Inlägg

Inlägg som brickN har skrivit i forumet
Av brickN

Kopiering av system+program

Hej,

Vet inte om den här ska vara i WIN-formet eller här men det får vara.

Jag ska köpa en SSD efter att Sweclockers gjort sitt stora test och då möts jag av ett smärre problem. Jag vill inte installera om allting.

Jag har just nu en disk på 1TB med en partition på. Jag har tänkt att skapa 2 partitioner till som jag kan flytta över tung media till och således försöka separera windows och programvara till en partition. Hur gör jag sedan för att föra över det här till en ny SSD-disk på bästa sätt? Kan man kopiera en partition och helt enkelt läsa över det till en ny disk som får bootbar windows på sig? Finns det någon DVD-lösning? Jag har aldrig gjort något liknande.

Jag har Win7 (64) Home Premium

Av brickN

VARFÖR sätter dom ens datum? Blir så jävla förbannad på alla dessa företag som gör spel med nån distrubitörsjätte med blåslampa i röven. Sätter alltid datum som inte håller, eller så släpps skiten med 100000 buggar, eller hela funktioner som inte är med. Såhär ska det se ut:

"When will Diablo III be released?
It's too early to estimate Diablo III's release date. As with all Blizzard Entertainment games, our goal is to create a game that is as fun, balanced, and polished as possible. We intend to take as much time developing Diablo III as is necessary to ensure the game meets our own high expectations and those of our players."

För några månader sedan stod det "When it's done".

Av brickN
Skrivet av MooDHooDs:

Jo just precis. Haft otaliga jobbiga möten med diverse antivirus som orsakat, krashet, scaningar i tid och otid och allmänt sattyg.

Ett virusprogram som orsakar krascher? Låter väldigt suspekt och lär vara enormt ovanligt. Att scanningar sker i tid och otid är för att man som användare inte stängt av automatisk skanning. "allmänt" sattyg är ganska odefinerat så det kan jag inte ens kommentera.

Av brickN

Det som precis hände här är ett perfekt bevis på varför internet är den enda platsen på jorden där folket faktiskt har demokratisk makt och kan utöva den för att få till rättvisa. Hade klagomålen bara gått genom konsumentverket som ska vara vårt demokratiska skydd hade inte ett skit hänt, här känner företaget sig faktiskt hotat och visar sina sanna brister. Synd bara att opinionskraften inte är lika stark som konsumentkraften. Najs av sweclockers som visar journalistisk pluralism!

Av brickN
Skrivet av fille3002:

haha, flipper lär ju lagga har svårt att tänka mig hur det kortet ska kunna driva 4 skärmar med en rimlig fps...

Ja men vem sjutton sitter och spelar spel på 4 skärmar samtidigt? Finns ingen som helst anledning att göra det, finns ingen efterfrågan för det, och det är definitivt inte tänkt att man ska göra det med det här kortet. Det är fräsigt att testa i 3 minuter, sedan då? Jag kanske inbillar mig själv när jag i princip tar för givet att alla tänker som mig gällande detta, men jag har svårt att tro att gamers per automatik vill handikappa sin egen förmåga i alla möjliga spel genom att använda 4 skärmar. Det är medelålders söndagsgamers med alldeles för mycket pengar att lägga på skit som kanske är målgruppen.

Av brickN

Vilket skitsystem. Hur stor blir uppgraderingen? Hur sänks kostnaden för uppgradering i jämförelse med övriga marknadspriser? Om man skulle gå på något sånt, då ka man ha en GARANTI från tillverkare att så och så mycket mer prestanda garanteras jag. Tycker hela industrins priser som baseras på lyckad överklockning i fabrik, snarare än tillverkningskostnad är helt bissart redan nu, och så kommer det här? För någon som är intresserad så klarar man sig från ockerpriser, dem man funderar på är ju alla stackare som har lite mindre tekniskt intresse och således mindre kunskap.

Av brickN
Skrivet av Fractal Design:

Vi vill såklart att allt skall fungera när du köper en låda tillverkad av oss. Maila oss på supporten så löser vi en ny fläktkontroller till dig.

Tackar, ska maila!

Hellre dock en 140mm-fläkt Köpte egna 120mm fläktar till, plus att jag använder era man fick med. Ingen gick att använda på insuget i botten då dammfiltret tog emot hela tiden. Försökte patcha med skumplast, gummigutta och möbeltassar men det funkar inte hur som helst. Så fort skruvarna får tag i jängorna så går fläkten emot.

Nu vet jag ju såklart att jag inte kommer få en fläkt även om jag mailar om det. Det som jag försöker få fram är att kompatibiliteten med en 120mm fläkt är för mig obefintlig, och om man kollar på konstruktionen i sig är det nog en flipp-flopp-random-chans att det funkar om man använder skruv och inte fästet eftersom dammfiltret inte är speciellt löst.

"1 bottom 120mm/140mm fan (optional)" stämde inte för mig

Av brickN

Spelar väl ingen roll vad spelet tycker. Finns massor spel som jag drog in igår i min nya dator med GF460. Även med senaste drivisar så stod det att man inte kände igen mitt grafikkort. En del hittade och körde bra inställningar. Bara att ställa in själv, det är ju en no brainer när det gäller SC2 ändå. ULTRA.

