Inlägg

Inlägg som brickN har skrivit i forumet
Av brickN

Varför vill du ha nya grejjer och vad använder du datorn till? Behöver du nya grejjer?

Av brickN

Ljudkort på det där moderkortet är fullt kapabel till att leverera bra nog om du använder datorn till spel, kollar lite film, lyssnar på mp3 osv. Om du däremot känner att du vill ha kalasljud och har extra cash så får du besöka ljuddelen här på forumet för jag kan inte tillräckligt om ljud. När det gäller trådlöst nätverk så beror det ju helt och hållet på vad du har för någon enhet som du ska ansluta till. Jag rekommenderar nog iaf ett USB-nätverkskort i dagsläget eftersom man kan flytta den mellan datorer, tar ingen plats i lådan och är enklare att flytta på för att maximera täckning osv. https://www.inet.se/kategori/224/usb Bara välja det som passar din utrustning hemma bäst. Själv köpte jag ett från Netgear med N-standard 300mbps för typ 350 spänn i detaljhandeln.

Av brickN

Ja men våra program som ställer in hastigheter har en direkt kontakt med switchen i telestationen precis på samma sätt som man stänger av eller sätter på en port med switchen i telestationen ^^,

Ang det andra. Kollar sedan vilka profiler som finns tillgängliga.

Av brickN

"Information om tjänsten
Nedladdning upp till 100 Mbit/s
Uppladdning upp till 10 Mbit/s
Dynamisk IP-adress
"

Om du bara får 1 IP-adress så kommer router sno den från dig om det bara är switchar innan. Dom bör ju faktiskt skicka ut en router till kunder och inte en jävla switch om man bara får 1 ip-adress. Det är ju löjligt. Där jag bor får man 10 dynamiska från statsnätet. Därför har jag svårt att tro att du bara får 1. Sätt din dator direkt i uttaget sedan:

Kör -> CMD ->

ipconfig /release (enter)
net stop "DHCP Client" (enter)
net start "DHCP Client" (enter)
ipconfig /renew (enter)

Efter det sätter du i allt som det ska vara. Rätt port i switch till rätt port i switch till rätt port i router. (sätter du tex kabel från switch till router i en lanport på router så blir det knas).

Om det inte funkar då. Kolla så att själva portarna funkar, alltså att det inte är ett rött kryss framför anslutningen. Sedan får du ringa imorrn, verkar i så fall som du bara får 1 ipadress alternativt att alla är upptagna (JA det händer)

Av brickN

Du ställer in alla hastigheter från telestation. Men den faktiska hastigheten kan ju bli helt annan pga kopparlinan/defekt modem osv osv osv. Det är det jag menade. INP måste höjas MARKANT om du kör med högre uppladdning, och om man ställer in den INPen (impulse noise detection) så kommer inte IPTV fungera alt bli oerhört hackig, osebar. INP är som interleave fast en mer fysisk felkorrigeringskomponent medan interleave bara tar hand om själva datasignalerna. Interleaven måste också höjas om uppladdningen är så hög annars kommer signal to noise ratio bli alldeles för låg och då kommer hastigheten blir kass / flappa. Höj uppladdning säg 100% från 10 till 20, det är likvärdigt som att höja från 0 till 40 på nedladdning. Det resulterar i stora skillnader.

Eftersom NAO har annan upload än BBB måste detta vara anledningen eftersom NAO inte erbjuder TV över VDSL2.

Kan ta och slänga iväg en fråga imorrn till några kollegor, se om dom tror samma sak som jag. Annars får du ringa NAO själv och fråga

Av brickN

Har du ställt in att router sänder SSID? Har du ställt in att den finns i "europe"? Har du någon elektronisk utrustning eller stora metallföremål i närheten av routern? Har nätverkskortet möjlighet att ansluta med de inställningar som router sänder i?

Om alla inställningar stämmer så hade det ju funkat. Har du anslutit manuellt? Skapa en ny trådlös anslutning -> skriv i rätt SSID, krypteringstyp, och lösenordsfras. Kryssa i "anslut även om nätverk inte sänder" bara för att vara på den säkra sidan. Om det fortfarande inte funkar, fabriksåterställ router och starta om dator och gör om samma procedur igen. Om det fortfarande inte funkar, byt kanal på router. Om det inte funkar då, dubbelkolla alla inställningar igen. Om det inte funkar då, testa med annan dator. Dubbelkolla igen att nätverkskortet faktiskt kan ansluta med routerns inställningar. Om det inte fungerar då - ring deras support - berätta allt du gjort och fråga om du kan göra något mer - reklamera varan.

Av brickN

Nej jag har inte men jobbar med dom varje dag ^^.

NAO
0-800 m, 40-60 Mbit / 5-40 Mbit
800-1500, 20-40 Mbit / 3-15 Mbit

BBB
0-800m, 40-60 Mbit / 5-20 Mbit
800-1200, 20-40 Mbit / 3-10 Mbit

Det finns bara 2 förklaringar till detta. Antingen använder NAO ett tekniskt system där man chansar på kvalitén eller så kör bredbandsbolaget alldeles för mycket "Safe", jag tror på det senare eftersom jag inte hört något illa (eller något alls) om NAO. Hastigheten styrs enbart från Telestation. Den blir påverkad av allt annat men själva konfigueringen sker alltid i telestation. Det jag försöker få fram är att det inte finns något behov att begränsa något i modem då den inte kan skicka eller ta emot snabbare än vad man ställer in porten på i telestationen ^^

Kom precis på varför netatonce gör det men inte BBB. BBB måste kunna leverera IPTV på konfigurationen också och det kommer inte funka med de höga MS-tiderna som den där uppload-konfigurationen ger ("pingfilter" lär ligga 15x högre på NAO-port) än säg ett vanligt ADSL2. Problem solved med det

Där har du svaret varför det är olika hastigheter.

