluta tänka och reflektera över hur det ser ut i världen. Och det behöver trots allt alla mer av istället för att bara snacka MHz och surfa porr.

Om ni inte sett den, den har lite konstig början men det har sin betydelse i filmen, hang in there

Om ni sett den, vad tyckte ni?

Av brickN

Betalar för 24mbit och bor ca 150 meter från min telestation, har maxxat 15,2mbit. ADSL for you. Och jag ska inte ens börja gå in på hur jobbigt det är att koppla om telefonledningarna i en lägenhet vid 15 års ålder så att man ens får ett förstajack. ADSL är gammalt, vi måste ha bredband förr eller senare.

Mer och mer information går över internet. Vi ingår just nu en ny era av informationsflöde då TV kommer inta internet på en stor skala, hur kommer det gå med adsl? Det går helt enkelt inte, vad blir det för kvalitét? Internet-TV aka WHS är vad vi kommer få nöja oss med.

Den absolut största anledningen till att vi, kunder inte har BREDBAND just nu är falsk varudeklarering i åratal. Om varenda svensk med 2mbit visste att det finns anslutningar 50gånger så bra tvärs över gatan för det finns en fiberlina dit så skulle saker hända. Sveriges befolkning är tekniskt kunniga, men inte tillräckligt för att utöva påtryckningar som dessa när dagens utbud får använda sig av namnet Bredband när det går i en telefonlina. Utöver det så är hastigheterna onödigt låga, liksom vad är det för skillnad i kostnad på driften mellan 2mbit och 24mbit i telefonlinan? Själv skulle jag tro den är minimal.

Inför bredband, bygg! Vem ska göra det? Tror inte staten kan ta på sig ett sådant ansvar, eller vill snarare inte det. All vet hur Telia missbrukade sin makt, och fortfarande gör det. Vi svenskar, föreningar, kommuner, gator, hyresvärdar osv ska göra det, det görs det redan nu. Problemet är helt enkelt att den vanliga svensken inte vet att det går, och inser inte potentialen med ett bredbandsnät i Sverige. Utan utbildning och opinion kommer INGET hända.

För övrigt har ljus visst en massa. farlig strålning är när partiklar rör sig genom kroppen och skadar dina celler. strålning är ljus. hur kan partiklar göra fysisk skada på dig om den inte har en massa?

Av brickN

Externt TV-kort och digitala kanaler!

Jag har en http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/uk/Products/Consumer+Pr...

Jag får in de allmäna kanalerna från marknätet utan problem men hur går jag till väga för att få in de som jag faktiskt vill kolla på? Jag betalar med boxern för massor fler kanaler som jag självklart vill kunna se på på min dator. Måste jag skaffa en till box för att använda till datorn? Eller kan jag skaffa något program till datorn som kan beté sig som en box?

Jag är inte så jättehajj på sånt här men jag antar att digitalboxen är där koder och sådant förs in och där jag får tillåtelse till olika kanaler som jag betalar för osv? Jag vill ha dom till datorn, hur gör jag?