Av brickN
Skrivet av SeF.Typh00n:

Du fick med en koppling dit. Ska ligga bland tillbehören du fick med. Molexkontakt.

Tack, hittade den. Fick dock ganska snabbt reda på att båda molexkontakterna sög stenhårt, plus att fläktkontrollern var "böjd" och omöjlig att sätta dit rakt. Får köra fläktarna på mobo istället, gör inget

Av brickN
Skrivet av SeF.Typh00n:

Ehm, den ska kopplas med ström och sen alla 3-pins till respektive fläkt. Aldrig hört en fläktkontroller som kopplas till moderkortet. Låter lite farligt.

Det enda som finns kvar är en 2pin som sitter på själva kontrollern. Är det en 2pin från psu som ska dit? De enda jag ser som Kanske passar är små tvåpin som finns på samma sladd som PCI-E-kontakter. Är det dom?

Av brickN

Jag blir dum i hela huvet. Jag har aldrig installerat en fläktkontroller och jag fattar fan inte hur man kopplar den till mobo. Jag har kopplat medföljande 3pin med 3 utgångar till andra 3pin i 3-pinnen på kontrollern. Ja, hur får jag ström sedan då? ^^

Av brickN

Det där med distanserna är helt enkelt att det ska finnas 1 för varje skruv i moderkortet som ska sitta i chassit. Så alla hål i moderkortet ska ha 1 distans. Om det är första gången så är det superbra om man är två personer. Det är lättare att lösa eventuella problem om man är två, då får man någon att bolla idéer med, allt är egentligen ganska logiskt. Sedan är det bra om man kan hjälpas åt med att hålla saker och ting, någon håller medan den andra skruvar osv. Det är nämligen skojigt att bygga, roligare om man är två.

Av brickN

Vet inte om du har Jula där du bor men, jag köpte en där iaf. Sökresultat

Av brickN

Man ser oftast inte om det är minimalt kabelbrott i kabel. Det finns anledningar till varför vissa kostar 100kr och vissa 300kr. Kvalité. Det kan även vara kontakten mellan kabel till uttag också. Därför ska du testa ny kabel. Skulle säga att 15-20% av lossproblem jag tar hand om löses med en annan kabel, tro det eller ej. Jag hade en ny kabel till min router när jag köpte den. Använde den och hade drygt 4% loss vilket ökade pingen väldigt mycket i spel som CS. Byte till en lite äldre kabel jag hade och fick 0% loss. Man får helt enkelt köra uteslutningsmetoden och tvinga bort tankar om att "Det vet jag funkar", för vet du vad, det vet du inte förrän du testat motsatsen Detta vet din leverantör och dom kommer inte ens felanmäla förrän du testat annan kabel om du kommer fram till att du får loss. Men nu går vi händelserna i förväg, vet inte ens om du har loss än.

Stäng också av SAMTLIGA program ink brandväggar, antivirus osv när du kör TP-testerna.

Av brickN

Har du kört memtest?

Av brickN

Låter som loss. Sätt datorn direkt i uttaget. Kör sedan TP-test. Gör samma sak med annan dator. Om du har loss på båda (om du bara har det på 1 så är det DATORNs fel och inte internet). Testa annan kabel och kolla så att uttaget inte är uppenbart sönder. När du gjort det, ring supporten igen så får dom lägga en MTR mot dig för att se var lossen uppstår.

Av brickN

GeForce GTX 460 SLI review

Jag skulle köra på fetare agg för att vara säker, plus att den annars får mosa sönder på fläkten.

Av brickN
Skrivet av anon99339:

Om folk slutar begå brott kan väl resurserna läggas på annat till exempel fri kollektivtrafik..? Men riktigt så funkar det inte.

Precis och då har polisen ett val. Att begå tjänstefel genom att inte uppehålla lagen eller att uppehålla lagen. Klaga inte på polisen, klaga på lagstiftarna. Och om det är någon som på seriös nivå tror att den enskilda polisen prioriterar fildelning framför våldsbrott osv får skaffa sig lite mer tilltro till människan.

Skrivet av davaa:

Ditt argument är ganska värdelöst det med.. Hur kan fildelning vara viktigare än våldtäckt? misshandel? mord?

Har jag sagt att det är det eller? Läs, öppna sedan käften. Ganska kränkande när du påstår att jag anser att fildelning är viktigare att lösa än våldtäkt.

Av brickN

Det är främst så att man kan fylla gaserna så snabbt som möjligt, det kräver 6 workers att bara göra det. Sedan är det bättre att ha 2 baser med lika många workers på direkten än att hålla på och bygga typ 20 workers på sin expansion, det tar nämligen tid. Om 1 bas workers dör så har man en med lika många redan. Det handlar om att sprida ut oddsen.

Av brickN

Det blev ASUS istället för min del, främst kanske för att folk proklamerat mer problem med Asrock-kortet. Ljudet verkar vara den största felkällan (även om procenten som har problem såklart är väldigt låg).