Av brickN

Vad har du för internetleverantör och utrustning innan router? Och ja, firmware är alltid viktigt att man uppdaterar för det uppdateras av en anledning: Att fixa fel.

Hur är det om ni båda kopplar med kabel?

Av brickN

Men ditt söta lilla miffo ^^ Vad har du för leverantör då?

Av brickN

Finns inga begränsningar i modem. Begränsningen är i kopparlinanan. Har skickat iväg ett mail och frågat dom lite om det så jag kan uppdatera dig i den här tråden (så att du vet vad du ska skaffa sedan).

Av brickN

Klart att färdigbyggda paket är skit. Det är där affärerna får mest buck for the bang. Och du som kund får minst bang for the buck. Klart dom vill tjäna pengar som alla andra företag

http://data.fuskbugg.se/skogsturken/Nydatorv2.JPG Nåt sånt kanske. Alternativet som passar dig är att ta billigare processor, fläska på med ett ännu bättre grafikkort. Efter det hittar du ett windows 7 på tradera eller blocket istället. Då tjänar du iaf en femhundring sedan säger du såhär: Hej Inet, vad tycker ni, kan ni bygga den här.

Mina val är gjorda precis som alla köp. Prestanda-kostnad+kvalité*behov=köp

Av brickN

Du löser ditt problem med uteslutningsmetoden samt ett samtal till din ISP-support.

Av brickN

Alltså, vad folk accepterar skit. Om ditt kort alltid varit varmt. Om du har tagit bort allt damm. Om du har fullgod chassikylning. Du ska ju inte behöva köpa ett nytt kort eller köpa tredjepartsdelar bara för att få en fungerande produkt. Den funkar ju inte som den ska, du ska ha en ny. Slå iväg ett mail eller ring till din försäljare FÖRST och främst för att veta hur garanti / avtal ligger till.

Av brickN

De olika leverantörerna använder exakt samma teknik och använder exakt samma kopparlina. Vad kan du dra för slutsats av det? Jo att Netatonce lovar mer än dom kan hålla och att BBB är dyrare. Sedan om får du avgöra om du får valuta för pengarna när du ringer till Netatonce kundservice vs BBB kundservice. Vad är Netatonce egentligen? Har aldrig hört talas om dom, äger dom ens utrustning i telestationen? Låter högst otroligt. Då kör dom på andras utrustning, kan t.om vara BBB's utrustning dom säljer genom. ^^

Varje hubb har olika regler, vi kan omöjligt veta vad dom tycker och säger. En del av hubbarna gick förr efter IP och tillät bara vissa leverantörer. En del gick på vilka settings man hade i DC osv.

Av brickN

Har nästan haft ångest i 2 dagar efter att jag köpte ett Home Premium från en polare (plasten var t.om fortfarande på) för 800kr. Började tänka efteråt måste jag inte ha Professional ändå? Nu är jag lugn efter att ha läst tråden, även om virtuellt XP hade varit najs även om jag inte ens vet om jag skulle använda det.

Av brickN
Skrivet av Roger W:

Uppenbart besserwissersvar: visst har han väl fläkten som insug?

Vem vet, en del kanske vill använda datorn som automatisk dammsugare. Strömsnål med massor AI-funktioner. Kan inte bli bättre.

Av brickN

Japp. Väljer ett Asus P6T Deluxe V2 istället för ASrock så har inte ens sata6gbit på kortet, känns onödigt med sådan disk då ^^ Har ändå planerat att införskaffa mig en 80SSD inom ett par månader att lägga systemet på och i så fall mosa fram ett instickskort för sata och usb. Man har inte råd att skaffa allt direkt.

Tror jag har hittat min dator nu: http://data.fuskbugg.se/skogsturken/Nydatorv2.JPG Det enda jag måste övertyga mig själv om i det här läget är att fläkten faktiskt funkar med chassi samt att chassit inte är så jävla sunktigt som vissa verkar tycka. (Verkar som en del förväntar sig lite för mycket)

Av brickN

Jättekalas artikel. Inte bara det att man sparar tid genom att ha artikeln med länkarna, det är superbra för alla som vill lära sig lite grann om klockning! Jag kan ingenting i princip, har bara klockat 3 grejjer i mitt liv. Mitt geforce4mx440, AMD 1700+ och en AMD 2800+ Barton. Sistnämnda fick jag monsterklock på utan att ens röra volt eller byta kylare. Jag visste inget om sånt

Av brickN

Japp. När man läser om det klagas det dock på för kort 8pin till mobo. Får kolla upp det och kanske köpa med en förlängning av något slag. Tror du att 650W räcker till den här burken om jag lägger till ett gfx460 till om några månader?

Av brickN

Man blir lite smårädd när man läser tråden, många som verkar ha problem med vibrationsljud. Enkelt lagat dock, bara skaffa lite möbeltassar så kirrar man allt. Kan även tipsa om suddgummi, förjäkla underskattat. Jag undrar om det finns någon som kör med en Cooler Master Hyper 212 Plus? Måste veta hur mycket plats man får över.

the squonk: Skitnajs galleri!